Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΘΝΟΣ ΕΝΤΥΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 29-11-2010

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΕΘΝΟΣ : Παρέκαμψαν τη λίστα αναμονής

Ασθενής με έγγραφη καταγγελία της ανέφερε ότι από πρώτη στη σειρά προτεραιότητας βρέθηκε τέταρτη, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η επέμβαση. Αμεση η αντίδραση της διοίκησης, καθώς σε ελάχιστες ημέρες χειρουργήθηκε .

Εγγραφη καταγγελία για παράκαμψη της σειράς προτεραιότητας σε χειρουργείο του Νοσοκομείου "Αττικόν" κάνει μία 36χρονη ασθενής.


Η παράκαμψη της λίστας αναμονής στο "Αττικόν" για γυναίκα που επρόκειτο να χειρουργηθεί, προκαλεί υπόνοιες για "παρεμβάσεις". Κάτω, η έγγραφη καταγγελία της ασθενούς προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και το υπηρεσιακό σημείωμα προς τον διοικητή από την επιμελήτρια της Ορθοπεδικής




Με επιστολή της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, η Δ.Π. καταγγέλλει ότι ενώ ήταν πρώτη στη σειρά για να χειρουργηθεί στο πόδι, βρέθηκε τέταρτη και τελικά αναβλήθηκε η επέμβαση. Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της και έστειλε έγγραφη καταγγελία στη διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία ανέφερε την περιπέτειά της.

Η ενέργειά της αυτή ήταν καταλυτική, καθώς μέσα σε ελάχιστες ημέρες χειρουργήθηκε. Αυτό το περιστατικό προκαλεί υπόνοιες για "παρεμβάσεις" στη λίστα αναμονής. Την παράκαμψη της λίστας παραδέχεται και επιμελήτρια της Ορθοπεδικής Κλινικής, η οποία ζητεί από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να διερευνηθούν τα αίτια.

"Το 2001 είχα ένα τροχαίο και από τότε ταλαιπωρούμαι με 15 συνεχείς επεμβάσεις", δήλωσε η ασθενής στο "Εθνος" για να εξηγήσει: "Εχω οστικό έλλειμμα κνήμης επτά εκατοστών, το οποίο αντιμετωπίστηκε αρχικά με οστεοτομία και στη συνέχεια με οστεομεταφορά, με τη μέθοδο της επιμήκυνσης". Στο πλαίσιο της χρόνιας θεραπείας της, επισκέφτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου "Αττικόν". Υποβλήθηκε σε ακτινογραφία και η ορθοπεδικός που την παρακολουθεί την ενημέρωσε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε οστεοτομία με τοπική αναισθησία. Η γιατρός επικοινώνησε με την αρμόδια κλινική και ειδοποιήθηκε ότι το πρώτο διαθέσιμο χειρουργείο ήταν στις 2 Νοεμβρίου.

"Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου ήταν όλα εντάξει και προχωρούσαν κανονικά οι διαδικασίες του χειρουργείου", σημειώνει η 36χρονη: "Την 1η Νοεμβρίου έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο και ξεκίνησαν οι διαδικασίες της επέμβασης. Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, ενημερώθηκα ότι από την πρώτη θέση της λίστας αναμονής βρέθηκα στην τέταρτη και στη 1.30 το μεσημέρι μου είπαν τελικά ότι η επέμβαση αναβάλλεται". "Επέστρεψα εκνευρισμένη στο σπίτι, όπου έγραψα μία καταγγελία την οποία έστειλα στον διευθυντή της κλινικής", μας λέει η ίδια. Την επόμενη ημέρα την ειδοποίησαν ότι μπορούσε να χειρουργηθεί στο αμέσως επόμενο χειρουργείο (επεμβάσεις αυτού του είδους πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα).


Ενημέρωση
Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε ενημέρωση από τη γιατρό της Δ.Π., η οποία απάντησε με υπηρεσιακό σημείωμα στις 22 Νοεμβρίου. Η επιμελήτρια επιβεβαιώνει πλήρως την καταγγελία της ασθενούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

"...Ανευρέθηκε η πρώτη διαθέσιμη ημέρα, με βάση το βιβλίο προγραμματισμού των ασθενών προς χειρουργείο υπό τοπική νάρκωση, το οποίο τηρείται στην κλινική μας. Επί τούτου, επιλέξαμε μία τελείως κενή ημέρα, ώστε να αποφευχθούν τα συμβάματα, όπως συνωστισμός ασθενών και πιθανές καθυστερήσεις ή ματαιώσεις...".

Η γιατρός υπογραμμίζει ότι την τελευταία στιγμή προηγήθηκαν τρεις ασθενείς, για τους οποίους δεν είχε η ίδια καμία πληροφόρηση για το είδος της επέμβασης, τον επείγοντα χαρακτήρα τους, τον τρόπο προσέλευσης στο νοσοκομείο και τον χρόνο εισαγωγής τους.



Δημήτρης Καραγιώργος

ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ :ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΟΡΟΦΟ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ !

ΕΧΑΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ...


...και περίεργες φήμες κυκλοφορούν ότι κάποιος Κόκαλης χειρουργεί στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η Ναυαρχίδα σαν σοβαρή ιστοσελίδα έψαξε καλά στο γραφείο προσωπικού και δεν βρήκε Κόκαλη
(έκτος από ένα ειδικεύόμενο που δεν χειρουργεί).

Η μακρία άκρα χείρα του όποιου Κόκαλη δεν φτάνει στο Αττικό.
Η Ναυαρχίδα δεν δημοσιεύει τίποτα ούτε φωτογραφιες ούτε έγγραφα !
(ο φίλος μας ο μπάμπης μας είπε ότι ειναι πλαστά)



ΥΓ: ΤΙ ΚΟΛΟΚΑΡΦΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ !!!

YGEIANET:Η τρόικα βλάπτει την υγεία (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ)


«Η ανεργία, η ανασφάλεια στην εργασία και η απώλεια εισοδήματος για διαβίωση έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία. Η ανεργία συνδέεται επίσης με ψυχολογικές συνέπειες (ανησυχία, άγχος, κατάθλιψη), χαμηλή αυτοεκτίμηση του επιπέδου υγείας και παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα» τόνισε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος μιλώντας για τα οικονομικά της τρόικας στην υγεία, στο πλαίσιο του 11ου πανελλήνιου νοσηλευτικού συνεδρίου που διεξάγεται από χθες στη Λάρισα...

ΚΛΙΚ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ - ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ