Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ξεφτιλισμένοι «διανοούμενοι»


Σε ολοσέλιδο δημοσίευμα του Κυριακάτικου «Βήματος» διαβάζουμε: 

Την περασμένη Τετάρτη η πανεργατική απεργία και οι κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα ήταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μεγαλύτερες της τελευταίας εικοσαετίας. Ο κόσμος δρα- και αντιδρά όταν «ο κόμπος φτάνει στο χτένι». Μια διαφορετική αντίδραση όμως ήρθε από τον χώρο του Πανεπιστημίου την Τρίτη, παραμονή της απεργίας. Είκοσι πανεπιστημιακοί υπέγραψαν και έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο στο οποίο εξηγούν γιατί δεν απεργούν. « Η απόφασή μας βασίζεται στην άποψή μας ότι την ώρα της κρίσης δεν μπορούμε να λέμε “η κρίση δεν αφορά εμένα, ας πληρώσουν οι άλλοι”, ούτε μπορούμε να κρατάμε όμηρο την κοινωνία απαιτώντας να πληρώσουν τον μισθό μας οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι» υποστηρίζουν. Οπως λένε, «από την κρίση θα βγούμε με περισσότερη και καλύτερη δουλειά». 
Η επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Βάσω Κιντή, η οποία συνυπογράφει το κείμενο, μας μιλάει για το πώς γεννήθηκε αυτή η πρωτοβουλία, λέει ότι όλα τα προβλήματα δεν λύνονται με απεργίες και καταλογίζει στην ΠΟΣΔΕΠ ότι επιλέγει στη συγκεκριμένη συγκυρία αδιέξοδες μορφές πάλης. (Η κατάπτυστη συνέντευξη της βρίσκεται εδώ)

Εμείς τι να σχολιάσουμε; Θα αφήσουμε να μιλήσει ένα απόσπασμα από κείμενο του καθηγητή Γιάννη Πανούση: «Πολιτικοί και διανοούμενοι της μετά – τρόικα εποχής θα καταλήξουν να αφωνούν μπροστά σε μια διευρυνόμενη διαπλοκή, η οποία λίαν συντόμως θα αποκτήσει τα μαφιόζικα χαρακτηριστικά. Οι άνθρωποι του μπαλκονιού και του σαλονιού, ή έστω οι αφελέστεροι αυτών, γρήγορα θα συνειδητοποιήσουν ότι για να διατηρήσουν το απυρόβλητό τους από τη λαϊκή οργή είναι υποχρεωμένοι να συμβιβαστούν όχι με τον υπέρκοσμο του χρήματος, αλλά με τον υπόκοσμο του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτή η σιωπηρή συμφωνία θα έχει ραφιναρισμένη ή και έντεχνη βιτρίνα, όμως πίσω από τις κουρτίνες θα κρύβεται το σκοτεινό πρόσωπο των διχτύων της εξουσίας».
Όπως έλεγε και ο "Γαλιλαίος" του Μπρεχτ αυτοί που υπέγραψαν αυτό το κείμενο όπως η επίκουρη καθηγήτρια που μίλησε στο «Βήμα» είναι απ’ αυτούς που «παραδίνουν τη γνώση τους στους αφεντάδες, για να τη μεταχειριστούν ανάλογα με το συμφέρον τους» και «οι άνθρωποι που κάνουν αυτό, δεν έχουν πια θέση ανάμεσα στους επιστήμονες».

ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΕΠΕΙΓΟΝ              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Αθήνα,      21/ 2 /  2011
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ                                   Αριθ.Γεν.Πρωτ.ΔΥΓ5/ΓΠ 10454
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 
Δ/ΝΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
                                                                                                        
Ταχ. Δ/νση: Βερανζέρου 50
Ταχ. Κώδικας: 104 38Αθήνα
Πληροφορίες: Π.Παπαδόπουλος                                                                  Α Π Ο Φ Α Σ Η
Τηλέφωνο: 210 520 54 94-2105235274
Τηλεομοιότυπο: 210 5235645
ΘΕΜΑ: Οικονομική ενίσχυση επιστημονικού forum με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος»
. . . . . . . . . .  . . .
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1. Εγκρίνουμε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης πεντακοσίων (500,00) ευρώ για την

διοργάνωση του εν θέματι επιστημονικού forum που θα πραγματοποιηθεί από την Β΄

Παθολογική-Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Υγεία» την 15η Μαρτίου 2011 στο

«Ecali Club» στην Εκάλη Αττικής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας . . . 

Τα χρήματα των φορολογουμένων επι τέλους πιάνουν τόπο τηλεκαραγκιόζηδες

Υπεύθυνες Δήλώσεις άρνησης παροχής απλήρωτης εφημερίας

27/02/2011 (ΕΝΙΘ)
Εμφανίστηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κρούσμα Διοικητή, ο οποίος μετέρχεται την εξής κουτοπόνηρη μέθοδο εξαναγκασμού των γιατρών σε κάλυψη των τμημάτων με απλήρωτες εφημερίες:

δίνει "εντέλλεσθε" στους Διευθυντές Τμημάτων να καταρτίσουν προγράμματα εφημέρευσης και να τα καταθέσουν στη Διοίκηση, παραβλέποτας τυχόν άρνηση των γιατρών που αναγράφονται στο πρόγραμμα και οι οποίοι δηλώνουν προφορικά ότι δεν αποδέχονται να πραγματοποιήσουν απλήρωτες εφημερίες.

Για το λόγο αυτό η ΕΝΙΘ σε συνεργασία με τον κ. Μιχαήλ συνέταξαν δύο υπεύθυνες δηλώσεις: μία για τους Διευθυντές, οι οποίοι αρνούνται να γίνουν συνεργοί σε ποινικά κολάσιμες πράξεις και μία για τους γιατρούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν συναινούν σε απλήρωτη εργασία.

Μπορείτε να ανακτήσετε τις δηλώσεις κάνοντας κλικ εδώ

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Προς τον Πρόεδρο της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ


Η απεργία στις 23 Φλεβάρη αποτέλεσε ένα ακόμα σημαντικό σταθμό στην πορεία τους εργατικού κινήματος ενάντια στο μνημόνιο που επέβαλαν στο λαό και τους εργαζόμενους η Κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία σε συνδυασμό με τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απαιτούν οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.
Η απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη ανέδειξαν νέα ποιοτικά στοιχεία όπως τη συμμετοχή σε αυτή και τις διαδηλώσεις σημαντικού τμήματος εργαζομένων που μέχρι χθες απείχαν από τους αγώνες, η αντοχή των απεργών απέναντι στην προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών να διαλύσουν την συγκέντρωση στην Αθήνα, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τμημάτων από τα μεσαία στρώματα που πλήττονται από την κρίση.
Γι αυτό ζητάμε τη άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να  εκτιμήσουμε την απεργία στις 23 Φλεβάρη και να βγάλουμε συμπεράσματα. Ταυτόχρονα εκτιμάμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να επιμείνει και να προτείνε οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταλήξουν άμεσα σε ένα σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα με πρώτο βήμα την κήρυξη νέας Γενικής Απεργίας στις 17 Μάρτη αλλά και άλλες ενδιάμεσες  δράσεις που θα  υποβοηθούν την επιτυχία της απεργίας.


Αθήνα 28-2-2011

Για το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Παντέλης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Αρχισε το "ξήλωμα" του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής

28/02/2011   (ygeianet.gr)

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου....

Στις 25 Ιανουαρίου 2011, εν μέσω φημών για αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Δυτικής «Η Αγία Βαρβάρα», με έγγραφό της (http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%A8469%CE%972%CE%9E-%CE%9F) η Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χριστίνα Παπανικολάου, απευθυνόμενο στους Διοικητές και Υποδιοικητές των Νοσοκομείων του Πειραιά και Δυτικής Αττικής (Τζάνειο, Νίκαια, Θριάσιο, Αττικόν και Αγία Βαρβάρα), ανακοινώνει την απόφασή της για νέο σύστημα εφημεριών ανά 4 ημέρες. Στο ίδιο έγγραφο υποστηρίζει την απόφαση με τα επιχειρήματα: (α) ένταξη του Ασκληπιείου Βούλας στην ευθύνη της 2ης ΥΠΕ και (β) κάλυψη των ελλείψεων του Αττικού Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με προσλήψεις επικουρικών, ΙΔΟΧ και μονίμων υπαλλήλων (7Κ ΑΣΕΠ).

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας λύθηκε πρόωρα η σύμβαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής χωρίς να αντικατασταθεί.

Την Παρασκευή αναρτήθηκαν στο Δι@ύγεια, μετακινήσεις 15 εργαζόμενων του Αγία Βαρβάρα, μονίμων και επικουρικών, προς το Αττικό για την «κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών του και συγκεκριμένα για την ενίσχυσή του στο πλαίσιο της ένταξής του στο νέο σύστημα των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών».

Οι μετακινούμενοι είναι δύο επικουρικοί Παρασκευαστές, 2 Τραυματιοφορείς και 11 Νοσηλευτές και Νοσοκόμοι. Ταυτόχρονα τέθηκε το ζήτημα της άμεσης –μετά την ορκωμοσία- μετακίνησης νοσηλευτών που προσλήφθηκαν με την 7Κ προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Οι αποφάσεις μετακίνησης κοινοποιούνται μόνο στους Διοικητές και στους ενδιαφερόμενους, παρακάμπτοντας τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/find/ypogid:3294/from:0/limit:10

http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/find/ypogid:3294/from:10/limit:10

http://et.diavgeia.gov.gr/f/2dype/find/ypogid:3294/from:20/limit:10



Ταυτόχρονα στάλθηκε στη Διοίκηση έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ο νέος τρόπος εφημέρευσης των Νοσοκομείων αρχής γενομένης από 9 Μαρτίου. Για το σύστημα αυτό τοποθετήθηκε άμεσα η Γενική Συνέλευση των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας (http://www.ygeianet.gr/box/cal/21357.pdf).

Το πρόβλημα που ανακύπτει για το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» είναι σοβαρό καθώς η λειτουργία του Τμήματος Εφημερίας (δεν υπάρχει ουσιαστικά ΤΕΠ) πολλαπλασιάζεται και παράλληλα μετακινείται η «μεγάλη» εφημερία τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 9.30 το βράδυ), γεγονός που θα προκαλέσει όχι μόνο νέες ανάγκες σε προσωπικό αλλά και άλλα σημαντικά προβλήματα που απορρέουν από την ανύπαρκτη συντήρηση του εξοπλισμού και των κτιρίων του Νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη χρονιά με πρωτοφανείς διαδικασίες διαλύθηκε η Υποδιεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας λόγω απόσπασης της Υποδιευθύντριας με εντολή του Γενικού Γραμματέα στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου (η οποία ανανεώθηκε για 4! έτη τις ημέρες αυτές) και μετάταξης της Προϊσταμένης του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Την Παρασκευή κατά τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, αποφασίσθηκε αρχικά η ανάδειξη του προβλήματος με συγκέντρωση τη Δευτέρα 28/2/2011 στις 10.00 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου και τη συμμετοχή των κατοίκων.
Οταν βλέπεις φωτιά στο σπίτι του γείτονα περίμενέ την και στο δικό σου