Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κερδίζει μπλουζάκι...

Στο πλαίσιο τρομοκράτησης των εργαζομένων που κάνουν επίσχεση εργασίας, για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων 7 μηνών που παράνομα το νοσοκομείο δεν τους έχει ακόμη πληρώσει, να τι έκανε η νοσηλευτική υπηρεσία:

  • Έστειλε εφημερεύουσα προϊσταμένη στα τμήματα να μαζέψει τα ονόματα αυτών που κάνουν επίσχεση και να "συμβουλεύσει " μητρικά, οτι με αυτά που κάνουν θα"χάσουν την δουλειά τους"!!!!        
  Φυσικά και γνωρίζουν ποιοί έχουν δηλώσει επίσχεση μιας και αυτό γίνεται με δήλωση πρωτοκολλημένη. Συνεπώς ο σκοπός της "συνεργάτιδος " ήταν η "συμβουλευτική". 
 Αντε και τομεάρχης Πέρσα (Να μην πάρεις και εσύ το δωράκι σου;)
  • Ο "οτι πεί η διευθύντρια" τομεάρχης κάλεσε σε απολογία συνάδελφο του χειρουργείου για να δικαιολογήσει την απουσία της , ενώ ήταν πλυμένη μέσα σε χειρουργική αίθουσα!!! 
Δεν είναι μόνο άβουλος, ανίκανος, ανύπαρκτος ουσιαστικά, είναι και ανόητος καραγκιοζάκος γιατί  εκτέθηκε υπακούοντας, χωρίς προηγουμένως στοιχειωδώς να ελέγξει, στις επιθυμίες της αφέντρας "οτι πεί". 
Παρεμπιπτόντως συνεχίζει να παίρνει ένα ακόμη ρεπό μετά από κάθε εφημερία στα ΤΕΠ για να στεγνώνει το μουσκεμένο από ιδρώτα φανελλάκι του;
  • Πήρανε τηλέφωνο συναδέλφους του χειρουργείου να έλθουν απο τα σπίτια τους στο νοσοκομείο, για να ανοίξουν "επειγόντως" τραπέζια σε μέρα εφημερίας, γιατί τα τραπέζια που προορίζονταν για επείγοντα τα είχαν καταλάβει οι καθηγητάδες με τακτικά περιστατικά.
Τελικά η "παντός καιρού" αφέντρα είναι διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας ή είναι παραδουλεύτρα των καθηγητάδων που τους χρωστάει την καρέκλα της, αποδεχόμενη και καλύπτοντας κάθε παράνομη δραστηριότητά τους;


Τα συγχαρητήρια μας για την συμπαράσταση στους 7 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους 
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ σε διάφορα χρώματα και μεγέθη!

Τα φτηνά του Λοβέρδου

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ (εκπληκτικό)



Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο [Ε.ΠΑ.Μ.] ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Με πολύ απλά λόγια, κάτι διδακτικό που πρέπει να γίνει ευαγγέλιο για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Μια μέρα εμφανίσθηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.



Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι . 500 ευρώ! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα. Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο. Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως . ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση. Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!!…

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να . ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν . με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους; Τι θα κάνεις εσύ;
http://seisaxthia.blogspot.com

Παρατηρήσεις για μια απόφαση του Υπουργού Υγείας

Σε προηγούμενη δημοσίευση μας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) αναρτήσαμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, που καθορίζει τα ωράρια εργασίας στα Νοσηλευτικά ιδρύματα και εντέλλεται και σε αυτά την εφαρμογή της εβδομάδας των 40 ωρών σε όλους τους υπαλλήλους πλην των ιατρών ΕΣΥ.

ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ (οι έγχρωμες υπογραμμίσεις έχουν τη σημασία τους)




Έχουμε επιπλέον όμως μερικές παρατηρήσεις:


1.Η απόφαση όπως φαίνεται από το ΦΕΚ υπογράφηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 26η Οκτωβρίου 2011 και το ΦΕΚ κυκλοφόρησε την 8Η Νοεμβρίου 2011.
Γιατί καθυστέρησε τόσο, όταν άλλα ΦΕΚ με διάφορες αποφάσεις και νόμους δημοσιεύονται και κυκλοφορούν σε χρόνο ελάχιστων ημερών από την ημέρα λήψης της απόφασης ;
Κρατείστε αυτό το ερώτημα γιατί η απάντηση που θα δοθεί κάποια στιγμή, μπορεί να έχει… κάποιο ενδιαφέρον!

ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ
2.Στην παράγραφο 13 υποπαράγραφος 3 της απόφασης του ΥΥΚΑ αναφέρεται:
«3. Οι παραπάνω υπάλληλοι εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες ή και με υπερωριακή απασχόληση ή με εφημερία, εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών λόγω των ειδικών συνθηκών λειτουργίας τους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, βάσει του προγράμματος εφημεριών και υπερωριακής απασχόλησης όπως αυτό καταρτίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Ως γνωστόν εκτός από τους γιατρούς του ΕΣΥ άλλοι υγειονομικοί που εργάζονται και με καθεστώς εφημερίας είναι άλλοι επιστήμονες υγείας όπως Φαρμακοποιοί, Βιολόγοι, Βιοχημικοί κλπ
Σε αυτούς αναφέρεται η απόφαση για «εφημερία» ή μήπως με την απόφαση αυτή ανοίγει το καθεστώς «εφημερίας» και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας «εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών λόγω των ειδικών συνθηκών λειτουργίας τους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, βάσει του προγράμματος εφημεριών και υπερωριακής απασχόλησης όπως αυτό καταρτίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες»;
 http://agonistikiparemvasi.blogspot.com