Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ


Debtocracy by BitsnBytes

Σημείωση : Ενα πολύ ενδιφέρον ντοκυμαντέρ χρηματοδοτημένο από τους θεατές του με σενάριο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Κιτίδη και του Αρη Χατζηστεφάνου.
(Για την αντιγραφή Απ. Πέτρου)

«Συγγνώµη, αλλά θα µολύνουµε τον Ειρηνικό µε ραδιενέργεια»

Χιλιάδες τόνοι νερού από τους αντιδραστήρες θα καταλήξουν στη θάλασσα
Ποιος καθορίζει άραγε το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει;
Η TEPCO και η κάθε TEPCO.
Δε γίνεται αυτή η ολιγαρχία να συνεχίσει να κυβερνά. Και θα πρέπει οι άνθρωποι να ξεμάθουν να είναι σκλάβοι, και να μάθουν να ασκούν αυτοί την εξουσία. Σε λίγο θα μας ξεκάνουν όλους.

http://www.presseurop.eu/files/images/article/radioactive-evolution_0.jpg?1300806583
Πριν από έναν µήνα θα ήταν αδιανόητο. Σήµερα, η ρίψη µολυσµένου νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι µονόδροµος. Περίπου 11.500 τόνους «ελαφρώς» ραδιενεργού ύδατος άρχισε να απορρίπτει σταδιακά από χθες στη θάλασσα η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθµό της Φουκουσίµα. Λίγο πριν από την έναρξη τηςδιαδικασίας, εκπρόσωπος της εταιρείας ζήτησε ταπεινά συγγνώµη για τη ρύπανση της θάλασσας, τόνισε όµως πως δεν υπάρχει άλλη λύση: το ραδιενεργό ύδωρ που είχε συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθµού έπρεπε να αποµακρυνθεί άµεσα, ώστε σε περίπτωση υπερθέρµανσης των αντιδραστήρων να υπάρξει αρκετός χώρος για τη ρίψη επιπλέον νερού.
 Εκπρόσωποι της Tepco επισήµαναν ότι το νερό έχει εκτεθεί σε ακτινοβολία 100 φορές περισσότερη από το όριο ασφαλείας, µόλυνση που, όπως έσπευσαν να διευκρινίσουν, θεωρείται «χαµηλή». Αλλά και αξιωµατούχοι της ιαπωνικής κυβέρνησης, η οποία ενέκρινε την ενέργεια της Tepco, εξήγησαν ότι η εναλλακτική λύση, η µείωση δηλαδή της ποσότητας νερού που απορρίπτεται στους αντιδραστήρες, ενέχει πολύ µεγαλύτερο κίνδυνο να υπερθερµανθούν ξανά. «Θέλουµε να αποµακρύνουµε τα λιµνάζοντα νερά και να απολυµάνουµε την περιοχή ούτως ώστε να µπορέσουµε να επικεντρωθούµε στον αρχικό µας στόχο, την αποκατάσταση του συστήµατος ψύξης το συντοµότερο δυνατόν», εξήγησε ο Χιντεχίκο Νισιγιάµα, από την Ιαπωνική Εταιρεία Πυρηνικής και Βιοµηχανικής Ασφάλειας (NSIA).


ΟΙ ΑΡΧΕΣ έχουν πλέον ελάχιστα περιθώρια επιλογής ως προς το πώς θα περιορίσουν την καταστροφή και η συγκεκριµένη απόφαση το αποδεικνύει περίτρανα.
Πριν από περίπου έναν µήνα, όταν ο σεισµός της 11ης Μαρτίου και το τσουνάµι που επακολούθησε προκάλεσαν σοβαρές ζηµιές στο σύστηµα ψύξης του εργοστασίου, µία πιθανή ρίψη ραδιενεργού ύδατος στη θάλασσα θα σήµανε διεθνή κρίση. Σήµερα, η ιαπωνική κυβέρνηση προβάλλει τη συγκεκριµένη λύση ως µοναδική επιλογή. Το Τόκιο εξετάζει ακόµη το ενδεχόµενο, αν και φαντάζει λιγότερο πιθανό, να πλαισιωθούν οι αντιδραστήρες µε ατσαλένια καλύµµατα, προκειµένου να αναχαιτιστεί η διαρροή περαιτέρω ραδιενεργού υλικού. Εν τω µεταξύ, οι υπάλληλοι της εταιρείας επιχειρούν µε πριονίδια και µικρά φύλλα εφηµερίδας να σφραγίσουν τη ρωγµή στην τάφρο συντήρησης του αντιδραστήρα 2, δίχως όµως αποτέλεσµα.

Οι κερασιές έχουν ανθίσει στην Ιαπωνία, σηµατοδοτώντας την έναρξη της άνοιξης. Παραδοσιακά, τα πάρκα και οι ναοί θα ήταν αυτήν την εποχή κατάµεστοι από ανθρώπους που τρώνε, πίνουν και τραγουδούν κάτω από τα δένδρα. Φέτος, απαγορεύεται κάθε είδος εορτασµού· σε ένδειξη συµπαράστασης για τα θύµατα της καταστροφής εν πρώτοις, αλλά και για εξοικονόµηση ενέργειας.

Ελλάς α λα χασάπα!


thumb
Της Τζένης Κ.
Σατανικόόόό! Στην κυριολεξία, σατανικόόόό! Ως ζώντα ζώα ανήκουμε στις τράπεζες με την ιδιότητα των «κινούμενων χρεών». Ως νεκροί θα ανήκουμε και πάλι στις τράπεζες. Η μόνη διαφορά είναι ότι, μετά θάνατον, θα τυγχάνουμε μιας κάποιας αναβάθμισης. Δε θα κινούμαστε στο φάσμα των χορηγήσεων και των δανειακών συμβάσεων. Θα γινόμαστε καταθέσεις. Υγιή και αξιοποιήσιμα κεφάλαια. Δυστυχώς, όχι στο λογαριασμό μας… Μπορεί ο αποθανών να δικαιώνεται, αλλά δεν πλουτίζει κιόλας. Βιολογικώς, νομικώς και τραπεζικώς αδύνατον!
Με τον τρόπο που τα μάτια του θείου Σκρουτζ, στα κόμικς που διαβάζαμε μικροί, κάνανε …δολάρια ($$$), τα μάτια των επιτελών του Υπουργείου Υγείας κάνουνε τώρα συκωταριές, πατσές, κοιλίτσες, ποδαράκια κλπ. Κι ως γνωστόν, όλα τα παραπάνω δύνανται πανεύκολα να μεταφραστούν και να αποτιμηθούν σε δολάρια ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Τα ανθρώπινα ανταλλακτικά γίνονται ανάρπαστα μεταξύ εκείνων που επιθυμούν να παραμείνουν ζωντανοί και ενιαίοι. Εφόσον βέβαια μπορούν να πληρώσουν για το πάτσγουορκ.
Βάσει του νέου νομοσχεδίου που πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο και οδεύει προς ψήφιση, στο εξής, θα είμαστε όλοι, εκτός από δυνάμει νεκροί και δυνάμει τουρσιά φορμόλης. Δωρητές οργάνων με το στανιό… (Ποιος θα την πιστώνεται άραγε την ημίαιμη καλή πράξη; Ο δωρητής ή ο νομοθέτης; 50-50; Άντε βρες!) Βουτηγμένοι, εις τα εξ ων συνετέθημεν, μέσα στα χειρουργικά υγρά, θα συντηρούμαστε μέχρι να μας διαλέξουν και να μας παραγγείλουν (ανά μερίδα) οι ασθενείς του αντίστοιχου βαλαντίου. Όπου κι αν ζουν αυτοί. Γιατί θα κάνουμε και delivery και εξαγωγές και θα φτιάξουμε και ειδικές κλινικές, άμα λάχει. Να έρχονται οι ενδιαφερόμενοι να τους φυτεύουμε είδη πεθαμεναρίας. (Και να συνυπολογίσει κανείς ότι αυτά τα πλάνα διανοίγονται… σε μια χώρα με απίστευτα χαμηλές επιδόσεις στον τομέα των Μεταμοσχεύσεων. Τελευταία μάλιστα, η έλλειψη χρηματοδοτήσεων έχει ρίξει δραματικά το ρυθμό. Όργανα όμως μας ενδιαφέρει να έχουμε στον καταψύκτη…).
Το οξύμωρο Κράτος λοιπόν, …που εδώ και μήνες δεν προλαβαίνει να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα έργα και τις ημέρες των διαπλεκόμενων ιατρικών λειτουργών, αποφάσισε ξαφνικά να τους εγχειρίσει το μπαλτά και να τους αφήσει να κόβουν ημιθανείς αφαλούς και αποδείξεις για λογαριασμό του… (Εάν και εφόσον υποθέσουμε ότι οι συναλλαγές θα συνοδεύονται από παραστατικά)… Εντάξει. Ας μη βιαζόμαστε. Πιθανότατα θα ασκήσει υψηλό εκλεκτισμό το Κράτος. Θα εγχειρίσει το μπαλτά σε πολύ δικούς του ιδιώτες. Έρχονται τα Mall αμελέτητων! Οι προικισμένοι θα είναι στη βιτρίνα…
Δεν είναι λοιπόν ότι βάζουν χέρι στο συκώτι μας. Βάζουν γενικότερα χέρι στη δυνατότητα μιας αλτρουιστικά σταθμισμένης επιλογής. Μιας πεπαιδευμένης ή αυθόρμητης προσωπικής επιλογής. Να τα δώσουμε; Να μην τα δώσουμε;
Θα τα δώσουμε… Θα τα δώσουμε… Θέλουμε δε θέλουμε. Έτσι γίνεται και σ’ άλλες τριτοκοσμικές χώρες. Μόνο που με Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό, ο Τρίτος Κόσμος χτίζεται με όρους ανεπτυγμένου κόσμου. Γι’ αυτό τα προσχήματα θα τηρηθούν. Δε θα πουλάς το νεφρί σου για τις ανάγκες της οικογένειας. Θα σου το παίρνουν, αφού τα κακαρώσεις πάνω στην προσπάθεια. Λεπίδι και εν ζωή, λεπίδι και μετά θάνατον. Ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλλης σπλαχνικότεροι υπήρξαν. Παρενέβαλαν που και που κανένα όργιο…
*Θυμήθηκα τώρα δα ότι στον αρχαιοελληνικό κόσμο, η σκύλευση των νεκρών αποτελούσε ύψιστο ανόμημα… Κι ότι το δώρο στην παράδοσή μας είναι δώρο. Δε δωρίζεται βάσει νόμου.
Κι είναι και το άλλο. Θα ρίξουμε στην ασιτία, εκτός από τους συνταξιούχους και τα δόλια τα σκουλήκια…

Υπουργείο Αποκρατικοποιήσεων προτείνει ο Κ. Χατζηδάκης


Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ εκτίμησε ότι ο στόχος που έχει τεθεί θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αν δεν υπάρξει "άμεση κινητοποίηση σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα". Υπογράμμισε πως "μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή η κινητοποίηση" και ζήτησε να αναλάβει ένα πρόσωπο, με την ιδιότητα του υπουργού Αποκρατικοποιήσεων, το συντονισμό της προσπάθειας.

Και βέβαια, τα κάθε λογής φερέφωνα της άρχουσας τάξης σιγοντάρουν την όλη προσπάθεια:
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
 

Υπόνομοι και υπονομευτές

“Δεν υπάρχει κοινωνία που να μην έχει τις καταπακτές της. Το κοινωνικό έδαφος είναι σκαμμένο παντού, σ όλα τα σημεία του, είτε για καλό είτε για κακό. Οι υπόνομοι, άλλοι βρίσκονται σε μεγαλύτερο βάθος άλλοι σε μικρότερο.Το 18ο αιώνα, ένας απο τους υπονόμους, τους σχεδόν φανερούς, ήταν και η Εγκυκλοπαίδεια. Το σκοτάδι που προετοίμασε τον πρώτο χριστιανισμό καραδοκούσε την κατάλληλη στιγμή για να ανατινάξει τους καίσαρες και να γεμίσει το ανθρώπινο γένος με φως, γιατί το φως κρύβεται στο στο ιερό σκοτάδι…….”
Κάτω απο το κοινωνικό οικοδόμημα υπάρχουν λογής υπόνομοι λογής λογής: υπόνομος θρησκευτικός, φιλοσοφικός, οικονομικός, επαναστατικός. Άλλοι σκάβουν με την ιδεολογία, άλλοι με το θυμό μερικοί με τους αριθμούς. Και όταν σκάβουν όλοι αυτοί συνεννοούνται μεταξύ τους φωναχτά…
Κάθε ουτοπία προχωρεί κάτω απο το κοινωνικό έδαφος, μέσα σε οχετούς που απλώνονται ολούθε. Που και που οι οχετοί αυτοί βαδίζουν παράλληλα, πολύ κοντά, ο ένας πάει να πάρει τη θέση του άλλου και έτσι γίνεται ένα μπέρδεμα. Ο Ρουσό δανείζει στον Διογένη την τσάπα, ο Διογένης πάλι, δανείζει στο Ρουσό το φτυάρι του. Αρπάζεται ο Καλβίνος με τον Σοκίνους απο τα μαλλιά. Όχι σπάνια έρχονται αντιμέτωποι και η φαγωμάρα γίνεται μοιραία. Μα με τίποτα δεν σταματούν και δεν ματαιώνονται τέτοιες ενέργειες, που αναγκαστικά τείνουν να πραγματοποιήσουν μια αντικειμενική επιδίωξη. Είναι ενέργειες σημαντικές όσο και αόρατες, ίδιες η μία με την άλλη που αυξομειώνονται, ανεβοκατεβαίνουν μπαινοβγαίνουν σε τούτα τα σκοτάδια και σιγά σιγά αλλάζουν τον κόσμο απο τα μέσα προς τα έξω, από τα κάτω προς τα πάνω. Η κοινωνία μόλις που υποψιάζεται το υπόγειο αυτό σκάψιμο, που ενώ δεν την πειράζει στη επιφάνεια, το φλοιό, της αλλοιώνει τα σπλάχνα. Ανάλογες με τις υπόγειες στοές είναι και οι εργασίες και τα αποτελέσματα τους. Απο τα επίμονα τούτα σκαψίματα βγαίνει το μέλλον.
Οσο πιο βαθιά προχωρείς, τόσο πιο μυστηριώδεις είναι οι εργάτες. Ως το σημείο που μπορεί να φτάσει ο κοινωνικός φιλόσοφος, γίνεται καλή δουλειά.Παρακάτω η δουλειά είναι αβέβαιη……όταν μπεις σε ορισμένο βάθος, βλέπεις υπονόμους αδιαπέραστους απο το πνεύμα του πολιτισμού……Μια περίεργη σκάλα κατεβαίνει στα χθόνια. Κάθε σκαλοπάτι ανταποκρίνεται σ ένα πάτωμα όπου μπορεί να πατήσει το πόδι της η φιλοσοφία και όπου συναντάς ένα απο τους εργάτες, που κάποτε είναι θεοί και κάποτε τέρατα σατανικά…..Και η κάθετη διαδοχή συνεχίζεται. Ακόμα βαθύτερα μέσα σε μια σύγχηση, όπου αρχίζει να γίνεται σκοτεινό το θαμπό φώς, συναντάς ανθρώπους αβέβαιους, ζοφερούς, που ίσως δεν πρόλαβαν τη ζωή…
…….Εκεί δεν έχει καθόλου φως. Φοβερός τόπος. Ας τον ονομάσουμε <>. Εϊναι ο βόθρος του αδιάπεραστου σκοταδιού……..Εδώ βασιλεύει η ιδιοτέλεα. Ενδιαφέρονται να χορτάσουν μόνο αυτοί. Δεν έχουν συνείδηση. Στην καρδιά τους υπάρχει ένα τρομερό κενό. Η αμάθεια και η εξαθλίωση είναι μητριές τους, μα τις έχουν για μητέρες. Η ανάγκη τους οδηγεί και η όρεξη είναι η ηδονή τους ολόκληρη. Αγρια θηρία θυμίζει η λαιμαργία τους. Η δυστυχία τους σπρώχνει στο έγκλημα. Αντί για το απόλυτο, λαχταρούν την ωμή, την ταπεινή ύλη. Κι έτσι ο άνθρωπος καταντά δράκος. Ξεκινώντας απο την πείνα και τη δίψα, μεταβάλλεται στο τέλος σε ον διαβολικό.
Κάτω απο την κοινωνία υπάρχει-και θα υπάρχει ωσότου χαθεί η αγραμματοσύνη- το μεγάλο άντρο του κακού και του ολέθρου. Είναι το υπόγειο που συναντάτε στο ακρότατο βάθος. Άλλο δε θα ανακαλύψετε πιο βαθιά. Είναι ο εχθρός όλων των άλλων υπογείων….
Ότι υπάρχει (και τις ανώτερες αυτές στοές) το εχθρεύεται με πάθος, με μανία. Σε τούτο το υπόγειο δεν προετοιμάζεται η καταστροφή μόνο της τωρινής κοινωνίας, μα και του ανθρωπίνου πνεύματος, του πολιτισμού, της επανάστασης, της προόδου, της επιστήμης, της φιλοσοφίας……..Όταν καταστραφεί η τρώγλη της αμάθειας, θα καταστραφεί μαζί και ο τυφλοπόντικας που λέγεται έγκλημα……Όσο η κοινωνία θα ναι σάπια, θα υπάρχουν και τα αποβράσματα της. Τα άτομα χάνονται, μα δεν χάνεται το είδος, που δεν αλλάζει…..Κάτι χρειάζεται βέβαια για να χαθούν τα απαίσια τούτα ανθρωπόμορφα φίδια: το φώς, το πολύ φώς. Φωτίστε την κοινωνία απο τα υπόγεια της

http://pessimisticlines.wordpress.com

Κόντρα ανάμεσα σε Μητρόπολη και Νοσοκομείο


nosokomeioΣε ένα περίπου μήνα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου Γρεβενών για την διαφωνία που έχει προκύψει ανάμεσα στην τοπική Εκκλησία και στο νοσοκομείο της πόλης.
Μήλον τις έριδος είναι τα έσοδα του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου.
Σήμερα (05/04/2011) συζητήθηκε η μήνυση που έχει υποβάλλει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος, στον Διοικητή του νοσοκομείου με το σκεπτικό ότι κάθε Ναός που υπάρχει στο Νομό, ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και επομένως έσοδα πρέπει να τα εισπράττονται από τη Μητρόπολη.
Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείο υποστηρίζει ότι ο Ναό χτίσθηκε με χρήματα δύο δωρητών, επιθυμία των οποίων είναι τα έσοδα από το παγκάρι να δίνονται σε άπορους πολίτες.
Προς το παρών ως συμβιβαστική λύση έχουν τοποθετηθεί δύο κλειδαριές στο παγκάρι, το οποίο θα ανοίξει όταν εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.
κ. Λαμπίρη μήπως θα έπρεπε να βάλετε κι εσείς κανα λουκέτο να πάρουμε γαζούλες και συριγγούλες για τους αναξιοπαθούντες ασθενείς του νοσοκομείου μας;
Απο το λουκέτο του "ναϊδρίου"-υποκαταστήματος παίρνουμε συσκευές ορού και βελόνες  και λύσαμε το πρόβλημά μας!!!

Με τον λόγο τους «συμβόλαιο» την «φόρεσαν» και πάλι στους δημόσιους υπάλληλους


thumb
Της Μιχαλούς
Με την επικοινωνιακή  καραμέλα του  ΠΑΣΟΚ -“άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε” “μας την «φόρεσαν» κανονικά για άλλη μια φορά, κι άντε να ξεμπλέξουμε”!
Συμφώνα με νέες πληροφορίες τα τζιμάνια της Κυβέρνησης ετοιμάζουν την οριστική κατάργηση των επιδομάτων αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων σε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους το καλοκαίρι.
Έτσι λοιπόν το «δώρο» πέφτει υπέρ πίστεως του Μνημονίου, ενώ ενταφιάζεται ακόμα και η φιλοσοφία των έξτρα παροχών για τους εργαζόμενους τις ημέρες των γιορτών, που έδιναν συνήθως μια «ανάσα» στην αγορά.
Η αντίθεση της Βάσως Παπανδρέου της οικονομικής πολιτικής που έχει χαράξει ο μεγάλος των οικονομικών δεν είναι τυχαία, «Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής.» του είπε κατάμουτρα και συνέχισε λέγοντας « Όλο λέμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και στο τέλος τα παίρνουμε»!!!
Προς το παρόν, πάντως, η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει την είδηση, η οποία όμως εξακολουθεί να "αιωρείται" και κατά συνέπεια, να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.
Εντωμεταξύ το ενιαίο μισθολόγιο, παρά τις διαψεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας φαίνεται να αποτελεί  πλέον γεγονός και να εφαρμόζεται εσπευσμένα από 1ης Ιουλίου. Οι σκέψεις για την εφαρμογή του από το 2012, όταν θα είχε τελειοποιηθεί και η τεχνική του επεξεργασία δεν σταθήκαν ικανές να σταματήσουν την «πολιτική…εξυγίανσης»- Μνημόνιο- που ακολουθεί με περισσή συνέπεια η Κυβέρνηση (!).