Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ


ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΑΣ ΩΡΑΣ ΕΞΕΔΗΛΩΘΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΣΤΑΣΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΤΕΥΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΒΕΒΙΑΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΝ ΤΩΝ 7 ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 120 ΕΥΡΩ , ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ.
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΚΡΥΘΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΤΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ:
1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΕΙΔΕΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 3 (ΤΡΙΩΝ)
2. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΕΚΥΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ (ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ , ΛΟΧΕΙΕΣ ΚΛΠ)
5. ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ
6. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Η ναυαρχίδα …εγκαινιάζει…



…μια στήλη με ενδιαφέροντα βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο (στα …ελληνικά internet) με σκοπό την ενημέρωση των αναγνωστών σε διάφορα θέματα από πάντα από σοβαρές και αξιόπιστες πηγές. Δυστυχώς μερικά είναι στα αγγλικά (όπως το σημερινό του BBC PANORAMA). Μερικά έχουν μετάφραση με υπότιτλους στα ελληνικά αφού κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, Η στήλη βρίσκεται αριστερά στην οθόνη σας. Κάνετε κλικ στο βίντεο που σας ενδιαφέρει.
(Η φήμη ότι στα εγκαίνια θα παρευρισκόταν ο …πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κοκός κρίνονται ως ψευδείς και συκοφαντικές , τουλάχιστον ο Πρόεδρος της δημοκρατίας προσέχει που πάει , ο άλλος πάει και στους …φορτηγατζήδες ! )

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» καταγγέλλει την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κα Πισιμίση Ε. για διοικητική ανεπάρκεια, αδιαφορία καθώς και για αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική, αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους νοσηλευτές και τους προϊστάμενους του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα η Διευθύντρια της Ν.Υ αφού έστειλε στους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων εντολή να συντάσσουν τα προγράμματα εργασίας σεβόμενοι την εργατική νομοθεσία, με λεπτομερείς αναφορές στις διατάξεις της όπως 5ήμερη εργασία, μία νύχτα εβδομαδιαίως, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ των βαρδιών, ταυτόχρονα τους ζητά να καλύπτουν όλες τις βάρδιες για την ασφαλή νοσηλεία των νοσηλευομένων, χωρίς όμως να έχει τοποθετήσει το προαπαιτούμενο προσωπικό.

Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει την τραγική έλλειψη νοσηλευτών και τις ευθύνες της για τον ανύπαρκτο σχεδιασμό και την απουσία οποιασδήποτε διοικητικής πρόβλεψης, μετακινεί καθημερινά νοσηλευτές από κλινική σε κλινική με αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι να εξουθενώνονται και οι ασθενείς να νοσηλεύονται από νοσηλευτές χωρίς εμπειρία στο κλινικό τμήμα.

Αποκορύφωμα των παραπάνω ήταν ο εξαναγκασμός προϊσταμένων σε κυκλικό ωράριο πράγμα πρωτοφανές για τα νοσοκομεία των αναπτυγμένων και υπό ανάπτυξη χωρών.

Η συμπεριφορά της χαρακτηριζόμενη από αλαζονεία και καταχρώμενη την εξουσία που απορρέει από την θέση της, αφού πρώτα με τις εισηγήσεις της ή με την συναίνεσή της οδήγησε το νοσοκομείο στην σημερινή απελπιστική του κατάσταση, αναγκάζει τους νοσηλευτές να εγκαταλείπουν το νοσοκομείο με μετατάξεις και παραιτήσεις.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» δεν θα επιτρέψει ενέργειες κανενός είδους που σκοπό θα έχουν την υποβάθμιση ,την απαξίωση των νοσηλευτών, την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων και την καλούμε να

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου υγείας και προσωπικά τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες απέναντι στις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές ενέργειες της Διευθύντριας της Ν.Υ. του «ΑΤΤΙΚΟΝ» κ. Πισιμίση και να δώσουν άμεσα λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εξ αιτίας κυρίως της τραγικής έλλειψης νοσηλευτών και της διοικητικής ανεπάρκειας της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Χαϊδάρι 28/09/10