Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ:Δηλώνω παρούσα!



Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή”.(Ι.Δημαράς 6.05.2010)

Πάντα μετά από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα επικρατεί μία σιωπή. Στο πλήθος .Ο λαός συσκέπτεται και βυθίζεται σε σκέψεις. Περισυλλογής; Ανασυγκρότησης; Ανασφάλειας; Αγανάκτησης; Αναλογίζεται ,ο κάθε πικραμένος έλληνας ,πως φτάσαμε ως εδώ, τι έσπρωξε την χώρα για να φτάσει σε τέτοιο χάλι; Στην γενική ευθύνη ποιό είναι το μέρος που του αναλογεί; Για τι δεν πάει καλύτερα η μάνα Ελλάς; Τι φταίει; Υπάρχει μέλλον;

Αυτές τις στιγμές ξεχωρίζουν στο πλήθος όχι μόνο οι βουλευτές που διαγράφηκαν από τις κομματικές κοινοβουλευτικές τους ομάδες .Συνήθως είναι κατώτεροι των περιστάσεων και κυνηγούν μόνο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, την σύνταξη και τα προνόμια τους. Ξεχώρισαν όμως τέσσερα άτομα που ψήφησαν κατά συνείδησης. Εισάκουσαν τις αγανακτισμένες φωνές των ψηφοφόρων τους; .Άξιοι επειδή είναι λίγοι είναι αυτοί που τολμάνε να βγαίνουν προς τα έξω. Να ξεχωρίσουν στο πλήθος για να δηλώσουνε μία στάση. Πολιτικής. Ζωής .Η ζωή θα αποδείξει αν κάποιες δηλώσεις ήταν πράγματι ειλικρινείς.

Πολύ περισσότερο όμως ξεχωρίζουν στο πλήθος των αντιδράσεων οι απλοί πολίτες που γέμισαν τους δρόμους. Αυτοί που μέχρι τώρα παρακολουθούσανε και σχολιάζανε τα πολιτικά γεγονότα εκ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς. Από τα σπίτια και τα καφενεία. Επωφελούνταν όμως από τις κατακτήσεις αυτών των κινητοποιήσεων. Τα επιδόματα και οι αυξήσεις δεν δίνονται επιλεκτικά μόνο σε αυτούς που συμβάλαμε οριστικά και εκτέθηκαν άμεσα στα δακρυγόνα και στο ξύλο. Εφαρμόζονται με νόμο σε όλους τους έλληνες πολίτες είτε είναι αριστεροί είτε είναι νεοδημοκράτες ή χρυσαυγήτες. Αυτοί που είχαν αφεθεί, τα τελευταία χρόνια ,στην μάχη του καναπέ, ξεσηκώθηκαν. Βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Αλλάξανε γνώμη για να αντιδράσουνε δυναμικά .Δηλώνουν πλέον δημόσια την άρνηση τους να πληρώσουν τα σπασμένα. Βούλιαξε το Σύνταγμα από την αγανάκτηση και το πλήθος των διαδηλωτών..

Βγήκανε στους δρόμους όλης της χώρας 200.000 αγανακτισμένοι πολίτες για να βροντοφωνάξουνε ότι δεν πάει άλλο. Να δηλώσουνε ότι δεν θα αφήσουν τα πράγματα να φτάσουνε σε αδιέξοδο. Ωραίοι οι 4 βουλευτές που τολμήσανε ,για το χ και ψ λόγο ,να σηκώσουν ανάστημα αλλά αυτοί που μετράμε περισσότερο είμαστε εμείς οι άλλοι. Οι πολλοί αλλά όχι ασήμαντοι. Βγήκαμε στους δρόμους χωρίς φανφάρες και δημόσιες δηλώσεις. Μαζί τους και εγώ δηλώνω παρούσα στα γεγονότα. Μάχιμη!

ΑΠΟ NEW WORLD ORDER

Economist: Το χάος μετά την Αθήνα έρχεται και σε εσένα;

  • Προβληματίζεται το Economist που θα "χτυπήσει" το χάος μετά την Αθήνα
  • Δεδομένο θεωρούν πλέον όλοι πως ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει μέτρα τα οποία δεν έχουν επιβληθεί ποτέ και σε κανέναν άλλον λαό
  • Το μεγαλείο της υποκρισίας των κυβερνώντων: Ελέγχουν τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών, αφού δεν τολμάει ο Παπανδρέου να ελέγξει λογαριασμούς πολιτικών...
Με πρωτοσέλιδη φωτογραφία των επεισοδίων από τη μαζική διαδήλωση κατά των ασφυκτικών μέτρων λιτότητας και τίτλο «Σύντομα κοντά σας;» κυκλοφορεί ο βρετανικός Economist, μιλώντας για το «χάος μετά τη διάσωση της Ελλάδας» και την μεγάλη ευθύνη των Ευρωπαίων ηγετών για την... αποφυγή εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης.
«Εάν υπήρχε ποτέ μία εβδομάδα για να ανησυχήσουμε για το ευρώ, ήταν αυτή. Οι πολιτικοί της Ευρώπης δημιούργησαν βιαστικά ένα κολοσσιαίο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αξίας 110 δισ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσιο σε ύψος από τις συζητήσεις που γίνονταν μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, και ιδού τα αποτελέσματα:
Σφαγή στους δρόμους της Αθήνας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και καμία ανάσα στις αγορές. Όχι μόνο τα spread των ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν πάλι στα ύψη, αλλά και άλλα κράτη-μέλη του ευρώ τα οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να οχυρώσει το σχέδιο βρίσκονται υπό πίεση, ειδικά με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία να πλήττονται σκληρά. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο κατρακύλησαν υπό το φόβο των επενδυτών για την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης» γράφει ο Economist.
Η επιθεώρηση σημειώνει ότι πολλοί Ευρωπαίοι νοιώθουν ότι έχουν δει ένα κομμάτι του μέλλοντός τους: εξάπλωση της κρίσης από τη μία υπερχρεωμένη χώρα στην άλλη, κατάρρευση της κοινωνικής τάξης καθώς περικόπτονται οι εργασικές θέσεις στο δημόσιο τομέα, χρόνια πολιτικής αναποφασιστικότητας και η αναπόφευκτη εκδίωξη ή απόσυρση χωρών από την ευρωζώνη.
«Και γιατί όχι; Εάν η διάσωση της Ελλάδας που αξίζει σχεδόν όσο το μισό ΑΕΠ της χώρας δεν συγκεντρώσει στήριξη στους δρόμους της Αθήνας ή στις αγορές, τότε μπαίνουμε στον πειρασμό να πούμε ότι το παιχνίδι τελείωσε» συνεχίζει ο Economist για να συμπληρώσει: «Μπαίνουμε στον πειρασμό, αλλά είναι λάθος».
Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλο φάσμα κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων, όμως το υπάρχον δίλημμα έχει τη ρίζα του σε θεμελιώδη οικονομικά ζητήματα. Και από αυτή την οπτική, επισημαίνει ο Economist, ούτε η βία στην Αθήνα, ούτε οι τριγμοί στις αγορές αποτελούν απόδειξη ότι η ελληνική διάσωση και η ευρύτερη στρατηγική των Ευρωπαίων έχει αποτύχει.
Τίποτα δεν έχει καθοριστεί, αλλά πάρα πολλά εξαρτώνται από το πώς θα δράσουν τώρα οι ηγέτες της Ευρώπης ώστε να αναχαιτίσουν το κλίμα εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης χρέους, τονίζει ο Economist.
«Αλλάξτε αυτά»
Υπάρχει μία αντίφαση με το ελληνικό σχέδιο διάσωσης κατά τον Economist και αυτή είναι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ΔΝΤ αρνούνται να συζητήσουν την πιθανότητας μίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους υπό το φόβο ότι μπορεί να προκληθεί μία ανεξέλεγκτη μετάδοση της κρίσης.
Όμως, σύμφωνα με την επιθεώρηση, με την άρνηση να παραδεχθούν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα φερεγγυότητας, αντίθετα με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, οι ιθύνοντες της ΕΕ καθιστούν πολύ πιο δύσκολη τη χάραξη μίας καθαρής διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες. Και ως αποτέλεσμα η «μόλυνση» εξαπλώνεται.
Κατά τον Economist αυτή η δυναμική πρέπει να αλλάξει. Μία προτεραιότητα σημειώνει πως είναι να δράσουν με μεγαλύτερο ζήλο και με συγκεκριμένες κινήσεις η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες για να αποδείξουν ότι παρόλο που υποφέρουν από κάποιες από τις ίδιες «ασθένειες», δεν είναι Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή η υπόλοιπη Ευρωζώνη πρέπει να καταβάλει το δικό της μερίδιο προσπάθειας για να διασφαλίσει ότι θα πετύχει η τεράστια εσωτερική αναδιάρθρωση. Η ΕΚΤ πρέπει να αποφύγει μία συνολική διολίσθηση προς αποπληθωρισμό. Και η Γερμανία πρέπει να μειώσει φόρους και να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει την εσωτερική ζήτηση, σημειώνει μεταξύ άλλων στο τελευταίο του τεύχος ο Economist.
Επισημαίνει ότι ακόμη πιο επείγουσα είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού για την προμήθεια των πιο αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης με μετρητά εάν ο πανικός ενταθεί. Και καταλήγει: «Το εφιαλτικό θέαμα της Αθήνας δεν πρέπει να επαναληφθεί στην ήπειρο, αλλά η αποτροπή του θα απαιτήσει περισσότερη γενναιότητα και ειλικρίνεια από ότι έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες».
Ελέγχονται τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών
Στο μικροσκόπιο έβαλαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς 13 γιατρών, σε Αθήνα και Περιφέρεια, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στα πλαίσια του σκανδάλου των ορθοπεδικών οι οποίοι φέρονται να χρηματίστηκαν από μεγάλη αμερικανική εταιρεία προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της
Οι έλεγχοι των λογαριασμός έδειξαν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα εισοδήματα που ανέφεραν οι γιατροί στις φορολογικές τους δηλώσεις, από το 2003 – 2006 και στα ποσά που βρίσκονταν στους λογαριασμούς.
Οι διαφορές αυτές έφταναν ακόμα και το ένα προς δέκα.
Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός γιατρού του Αττικού νοσοκομείου, ο οποίος δήλωνε εισόδημα 150.000 ευρώ ενώ στο λογαριασμό του υπήρχε 1,5 εκ. ευρώ.
Παρόμοιες έρευνες θα γίνουν επεκταθούν και στους λογαριασμούς άλλων 22 γιατρών.
Και η υποκρισία συνεχίζεται, εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό...

ΜΕΛΕΝΕ ΜΗΤΣΟ