Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ : ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ (Λ. ΚΗΛΑΪΔΟΝΗΣ)

Με πρόσληψη νοσηλευτών η βελτίωση

Μέσα από την πρόσληψη προσωπικού και νοσηλευτών θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα Υγείας, δήλωσε το πρωί μιλώντας στη ΝΕΤ η νέα υπουργός Υγείας. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανέφερε ακόμα, ότι προτεραιότητα του υπουργείου να ανοίξουν οι κλεισμένες μονάδες και να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 


http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/28331-diloseis-neas-yp-ygeias-sti-net

Η ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ...ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ...ΑΠΕΔΗΜΗΣΕ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΦΥΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΠΗΣ.
ΣΤΗΝ ...ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ...ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΩΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΙΑΣΩ Κο ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΕΠΙΔΟΞΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΥΧΕΤΕ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.
ΑΥΤΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ .

Τότε και τώρα?

Δηλώσεις Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:


Με την δημιουργία του Αττικού Νοσοκομείου, είχαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα κέντρο αριστείας, ένα άριστο νοσοκομείο για τη χώρα μας, και βεβαίως για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τις λαϊκές γειτονιές. Κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, με αυτοθυσία, όλο το προσωπικό αυτού του νοσοκομείου και τους συγχαίρω για την προσπάθειά τους,.
Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια έχει αφήσει πίσω το νοσοκομείο, δεν έχει προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα σημαντικές υποδομές να μην αξιοποιούνται, άρα τεράστιες δυνατότητες για το δημόσιο σύστημα υγείας να μη γίνονται πράξη.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή με Θέμα:
 Η υποβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Η εργασία βλάπτει την υγεία



07/10/2009   (BHMA)
Επτά στους δέκα Ελληνες είναι δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες στον χώρο της δουλειάς τους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΧ. ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ
Η εργασία βλάπτει σοβαρά... την υγεία πιστεύουν οι εργαζόμενοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό κατέδειξε η «πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (ΕU-ΟSΗΑ) που διεξήχθη στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Κατά την έρευνα η χώρα μας αποκτά μια ακόμη αρνητική «πρωτιά» καθώς, όπως δήλωσαν επτά στους δέκα συμπολίτες μας, οι συνθήκες για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία τους έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 64% των Ελλήνων θα άλλαζε δουλειά αν του προσφέρονταν καλύτερες απολαβές, ενώ το 47% θα μεταπηδούσε σε άλλη θέση αν οι συνθήκες ασφαλείας και υγείας ήταν καλύτερες. Ακόμη το 43% θα άλλαζε εργασία αν υπήρχε η σιγουριά από την προσφερόμενη θέση απασχόλησης, ενώ το 21% θα άλλαζε πόστο αν οι ώρες εργασίας ήταν λιγότερες.
Επίσης, όπως σημειώνεται στην έρευνα, το 85% των Ελλήνων «χρεώνει» σε μεγάλο ή μικρό βαθμό την κακή κατάσταση της υγείας του στο επάγγελμα που ασκεί. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατηγορία η χώρα μας φιγουράρει στην πέμπτη χειρότερη θέση, πίσω από την Ιταλία, την Κύπρο, τη Σλοβενία και την (πρώτη) Λιθουανία.
Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης σε ό,τι αφορά την «ανάπτυξη συνθηκών ασφαλείας και υγείας στην εργασία» καθώς το 66% των Ελλήνων αναφέρει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη δουλειά του έχουν επιδεινωθεί λίγο ή πολύ τα τελευταία χρόνια. Διόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι στην εν λόγω λίστα η χώρα μας διαθέτει τα αρνητικά «πρωτεία», την οποία ακολουθούν οι πρώην σοσιαλιστικές Βουλγαρία, Σλοβενία, Ρουμανία, Λιθουανία και Λετονία. Αντίθετα, το 31% τις βρίσκει καλύτερες ή πολύ καλύτερες, εκτίμηση που φέρνει τη χώρα μας δεύτερη στη σχε τική λίστα της Ευρωπαϊκής Ενωσης των «27».
Ακόμη πιο δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των Ελλήνων για την οικονομική κρίση. Το 80% των συμπολιτών μας εν γένει βλέπει χειρότερες ημέρες στις συνθήκες εργασίας τους λόγω της ύφεσης, ποσοστό που ανέρχεται σε 83% στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 34 ετών. Μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη χειρότερη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας, πίσω από τη Σλοβενία και τη Λιθουανία.
Διχασμένοι εμφανίζονται οι συμπολίτες μας σε ό,τι αφορά την επίγνωση των κινδύνων ασφαλείας και υγείας στον εργασιακό χώρο τους. Το 50% αναφέρει ότι είναι επαρκώς ενημερωμένο για τους εν λόγω κινδύνους, ενώ το έτερο 50% δηλώνει το αντίθετο. Ωστόσο ακόμη και σε αυτήν την κατηγορία η χώρα μας βρίσκεται στην έκτη θέση από το τέλος, μπροστά από τη Λιθουανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε επίπεδο ΕΕ προκύπτει ότι «η οικονομική ύφεση πιέζει τους ευρωπαίουςεργαζομένουςκαθώς “έξι στους 10 αναμένουν ότι οι συνθήκες εργασίας θα πληγούν από την παγκόσμια οικονομική ύφεση, ιδίως όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια”». Ακόμη η υπηρεσία επισημαίνει ότι «ηπλειονότητα των ερωτηθέντων (75%) στα κράτη-μέλη πιστεύει πως τα προβλήματα υγείας οφείλονται,τουλάχιστονσε κάποιο βαθμό, στο είδος του ασκούμενου επαγγέλματος».
«Η οικονομική κρίση μπορεί να ωθήσει τις επιχειρήσεις να αγνοήσουν ή να ελαχιστοποιήσουν τη σημασία της ασφάλειας και της υγείας στον χώρο εργασίας» σχολίασε ο διευθυντής του ΕU-ΟSΗΑ Γιούκα Τακάλα και συμπλήρωσε ότι «το βραχυπρόθεσμο κέρδος δεν αντισταθμίζει το κόστος των μακροπρόθεσμων προβλημάτων».«Οι πιο υγιείς χώροι εργασίας τείνουν να είναι και οι πιο παραγωγικοί».