Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Νέος άθλος!

O Δημ. Αβραμόπουλος διόρισε έναν ...σερβιτόρο ως διοικητή στον "Ευαγγελισμό"

Επικοινωνιακές ... επισκέψεις

Από το blog του νοσοκομείου της Πρέβεζας εδώ
Επικοινωνιακό χαρακτήρα φαίνεται ότι έχουν οι επισκέψεις του Υπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία του κέντρου.
Πριν μια βδομάδα είχε επισκεφτεί το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο , χθές επισκέφτηκε το Τζάνειο.

Επιμένουμε ότι έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα καθώς στις δηλώσεις που κάνει υπάρχει πάντα ένα ρεφραίν που αφορά το νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή μετά το Πάσχα και αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


…«Σε γενικές γραμμές, και παρά την πίεση και τον φόρτο που φέρνει η εφημερία, το Νοσοκομείο λειτουργούσε καλά. Όλοι ήταν στη θέση τους.

Παρατήρησα ωστόσο, ότι χρειάζονται και κάποιες βελτιώσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορά στην υποδοχή του κόσμου, έτσι ώστε από την ώρα που ο ασθενής μπαίνει σε ένα Νοσοκομείο, να αισθάνεται και να διαπιστώνει, ότι εκεί τον υποδέχονται με πολλή προσοχή και με σεβασμό στην αξιοπρέπειά του.

Όχι πως αυτό δεν γινόταν. Αλλά νομίζω, ότι υπάρχουν περιθώρια περεταίρω βελτίωσης. Ήδη έδωσα οδηγίες. Και οι οδηγίες αυτές θα περάσουν και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, κυρίως την ώρα που αυτά δέχονται το μεγάλο φόρτο.

Όπως επίσης παρατήρησα, ότι πολλά εκ των περιστατικών, θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Αυτό είναι το πρόγραμμα, που εκπονούμε αυτόν τον καιρό. Και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, που σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα γίνει και νόμος του κράτους, θα εγκαινιάσει μια καινούργια εποχή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανακουφίζοντας τα μεγάλα Νοσοκομεία και προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες».

Τι είπε στο Τζάνειο;

…«Πρέπει να πω, σε γενικές γραμμές, πέραν από τη διαπίστωση, ότι τα περιστατικά αντιμετωπίζονται, ότι το σύστημα υποδοχής στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο πάσχει. Και χρειάζεται άμεσα, να γίνουν παρεμβάσεις από τη Διοίκηση, ώστε τόσο οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί τους ή οι συγγενείς τους, να αισθάνονται ότι το Νοσοκομείο, τους δέχεται, πάνω από όλα, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.

Η γενικότερη εικόνα, με πάνω από 1000 περιστατικά, που κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου εκλήθη να αντιμετωπίσει η συγκεκριμένη εφημερία, δηλώνει ότι το σύστημα ανταποκρίνεται. Αλλά δεν αρκεί αυτό.

Για αυτό το λόγο δόθηκαν αυστηρότατες οδηγίες, ώστε να υπάρξουν άμεσα αλλαγές και βελτιώσεις, στο σημείο, που κατά την άποψή μου, πάσχει το σύστημα.

Διότι το σημαντικό δεν είναι, να έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Είναι να το κάνουμε, να δουλεύει την ώρα της πίεσης.

Εκείνο, που επίσης διαπίστωσα, ήταν ότι τα περισσότερα εκ των περιστατικών δεν ήταν σημαντικά. Θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό αποκτά σημασία η πρωτοβουλία, που έχουμε αναλάβει - και επίκειται αμέσως μετά το Πάσχα η σχετική Νομοθετική ρύθμιση - με την οποία και στην Ελλάδα πλέον καθιερώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, έτσι ώστε τα μεγάλα νοσοκομεία, να αντιμετωπίζουν τα πραγματικά βαριά περιστατικά.

Πάντοτε όμως, μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο, που θα αναδεικνύει το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Παντού τα ίδια λέει.

Είναι προφανές ότι το ρεφραίν ετοιμάζει επικοινωνιακά την κατάθεση του νομοσχεδίου!

ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ 2009


-ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
-ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ "ΔΙΚΑΙΟΥ" ΚΟΙΜΑΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.-ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ : ΑΝΝΑ ΜΗ ΚΛΑΙΣ (Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ -Θ.ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ)

ΜΠΕΡΤΛΟΤ ΜΠΡΕΧΤ

Με πρόλαβε ο Δημ. Βαρναβας κι έστειλε σε e-mail αυτό που ήθελα να βάλω στην ναυαρχίδα εδώ και κάμποσες μέρες :

Μπ. Μπρέχτ:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.