Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ΠΟΕΔΗΝ και το καπέλο.


Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από σωματεία νοσοκομείων και το ΕΚΑΒ στο Υπ. Υγείας την Παρασκευή νάσου και οι γνώριμοι της ΠΟΕΔΗΝ σαν την πορδή.

Αφού κατάλαβαν ότι οι υγειονομικοί τους έχουν απαξιώσει  εξ αιτίας του ότι δρούν σαν  υποστηρικτές της κυβέρνησης. σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο (στοχοποίηση των υγειονομικών για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και μετακύληση των ευθυνών της , μη καταβολή των δεδουλευμένων  , συγχωνεύσεις καταργήσεις νοσοκομείων για την πρόταση του για μηδέν!!!(0!!) προσλήψεις για το 2011έως το2013,) και ενώ δεν έχει βγάλει ούτε δελτίο τύπου!! ούτε έχει προτείνει καμμιά κινητοποίηση. μαλιστα σε αρκετά σωματεία αρνείται προτάσεις για τοπικές δράσεις και συντονισμό,  αποφάσισαν να μας καπελώσουν.
Έβγαλαν λοιπόν  την Τετάρτη το απόγευμα απόφαση!! της Ε.Ε (δηλαδή πασκε-δακε, ) καλώντας τα σωματεία στο Υ.Υ για διαμαρτυρία, χωρίς όμως να προκηρύξουν κινητοποίηση.(στάση ή απεργία), προσπαθώντας να μας ξεγελάσουν και να μας πείσουν για το αγωνιστικό τους φρόνημα.  Δεν σταμάτησαν όμως εκεί:
Εμφανίστηκαν από το πουθενά 4-5 από δαύτους με ένα πανώ να παραστήσουν τους ηγέτες. Αφού προσπάθησαν  ανεπιτυχώς να μπούν μπροστά για  να φανεί ότι τους ακολουθούν τα σωματεία των νοσοκομείων που μετείχαν στην κινητοποίηση,  μπήκαν τσαμπουκαλίδικα  μετά το μπλοκ του ΕΚΑΒ και προσπάθησαν πολλές φορές  να σπάσουν την πορεία προς τη Βουλή με φτηνιάρικα κολπάκια. Οι εργαζόμενοι τους πήραν χαμπάρι , τους απομόνωσαν και  παρα τρίχα γλύτωσαν τις «επευφημίες» και τα «χαϊδέματα»
Ανάμεσά τους και ο κος ΠΟΕΔεν ή ποντικοτεμαχιστής που όπως θα θυμάστε είχε έρθει στη Γεν Συνέλευση σε περίοδο κινητοποιήσεων να μας επιπλήξει για τις μεθόδους μας και να μας πείσει ότι οι καθημερινές συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις είναι «παράνομες» και τις καταδικάζει !!! πράγμα που έδωσε το πράσινο φώς στην τότε διοίκηση να εξαπολύσει  πογκρόμ διώξεων σε βάρος συναδέλφων μας.
ΟΥΣΤ από εδώ ΚΟΠΡΙΤΕΣ