Κυριακή 10 Απριλίου 2011

«Δηλαδή να νομιμοποιήσουμε ναρκωτικά και πορνεία, για να έχει έσοδα το κράτος»



"Ρωγμές" εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ, σημάδι αδυναμίας, καθώς αδυνατεί να βρει μια στρατηγική που να πείθει τους πάντες - τελευταίο κρούσμα, αρκετά σημαντικό, ήταν το θέμα με τα "φρουτάκια" (το οποίο το έχουμε ξαναδεί σε αυτό το blog, πχ εδώ), με αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το καταψηφίζουν (και καλά έκαναν βέβαια):

Βάσω Παπανδρέου: «Δηλαδή να νομιμοποιήσουμε ναρκωτικά και πορνεία, για να έχει έσοδα το κράτος»;
Ένταση δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Όλοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου. Ο υπουργός Οικονομικών ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση και αμέσως μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις ξανά η Βάσω Παπανδρέου, η οποία, όταν πήρε το λόγο απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».

Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι είναι ανήθικο το εν λόγω νομοσχέδιο. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλωρίδης σε πιο ήπιους τόνους άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές λέγοντας: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;». Το βασικό θέμα που θέτουν οι Βουλευτές είναι να έχει τον έλεγχο ο ΟΠΑΠ και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών. Μόνο αυτό τους νοιάζει, το να εισπράττουν αυτοί το παραδάκι Επίσης θεωρούν ότι η επιτροπή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, απάντησε στις αιτιάσεις των συναδέλφων του: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;», δήλωσε χαρακτηριστικά. (!!!) Δηλαδή αν προωθήσεις το τζόγο, οδηγώντας ακόμα περισσότερους στον εθισμό είσαι "δημοκράτης", ενώ αν θες να το περιορίσεις, τότε "θες να τα απαγορεύσεις όλα" και "θα γίνουμε σαν τη Β. Κορέα"...

Ο Δημήτρης Λιτζέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τους τόνους και μιλώντας στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο». Ο κ. Λιτζέρης ρώτησε μάλιστα τον κ. Παπακωνσταντίνου αν είναι σίγουρος ότι του χρόνου, που θα υπάρξουν έσοδα από τη νομιμοποίηση του διαδικτυακού στοιχήματος, θα είναι ακόμα υπουργός.

Αφού είδε ότι σκληραίνουν τη στάση τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπακωνταντίνου σημείωσε:

«Θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».
Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, όχι μόνο εξαιτίας των δραματικών τόνων, αλλά επειδή την επόμενη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένο να εισέλθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απ’ ό,τι φαίνεται οι αντιδράσεις δεν είναι δυνατόν να κατευναστούν.
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ