Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ





ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ" ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ...ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΕ ...PRESS CONFERENCE ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Ο ....ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ !

PERSONA NON GRATA


Μετά την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» σχετικά με την προτροπή του αντιπροέδρου του Δ. Σ ομ. καθ. Σ.Ράπτη προς τους καθηγητές κ. Δ. Κραμαστινό και Θ. Οικονομόπουλο να «μαζέψουν» τους ιατρούς τους κ. Α. Πέτρου και Α. Δημουλά αντίστοιχα , για να σταματήσουν την συνδικαλιστική τους δράση, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ και

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Τον αντιπρόεδρο του Δ. Σ. του "ΑΤΤΙΚΟΝ", ομ. καθ. Σ. ΡΑΠΤΗ για την απαράδεκτη και αυταρχική καθ’ υποτροπήν συμπεριφορά του και

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ότι τον θεωρούμε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ στο νοσοκομείο μας.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ -ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ




Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , τέθηκε εκτός λειτουργίας η αποστείρωση στο Αττικό Νοσοκομείο και τα υλικά για αποστείρωση μεταφέρθηκαν να αποστειρωθούν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Άγνωστο είναι αν σήμερα είναι δυνατόν να αποκατασταθούν οι "παιδικές" ασθένειες των κλιβάνων του Αττικού Νοσοκομείου. Κατά τα άλλα το νοσοκομείο λειτουργεί ...κανονικά !

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αιματηρά απογευματινά χαράτσια



Κι όμως μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση δίνουν και παίρνουν τα χαράτσια σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, με κύριο μέσο τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία (ΑΙ).

  • Το 2007 τα έσοδα των ΑΙ ήταν 2.665.568,40 ευρώ - εκ των οποίων τα 1.558.409,94 (ή ποσοστό 58,5%) βγήκαν από τις τσέπες των ασθενών και τα 1.107.158,46 πληρώθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Το Α' εξάμηνο του 2008 τα έσοδα των ΑΙ έχουν, ήδη, εκτιναχτεί σε 1.961.027,73 ευρώ, δηλαδή στο 73,5% των εσόδων του 2008! Και αν συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, θα διπλασιαστούν και θα φτάσουν κοντά στα 4 εκατ. ευρώ!!

Από τα έσοδα του 2008 τα 1.170.047,85 ευρώ (ή ποσοστό 59,7%) πληρώθηκαν από τους ασθενείς και 790.979,88 ευρώ πληρώθηκαν από τα Ταμεία. Φαίνεται, δηλαδή, καθαρά ότι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας κατευθύνεται ευθέως στην τσέπη του ασθενούς. Τα έσοδα των ΑΙ, που κατατίθενται στους Ειδικούς Λογαριασμούς, χρησιμοποιούνται για αγορές οργάνων και την πληρωμή συνεργείων, ενώ τελευταία κυκλοφορούν φήμες ότι θα χρησιμοποιηθούν και για τις πληρωμές υπερωριών στα ΑΙ. «Αντί να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επιχειρούν να δελεάσουν κάποιους εργαζόμενους με ψίχουλα», τονίστηκε στη συνέντευξη και καταγγέλθηκε ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνει η πληρωμή στην περίπτωση αυτού του τύπου της υπερωριακής απασχόλησης.