Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΛΟΪΖΟΥ ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ'' ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΟΪΖΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ''ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ''
«ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 'Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ»

Αθήνα
27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ Ανοιχτή
 Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.
Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.
Μυρσίνη Λοΐζου

Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο

Πλέον είναι προφανές πως ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Δεν βρίσκεται στη "μεριά" των εργαζομένωνκαι των ανέργων που πλέον συνειδητοποιούν τη δύναμή τους, αλλά στη "μεριά" της κυβέρνησης, τηςτρόικας και των τραπεζιτών!
Την Τετάρτη στις 29 Ιουνίου, από τις 08:00, οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την περικύκλωση της Βουλής.
- Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων (πχ Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου κλπ) καλούν στο μετρό Ευαγγελισμός.
- Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων (πχ Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό κλπ) συγκεντρώνονται στο Καλλιμάρμαρο.
- Οι λαϊκές συνελεύσεις των δυτικών συνοικιών (πχ Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό) συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα. Στο Σύνταγμα επίσης θα συγκεντρωθοεί και τοΔίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Η ΑΔΕΔΥ, τηρώντας μια μεσοβέζικη στάση σε σχέση με τη ΓΣΕΕ, η οποία δεν καλεί σε κάποια κινητοποίηση τη 2η μέρα της απεργίας, καλεί σε πορεία στις 19:00 από την Πλ. Κλαυθμώνος προς τηΒουλή, όχι όμως και στα πρωϊνά μπλόκα!
απο   iskra.gr

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ΜΑΤ, Κουκουλοφόρους και κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Αντιδράσεις από κόμματα της Αριστεράς αλλά και από το ΠΑΜΕ έχουν προκαλέσει τα επεισόδια που ακολούθησαν της σημερινής μαζικής απεργιακής κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας όπου λίγο μετά τις 2 μ.μ ξέσπασαν επεισόδια από ομάδες ταραχοποιών οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών από την αστυνομία.
Συγκεκριμένα το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και τα επισόδια που ακολούθησαν αναφέρει: ""Όλως περιέργως" οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ’ όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική. Το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες. Οι αγώνες συνεχίζονται αμείωτοι".




ΣΥΡΙΖΑ: Προφανής στόχος η εκκένωση της πλατείας

Για επιχείρηση διάλυσης της σημερινής συγκέντρωσης και "επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

"Η απίστευτη χρήση χημικών σε ένα ατέλειωτο και επικίνδυνο κυνηγητό ανάμεσα σε ΜΑΤ και ανώνυμους κουκουλοφόρους, είχε σαν προφανή στόχο την πλήρη εκκένωση της πλατείας, αλλά και να κάμψει το φρόνημα του υπέροχου κόσμου που περισσότερο από ένα μήνα δίνει τη μάχη για την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματά του, την προστασία της εργασίας. Για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να βγούμε από το μνημόνιο" αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: "Καταγγέλλουμε τους επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την αστυνομική βία και την προκλητικά ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση των ανώνυμων κουκουλοφόρων. Ο λαός και η νεολαία δεν κάμπτονται, αγωνίζονται διεκδικώντας την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και μια νέα πορεία για τον τόπο".



ΠΑΜΕ: "Στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων"

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει τη μαζική σημερινή κινητοποίηση και "καταγγέλλει το στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση των εργατικών αγώνων, την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την αποτροπή της συμμετοχής τους στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις και στο σημερινό απογευματινό συλλαλητήριο".
ΠΗΓΗ:  ΠΡΕΖΑ TV

Ημερολόγιο καταστρώματος

Χθες βράδυ στη συνέλευση της πλατείας

 
Σήμερα στη συγκέντρωση



Η συμπλοκή
Η πλατεία καθαρίζει με μπουκάλια νερό !!!