Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμπολίτες/σες – εργαζόμενοι/ες – άνεργοι/ες – νέοι και νέες,


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Η κυβέρνηση πειθαρχώντας στις εντολές της ΕΕ και του Διεθνούς Κεφαλαίου αποφασίζει στα πλαίσια της «διάσωσης» της «πατρίδας» να παραδώσει την χώρα στα νύχια του «κανιβαλλικού» Δ.Ν.Τ !

Μετά την πρόσφατη πρωτοφανή επίθεση στους μισθούς και τα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων, οι αχόρταγοι διεθνείς κερδοσκοπικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί επιβάλλουν στο πολιτικό προσωπικό τους να διατάξει τώρα την σφαγιαστική αφαίρεση κάθε κατακτημένου εργασιακού δικαιώματος όλων των εργαζομένων !

Μαζικές απολύσεις, αναστολή και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, συντριπτική μείωση μισθών, συντάξεις - επιδόματα κηδείας, φοροκλοπή του λαϊκού εισοδήματος, ξεπούλημα Δημόσιας Υγείας και Παιδείας , αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται και δεν είναι προσωρινά. Έρχονται για να μείνουν για ΠΑΝΤΑ !

Μπροστά σ΄αυτήν την ιστορικών διαστάσεων Επίθεση των Δυνάμεων του Κεφαλαίου, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, οι δυνάμεις της Ζωντανής Εργασίας, οι άνθρωποι που παράγουμε τον πλούτο αυτού του κόσμου, αυτόν που μας κλέβουν αιώνες τώρα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ !

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ !

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ !

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΈΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΆΛΕΩ ΚΑΙ ΠΟΡΕΊΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΆ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ




(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ – Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΙΓΑΛΕΩ)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Μαζικές άρσεις απορρήτου


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Φύλλο και φτερό έχει κάνει η Αντιτρομοκρατική τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα sms χιλιάδων ανυποψίαστων κατοίκων της Αθήνας. Από τον περασμένο Οκτώβριο, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επιδοθεί ακόμη και σε αναδρομικές (προ τριετίας) άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών των πολιτών σε ευρείες περιοχές της πρωτεύουσας, ζητώντας αναλυτικά τα στοιχεία όλων των κλήσεων που κατέγραψαν οι κυψέλες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!
Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα τέθηκαν υπό αστυνομική επιτήρηση για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Τα στίγματα της τηλεφωνικής επικοινωνίας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που κατοικούν ή βρέθηκαν μέσα σ' αυτές τις κατοικημένες περιοχές (όνομα καλούντος, καλουμένου, διάρκεια κλήσης, sms κ.λπ.) έχουν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών ερευνών.

Αιτιολογία για την τεράστια σε έκταση πληθυσμού αστυνομική επιχείρηση άρσης απορρήτου είναι η αναζήτηση στοιχείων που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Ολες οι διατάξεις άρσης απορρήτου εστιάστηκαν, γύρω από περιοχές από τις οποίες είτε έγιναν τηλεφωνήματα ανάληψης ευθύνης για κάποιες ενέργειες είτε είχαν αφεθεί «προκηρύξεις». Με βάση αυτή την πρακτική όλοι όσοι είχαν την ατυχία να κατοικούν ή να περνούν από τις περιοχές αυτές κάποια συγκεκριμένη στιγμή έγιναν, χωρίς να το γνωρίζουν, αντικείμενο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Τον περασμένο Οκτώβριο ζητήθηκαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεδομένα κλήσεων που κατέγραψαν οι κυψέλες τους σε ευρείες περιοχές των Ανω Πετραλώνων σχετικά με περιστατικό το οποίο είχε γίνει σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα (Ιανουάριος του 2007). Με άλλες αιτήσεις ζητήθηκαν στοιχεία κλήσεων για περιοχές στου Γκύζη, πίσω από το Εφετείο και στην Καισαριανή.

Είναι η πρώτη φορά που η αστυνομική πρακτική διερεύνησης εγκλημάτων στην Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της εξατομικευμένης ευθύνης και στρέφεται συλλήβδην εναντίον κατοίκων ευρύτερων περιοχών, για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο εμπλοκής τους σε παρόμοιες υποθέσεις. Η μόνη εμπλοκή τους είναι ότι επικοινώνησαν με άλλους. Οι πολίτες των οποίων οι κλήσεις βρίσκονται στα κιτάπια της Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν κανένα νόμιμο τρόπο άμυνας.

Πρόκειται για γενικευμένη επιτήρηση των πολιτών και αμφισβήτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους, με λογικές τού τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Οπως έλεγαν νομικοί, ούτε ο περιβόητος αντιτρομοκρατικός νόμος Σταθόπουλου δεν προέβλεψε τέτοιες δρακόντειες διατάξεις μαζικού ελέγχου ευρύτερων αστικών περιοχών.

Τι ζητεί η Αντιτρομοκρατική

Η μαζική άρση απορρήτου σε ολόκληρες γειτονιές έγινε γνωστή μέσα από τη δικογραφία των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Με έγγραφά της η Αντιτρομοκρατική ζητεί από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «αναλυτικά στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ κινητών ή μεταξύ κινητών και σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κλήσεων αυτών (καλών-κληθείς) και του ακριβούς χρόνου, τόπου και διάρκειας της κάθε επικοινωνίας, οι οποίες καταχωρήθηκαν στις κυψέλες των εταιρειών» και που καλύπτουν περιοχές που περικλείονται από διάφορους δρόμους της Αθήνας.



Η Αντιτρομοκρατική ζητεί επίσης να της γνωστοποιηθούν τα γραπτά μηνύματα μεταξύ κινητών, αλλά και μεταξύ κινητών και σταθερών τηλεφώνων που καταγράφηκαν στις ίδιες περιοχές, τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών που πραγματοποιήθηκαν ή δέχτηκαν κλήσεις, απέστειλαν ή παρέλαβαν γραπτά μηνύματα, καθώς και κάθε άλλη μεταγενέστερη μεταβολή (παύση λειτουργίας, μεταβίβαση του αριθμού).

Η άρση του απορρήτου ζητείται για χρονικό διάστημα από 50 λεπτά έως μιάμιση ώρα τις ημέρες που έγιναν οι αναλήψεις ευθύνης. Ομως η άρση του απορρήτου των αναλυτικών λογαριασμών για συγκεκριμένα τηλέφωνα γίνεται 24ωρη εάν «ήθελε προκύψει ιδιαίτερο και περαιτέρω ερευνητικό ενδιαφέρον μετά την επεξεργασία του συνόλου αυτών από την υπηρεσία μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής. Τις αιτήσεις της Αντιτρομοκρατικής επικυρώνει ως έχουν με διάταξή του ο εισαγγελέας Εφετών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους την αποκλειστική εξουσία να αποκτούν πρόσβαση, να επεξεργάζονται και να θεωρούν «ύποπτες» τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χιλιάδων πολιτών, με κριτήρια που μόνο εκείνα γνωρίζουν. Το πιο πιθανό είναι ύποπτα να θεωρούνται τηλεφωνήματα μικρής διάρκειας, οι αναπάντητες κλήσεις και τα sms που έγιναν μέσα στο επίμαχο διάστημα.

Κάτι ανάλογο άλλωστε συνέβη πρόσφατα και με τα τηλέφωνα πολιτών που κάλεσαν την «Ελευθεροτυπία» και άλλα ΜΜΕ σε ώρες και ημέρες που η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναλάμβανε τηλεφωνικά την ευθύνη πράξεων. Μια εργαζόμενη στην εφημερίδα και ο σύζυγος μιας δημοσιογράφου κλήθηκαν στον εφέτη-ανακριτή της υπόθεσης Κ. Μπαλτά, ακριβώς για να εξηγήσουν τα τηλεφωνήματά τους αυτά.

Η αυθαίτερη πρακτική της Αστυνομίας να αποφασίζει χωρίς έλεγχο για την εν λευκώ χρήση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χιλιάδων πολιτών δημιουργεί σοβαρό ζήτημα παραβίασης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων (ελευθερία έκφρασης, ανάπτυξη της προσωπικότητας, ιδιωτική ζωή, προστασία προσωπικών δεδομένων). Ταυτόχρονα θέτει θέμα τόσο για την αναγκαιότητα του μέτρου όσο και για την αναλογικότητά του σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Ολα αυτά γίνονται ερήμην τόσο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), οι οποίες παρακάμπτονται συστηματικά από τις διωκτικές αρχές.

Η μέθοδος που ακολουθείται για τη μαζική άρση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι επίσης πρωτοφανής. Επιλέχθηκε η δικονομική οδός της επίκλησης λόγων «εθνικής ασφάλειας» και όχι της διερεύνησης σοβαρών εγκλημάτων, στα οποία ανήκει η «τρομοκρατία». Η αιτία είναι προφανής. Στην άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας αρκεί η διάταξη του εισαγγελέα Εφετών, στην οποία δεν απαιτείται να αναφέρονται τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων διατάσσεται η άρση. Αντίθετα, για τη διακρίβωση σοβαρών εγκλημάτων η άρση του απορρήτου πρέπει να στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία κατονομάζονται και θεωρούνται από τις διωκτικές αρχές ύποπτα για κάποια εγκληματική πράξη.

Εφήυραν λόγους...

Η Αντιτρομοκρατική αναφέρεται στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», μιλά δηλαδή καθαρά για πράξεις τρομοκρατίας, που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις υπάγονται στη διαδικασία άρσης του απορρήτου με έκδοση βουλεύματος και προσωποποίηση των στοιχείων του επιτηρουμένου. Για να παρακαμφθεί αυτό το «νομικοτεχνικό πρόβλημα» εφευρέθηκαν αορίστως λόγοι «εθνικής ασφάλειας, οι οποίο ωστόσο παραπέμπουν στις υποκλοπές που διενεργεί η ΕΥΠ ως μηχανισμός αντικατασκοπίας».

Ομως και στους λόγους «εθνικής ασφάλειας» δεν νοείται γενικευμένη άρση του απορρήτου των κλήσεων. Διαφορετικά θα μπορεί κάθε υπηρεσία (ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική κ.λπ.) να τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να «νομιμοποιήσει» παράνομες υποκλοπές και άρσεις απορρήτου.

Δεν είναι τυχαίο μάλλον και το γεγονός ότι οι μαζικές άρσεις απορρήτου φαίνεται ότι άρχισαν και γενικεύθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2009, δηλαδή μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Από το μέχρι σήμερα γνωστό υλικό της δικογραφίας δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί κατά πόσον οι πρακτικές αυτές ωφέλησαν τις αστυνομικές έρευνες στη συγκεκριμένη υπόθεση. *

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

1
Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 7 Μαϊου 2010

Τα σκληρά, άδικα και εξοντωτικά μέτρα για τους εργαζόμενους και την
κοινωνία που περιλαμβάνει ο «μηχανισμός» στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ εγκρίθηκαν
στη Βουλή από την κυβέρνηση και τους «συμμάχους» της, το ΛΑΟΣ και την κ.
Μπακογιάννη και ανατρέπουν ριζικά το εισοδηματικό, εργασιακό και ασφα-
λιστικό τοπίο, κατεδαφίζοντας όλο το πλέγμα των κοινωνικών εγγυήσεων
στον τόπο μας. Η χώρα, οι πολίτες της, οι κατακτήσεις δεκαετιών, τα κοινω-
νικά δικαιώματα, ακόμα και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών βρίσκο-
νται πλέον υπό την οικονομική κηδεμονία και πολιτική επικυριαρχία του ΔΝΤ,
εξέλιξη που άρχισε ήδη να πυροδοτεί κοινωνικές συγκρούσεις και να προκα-
λεί τριγμούς και ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα.
Αυτοί που προκάλεσαν την οικονομική κρίση, αυτοί που έκλεψαν τους δημό-
σιους πόρους επί δεκαετίες, αυτοί που ευθύνονται για τα τεράστια ελλείμμα-
τα της εθνικής οικονομίας, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι μοναδική
λύση είναι να πληρώσουν και πάλι όσοι δεν έφταιξαν για τη κρίση, υποδει-
κνύουν ως διέξοδο την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας στους νεοαποι-
κιοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., με παρα-
τεταμένη υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας. Η ελληνική κοινωνία οφεί-
λει άμεσα ν΄ αποκηρύξει ένα χρέος που είναι ειδεχθές και η υπέρογκη διό-
γκωσή του οφείλεται σε ληστρικούς αντικοινωνικούς όρους.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την κυβερνητική μεθόδευση ως
πολιτική επιλογή εθνικής υποτέλειας και κοινωνικής βαρβαρότητας, χωρίς
δημοκρατική λαϊκή νομιμοποίηση και εκτιμά ότι ο κλαδικός αγώνας των για-
τρών του ΕΣΥ, όσο δυναμικός και πολύμορφος κι αν είναι, δεν μπορεί από
μόνος του να δώσει κατακτήσεις ούτε για το δημόσιο σύστημα υγείας, ούτε
και για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων σ΄ αυτό. Είναι απο-
λύτως απαραίτητο να πολιτικοποιηθεί σ΄ έναν ασυμβίβαστο και διαρκή α-
γώνα, σ’ ένα νέο ανένδοτο της εποχής μας, μαζί μ’ όλους τους εργαζόμε-
νους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρό-
τες, τους νεολαίους, τους πρόσφυγες και μετανάστες για την ανατροπή αυτής
της βάρβαρης πολιτικής που στόχο έχει να φορτώνει την καπιταλιστική κρίση
όχι σ΄ αυτούς που την προκάλεσαν, δηλαδή το κεφάλαιο και τους υπηρέτες
του, αλλά στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.


Η ζοφερή εξέλιξη της υποτέλειας στο ΔΝΤ κατεδαφίζει το κοινωνικό κρά-
τος και οδηγεί στη πλήρη κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι
πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή ότι «έχουμε θέσει
το ΕΣΥ ως προτεραιότητα και κανένα Δ.Ν.Τ., καμία επιτήρηση από την Ευρω-
παϊκή Ένωση δεν θα την αλλάξει…», είναι κίβδηλες και δεν επιβεβαιώνονται
από τις κυβερνητικές πράξεις. Και μόνο το γεγονός της πρόσφατης διακοπής
στη χορήγηση σκευασμάτων εντερικής διατροφής σε ασθενείς με νεοπλασία
αποδεικνύει τη βαρβαρότητα και απανθρωπιά στην οποία διολισθαίνει πλέον
η κυβερνητική πολιτική.
Η κυβέρνηση δεν περιορίζεται μόνο στη λεηλασία των τακτικών μας αποδο-
χών που προβλέπουν τα νέα μέτρα αλλά συνεχίζει :
- να μην πληρώνει τις δεδουλευμένες εφημερίες μας
- να επιδιώκει τη κατάρτιση των προγραμμάτων εφημεριών με τη Προ-
κρούστεια λογική των ακρωτηριασμένων πιστώσεων
- να μην προωθεί τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού
προσωπικού
- να παραβιάζει τη Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και να αδιαφορεί για το
τελειωτικό εφημεριακό κραχ που θα υπάρξει μετά την εκπνοή και της
3μηνης προθεσμίας ( 11/6) για την επανεπιβεβαίωση της.
- να υποχρηματοδοτεί τις λειτουργικές ανάγκες των νοσοκομείων χωρίς
να περιορίζει στο παραμικρό τις σπατάλες, τις μίζες και τη διαφθορά
στο χώρο των προμηθειών.
Το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επιδεινώσει ακόμη περισσό-
τερο τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των νοσοκομειακών
γιατρών.
Κατόπιν τούτων το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αποφασίζει :
1.- Καλύπτει πλήρως όλες τις Ενώσεις που συνεχίζουν επισχέσεις εργασί-
ας απ’ όλα τα μη επείγοντα καθήκοντα, διεκδικώντας δεδουλευμένες α-
ποδοχές.
2.- Προειδοποιεί όλες τις Αρμόδιες Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Κοι-
νωνικούς Φορείς, τα Όργανα Αυτοδιοίκησης, για το εφημεριακό κραχ
που θα προκύψει τον Ιούνιο λόγω της απουσίας Κλαδικής Σύμβασης Ερ-
γασίας που θα επιτρέπει την θεσμική υπέρβαση του ανώτερου ορίου ε-
βδομαδιαίας απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών. Το Υπουργείο
Υγείας επωμίζεται στο ακέραιο την πολιτική, ηθική και νομική ευθύνη
αυτού του εφημεριακού κραχ, αρνούμενο τη ρητή υποχρέωση που έχει
από το νόμο 3754/09 να προσέλθει σε διαπραγμάτευση για σύναψη νέας
κλαδικής συμφωνίας, που θα υλοποιεί τις διατάξεις εκείνης που συνυπο-
γράψαμε την 1η Δεκεμβρίου 2008 και θα εξασφαλίζει την πλήρη αποζη-
μίωση ασφαλών και ποιοτικών προγραμμάτων εφημέρευσης.
3.- Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή
15 Μαΐου για κατάρτιση σχεδίου ενός ποιοτικού και αποτελεσματικού
Προτύπου Εφημέρευσης. Εφόσον κριθεί αναγκαίο θα επακολουθήσουν
συσκέψεις με όλους τους Προέδρους Ενώσεων και Επιστημονικών Συμ-
βουλίων, ώστε μέσα στο μήνα να υπάρξει από πλευράς ΟΕΝΓΕ ολοκλη-
ρωμένη πρόταση. Ταυτόχρονα, καλούμε τις Ενώσεις και τα Επιστημονικά
Συμβούλια να απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε απόπειρα των Διοική-
σεων για λογιστικές περικοπές των προγραμμάτων εφημεριών, περικοπές
επικίνδυνες για την ασφάλεια της εφημέρευσης.
4.- Η ΟΕΝΓΕ δίνει εντολή στους νομικούς της να προχωρήσουν σε κατά-
θεση ένδικων μέτρων τόσο εναντίον των ρυθμίσεων του φορολογικού νο-
μοσχεδίου που καταπατούν τα άρθρα της κλαδικής συμφωνίας περί αυτο-
τελούς φορολόγησης των εφημεριών, όσο και όλων των υπολοίπων ρυθ-
μίσεων που πλήττουν τις αποδοχές μας.
5.- Στη σημερινή πολιτική συγκυρία που διευρύνεται η ζώνη της ανεργίας,
της εργασιακής επισφάλειας και της φτώχειας, σε μια περίοδο που τα ει-
σοδήματα των νοσοκομειακών γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων
έχουν δεχτεί δραματική περικοπή, η ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι οφείλει να στείλει
προς την πολιτεία ένα σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής στην παραοικο-
νομία, τη συναλλαγή, τη διαφθορά, τη σπατάλη, την επιβάρυνση των πο-
λιτών με επιπλέον οικονομικό κόστος για την κάλυψη των αναγκών περί-
θαλψης.
Στα πλαίσια αυτά επαναφέρουμε στην επικαιρότητα την πάγια πολιτική
θέση της ΟΕΝΓΕ για κατάργηση του θεσμού των ιδιωτικών απογευματι-
νών ιατρείων στα Νοσοκομεία. Δεν μπορούμε αυτή την ώρα να διατη-
ρούμε ανενόχλητο ένα μηχανισμό ιδιωτικής ιατρικής μέσα στο δημόσιο
Νοσοκομείο που επιβαρύνει την τσέπη των ασθενών, στερεί έσοδα από
τα Νοσοκομεία και δημιουργεί προκλητικές εισοδηματικές ανισότητες
ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Τουναντίον τασσόμαστε υπέρ
της δωρεάν ολοήμερης λειτουργίας των Νοσοκομείων με τρόπους που
είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε.
Επαναφέρουμε επίσης στην επικαιρότητα την πάγια πολιτική θέση της
ΟΕΝΓΕ για κατάργηση όλων των ιδιωτικών συνεργείων που λυμαίνονται
τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, καθώς και κάθε άλλης παρεμφερούς
επιχειρηματικής δραστηριότητας.
5.- Στη σημερινή πολιτική συγκυρία που διευρύνεται η ζώνη της ανεργίας,
της εργασιακής επισφάλειας και της φτώχειας, σε μια περίοδο που τα ει-
σοδήματα των νοσοκομειακών γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων
έχουν δεχτεί δραματική περικοπή, η ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι οφείλει να στείλει
προς την πολιτεία ένα σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής στην παραοικο-
νομία, τη συναλλαγή, τη διαφθορά, τη σπατάλη, την επιβάρυνση των πο-
λιτών με επιπλέον οικονομικό κόστος για την κάλυψη των αναγκών περί-
θαλψης.
Στα πλαίσια αυτά επαναφέρουμε στην επικαιρότητα την πάγια πολιτική
θέση της ΟΕΝΓΕ για κατάργηση του θεσμού των ιδιωτικών απογευματι-
νών ιατρείων στα Νοσοκομεία. Δεν μπορούμε αυτή την ώρα να διατη-
ρούμε ανενόχλητο ένα μηχανισμό ιδιωτικής ιατρικής μέσα στο δημόσιο
Νοσοκομείο που επιβαρύνει την τσέπη των ασθενών, στερεί έσοδα από
τα Νοσοκομεία και δημιουργεί προκλητικές εισοδηματικές ανισότητες
ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Τουναντίον τασσόμαστε υπέρ
της δωρεάν ολοήμερης λειτουργίας των Νοσοκομείων με τρόπους που
είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε.
Επαναφέρουμε επίσης στην επικαιρότητα την πάγια πολιτική θέση της
ΟΕΝΓΕ για κατάργηση όλων των ιδιωτικών συνεργείων που λυμαίνονται
τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, καθώς και κάθε άλλης παρεμφερούς
επιχειρηματικής δραστηριότητας.
6.- Προκηρύσσουμε 48ωρη απεργία κατά τη διάρκεια της συζήτησης και
ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που κατατίθεται εντός των ημε-
ρών στη Βουλή και το οποίο σφαγιάζει δικαιώματα, εισφορές και κατα-
κτήσεις δεκαετιών.
7.- Συντονίζουμε τη δράση μας με όλες τις Ομοσπονδίες εργαζόμενων και
όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την
ανατροπή του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας και του συμ-
φώνου σταθερότητας της Ευρ. Ενωσης, Επίσης προωθούμε το συντονισμό
και την κοινή δράση με Ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών και συνδι-
κάτα υγειονομικών σε όλη την Ευρώπη με στόχο την υπεράσπιση του δη-
μόσιου συστήματος Υγείας από την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού.
Διεκδικούμε:
¨ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ»
¨ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΦΑΓΕΙΟ» ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
¨ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
¨ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΙ
ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΠΗΓΗ YGEIA NET