Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Η κοινωνική αντίδραση ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα φουντώνει μέσα από πολύμορφες δράσεις. Η συνάντηση του εργατικού κινήματος με τους αγανακτισμένους στις πλατείες δημιουργούν κοινωνικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας που αμφισβητούν τις σημερινές ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές και δημιουργούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια άλλη πολιτική.
Η Κυβέρνηση είναι απογυμνωμένη, είναι πολιτικά αδύναμη και παράλληλα καταδικασμένη εξ αιτίας των πολιτικών της και μας οδηγεί σ’ ένα μοντέλο κοινωνικής γενοκτονίας.
Δύο μέρες τώρα στο Σύνταγμα επιδίδεται σε μια άγρια φασιστικού τύπου επίθεση σε βάρος των χιλιάδων διαδηλωτών, ανταγωνίζεται σε πρακτικές και σε μέσα που χρησιμοποιεί πρακτικές που εφαρμόστηκαν στις πιο φαύλες περιόδους της νεότερης ιστορίας της χώρας.
Εξελίσσεται σε μια επικίνδυνη Κυβέρνηση, εκβιάζει με τα τανκς, ασκεί βία στους διαδηλωτές χρησιμοποιεί προβοκάτσιες και προβοκάτορες για να ανατρέψει το δικαίωμα χιλιάδων πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη επίθεση σήμερα το πρωί ενάντια σε συνδικάτα εργαζομένων και πολιτών, που διαμαρτύρονταν, ιδιαίτερα, στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανάμεσα σε αυτούς και του στελέχους της Αυτόνομης Παρέμβασης και αντιπροέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Γ. Χαρίση.
Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για τους τραυματισμούς δεκάδων διαδηλωτών στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Την καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει τις προκλήσεις και τη χρήση της βάρβαρης αστυνομικής βίας απέναντι στους ειρηνικούς διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος.
Η αστυνομική βία και οι οργανωμένες προβοκάτσιες δεν θα αναστείλουν τον αγώνα των εργαζόμενων και του λαού απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα που προωθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα.
29-6-2011
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡOΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ;
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:00 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
22:00
Μέχρι πριν λίγη ώρα η ιατρική ομάδα μετέφερε τους πιο βαριά τραυματίες από το Σύνταγμα μέχρι το Μέγαρο Μουσικής με το ΜΕΤΡΟ. Από εκεί τους παραλαμβάναν ασθενοφόρα για να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία και αυτό γιατί τα ΜΑΤ, εμποδίζουν τα ασθενοφόρα να πλησιάσουν στο Σύνταγμα!
Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα και η απευθείας τηλεοπτική καταγγελία του Προέδρου των Φαρμακοποιών κου Λουράντου, πως τα ΜΑΤ τον απείλησαν πως αν μεταφέρει ιατρικό υλικό στο Σύνταγμα, δεν θα τον αφήσουν να επιστρέψει πίσω!
Οι πολίτες αδυνατώντας να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, το οποίο έχει αποκλειστεί από τα ΜΑΤ, οργανώθηκαν αυθόρμητα πραγματοποιώντας συνελεύσεις σε Μοναστηράκι, Θησείο και Ακρόπολη. Η συνέλευση της Ακρόπολης διαλύθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, αποδεικνύοντας πως τελικά η Κυβέρνηση επιλέγει να καταφύγει σε πρακτικές εκτροπής!
Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕαποχώρησαν από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, καταγγέλοντας την αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας καθώς και την προκλητική απουσία του Υπουργού "Προστασίας του Πολίτη" Χρήστου Παπουτσή, από την συνεδρίαση, όπου και όφειλε να βρίσκεται προκειμένου να δώσει εξηγήσεις!
Απαντώντας στο όργιο της αστυνομικής βίας η λαϊκή συνέλευση Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, καλεί όλο το λαό της Αθήνας, σε παλλαϊκή κινητοποίηση αύριο στις 18:00 στο Σύνταγμα

Εχουμε χούντα και παρακράτος


Ακόμα και τα αστικά ΜΜΕ αναγκάζονται –με τον τρόπο τους- να ομολογήσουν το πρωτόγνωρο κλίμα καταστολής στο οποίο επιδίδεται η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ για να αντιμετωπίσει τον λαό που διαμαρτύρεται στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που τον γυρίζει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας. Το βίντεο από την τηλεόραση του Σταρ που παραθέτουμε είναι χαρακτηριστικό.

 

ακόμη και η δεξιά φυλλάδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ βγήκε με πρωτοσέλιδο

news paper name

Σύλληψη Σ. Καυκαλά - οι μπάτσοι "χέρι χέρι" με παρακρατικούς


Για όσους ακόμα έχουν αμφιβολίες - δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι μετά το 4.40 του βίντεο.
"Η κυβέρνηση, κινούμενη στη γραμμή του αντιπροέδρου της με τις απειλές ακόμα και για χρήση τανκς ενάντια στον «εχθρό λαό», επιστράτευσε για μια ακόμη φορά –πολύ πιο ωμά από οποτεδήποτε- ένα μεγάλης κλίμακας δολοφονικό πογκρόμ και μια ανάλογη προβοκάτσια: ορδές δυνάμεων καταστολής, τόνοι δακρυγόνων και χημικών, δεκάδες ασφαλίτες με κουκούλες, πολλοί συλληφθέντες – μεταξύ αυτών και ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και στέλεχος του ΝΑΡ Σ. Καυκαλάς, ο οποίος και απελευθερώθηκε κάτω από την πίεση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ", τονίζει σε ανακοίνωση του το ΝΑΡ.

 

ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Αν και τυφλός μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η δυσαρμονία πολιτών και βουλευτών ήταν εμφανής στη Βουλή. Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι ένα εξαπτέρυγο, αλλά είχε ήδη καταψηφιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Κι όταν τα μπιλιετάκια της εφορίας θα επιστρέφονται γιατί κανείς δε θα έχει να τα πληρώσει, τότε θα φανεί το μέγεθος της ανοησίας όσων αποφάσισαν να στηρίξουν το νέο Μνημόνιο.
Δυστυχώς μόνο ο Π. Κουρουπλής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων από την συνπολίτευση. Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν είπε ποτέ ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά εξέφραζε τις αντιρρήσεις του, περίμενε εξηγήσεις και έκανε υπομονή, τελικά επέλεξε το δύσκολο δρόμο.
Δεν έκανε καμιά κωλοτούμπα όπως ο κ. Αθανασιάδης αλλά έμεινε σταθερός στις απόψεις του. Και φυσικά τον διέγραψαν διότι είναι γνωστό τι γίνεται με τα πρόβατα που φεύγουν από το μαντρί.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τυφλός από μικρό παιδί, δεν προτίμησε να μείνει στο μαντρί του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσει σε αντίθεση με τη θέληση του κόσμου που τον εξέλεξε. Αν και τυφλός θα μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια.
Οι άλλοι που βλέπουν να δούμε τι καλοκαίρι θα κάνουν στις περιφέρειές τους

Ντροπή σου!

Παπουτσής Χρήστος: Υπουργός "προστασίας του πολίτη"
Πολιτικός προϊστάμενος δολοφόνων λαού και Δημοκρατίας

ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ  (Λαϊκή σοφία)


ΔΗΛΩΣΗ για την επίθεση των ΜΑΤ στα ιατρεία στο Σύνταγμα


Σε εμπόλεμες καταστάσεις τυχόν επίθεση σε ιατρεία θεωρείται έγκλημα πολέμου.
Σήμερα οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εισέβαλαν πετώντας δακρυγόνα και βόμβες κρότου στα ιατρεία που είχαν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και την ώρα εκείνη περιέθαλπαν τραυματίες.
Εντέλει επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
 
Μπασκόζος Γιάννης, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)
Βαρνάβας Δημήτρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

Ο καρκινογόνος υπουργός υγείας

Αν αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας συνέβαιναν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, ο υπουργός υγείας θα είχε παραιτηθεί.
Ούτε μια δήλωση δεν έκανε ο ξεφτίλας  που "ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών" , για το ότι 2 ημέρες και νύχτες τώρα, έχουν πνίξει οι φασιστικές πρακτικές  του κόμματός του την Αθήνα στα καρκινογόνα και διεθνώς απαγορευμένα χημικά. Τον ξεφτίλα τον ενδιαφέρει να πεθάνουν κάμποσοι έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τους δώσει σύνταξη και εφ'απαξ η κυβέρνηση των λακέδων που δουλικά υπηρετεί.

ΕΣΥ: 40% λιγότερο


Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2011
 
ΔΗΛΩΣΗ
 
Η ΟΕΝΓΕ απέδειξε τεκμηριωμένα ότι το ΕΣΥ χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και υποδομές, ώστε να πάψουν οι πολίτες να πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.
Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου βρίθουν από στατιστικές αλχημείες και απροκάλυπτη διάθεση να διαγραφούν από το ΕΣΥ περισσότερα από 10.000 νοσηλευτικά κρεβάτια και να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας κατά 40%.
Επαναλαμβάνουμε: αν οι κυβερνώντες το υπουργείο Υγείας δεν είναι κυνικοί και υποκριτές, τότε είναι γελοίοι και επικίνδυνοι.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν μας τρομάζετε...Μας ξεσηκώνετε!


Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από την κυβέρνηση που έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες. Σήμερα το όργιο βίας και καταστολής κορυφώθηκε με αδικαιολόγητες και απρόκλητες  επιθέσεις με κάθε μέσο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, πνίγοντας την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, τραυματίζοντας πάνω από 500 διαδηλωτές και με πογκρόμ που επεκτάθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι με ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια.
Καθιστούμε την  κυβέρνηση υπόλογη για την σημερινή βάρβαρη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δείγμα της «ατσάλινης δημοκρατίας» του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της τρόϊκα. Την καθιστούμε την μοναδική υπεύθυνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και την καλούμε να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και τρομοκρατίας.
Για τη ζωή μας όμως είμαστε υπεύθυνοι εμείς! Εμείς οι χιλιάδες κόσμου που ακόμα βρισκόμαστε στους δρόμους, που ακόμα αντιστεκόμαστε, που συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς που δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την πραγματική δημοκρατία και ελευθερία όπως τις αναγεννάμε κάθε μέρα, εδώ και 36 μέρες σε όλες τις πλατείες της χώρας.
Όλοι αύριο, στις 6.00 στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε.
Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.
Είναι 155 είμαστε εκατομμύρια.
Media Center

Ενημέρωση


  • 09:08:44  Καλλιμάρμαρο: Οι συνελεύσεις γειτονιάς έχουν κλείσει το ρεύμα καθόδου της Βασ. Κωνσταντίνου
  • 09:31:12  Ευαγγελισμός: Όσοι θέλουν να ενισχύσουν το μπλόκο ας κατευθυνθούν από Μιχαλακοπούλου ή Μέγαρο Μουσικής προς Χίλτον για να κλείσει ο κόμβος. Η αστυνομία διαρκώς επιχειρεί να τους απωθήσει. Καλλιμάρμαρο: Έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν την Ηρώδου Αττικού (ύψος Βας. Κωνσταντίνου) με κάγκελα. Χρειάζεται ενίσχυση και εκεί!
  • 09:34:19  Ευαγγελισμός: Ομάδα διαδηλωτών έριξε καπνογόνα σε ομάδα Δέλτα στην Βασιλέως Γεωργίου προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο του δρόμου.
  • 09:48:12  Ευαγγελισμός: Το μετρό του Ευαγγελισμού έχει κλείσει. Κατεβαίνουμε στη στάση Μέγαρο Μουσικής και κατευθυνόμαστε προς Χίλτον.
  • 09:49:10  Καλλιμάρμαρο: Δυο διμοιρίες ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους. Το μπλόκο έσπασε στα δυο. Οι μισοί τώρα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Βας. Κωνσταντίνου και οι άλλοι μισοί στην Αρδηττού. Υπάρχει και ένας τραυματίας. Οι συνελεύσεις γειτονιών από τα Βόρεια ας ενισχύσουν το μπλόκο του Ευαγγελισμού ενώ οι ερχόμενοι από Παγκράτι – Βύρωνα και από τα Νότια το Καλλιμάρμαρο.
  • 10:16:24  Καλλιμάρμαρο: Ο συγκεντρωμένος κόσμος κατάφερε να κλείσει την Ερατοσθένους και από την κάτω μεριά την Αρδηττού/Καλλιρόης (κολυμβητήριο). Χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση για να παραμείνουν μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ-ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ


ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΈΡΑΙΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!!! 

Τα πάνω κάτω σε όσα γνώριζαν ως τώρα μισθοσυντήρητοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων, φέρνει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011-2015, που καταθέτει την Δευτέρα στη Βουλή για ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών. Η ψήφισή του θεωρείται προϋπόθεση για την παροχή της 5ης δόσης και κάθε μελλοντικής βοήθειας προς τη χώρα μας. Μεταξύ των εκατοντάδων ρυθμίσεων που περιλαμβάνει στις 80 σελίδες του, το νομοσχέδιο προβλέπει περικοπές συντάξεων και εφάπαξ, ελαστικό ωράριο, φόρους στους επιτηδευματίες, αυξήσεις ΦΠΑ και ειδικών φόρων, ειδικές ρυθμίσεις για αποκρατικοποιήσεις-εξπρές κλπ. Συγκεκριμένα:

- συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.». Του  εκχωρείται όλη η προς ιδιωτικοποίηση κρατική περιουσία, με αποκλειστικό σκοπό την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας.
«ψαλιδίζεται» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ το χρόνο. Για τα εισοδήματα που αποκτώνται από φέτος, φόρος θα επιβάλλεται από τα 8.000 ευρώ. Εισόδημα 8.000-12.000 ευρώ θα φορολογείται με 10%. Αυτό σημαίνει έως 400 ευρώ επιβάρυνση για όλους όσους πληρώνουν φόρο. Εξαιρούνται οι νέοι κάτω των 30, ΑΜΕΑ και συνταξιούχοι άνω των 65, εφόσον δεν ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ το χρόνο.
μπαίνει πλαφόν 300 ευρώ στην έκπτωση φόρου εισοδήματος με αποδείξεις δαπανών.
θα απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις για κατοχύρωση του αφορολογήτου, 25% αντί 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ. Για εισοδήματα 12.000-60.000 απαιτούνται αποδείξεις 3.000-15.000 ευρώ. Αν κάποιος δεν συμπληρώσει τις αποδείξεις που απαιτούνται, θα επιβάλλεται φόρος 10%.
-  αναγνωρίζονται για έκπτωση φόρου και οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία για προαιρετική ασφάλιση.
- αυξάνονται 30%-300% τα τεκμήρια διαβίωσης για ακίνητα, ΙΧ, πισίνες, σκάφη κλπ
- αναστέλλεται ο έλεγχος πόθεν έσχες για αγορά οποιασδήποτε κατοικίας μέχρι και  την 31.12.2013.
επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-5% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων, που δηλώνονται με τις δηλώσεις των ετών 2011 – 2015. Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής εισφοράς οι άνεργοι του ΟΑΕΔ. (Σημ δική μας. Είναι άρρωστοι)
- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από την κυριότητα ή κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης άνω των 1929 κυβικών, σκαφών αναψυχής ιδιωτικής χρήσης, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων καθώς και δεξαμενών κολύμβησης, όπως αυτά προκύπτουν από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011.
Επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος σε επιτηδευματίες και ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας, 300-500 ευρώ ετησίως, εφόσον έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια στο επάγγελμα. Εξαιρούνται επαγγελματίες 62 ετών και άνω, εμπορικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα σε  χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους.
- Αίρεται γενικώς το επαγγελματικό και τραπεζικό απόρρητο απέναντι στο υπουργείο Οικονομικών για κάθε στοιχείο και πληροφορία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, όπως αμοιβές, αποζημιώσεις, οικονομικές ενισχύσεις, επιδοτήσεις, απαιτήσεις από δικαστικές διεκδικήσεις, στοιχεία για την παροχή αδειών άσκησης επαγγέλματος, στοιχεία λογαριασμών ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνται ή έκλεισαν, στοιχεία για μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις, τραπεζικές επιταγές, εισπράξεις μέσω πιστωτικών καρτών, καθώς και δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στοιχεία για ακίνητα, αυτοκίνητα, αεροσκάφη, πλοία ή σκάφη αναψυχής και λοιπά περιουσιακά στοιχεία κλπ.
αυξάνεται η φορολογία ακίνητης περιουσίας, δωρεών και γονικών παροχών
επιβάλλεται Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Ειδικά για τα έτη 2010 και 2011, ο φόρος ακίνητης περιουσίας που αναλογεί στα φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσής του, καταβάλλεται σε 3 ίσες μηνιαίες δόσεις.
διπλασιασμός ΦΠΑ: στο 23% μετατάσσονται: εμφιαλωμένα νερά, και οι ταβέρνες, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, οινομαγειρεία, ταχυφαγεία, καφετέριες και συναφή καταστήματα που παρασκευάζουν έτοιμα προς άμεση κατανάλωση φαγητά. Εξαιρούνται κυλικεία που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ή νοσηλευτικών επιχειρήσεων ή ιδρυμάτων, ή ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας.
- Θεσπίζεται ετήσιο τέλος για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης, με μουσική, άνω των 300 τ.μ. 200 ευρώ ανά τετραγωνικό.
αυξάνονται 10% τα Τέλη κυκλοφορίας 2012
αυξάνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 5 λεπτά το λίτρο.
επιβάλλεται ειδικός φόρος και στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης

-          μπαίνει πλαφόν στο συνολικό ποσό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων και Περιφερειών, έως 5,2 δισ. ευρώ το χρόνο.
Από preza.tv
Αν τα δέχεσαι όλα αυτά κάτσε σπίτι και δες τηλεόραση αλλιώς
ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ