Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω





Οι παραισθήσεις του Παπουτσή


Αναγνώστης του μπλογκ μας, μας στέλνει μαιηλ  στο οποίο απαιτεί την παραίτηση του Παπουτσή.
«Στοιχειώδης σεβασμός ως προς την ιστορία του» μας γράφει «μετά όσα έγιναν σήμερα από τους άντρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα εκτός απ’ τους τραυματίες διαδηλωτές, ένας νέος άντρας να χαροπαλεύει, έχει υποχρέωση να παραιτηθεί».

Μάλλον ο αναγνώστης μας δεν κατάλαβε αυτό που έχει εντοπίσει ακόμα και ο βουλευτής του Καρατζαφέρη, Αδωνης Γεωργιάδης και δηλώνει την ικανοποίησή του για την «ιδεολογική μεταστροφή» που έχει υποστεί ο Παπουτσής και το ΠΑΣΟΚ (Δείτε το βίντεο).

Από κει και πέρα ας ξαναθυμίσουμε τι γράφαμε στο μπλογκ μας στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε «Ο Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ».

Ο Παπουτσής έχει ΣΑΦΗ ΓΝΩΣΗ και απόλυτη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της πολιτικής που υπαγορεύει τη βάρβαρη κι άνευ ορίων ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ εκ μέρους των υφισταμένων του.
Ο Παπουτσής δεν είναι Μαρκογιαννάκης. Δεν είναι δηλαδή ΄ένας αστοιχείωτος επαρχιώτης φασίστας με μηδαμινή πολιτική συγκρότηση κι ελλιπέστατη γνώση της πολιτικής ιστορίας.
Ο Παπουτσής ήταν γραμματέας της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ, ξέρει από πολιτική και σίγουρα κατέχει τις στοιχειώδεις μαρξιστικές αρχές, άρα έχει ΣΑΦΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ του ρόλου του, ως υπουργού της Αστυνομίας μιας -κατ' ουσίαν- ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Όπως λοιπόν το 1943 επιλέχθηκε από τους κατακτητές κάποιος Ι. Ράλλης με τη λογική ότι για τη θέση του πρωθυπουργού έπρεπε να επιλεγεί κάποιος προερχόμενος από τον αστικό-κοινοβουλευτικό πολιτικό κόσμο, έτσι και το 2010 επιλέχθηκε ως υπουργός των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣΑΣ, ένας ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΕΦΕΕ! Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος είναι η διεύρυνση των συμμαχιών και της κοινωνικής βάσης των κυβερνήσεων!


Κι αυτά ο Παπουτσής τα γνωρίζει! Απλά είναι φανερό, ότι ο υπουργός Προ Πο (όπως κι οι υπόλοιποι δωσίλογοι υπουργοί της κυβέρνησης) έχει "μεθύσει" απ' το "κρασί" που κερνάει ο εκάστοτε κατακτητής τους- όπου γης- τοποτηρητές του κι ως εκ τούτου ξεφτιλίζεται χωρίς καν να λαμβάνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την πολιτική του αυτοπροστασία.

Είναι προφανές ότι έχει παραισθήσεις και ζει ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ...ΤΑΓΜΑΤΩΝ!




ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο εχθρός της πατρίδας






           
    
    
   
  

 Το φωτογραφικό υλικό απο
http://edo-provokatoras.blogspot.com 

Σε κρίσιμη κατάσταση και σε βαθύ κώμα μεταφέρθηκε στην εντατική, μετά από πολύωρη εγχείρηση στο κεφάλι, ο χτυπημένος από τα ΜΑΤ διαδηλωτής – Η ΟΕΝΓΕ ζητά από την ΕΣΗΕΑ να επιτρέψει την ενημέρωση των πολιτών

11/05/2011 (ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ)

Μετά από πολύωρη εγχείρηση, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και σε βαθύ κώμα μεταφέρθηκε γύρω στις 18.00 στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Νίκαιας ο 30χρονος διαδηλωτής που χτυπήθηκε στο κεφάλι στην οδό Πανεπιστημίου από άνδρες των ΜΑΤ – από δολοφονικό συνειδητό χτύπημα με πυροσβεστήρα που έχουν οι μονάδες ΜΑΤ, ή από εσκεμένο χτύπημα με τη σιδερένια λαβή κλομπ.

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος διαβεβαιώνει δεξιά αριστερά ότι “διέφυγε τον κίνδυνο”, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πράγματα και να μειώσει την πολιτική σημασία του γεγονότος.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει και πιθανότατα να αναστείλει την απεργία των δημοσιογράφων ώστε να μεταδοθεί το συγκεκριμένο σημερινό έγκλημα των δυνάμεων καταστολής κατά της απεργιακής διαδήλωσης. Αίτημα ενημέρωσης του ελληνικού λαού υπέβαλε στην ΕΣΗΕΑ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών:



Η ΟΕΝΓΕ έλαβε από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ την παρακάτω καταγγελία την οποία προσυπογράφει και αποστέλει στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης και την ΕΣΗΕΑ, την οποία καλεί να επιτρέψει στους δημοσιογράφους μέλη της να καλύψουν άμεσα το γεγονός της απίστευτης και δολοφονικής βαρβαρότητας την οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για νακαταστείλει τις λαϊκές αντιδράσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που
χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε
υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο
και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.  
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστη-
καν με το ΕΚΑΒ ή μεταφέρθηκαν με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία της Αθή-
νας.  Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.  Ανάμεσά τους
30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά,  προθανάτιο κατάσταση, 
με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα.  Αυτήν τη στιγμή χει-
ρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.  
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα. 
Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουρ-
γό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συ-
μπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά
και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές. 
Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδά-
ρια.  
Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαι-
ωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκη-
ση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρ-
νει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να α-
γωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευ-
θερία.  
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής α-
πόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δι-
καιούται! 
  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
ΕΙΝΑΠ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ!
 Η σημερινή γενική απεργία, αμαυρώθηκε από τη δράση των πραιτωριανών των ΜΑΤ, τα οποία έστειλανδεκάδες διαδηλωτές σε νοσοκομεία (κυρίως Γενικό Κρατικό Νίκαιας και ΚΑΤ). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι προσαγωγές διαδηλωτών, ήταν πολύ λιγότερες (γύρω στις 25) από τουςτραυματισμούς διαδηλωτών, γεγονός που αποδεικνύει πως τα ΜΑΤ, είχαν στόχο και να διαλύσουνμεγάλο τμήμα της πορείας αλλά κυρίως να εκφοβίσουν συνολικά την ελληνική κοινωνία!
Σύμφωνα, με τις μαρτυρίες, ιατρών αλλά και συντρόφων των τραυματιών, πολλοί και πολλές,  έφεραν τραύματα από σιδερένιο αντικείμενο (πχ λαβή γκλομπ, λαβή φυσούνας,  πυροσβεστήρα κλπ), οδηγώντας στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για δολοφονικές επιθέσεις.
 Εν τω μεταξύ, πραγματικό σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τον βαρύτατο τραυματισμό, διαδηλωτή ο οποίος διακομίστηκε σε προθανάτια κατάσταση και με υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.
Ο εν λόγω τραυματίας, είναι  σε κρίσιμη κατάσταση και φέρει δύο τουλάχιστον βαρύτατα χτυπήματα στο κεφάλι από σιδηρό αιχμηρό εργαλείο! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 31χρονος, χτυπήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ μόλις έχει βγει από το χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιαςκαι νοσηλεύεται στην εντατικήΟ θεραπων ιατρός, χειρούργος κ. Παπανικολάου, με ανακοινώσεις του, έκανε λόγο για χτυπήματα με δολοφονική πρόθεση, ορμώμενος όπως είπε από τα χαρακτηριστικά και τη σοβαρότητά τους!
Σύμφωνα, επίσης, με δηλώσεις του θεράποντα χειρούργου,  κ Παπανικολάου, σταμάτησε μεν η αιμορραγία αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για τη ζωή του, καθώς τα πάντα θα κριθούν τα επόμενα πέντε 24ωρα!!!

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!


ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε σε όλη την Ελλάδα, στους χώρους εργασίας, εργοστάσια και υπηρεσίες, ηΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑστο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στις ογκώδεις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στις συγκεντρώσεις αυτές και πορείες η κοσμοπλημμύρα που συμμετείχε, σχεδόν, ένωσε εκ των πραγμάτων τις διαφορετικές συγκεντρώσεις που (κακώς) είχαν διοργανωθεί.
Οι εργαζόμενοι σήμερα σε συγκεντρώσεις και πορείες, συγκρίσιμες αναλογικά με τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της 5ης Μάη, της 15ης Δεκέμβρη, και της 23ης Φλεβάρη,διαδήλωσαν ενάντια στο υπάρχον μνημόνιο ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης - τρόικας - αστικού πολιτικού κατεστημένου και ενάντια στο νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που σχεδιάζεται, διεκδικώντας μια μεγάληπροοδευτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ και μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης της χώρας. 
Κύκλοι της Αριστεράς, οι οποίοι χαιρέτιζαν τις σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, τόνιζαν την ανάγκη αυτές να περάσουν σε μια νέα φάση πολύ πιο μαζικών ενωτικών, ταξικών, δυναμικών και ανατρεπτικών προσανατολισμών.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι, στη νέα ακόμα πιο κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται έναΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με ένα καινούργιο ενωτικό, συνεπή και ταξικό προσανατολισμό, ικανό να προσφέρει αξιοπιστία και να ενοποιήσει σε νέα πραγματικά ταξική ανατρεπτική κατεύθυνση τη σύγχρονη εργατική τάξη, μακριά από άγονες διαιρέσεις και συντεχνιακούς κατακερματισμούς. 
Αυτό το νέο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να υπερβεί τις σημερινές υποταγμένες ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να ανοίξει νέους δρόμους μιας νέας ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος που θα ξεκινήσει με όρους συμμετοχής από τους πρωτογενείς χώρους εργασίας.
Αυτή η ανάγκη ενός νέου ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με εντελώς νέους συσχετισμούς και αυθεντικά νέους ταξικούς προσανατολισμούς έγινε αισθητή και σήμερα στις συγκεντρώσεις και πορείες, όπου ήταν "ανύπαρκτη" η παρουσία των "πλειοψηφιών" της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και των παραταξιακών τους συνδικαλιστικών εκφράσεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. 
Αυτό που αμαύρωσε για άλλη μια φορά την πανεργατική απεργία, ήταν η δράση του "κράτους των ΜΑΤ". Οι δυνάμεις καταστολής αξιοποιώντας την παραμικρή αφορμή που τους δινόταν, γέμιζαν την ατμόσφαιρα με δακρυγόνα και πετούσαν μαζικά χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι μέχρι τώρα (18:20) μη διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 25 περίπου προσαγωγές και δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών, αλλά αυτό που έχει προκαλέσει πραγματικό σοκ είναι η είδηση για τονβαρύτατα τραυματισμένο διαδηλωτή που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 10-5-11

ΛΟΒΕΡΔΟΣ – ΑΝΝΟΥΛΑ : ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ


Τα πολιτικά και δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» του κεφαλαίου «ξετσουτσούρουσαν» χθες για να μας πείσουν ότι για την καταστροφή του λαού και της χώρας δεν φταίει –τάχαμου- το άθλιο αντιλαϊκό μνημόνιο αλλά η … μη εφαρμογή του (!). Απαίτησαν άμεσα ακόμα πιο σκληρά μέτρα (νέα οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων, πλήρης απαγόρευση προσλήψεων και απολύσεις στο δημόσιο, καθολικό ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ) και «κατήγγειλαν» τους μισούς υπουργούς (!) ότι δεν είναι τόσο ανάλγητοι όσο απαιτεί η τρόϊκα. Επίσης απαίτησαν αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή για το νέο μνημόνιο (180 ψήφους) και συναίνεση από την αντιπολίτευση, αλλά και από τους … κυβερνητικούς βουλευτές («ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και το μισό ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καταλάβει ότι η χώρα καταστρέφεται»).
Επικεφαλής της – εμφανέστατα προσχεδιασμένης- επικοινωνιακής αυτής επίθεσης ο γνωστός νάρκισσος του νεοσυντηρητισμού κ. Λοβέρδος, που «κλάφτηκε» πάλι δημοσίως ότι «μόνο ΕΓΩ προσπαθώ», εννοώντας προφανώς ότι το υπουργείο «του» είναι πρωτοπόρο στα αντιλαϊκά μέτρα. Πραγματικά, το υπουργείο υγείας έχει εφαρμόσει την πλήρη κατάργηση προσλήψεων (αφού ούτε ειδικευόμενοι δεν διορίζονται εδώ και μήνες), την περικοπή μισθών πιο … φανατικά και από το μνημόνιο (αφού οι υπερωρίες και οι πρόσθετες εφημερίες είναι απλήρωτες εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες) αλλά και τα «ξεκολαριλίκια» που απαιτεί η τρόϊκα (αφού τόσο το πάρτι με τις υπερτιμολογήσεις υλικών συνεχίζεται και τα σκανδαλώδη προνόμια του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου διατηρούνται και διευρύνονται).
Από κοντά και η κ. Διαμαντοπούλου, που έχει λυσσάξει να καταργήσει τα σχολεία και τις σχολές όπου φοιτούν τα παιδιά ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, αφού το δικό της βλαστάρι έχει φροντίσει να το «τακτοποιήσει» σε ιδιωτικό σχολείο πολυτελείας των βορείων προαστίων.
Σε προφανή συννενόηση με τον Ανδρίκο και την Αννούλα, έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις και κάποια «πολιτικά αστέρια» από τα γαλάζια τζάκια, όπως ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη, για να πλασαριστούν στο «νέο» αστικό πολιτικό σκηνικό που σχεδιάζουν τα σκοτεινά κέντρα του κεφαλαίου και των καναλαρχών.
Μαύρα κοράκια – κυριολεκτικά- που διψούν για αίμα, για νέες «θυσίες χωρίς ελπίδα» από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Λαγοί της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ που επιχειρούν την βίαια μετατόπιση της πολιτικής ατζέντας προς τα δεξιά, για να κρύψουν αυτό που ξέρουν και οι δευτεροετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών : το μνημόνιο καταστρέφει τον λαό και τη χώρα, καταδικάζει τους έλληνες σε γενοκτονία (με τη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης), πείνα και αμορφωσιά (με τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης).
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ «ΜΑΣΑΝΕ».

ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ.
ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙ ΝΑΡΚΙΣΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 /5/ 11 – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 10.30 ΠΜ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο λαγός και τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας τραπεζικής τάξης πραγμάτων


Συζητήσεις επί συζητήσεων, στα καθεστωτικά ΜΜΕ, πυροδότησαν οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, για να μιλούν και να μιλούν, κρύβοντας την ουσία των δηλώσεων του.

Ο άνθρωπος ήταν σαφής: Χρειάζονται "οριζόντιες περικοπές", με μεγαλύτερη συναίνεση. ("Οριζόντιες περικοπές" είναι η επιστημονική ονομασία του "κόψτε κόλους". Σεξουαλικό υπονοούμενο εμπεριέχει και ο επιστημονικός όρος "επιμήκυνση του χρέους").

Και ενώ αυτά λέει και θέλει να συμβούν o κ.Λοβέρδος, τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας τάξης και ησυχίας,  δημοσιογράφοι, κόμματα και ΜΜΕ, συζητούν για το τι ήθελε να πει ο ποιητής, με τη φράση "θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού", για το αν θα παραιτηθεί και αν δυναμιτίζει το κλίμα της κυβερνητικής ενότητας!

Την ίδια ώρα, οι καθεστωτικές εταιρείες δημοσκόπησης εισάγουν μια νέα ερώτηση: "θέλετε κυβέρνηση τεχνοκρατών"; Και πλησιάζοντας προς τις εκλογές, τα ευαγή δημοσκοπικά ιδρύματα διέγραψαν, από τα στημένα ερωτηματολόγια, την καταγραφή της δυσαρέσκειας των πολιτών προς το κομματικό σύστημα, που είχε αγγίξει το 60%. Τώρα, ασχολούνται μόνο με τα ποσοστά των καθεστωτικών κομμάτων, σχολιάζοντας δημοσκοπικές κατασκευές τύπου "ΛΑΟΣ" και "Δημ. Αριστερά".

Το νόημα όλων αυτών είναι ξεκάθαρο κι ας το κρύβουν:

- Η κυβέρνηση της μιας χρήσης δεν μπορεί, λόγω πολιτικού κόστους και αντιδράσεων, να ολοκληρώσει την μεθοδευμένη εξαθλίωση της κοινωνίας.

- Οι συνταγές της ολιγαρχίας διαψεύδονται από τους δικούς τους αριθμούς.

- Τα κόμματα και τα μορφώματα, που παριστάνουν την αντιπολίτευση δεν έχουν πρόταση, πέρα από ένα αόριστο αντιμνημονιακό όχι και όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι και πολιτικοί (ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ) βρήκαν σανίδα σωτηρίας στη σύσταση "Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου", για την αναζήτηση του "επαχθούς χρέους" και για να έχουν κάτι να δικαιολογούν την παρουσία τους στο πολιτικό προσκήνιο. (Αυτό λέγεται, αλλιώς,  "πιάσε το αυγό και κούρεψτο").

- Και στο "κενό", μηδενίζοντας την πλειοψηφική δυσαρέσκεια της κοινωνίας, όλο και πιο συχνά, βάζουν την ανάγκη κυβέρνησης "σοφών, τεχνοκρατών, εθνικής σωτηρίας" (των τραπεζιτών και της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων).

Ο κ. Λοβέρδος, με τις δηλώσεις του, δεν είπε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από αυτό που ζητούν οι εκπρόσωποι της Trilateral Commission στην Ελλάδα (Τσούκαλης, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΑΛ. Παπαδόπουλος, Μίχαλος, Οδ. Κυριακόπουλος, Μητσοτάκης κ.ά.). Για "εθνική συνεννόηση", μιλούν και οι Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη και μαλώνουν για το ποιος το είπε πρώτος.

Με το κάλυμα της συναίνεσης, της κυβέρνησης τεχνοκρατών, σοφών, εθνικής ενότητας, σωτηρίας και ανάγκης, προωθούν την άρση των βασικών ελευθεριών, που εμποδίζουν την εφαρμογή της εξαθλίωσης: Περιορισμός έως κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, των συγκεντρώσεων, της διαδήλωσης και γιατί όχι περιορισμός ή κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, κυρίως στο διαδίκτυο, που έχει γίνει φανερό πως προκαλεί μεγάλη ζημιά στο σύστημα, με την ελευθερία του.

Αυτό είναι το νόημα της πρότασης του Λοβέρδου - λαγού, των παπαγάλων και των συνοδοιπόρων του, αριστερών και δεξιών.


ΥΓ: Η αμεροληψία των ΜΜΕ (κάναμε κι εμείς δειγματοληψία)

Δείτε πως πνίγεται ή παρακάμπτεται η φράση κλειδί του κ. Λοβέρδου "οριζόντιες περικοπές μισθών":

XrimaNews: H φράση στην "είδηση" εξαφανίζεται. Στη νεώτερη αναφορά στα λόγια του κ. Λοβέρδου, η φράση γίνεται "οριζόντιες πολιτικές".

Ελευθεροτυπία: Η φράση υπάρχει: "Πρέπει να μηδενιστούν οι απολύσεις και να γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών, εκτός από εκείνους των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων". Και στο τέλος του άρθρου, τον χαρακτηρίζει "λαγό" των πρωθυπουργικών επιδιώξεων.

Ισοτιμία: Ξέχασε την είδηση.

RealNews: Ανησυχεί για την υγεία της κυβέρνησης: "Κυβέρνηση σε νευρική κρίση".

Εθνος: Καμία αναφορά στις "οριζόντιες περικοπές". Εστιάζει στις "νεφελώδεις πολιτικές".

Πρώτο Θέμα: Καμμία αναφορά στις "οριζόντιες περικοπές". Η εφημερίδα ασχολείται με την "έκρηξη" Λοβέρδου, με το "βαρύ κλίμα" στην κυβέρνηση, εξ αιτίας των δηλώσεων και με την "διαθεσιμότητα" Λοβέρδου.

Έτσι μας "ενημερώνουν" , μας "εξημερώνουν" ή μας αποβλακώνουν.
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Απαιχτο!!!...


...το Θεατρικο μονόπρακτό του Λοβερδου!!!...


πηγη:   ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

1000 ακόμα λόγοι


Απεργία 11 Μάη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

 Αθήνα: Ιουλιανού 42-46 τ.κ. 10434
           Τηλ.: 2108234914,fax: 2108234916,κιν.:6936557550
www.pasonop.gr                     email: pasonop@gmail.com

Αθήνα, 09/05/2011
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


«Συμμετοχή της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. στη γενική απεργία της 11ης Μαΐου 2011»

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) συμμετέχει Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν από κοινού ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011.
Ο αγώνας για την ανατροπή των όρων του μνημονίου αλλά και απέναντι σ’ όσους απεργάζονται τη διάλυση του κοινωνικού ιστού στην πατρίδα μας, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων νοσοκομείων, οι υπερωρίες του οποίου παραμένουν απλήρωτες τους τελευταίους έξι μήνες καθώς η Κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών, έχει έναν επιπλέον λόγο προκειμένου να διαμαρτύρεται.
Η αναποτελεσματικότητα του Υπουργού Υγείας, ο οποίος πλέον ενδιαφέρεται μόνο για τη δημοφιλία του μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις, είναι περισσότερο από εμφανής. Οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν, τα υλικά και τα φάρμακα χορηγούνται με το σταγονόμετρο, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών συνεχώς υποβαθμίζεται και η μεθοδευμένη προσπάθεια του κ. Λοβέρδου να παρουσιάσει το κλείσιμο του 40% των νοσοκομείων ως μονόδρομο, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του Υπουργού Υγείας.
Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές επιλογές, το Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων νοσοκομείων που σήμερα πλήττεται βάναυσα χωρίς να ανήκει στους λεγόμενους «προνομιούχους», δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ευθυγραμμιστεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα για την επιβίωση.
           
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Ο μπάτλερ των Πανεπιστημιακών έδωσε και νέα παράταση στα ιδιωτικά ιατρεία τους

09/05/2011
(Υgeianet)


Ο Α. Λοβέρδος αποδεικνύεται απερίγραπτα δουλικός απέναντι στους πανεπιστημιακούς.
Με εγκύκλιό του κατήργησε το νόμο που όριζε ότι οι Πανεπιστημιακοί οφείλουν να κλείσουν τα ιατρεία τους μέχρι την 1ηΑπριλίου και επεξέτεινε το όριο έως την 1η Μαϊου.
Επειδή παρήλθε άπρακτη και η νέα ημερομηνία, με υπαρκτό πλέον τον κίνδυνο να μπει το ΣΔΟΕ στα ούτως ή άλλως παράνομα ιατρεία των πανεπιστημιακών, για τούτο και ο κ. Λοβέρδος εξέδωσε σήμερα νέα εγκύκλιο (κλικ εδώ) και δίνει νέα παράταση μέχρι την 1η Ιουνίου.
Ψυχοβγάλτης ο μπάτλερ!

Χριστίνα vs πανεπιστημιακοί


Κυρία Χριστίνα καλά την γέμισες την καρδάρα με γάλα, γιατί την κλώτσησες όμως;
Ενώ η ανακοίνωσή σου βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των εργαζομένων και πολύ χαρήκαμε που τους τα έχωσες, τι το ήθελες εκείνο το "εκτός κάποιων ολιγάριθμων ελλείψεων σε παραϊατρικό προσωπικό"; Γιατί Κυρία Χριστίνα μας, έχουμε νοσηλευτές; έχουμε τραυματιοφορείς; ή μήπως μας έχεις φέρει και δεν πήραμε είδηση,αυτούς τους ελάχιστους που η ίδια αναγνώρισες οτι χρειάζονται για να ξεκινήσει η 24ωρη εφημερία;
Ακόμη και εκεί που έχεις δίκιο (ημι-ιδιωτικό νοσηλευτήριο) κατόρθωσες να το χάσεις και να έχεις πάλι απέναντι τους εργαζόμενους με τις εκπτώσεις των ελλείψεων και τις παλινωδίες σου!
Και κάτι άλλο. Ο προϊστάμενός σου συμφωνεί με την άποψή σου ή χαϊδεύει αυτούς που κατηγορείς;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ-Θέλει τους γιατρούς σε ρόλο εισπράκτορα!

10/05/2011  (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Το χαρτί του εκβιασμού προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση του λαού και των υγειονομικών στις σαρωτικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση στην Υγεία «έπαιξε» για μια ακόμα φορά χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός απείλησε ξανά ότι αν δεν προχωρήσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν χωρίς χρηματοδότηση το 40% των νοσοκομείων «με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Επιπλέον, ο Ανδρέας Λοβέρδος, πιέζοντας τους γιατρούς να γίνουν όργανα της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, να στραφούν απέναντι στους φυσικούς συμμάχους τους, που είναι οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι, έδωσε χτες εντολές να γίνουν εισπράκτορες για τη λειτουργία του νοσοκομείου - επιχείρηση! Ο υπουργός ανέφερε στη συνέντευξη ότι το περασμένο Σάββατο ανασφάλιστος που προσήλθε στην εφημερία του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» έκανε μια σειρά εξετάσεων και του δόθηκαν φάρμακα και υλικά και του είπαν να μην πληρώσει γιατί ήταν Σάββατο. Και ισχυρίστηκε ότι αυτός ο ασθενής διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν του ζήτησαν να πληρώσει και το κατήγγειλε στο υπουργείο δίνοντας μάλιστα όλα τα ονόματα και τις ειδικότητες των γιατρών που τον εξέτασαν! Ετσι χτες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, εξέδωσε εγκύκλιο προς τους διοικητές των νοσοκομείων ότι την είσπραξη (!) κατά τη διάρκεια της εφημερίας πρέπει να την κάνουν -αν απουσιάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι- οι γιατροί. Στη χτεσινή εγκύκλιο του Ν. Πολύζου με θέμα «Καταβολή εξέταστρων και αποζημίωσης διαγνωστικών εξετάσεων» αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η καταβολή του εξέταστρου των 5 ευρώ και η αποζημίωση των διαγνωστικών εξετάσεων οφείλει να γίνεται και εκτός της πρωινής λειτουργίας των νοσοκομείων.

Ειδικότερα πρέπει κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια εργάσιμων ημερών, όπως και καθ'' όλο το 24ωρο στην εφημερία, να υπάρχει διοικητικός υπάλληλος στο γραφείο κίνησης ή στο γραφείο εξωτερικών ιατρείων, ο οποίος θα εισπράττει τα νόμιμα εξέταστρα ή το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων ή θα ζητά και θα παρακρατεί ανάλογες συνταγές ασφαλιστικών ταμείων. Σε περίπτωση έλλειψης διοικητικού προσωπικού θα πρέπει να εκπαιδεύονται και να τοποθετούνται για τις ανωτέρω δραστηριότητες άλλοι υπάλληλοι με ευθύνη του αρμόδιου διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στα ΚΥ με ευθύνη των αρμόδιων υποδιοικητών ΔΥΠΕ και των Προέδρων των διοικουσών τους Επιτροπών ή/και των Συντονιστών Επιστημονικού Εργου των Κέντρων Υγείας».

Μάλιστα, την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού - λείπουν 25.000 νοσηλευτές και, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΝΓΕ, 6.500 γιατροί - ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απρίλη 2011, ζήτησε οι προσλήψεις στο Δημόσιο από 1 προς 5 να γίνουν 0 προς 5, «με ελάχιστες αναγκαίες εξαιρέσεις».