Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Κινητοποιήσεων ...συνέχεια

ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» την Πέμπτη 30-10-2008 και την Κυριακή 2-11-2008.
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 31-10-2008, ώρα 12:00.
Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν» διανύουμε την 5η εβδομάδα κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες. Το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου και εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε.
Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους πολίτες ότι και η Γενική Εφημερία της Πέμπτης 30-10-2008 και της Κυριακής 2-11-2008 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς παρακαλούνται να καταφεύγουν στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία της ίδιας ημέρας. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς (Διοίκηση του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας, ΕΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ) και ο εισαγγελέας.
Την Παρασκευή 31-10-2008 ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας όλων των εργαζόμενων του «Αττικού» αλλά και εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας από νοσοκομεία της Αττικής για τα κοινά προβλήματα μας.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, απογευματινών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων επ' αόριστον και το κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.
Η Γενική Συνέλευση των ιατρών έχει ήδη αποφασίσει κατάθεση προγραμμάτων για το μήνα Νοέμβριο με 2 εφημερίες για τους ειδικούς και 4 εφημερίες για τους ειδικευόμενους, το οποίο πρακτικά σημαίνει το νοσοκομείο θα έχει εφημερεύοντες γιατρούς μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2008.
Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Παρασκευή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά τη συνάντηση της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου 2008 εκπροσώπων από τα ΔΣ Σωματείων, Συλλόγων Εργαζομένων και 5μελών επιτροπών γιατρών από τα νοσοκομεία ΠΓΝ «Αττικόν», Ε. Ερυθρός Σταυρός, Ψ.Ν.Α., Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Αμαλία Φλέμιγκ, καθώς και εργαζομένων από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και Μεταξά εκφράστηκε η ανάγκη συντονισμού του αγώνα και οριζόντιας δικτύωσης στον χώρο της Υγείας με πρωτοβουλίες εργαζομένων-επιτροπών αγώνα (γιατρών-νοσηλευτών και υπολοίπων υγειονομικών) που να ξεπερνούνε τα όποια εμπόδια θέτουν τα γραφειοκρατικά συνδικαλιστικά όργανα σε ό,τι αφορά την οργάνωση κοινή δράσης απέναντι στα κοινά προβλήματα των νοσοκομείων:
· τη χρόνια υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων που υπονομεύει το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.
· τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που έχουν σαν συνέπεια την υπολειτουργία των νοσοκομείων, την ψυχική και σωματική εξόντωση των εργαζομένων και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών
· τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών και υπερωρίες του υπόλοιπου προσωπικού.

Μετά και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν» για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας σε Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 31-10-2008, ώρα 12:00.

Μετά τη Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί Συντονιστικό μεταξύ των πρωτοβουλιών εργαζομένων-επιτροπών αγώνα, των ΔΣ Σωματείων και 5-μελών, 3-μελών επιτροπών γιατρών των νοσοκομείων-κέντρων υγείας στην Αττική, στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, Μάρνης 30