Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πρόβα παρέλασης

…Λοιπόν, κάντε τετράδες. Οι άριστοι μπροστά, τα στουρνάρια πίσω. Έτσι. Θα κάνουμε βήμα για την παρέλαση. Δεν θα ακούω «κιχ». Άχνα! Μέσα η κοιλιά, έξω το στήθος. Θα ακούγεται μόνο το ποδοβολητό σας. Εν-δυο, εν-δυο…. Με περηφάνια. Εν-δυο, εν-δυο, τρία κι εμπλοκή. Ψηλά τα κεφάλια, άδεια είναι έτσι κι αλλιώς, δεν τα βαραίνει τίποτα. Λοιπόν… Σας είπαν, βέβαια, οι δασκάλες για την επέτειο. Έχετε καταλάβει γιατί θα παρελάσουμε; Επέτειος του «όχι». Πριν από εβδομήντα χρόνια οι παππούδες, οι προπαππούδες σας, όσοι ζούσαν τέλος πάντων από τους προγόνους σας- ρωτήστε τις μανάδες σας ποιοί- είπαν «όχι» στους Ιταλούς. Αν θέλετε τη γνώμη μου, μαλακία έκαναν. Τα καλύτερα «όχι» είναι τα «ναι». Θέλω να πω, δεν μπορείς να είσαι μόνο στείρα άρνηση. Πρέπει να έχεις θετική πρόταση. Δηλαδή, ας έλεγαν στους Ιταλούς «θέλετε να περάσετε; Ωραία! Πόσα δίνετε;» Ή, να τους πουν «γιατί από την Αλβανία, ρε παιδιά», δεν πάτε απ’ τον άλλο δρόμο ή με το καράβι. Τέλος πάντων, δεν είχαν θετική σκέψη, το φάγανε το κεφάλι τους. Συγκεντρωθείτε στο βήμα! Εν-δυο, εν –δυο, τρία κι εμπλοκή, εν-δυο, εν-δυο, τρία κι αλλαγή! Τι θες Κωστάκη; Τουαλέτα; Να κρατηθείς! Να μάθετε να ελέγχετε τους σφιγκτήρες σας. Η πατρίδα αυτό απαιτεί σήμερα από σας. Εγκράτεια. Τι είν’ η πατρίδα μας; Ξεχάστε και τους κάμπους και τα βουνά και τα ποτάμια. Αυτά τα βάλαμε υποθήκη. Θα τα δώσουμε στους Γερμανούς, στους Γάλλους, στους Άραβες, στους Κινέζους, σ’ όσους φιλάνθρωπους μας προστρέχουν με δάνεια. Εμ, τι να σας κάνω; Τόσα χρόνια δανεικά κι αγύριστα… Όλοι μαζί δεν τα φάγαμε; Τρέξτε τώρα! Τι θες Γιαννάκη; Άλλα σου λέει ο μπαμπάς σου; Βγες απ’ τη γραμμή και πάρε 20 κάμψεις. Και μην ακούσω ανάσα. Εν-δυο, εν δυο, τρία κι εμπλοκή! Ψηλά το κεφάλι, μέσα η κοιλιά, έξω το στήθος! Σημαιοφόρε! Τι νομίζεις πως κρατάς, ομπρέλα για τη βροχή; Σημαία κρατάς, βρε βούρλο! Την κυανοκίτρινη. Για δες την καλύτερα. Μπλε φόντο και 12 κίτρινα αστεράκια. Αυτή είναι η πατρίδα σου, βλαμμένο! Πατρίδα είναι η ισοτιμία του ευρώ, το γκισέ της τράπεζας, οι δόσεις του δανείου της τρόικας, τα τοκοχρεολύσια των πιστωτών! Τι θαρρείς πως είναι πατριωτισμός, χαζοχαρούμενο πιστιρίκι; Να πληρώνεις τη δόση του στεγαστικού σου δανείου, να δίνεις τη δόση της εφορίας, να μη ρωτάς γιατί αυξήθηκε πάλι ο ΦΠΑ, να μη διαμαρτύρεσαι όταν απολύεσαι, να υπογράφεις τη σύμβαση εργασίας με κλειστά μάτια, να έχεις πίστη στον εργοδότη, να μην υπονομεύεις την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Τι θες Σαλίκ; Διώξανε τον μπαμπά σου απ’ την οικοδομή και σκέφτεστε να γυρίστε Αλβανία; Χέστηκα! Και ποιος σας κρατάει; Τον τόπο πιάνετε! Εν –δυο, εν-δυο, τρία κι εμπλοκή! Τι είναι, Ελενίτσα; Σε προσβάλλουν αυτά που λέω; Βγες απ’ τη γραμμή, κάνε είκοσι φορές τον περίβολο κι αύριο μου φέρνεις είκοσι σελίδες πυκνογραμμένες με τη φράση «Ζήτω το έθνος, ζήτω η τρόικα, ζήτω το μνημόνιο»! Εν-δυο, εν-δυο, τρία κι αλλαγή!
Από το "Δρόμο", 23.10.2010

...δεν υπάρχει ! ! !

Την θυμάται κάποιος την απάντηση του Διοικητή στα "ΝΕΑ"στην ερώτηση

16) Ράντζα βγάζετε;

Σας θυμίζουμε την απάντηση:
Ράντζα δεν υπάρχουν.

Η φωτογραφία είναι από τον διάδρομο στην παθολογική κλινική κατά τη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας.
Ο Διοικητής των "κοιτώνων ιατρών" και του "parking επισκεπτών" ως "μείζονα προβλήματα" του νοσοκομείου ή ζει σε εικονική πραγματικότητα ή παριστάνει οτι δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται με άνωθεν εντολές.
Η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους.
Πρέπει να αποκτήσει άμεσα επαφή με τον πλανήτη "ΓΗ" ή αν του είναι ακατόρθωτο να παραιτηθεί.




Νέο σύστημα προμηθειών στην Υγεία

26/10/2010 (ΙatroNet)
Νέο σύστημα προμηθειών για τα νοσοκομεία προωθεί ο υπουργός Υγείας. Ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να βασιστεί σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα αγοράζει για λογαριασμό του ΕΣΥ υλικά και φάρμακα, θα τα αποθηκεύει και θα τα διοχετεύει στις μονάδες Υγείας ανάλογα με τις ανάγκες.
Το σύστημα θα λειτουργήσει από το 2012 και εκτιμάται ότι θα αποδώσει ταχύτητα στην εξόφληση των προμηθευτών και εξοικονόμηση για το ΕΣΥ 250 έως 500 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το περίγραμμα λειτουργίας του νέου φορέα έδωσε ο υπουργός Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των προμηθευτών των νοσοκομείων. Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι ο ανάδοχος θα επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό και μπορεί να είναι και περισσότεροι από ένας. Ανάλογα με το οικονομικό αποτέλεσμα που θα έχει ο τρόπος διαχείρισης των προμηθειών, ο φορέας θα λαμβάνει μπόνους από το υπουργείο Υγείας.
Εξόφληση
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε στους προμηθευτές ότι θα εισπράξουν έως το τέλος του έτους μετρητά ύψους 1,3 δισ. ευρώ, για προμήθειες που έχουν γίνει στα νοσοκομεία μέσα στο 2010. Ενόψει της διευθέτησης αυτής, ο υπουργός ζήτησε έκπτωση 20% στις απαιτήσεις τους, για να εισπράξει την άρνησή τους.
Το θέμα πάντως παραμένει ανοικτό, καθώς οι δυο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση τις ερχόμενες δυο εβδομάδες. Στο επιχείρημα των προμηθευτών ότι έχουν ακούσει πολλές παρόμοιες υποσχέσεις στο παρελθόν, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε με δυο θέσεις:
Η πρώτη ότι, τα νοσοκομεία είναι υποχρεωμένα (λόγω μνημονίου) να μην αφήσουν εκκρεμότητες για το 2011, παρά μόνον 600 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη ότι στην υπόθεση αυτή βασίζει το πολιτικό του κύρος. ‘Αυτή η ιστορία μπορεί να με σαρώσει’, τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Αντίδραση
Τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρη Βαρνάβα, προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργού. Ο κ. Βαρνάβας σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού ως εξής:
''Ο κ. Λοβέρδος με σημερινές του ανακοινώσεις προς τους προμηθευτές και φαρμακοβιομήχανους προανήγγειλε τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα διαχειρίζεται τις προμήθειες.
Προφανώς ο υπουργός θέλει να ξεφορτωθεί τις ευθύνες του ναυαγίου στον τομέα των προμηθειών, το οποίο όλως τυχαίως συμβαίνει στην ίδια ξέρα με τα ναυάγια των προκατόχων του κκ Αβραμόπουλου και Ξενογιαννακοπούλου.
Η ΟΕΝΓΕ έχει υποβάλλει πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση που συνοψίζεται στη σύσταση κρατικού φορέα εισαγωγής και διανομής υγειονομικού υλικού καθώς και κρατικής φαρμακαποθήκης, ώστε να επιτυγχάνονται οι συμφερότερες τιμές και να ακυρώνεται το εμπάργκο των προμηθευτών.
Εις μάτην. Τώρα που οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται στη εξουσία οι ιδιώτες και οι προμηθευτές του δημοσίου κάνουν πανηγύρι''.