Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μετά απο 8 μήνες. . .



Την Πέμπτη 17/06/10 στις 12:00 ορίστηκε να γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου που επιτέλους διορίστηκε μετά από 8 μήνες από τη ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 121 θέματα (ναι! ! ! καλά διαβάζετε) που αφορούν:

Θέματα τμήματος προμηθειών – οικονομικού 48

Θέματα μισθοδοσίας 5

Θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού 31

Θέματα Ιατρικής υπηρεσίας 32

Τεχνικών υπηρεσιών 4 λοιπά θέματα 4 και ενημέρωση των μελών για το θέμα της διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων

Στα 121 θέματα που θα συζητηθούν και υποθέτουμε πλέον επείγοντα, δεν βρήκαμε πουθενά το θέμα της σύμπτυξης κλινικών ,για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τις άδειες τους ,παρά τη μέχρι τώρα αναγνώριση της ανάγκης κα τις δεσμεύσεις των διοικούντων το νοσοκομείο.

Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε:

  • Ότι έχουμε αρκετό προσωπικό και ότι κατά τη διοίκηση δεν χρειάζεται σύμπτυξη;
  • Ότι δεν είναι επείγον στα μέσα Ιουνίου και έχει το χρόνο να το δεί σε επόμενα Δ.Σ. (πιθανόν κατά τα Χριστούγεννα)
  • Ότι επέλεξε αυτό τον τρόπο να εκφράσει την αμετροέπειά της σε ότι μέχρι τώρα έχει υποσχεθεί αφού βεβαίως προηγουμένως έχει κατανοήσει το πρόβλημα;
  • Ότι εκφράζει έμπρακτα την αναγνώριση της υπερπροσπάθειας των νοσηλευτών (αφού εκείνους αφορά περισσότερο η σύμπτυξη) απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα καλοκαιρινής άδειας;
  • Ότι περιμένει να δεί και να μετρήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στη στάση «παγώνι» της διοίκησης;
  • Ότι διοικούμαστε από μια διοίκηση ανίκανη να πείσει την νοσηλευτική και την ιατρική υπηρεσία να κάνουν εισήγηση για το ποιά τμήματα θα συμπτυχθούν;

Ότι και να ισχύει από τα παραπάνω, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους προηγούμενους , ότι δεν έχουν την βούληση να κάνουν καμμιά διορθωτική κίνηση για το νοσοκομείο, ότι χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους «παραμυθιάσματος» , ότι πατάνε πάνω στα χνάρια των προηγουμένων δηλώνοντας παράλληλα «διαφορετικοί» με μοναδικό σκοπό από ότι φαίνεται την διαχείριση της ανέχειας και την απαξίωση του συστήματος.

Υ.Γ. Γιατί και με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή για συζήτηση αιτήσεων για μετάταξη εργαζομένων;

(μήπως ηρθε η ώρα των πράσινων δικών μας παιδιών;)


Ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό


15/06/2010
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Σε δημόσια διαβούλευση για περίπου είκοσι ημέρες έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Δείτε παρακάτω τι προβλέπεται στις ρυθμίσεις κάθε άρθρου, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη αυτό που σας ενδιαφέρει.

Κάντε κλικ εδώ

Καλή αρχή !

15/06/2010 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Παρέμβαση εισαγγελίας για την κατάσταση στο «Αττικό»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Αττικό», στο Χαϊδάρι, που έχει μετατραπεί σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Επικίνδυνων Μολυσματικών Αποβλήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, παρουσία του γενικού επιθεωρητή κ. Μέρκου, διαπιστώθηκε ότι η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση και επεξεργασία των μολυσματικών αποβλήτων του νοσοκομείου συγκέντρωνε σε χώρο του τα μολυσματικά απόβλητα τριών ακόμη νοσοκομείων: του Ευαγγελισμού, του Ωνασείου και του Λαϊκού. Εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο φορτηγά να μεταφέρουν στον χώρο του νοσοκομείου επικίνδυνα μολυσματικά απόβλητα, ενώ η ιδιωτική εταιρεία φέρεται να συνεργαζόταν επί τρία χρόνια με το νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει σύμβαση έργου. Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των επιθεωρητών περιβάλλοντος, η εταιρεία δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων στο νοσοκομείο αλλά και των ασθενών. Η εταιρεία συγκέντρωνε τα επικίνδυνα απόβλητα σε κάδους τους οποίους έπλενε απλώς με μάνικες και άδειαζε τα νερά στον κήπο του νοσοκομείου. Επίσης οι κάδοι με τα απόβλητα ήταν εκτεθιμμένοι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι στους 4 βαθμούς Κελσίου που ορίζει η νομοθεσία.

Για την υπόθεση διετάχθη προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Γκύζη.

SKY TV :Στον "απινιδωτή" το ΕΣΥ

Οι προμηθευτές είπαν ότι δεν έχει αλλάξει τιποτα ως προς τις διαθέσεις τους

14/06/2010 | 19:30 Τελευταία Ενημέρωση 19:30 14/06/2010


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει το υπουργείο Υγείας αν οι προμηθευτές δεν αρχίσουν και πάλι να τροφοδοτούν με υλικά τα νοσοκομεία.

Ωστόσο, πήγες του υπουργείου εκτιμούν ότι μετά τις σημερινές προτάσεις των γενικών γραμματέων Υγείας και Οικονομικών οι προμηθευτές θα αρχίσουν και πάλι τις προμήθειες ιατρικού υλικού.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση η έκπτωση για την αποπληρωμή των χρεών του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές από 18% με 19%, που ήταν αρχικά, έπεσε στο 13 - 14%.

Πάντως, μετά τη συνάντηση με τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων οι προμηθευτές είπαν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τις διαθέσεις τους.

Νωρίτερα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διαμήνυσε ότι ''το πάρτι στο χώρο της Υγείας έχει τελειώσει, και θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο’’.

Οι αντιδράσεις
«Το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όρια του» σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος. «Όλοι οι παράγοντες του χώρου υγείας πρέπει να δείξουν θετικό πνεύμα υπέρβασης της κρίσης» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριόπουλος πρέπει να γίνουν αλλαγές στην υγεία ανεξάρτητα από τον έλεγχο της τρόικας, γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην υγεία οφείλουν στους πολίτες μια πιο ευπρεπή περίθαλψη.

«Χάθηκαν 7 μήνες από την ημέρα που η κυβέρνηση ανέλαβε τη διοίκηση του τόπου και δυστυχώς στο διάστημα αυτό χάθηκαν χρήματα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσίαδης για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ανέρχεται στα 5,1 δις. ευρώ, προσθέτοντας ότι οι έλληνες ασφαλισμένοι πληρώνουν 12,5% επί της αξίας των φαρμάκων ενώ οι βέλγοι ασφαλισμένοι 40%.

«Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν 10 χρόνια» υπογράμμισε.

Επίταξη των προμηθευτών ζήτησε ο πρόεδρος των γιατρών στον «Ευαγγελισμό» Ηλίας Σιώρας.

Να αναλάβει η κυβερνηση τις ευθύνες της ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
(ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΧΤΙΚΑ VIDEO)

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ


ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΥΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΩΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24:00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 22:00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24:00
ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΙΣ 24:ΟΟ ΜΕΧΡΙΣ ΤΙΣ 6:00 ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 15,76 ευρώ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΝΑΙ -40% ΓΙΝΕΤΑΙ 9,476 ευρώ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ !
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:ΟΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
(ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)