Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Εργάσιμη Εβδομάδα

28/04/2009
Αδιέξοδο για την κατάργηση του opt-out στην Οδηγία για τον χρόνο εργασίας (ΙIN.GR)

Βρυξέλλες


Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο απέτυχαν να βρουν συμβιβαστική λύση για την κατάργηση της ρήτρας «αυτο-εξαίρεσης» (opt-out), με την οποία θα έμπαινε «φρένο» στην παράταση της εργάσιμης εβδομάδας έως και τις 65 ώρες.

Το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίασε η «Επιτροπή Συνδιαλλαγής» για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τον χρόνο εργασίας, διαπραγματευόμενη συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέλη του Συμβουλίου υποστήριζαν ότι δεν θα πρέπει να καθορισθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση της ρήτρας αυτο-εξαίρεσης από το 48ωρο, καθώς έλεγαν ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να εστιάσει μόνο στον καθορισμό περαιτέρω όρων για την ενεργοποίηση από τα κράτη μέλη της ρήτρας, μέσω μιας διαδικασίας ελέγχου σε διάφορα στάδια, εξαρτώντας τελικά τη χρήση του από «αντικειμενικά κριτήρια».

Η πρόταση συμβιβασμού του αρμόδιου επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα προέβλεπε την ενεργοποίηση της ρήτρας για πολλά ακόμη χρόνια, ενώ για μια περίοδο εννεά ετών μετά από τη θέση σε ισχύ της αναθεωρημένης Οδηγίας, προτείνετο ο έλεγχος και η σταδιακή αναθεώρηση της ρήτρας από τα κράτη μέλη, τους κοινωνικούς εταίρους και την Κομισιόν.

Στο τέλος της διαδικασίας, η Επιτροπή θα έπρεπε να συντάξει έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής της ρήτρας, η οποία θα μπορούσε να συνοδευθεί από νομοθετική πρόταση.

Απο το ygeianet.gr

ΟΣΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΝ ...ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ
ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΞΕΤΕ)