Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συναίνεση ή συν-ενεση


Με δημόσια και ωμή παρέμβαση της τρόικας, το ενδεχόμενο εκλογών τον Ιούνιο αντιμετωπίζεται ως διέξοδος στα οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα της χώρας. Η τρόικα πιέζει, κατά το προηγούμενο της Πορτογαλίας, να συνυπογράψουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τα σκληρά μέτρα και να δεσμευτούν ιδιαιτέρως και συγκεκριμένα σε λίστα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Οι πρόωρες εκλογές που μέχρι χθες ξορκίζονταν ως παράγων ανωμαλίας και ταυτίζονταν με την άβυσσο της ακυβερνησίας, τώρα επιλέγονται από την τρόικα ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. προκειμένου να εκβιαστεί η «συναίνεση».
Κατ΄ ουσίαν η τρόικα επιχειρεί να δεσμεύσει τα πολιτικά κόμματα στο δόγμα του Μνημονίου διαμηνύοντας ότι οι πολίτες στις εκλογές δεν έχουν δυνατότητα να επιλέξουν άλλη πολιτική. Ίσως θεωρούν ως δείγμα έλληνα πολίτη τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Πάγκαλο και συμπεραίνουν ότι στη χώρα ζουν όντα εθελόδουλα, τα οποία μπορούν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων δανειστών να πιέζουν, να καθοδηγούν και να εκβιάζουν.
Ας κάνουν εκλογές και θα δουν το μπόι τους….

Συνάντηση ΣτροςΚαν – Παπανδρέου

-Γιώργο, αυτή η καμαριέρα στη Νέα Υόρκη μου πήρε μια φοβερή πίπα.

-Δηλαδή, δεν μ’ αγαπάς πια;

http://papaioannou.wordpress.com/

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΠ-ΟΤΑ ΑΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!


 ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ  
 ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ
 Συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Η διαδήλωση έγινε στα πλαίσια της παναττικής στάση εργασίας από τις 11:30 έως την λήξη του ωραρίου που είχε κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ για το θέμα του 40ωρου και της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ κατά της διεύρυνσης του ωραρίου των υποχρεωτικών μετατάξεων και της ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας των Δήμων.
Οι εργαζόμενοι αρχικά επιχείρησαν να φτάσουν στη Βουλή και το Υπ Εσωτερικών, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην λεωφόρο Βασ. Σοφίας.
 Στη συνέχεια μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου επιχείρησαν να πάνε μέσα από το Κολωνάκι και από εκεί προς το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο και πάλι εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.
Στο Κολωνάκι, οι εργαζόμενοι έπεσαν πάνω  στον πρώην γ.γ. του υπ.Οικονομικών, Δ.Γεωργακόπουλο, ο οποίος καθόταν σε καφέ της περιοχής. Με ντουντούκες ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνοντας έτσι τον πρώην γ.γ. του ΥΠ. ΟΙΚ να μεταφερθεί στο εσωτερικό της καφετέριας προκειμένου να αποφύγει την περεταίρω κατακραυγή από τους απεργούς.
Ακολούθως μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου επιχείρησαν να κάνουν για δεύτερη φορά την ίδια διαδρομή αλλά και πάλι δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικοί. Η αστυνομία χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο εμπόδιζε την πορεία των εργαζομένων ενώ έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
 Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ επέστρεψαν στη Βουλή και στην προσπάθεια αντιπροσωπεία από Σωματεία και Συνδικαλιστές από την ΑΔΕΔΥ της ΠΟΕ ΟΤΑ να προσεγγίσουν το κτίριο αντιμετωπίστηκαν με βιαιότητα από τα ΜΑΤ ενώ έγινε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε απο τα ΜΑΤ ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Παναγιώτης Βελέτζας, ο οποίος διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο.
 Οι επιθέσεις αυτές αλλά και η απαγόρευση της διαδήλωσης να προσεγγίσει τη Βουλή και το Υπ Εσωτερικών φαίνεται ότι κινείται στα πλαίσια της προωθούμενης πολιτικής από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.
http://www.iskra.gr

...κατανόηση

ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 150.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ 18-5-11
Δοκιµασίες δύο ετών και εθελούσιες
Νέα δοκιµασία περιµένει τους εργαζόµενους στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα προκειµένου να διασφαλίσουν την παραµονή τους στο ∆ηµόσιο. Επίσης, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου µιλώντας χθες το βράδυ στο συνέδριο του Economist ανακοίνωσε ότι µέσα στο προσεχές διάστηµα οι υπάλληλοι του ∆ηµοσίου θα µειωθούν κατά 150.000, «είτε µε τις φυσιολογικές αποχωρήσεις, είτε µε εθελούσια έξοδο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, ακόµη και όσοι κριθούν κατάλληλοι βάσει του συστήµατος αξιολόγησης µέσω ΑΣΕΠ, το οποίο ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, και µεταταγούν σε υπηρεσίες του στενού δηµόσιου τοµέα, πρέπει στη συνέχεια να περάσουν διετή δοκιµαστική περίοδο µέχρις ότου οριστικοποιηθεί πως δεν κινδυνεύουν µε απόλυση. Στο διάστηµα αυτό θα αξιολογούνται από τους προϊσταµένους τους, οι οποίοι στο τέλος της διετίας θα κρίνουν την αποδοτικότητά τους και θα δώσουν «πράσινο φως» για την παραµονή στην υπηρεσία.

Πρόκειται για διαδικασία ανάλογη µε αυτήν που προβλέπεται για τους νεοπροσλαµβανόµενους στο ∆ηµόσιο. Η ρύθµιση θα προωθηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και βασίζεται στη λογική πως οι µετατάξεις από τον ευρύτερο στον στενό δηµόσιο τοµέα θεωρούνται νέες προσλήψεις και, άρα, όσοι ακολουθούν τον δρόµο αυτό θα χαρακτηρίζονται νεοεισερχόµενοι στο ∆ηµόσιο. Ωστόσο, δεν θα χάνουν µισθολογικά και άλλα δικαιώµατα που απορρέουν από την προϋπηρεσία τους. Αυτό σηµαίνει ότι δεν θα περιοριστούν για παράδειγµα στον κατώτατο µισθό του νεοπροσλαµβανόµενου, αλλά θα λαµβάνουν αποδοχές ίσες µε αυτές που θα προβλέπει το ενιαίο µισθολόγιο για τη βαθµολογική κλίµακα στην οποία έχουν φτάσει βάσει της προϋπηρεσίας στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα.

Πρόκειται για το επόµενο βήµα µετά το µαχαίρι που θα µπει στις µετατάξεις στον στενό δηµόσιο τοµέα του πλεονάζοντος προσωπικού από ∆ΕΚΟ, ΝΠΙ∆ και ανώνυµες εταιρείες, οι οποίες θα τεθούν σε εξυγίανση ή ιδιωτικοποίηση.

Οπως προανήγγειλε ο κ. Ραγκούσης, το εισιτήριο µετάταξης θα πάρουν µόνο όσοι χαρακτηριστούν άξιοι από το ΑΣΕΠ, ενώ ο φορέας στον οποίο ήδη απασχολούνται θα αποφαίνεται αν θα κρατήσει ή όχι τους λοιπούς.

Εκλεισε σήμερα η Πέτρου Ράλλη απο τους εργαζομένους στο νοσοκομείο της Νίκαιας

Η λίστα με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων


Συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμη και μεταξύ διαφορετικών νοσοκομείων, προβλέπει η πρόταση των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) Αττικής που παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το «Εθνος».
 
  
Τα σχετικά κείμενα που εκπονήθηκαν από τις Α' και Β' ΥΠΕ υποβλήθηκαν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας. Τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» αποκτούν πολλά κοινά τμήματα, ενώ το «Αγία Βαρβάρα» προτείνεται να συγχωνευτεί με το Κρατικό της Νίκαιας.
 
Στα χέρια του Αν. Λοβέρδου η πρόταση για συγχωνεύσεις τμημάτων στα νοσοκομεία της ΑττικήςΣτα χέρια του Αν. Λοβέρδου η πρόταση για συγχωνεύσεις τμημάτων στα νοσοκομεία της Αττικής
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Α' ΥΠΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ένταξη όλων των εργαστηριακών τμημάτων στους παρακάτω τομείς:
Τομέας Βιοπαθολογίας: αιμοδυναμικό, βιοχημικό, ανοσολογικό - ιστοσυμβατότητας και μικροβιολογικό. Μορφολογικός τομέας: παθολογοανατομικό, νεφροπαθολογοανατομικό, αιμοπαθολογοανατομικό και κυτταρολογικό. Απεικονιστικός τομέας: ακτινολογικό, υπέρηχοι, αξονικής τομογραφίας, μαγνητικής τομογραφίας, ΡΕΤ.
Εφαρμόζοντας τον Νόμο 3527/2007 δημιουργείται μία ενιαία τεχνική υπηρεσία στην 1η ΥΠΕ. Σκοπός είναι η καλύτερη στελέχωση, καθώς -όπως αναφέρεται- σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας υπάρχουν ηλεκτρολόγοι και δεν υπάρχουν υδραυλικοί, ενώ στο ακριβώς διπλανό νοσοκομείο υπάρχουν υδραυλικοί και όχι ηλεκτρολόγοι.
Συνενώνονται, επίσης, διοικητικές υπηρεσίες και κλινικές και δημιουργείται ενιαίο σύστημα προμηθειών. Στην πρόταση επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι σε γενικό νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν τέσσερις ειδικοί πληροφορικής, ενώ σε πολύ κοντινό του γενικό νοσοκομείο δεν υπάρχει κανείς.
Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν αναγκαίες τις συνενώσεις κλινικών μέσα στα νοσοκομεία. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας συγκεκριμένης κλινικής ιστορικού ειδικού νοσοκομείου -εξηγούν- εφημερεύει μόλις ένας ειδικευμένος γιατρός και τρεις ειδικευόμενοι. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχουν 206 κλίνες και 86 γιατροί συγκεκριμένης ειδικότητας (61 ειδικοί και 25 ειδικευόμενοι).
Κατά συνέπεια, όταν είναι στο χειρουργείο ο ειδικευμένος προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό, οι επόμενοι ασθενείς που προσέρχονται αντιμετωπίζονται από τους ειδικευόμενους (κάποιοι από αυτούς στην αρχή της ειδικότητας), με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Πρώτη υγειονομική περιφέρεια Αττικής
Τι προτείνεται για κάθε νοσοκομείο
«Ευαγγελισμός»
Αιμοδυναμικό με μονάδα εμφραγμάτων και δύο καρδιολογικών. Δύο γαστρεντερολογικές. Αξονικός - μαγνητικός τομογράφος στο ακτινοδιαγνωστικό. Τέσσερις παθολογικές σε δύο παθολογικά. Δύο καρδιοχειρουργικές και θωρακοχειρουργική σε μία. Τέσσερις χειρουργικές σε δύο. Δύο ορθοπεδικές σε μία. Ορμονολογικό σε βιοχημικό και τμήμα πυρηνικής ιατρικής. Δημιουργία τομέα βιοπαθολογίας (αιμοδυναμικό, βιοχημικό, ανοσολογικό - ιστοσυμβατότητας και μικροβιολογικό). Δημιουργία μορφολογικού τομέα (παθολογοανατομικό, νεφροπαθολογοανατομικό, αιμαπαθολογοανατομικό και κυτταρολογικό).
«Γ. Γεννηματάς»
Τρία παθολογικά τμήματα σε δύο. Τρία χειρουργικά σε δύο. Μεταφορά ογκολογικού τμήματος στο «Σωτηρία». Μεταφορά τμήματος φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο «Σωτηρία». Δύο διευθύνσεις κλασικού ακτινολογικού σε μία. Κοινή λειτουργία εργαστηριακών τμημάτων και αιμοδοσίας με το «Σωτηρία».
«Αγία Σοφία»
Παιδοχειρουργικές (Α' και Β'), παιδοορθοπεδικές (Α' και Β'), παιδιατρικές (Α' και Β') με τμήμα ινοκυστικής νόσου, παιδοκαρδιοχειρουργικές (Α' και Β'), τμήματα ακτινοδιαγνωστικών απεικονίσεων σε ένα.
«Σωτηρία»
2η πνευμονολογική. 1η πνευμονολογική. Δύο θωρακοχειρουργικές. Εργαστήρια μελέτης ύπνου. Από το «Σωτηρία» στο «Γεννηματάς»: ψυχιατρική κλινική και ξενώνας, οδοντιατρικό τμήμα, ΩΡΛ, αιμοδοσία, ανοσολογικό εργαστήριο, τεχνική υπηρεσία. Από το «Γεννηματάς» στο «Σωτηρία»: κυτταρολογικό εργαστήριο, τμήμα φυσικής αποκατάστασης, παθολογοανατομικό. Μεταφορά 10ης πνευμονολογικής στο «Ασκληπιείο».
«Σισμανόγλειο»
Γαστρεντερολογική, ρευματολογικής και ηπατικής ανεπάρκειας στο Α' παθολογικό. Ειδικών λοιμώξεων και κλινικής υπέρτασης στο Β' παθολογικό. Μονάδα εμφραγμάτων και αιμοδυναμική μονάδα στο καρδιολογικό. Τρεις πνευμονολογικές σε δύο. Μονάδα επαγγελματικών νόσων, αναπνευστικής λειτουργίας και μελέτης ύπνου στο Γ' πνευμονολογικό. Μονάδα κυστικής ίνωσης στο Β' πνευμονολογικό. Μονάδα βρογχοσκοπήσεων και εργαστήριο πλευροσκοπήσεων στο Β' παθολογικό. Μονάδα εξωσωματικής λιθοτριψίας στο ουρολογικό. Μονάδα μεταναισθητικής φροντίδας στο αναισθησιολογικό. Μονάδα ψυχογενούς ανορεξίας και επειγόντων στον τομέα ψυχικής υγείας. Ακτινοδιαγνωστικό, αξονικός και μαγνητικός στο ακτινολογικό τμήμα.
Ερυθρός Σταυρός
Κυτταρολογικό με παθολογοανατομικό. Αιμοδοσία «Δρακοπούλειου» και «Ερυθρού», Α', Β' χειρουργική και μονάδα λαπαροσκοπικής χειρουργικής σε ένα χειρουργικό τμήμα, Α' και Β' καρδιολογική, Α' και Β' οφθαλμολογικό, Α', Β' και Γ' παθολογικό.
«Πολυκλινική»
Βιοπαθολογικά τμήματα (μικροβιολογικό, βιοχημικό, αιματολογικό) σε ένα βιοπαθολογικό εργαστήριο.
«Αγλαΐα Κυριακού»
Ενδοκρινολογικό με τμήμα αύξησης και ανάπτυξης. Το διαβητολογικό θα λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς, με κατάργηση μίας θέσης διευθυντή (τμήμα αύξησης). Γ' παιδιατρική (ΕΣΥ) παραρτήματος Καλλιθέας, με τη Β'. Τμήμα κοινωνικής ιατρικής με Β' πανεπιστημιακή παιδιατρική. Δύο μικροβιολογικά. Αναμένεται απόφαση για την παιδιατρική του τμήματος νοσηλευτικής.
ΚΑΤ
Εξι τμήματα γενικής ορθοπεδικής σε τέσσερα. Δύο τμήματα μικροχειρουργικής άνω άκρων. Δύο τμήματα γενικής χειρουργικής.
«Λαϊκό»
Αιματολογικό στο μικροβιολογικό ή στην αιμοδοσία ή στο τμήμα μεσογειακής αναιμίας.
«Αλεξάνδρα»
Δύο τμήματα πυρηνικής ιατρικής. Δύο ενδοκρινολογικά. Ανοσολογικό με βιοχημικό τμήμα.
«Αγιοι Ανάργυροι»
Τρία ογκολογικά σε δύο. Δυνατότητα υποδοχής τμημάτων από άλλα νοσοκομεία.
«Αγιος Σάββας»
Δύο γυναικολογικά σε ένα. Τρεις χειρουργικές σε δύο ή μία. Χειρουργικής μαστού με μία του ΙΚΑ. Πλαστικής με μία του ΙΚΑ. Τρεις παθολογικές σε δύο. Τρία ακτινοθεραπευτικά και ένα του ΙΚΑ σε ένα. Δύο εργαστήρια αιματολογίας και ένα του ΙΚΑ σε ένα. Πυρηνικής ιατρικής με μία του ΙΚΑ. Μικροβιολογικό του ΙΚΑ με εκείνο του «Αγιος Σάββας». Δύο βραχείας νοσηλείας σε μία. Δύο διαγνωστικής μαστού σε μία. Ενα τμήμα απεικονιστικού τομέα και ενσωμάτωση στο εργαστηριακό. Ενα τμήμα ιολογίας και ενσωμάτωση στο κυτταρολογικό.
«Ιπποκράτειο»
Κυτταρολογικό με παθολογοανατομικό. Πανεπιστημιακή και κρατική χειρουργική. Πανεπιστημιακή ΩΡΛ και γναθοχειρουργικό. Δύο καρδιοχειρουργικά (σταδιακά).
«Αγία Ολγα»
Συγχώνευση με το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (θα κατατεθεί πρόταση). Κατάργηση Ιατρείου Περιστερίου και ΙΑΚ Νέας Ιωνίας.
«Πατησίων»
Α' και Β' χειρουργικά τμήματα.
«Αμαλία Φλέμιγκ»
Α' και Β' παθολογικά. Α' και Β' καρδιολογικά.
Παίδων Πεντέλης
Τμήματα Αλλεργικών Νόσων και Κοινωνικής Ιατρικής.
«Ελπίς»
Α' και Β' παθολογικά. Α' και Β' χειρουργικά.
Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά - Δυτικής Αττικής
Αγκάθι για την ενοποίηση η μεγάλη διασπορά
Δεν μπορεί να υπάρξει διοικητική ενοποίηση στα νοσοκομεία της Β' ΥΠΕ Αττικής. Στο κείμενο της Υγειονομικής Περιφέρειας τονίζεται ότι τα νοσοκομεία του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής δεν μπορούν να συνδιοικηθούν, λόγω της χωροταξικής τους κατανομής. Στη νησιωτική περιοχή του Αιγαίου θεωρείται ήδη ενιαίος υγειονομικός χώρος.
Με αυτά τα δεδομένα προτείνεται η διατήρηση της ενιαίας περιφερειακής διοίκησης στο Αιγαίο, με κοινή εποπτεύουσα αρχή τη Β' ΥΠΕ. Προτείνεται, επίσης, η οργανωτική επιμέρους ανασυγκρότηση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με τη λειτουργία σχετικής επιτροπής.
Για το «Αγία Βαρβάρα» η ΥΠΕ εισηγείται τρεις λύσεις:
Η πρώτη είναι να γίνει πρότυπο δημόσιο διαγνωστικό κέντρο και κέντρο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Η δεύτερη είναι να διατηρηθούν οι δραστηριότητες κλινικής μίας ημέρας, με ανάπτυξη μονάδας χημειοθεραπείας (σε συνεργασία με το «Μεταξά») και μονάδας μικρής διάρκειας φιλοξενίας καρκινοπαθών. Τρίτη εναλλακτική πρόταση είναι η διοικητική του ενοποίηση με το Κρατικό της Νίκαιας.