Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Γειά σου πρόεδρε και τις μασχάλες!


Σε Κρεμαστινό και Μαργαρίτα χρεώνονται βασικές επιλογές Λοβέρδου σε διοικήσεις Ωνασσείου και ΚΕΕΛΠΝΟ!

Ο ιατρός της Μαργαρίτας Παπανδρέου και βουλευτής Δωδεκανήσων κ. Δημήτριος Κρεμαστινός φαίνεται ότι, εκμεταλλευόμενος την προσωπική του σχέση με τη μητέρα του Πρωθυπουργού, καταφέρνει και επιβάλλει στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τις επιθυμίες του στον χώρο της υγείας. Πριν από μερικούς μήνες η γυναίκα του Τζένη Κρεμαστινού διορίστηκε από τον κ. Λοβέρδο ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ(http://www.keelpno.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=149&Itemid=100) χωρίς όμως να έχει την παραμικρή σχέση με τον χώρο της λοιμωξιολογίας. Ο κ. Κρεμαστινός όμως και ο «ελεγχόμενός» του κ. Λοβέρδος δεν σταμάτησε εδώ. Έβαλε την Μαργαρίτα Παπανδρέου και επέβαλε νέα διοίκηση στο ΩΝΑΣΕΙΟ καρδιοχειρουργικό κέντρο βάζοντας ως Πρόεδρο και αντιπρόεδρο τους κολλητούς του οι
οποίοι όχι μόνο είναι άσχετοι από διοίκηση, αλλά όπως λένε σε όλο το Νοσοκομείο «δεν ξέρουν να διοικούν ούτε περίπτερο!». Συγκεκριμένα ο κατά τα άλλα αξιοκράτης κ. Λοβέρδος διόρισε στο Ωνάσειο ως Πρόεδρο τον κ. Ι. Λεκάκη και ως Αντιπρόεδρο τον κ. Ι. Παρασκευαϊδη. Πρόκειται για ιατρούς, άσχετους με διοίκηση, άσχετους με το ΩΝΑΣΕΙΟ, τους οποίους είχε ο κ. Κρεμαστινός ως υφιστάμενους του όταν ήταν Διευθυντής στο Αττικό Νοσοκομείο. Την θέση του Προέδρου είχε ο καταξιωμένος και διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργός κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος όμως φαίνεται ότι για τον κ. Λοβέρδο ήταν πολύ «λίγος» μπροστά στις απαιτήσεις της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Συγχαρητήρια κ. Λοβέρδο!

http://stithoskopio.blogspot.com/

Νέο έργο στο χωριό μας: Ο Καραγκιόζης ευεργέτης


Αγαπητοί Συνάδελφοι, καλημέρα και καλό μήνα!
    Στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου της Ιατρικής Σχολής έχω την τιμή να ζητήσω την υποστήριξή σας για τη θέση του Προέδρου.
    Θεωρώ ότι η διοικητική πείρα που απέκτησα ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σχολής και η 4ετής θητεία μου ως Πρόεδρος των Εφορειών των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων “Αρεταίειο” και “Αιγινήτειο” δίνουν τα εχέγγυα για να συμβάλλω πλέον από τη θέση του Προέδρου της Σχολής στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Αττικόν" και των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών ΔΕΠ που εργάζονται σε αυτό.    Το "Αττικόν" είναι το πλέον σύγχρονο Δημόσιο Νοσοκομείο της Ελλάδας. Η ίδρυσή του, η στελέχωση  και η λειτουργία του υποστηρίχθηκε διαχρονικά από τη Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής. Και επειδή η Διοίκηση οφείλει να έχει συνέχεια, θεωρώ καθήκον μου να ευχαριστήσω τους Καθηγητές κκ. Κίττα, Κρεατσά και Στεφανάδη που με το θεσμικό τους ρόλο συνέβαλαν καθοριστικά.
    Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών μου δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνώ σε σταθερή βάση με εσάς και να είμαι κοινωνός στα προβλήματα και τις εκκρεμότητες των συναδέλφων που τα γνωρίζουν και τα βιώνουν καθημερινά. Θα μου επιτρέψετε να καταθέσω κάποιες προτάσεις και να αναλάβω δεσμεύσεις εάν το εκλεκτορικό σώμα με εκλέξει ως Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής:
1. Η παρουσία της Ιατρικής Σχολής θα είναι όσο γίνεται πλέον έντονη, διότι θεωρούμε ότι το "Αττικόν" είναι Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, είναι όντως η Ναυαρχίδα μας, και συμβάλλει καθοριστικά στην εκπαίδευση των φοιτητών μας και των ειδικευομένων, όπως επίσης και στην έρευνα, ενώ προσφέρει ανεκτίμητο κλινικό έργο. Το Νοσοκομείο αυτό ευρίσκεται σε μία υποβαθμισμένη περιοχή της Αττικής και καλείται να αντιμετωπίσει ασθενείς που η παρούσα οικονομική κρίση μπορεί να τους οδηγήσει σε δυσμενέστερη κατάσταση. Ως πανεπιστημιακοί ιατροί έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία  και θέλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.
2. Μία ημέρα κάθε μήνα και όποτε άλλοτε θεωρείται απαραίτητο, δεσμεύομαι  να επισκέπτομαι το Νοσοκομείο για την επί τόπου συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τους συναδέλφους που έχουν αναλάβει διοικητικές ευθύνες αλλά και με όποιον συνάδελφο έχει κάποιο ειδικό θέμα. Η επίσκεψη μου μπορεί να συνδυάζεται με συζήτηση στη Συνέλευση των μελών ΔΕΠ του Νοσοκομείου στο Αμφιθέατρο.
3. Είναι σημαντική κατάκτηση του σημερινού Προέδρου της Σχολής μας και του Συλλόγου ΔΕΠ, η νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου είναι Πανεπιστημιακός και υποδεικνύεται από τη Γενική Συνέλευση της Σχολής. Η συνεργασία του Προέδρου της Σχολής με τον συνάδελφο του, Πανεπιστημιακό Αναπληρωτή Διοικητή πρέπει να είναι συνεχής.
4. Ο Οργανισμός Λειτουργίας του "Αττικόν" πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, ούτως ώστε να κατοχυρωθεί ο Πανεπιστημιακός του χαρακτήρας και να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του. Οι προσπάθειες της Σχολής θα πρέπει να είναι προσηλωμένες προς αυτή την κατεύθυνση.
5. Σε διαδοχικές επαφές και συχνή επικοινωνία με εσάς, έχει γίνει σαφές ότι άμεση προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των εργαστηρίων με τεχνολογικό προσωπικό και με νοσηλευτικό προσωπικό για τα χειρουργεία. Σε πρόσφατη συνάντησή μας, στην οποία συμμετείχε η Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, η τελευταία  δεσμεύτηκε για τη μεταφορά προσωπικού που θα προκύψει από τις αναδιαρθρώσεις των Νοσοκομείων της ΥΠΕ και ειδικά  της Αγίας Βαρβάρας. Το μέτρο αυτό δεν απαιτεί πρόσθετο κόστος.
6. Είναι άμεση προτεραιότητα η λειτουργία της Νευροχειρουργικής, της Ουρολογικής, της Γναθοπροσωπικής και της Παιδοχειρουργικής Κλινικής (εννοείται με Πανεπιστημιακή Διεύθυνση) με αντίστοιχη αύξηση των χειρουργικών αιθουσών και νοσηλευτικών κλινών. Η περαιτέρω ανάπτυξη Μονάδων θα καθορίζεται από εσάς με βάση τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
7. Η φήμη του Νοσοκομείου, η κτιριακή υπεροχή του και ιδίως οι υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που εσείς προσφέρετε, έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επιβάρυνση του τις ημέρες των Γενικών Εφημεριών. Έχει ήδη ξεκινήσει, και σκοπεύω να συνεχισθεί, η συνεργασία της 2ης ΥΠΕ και με το ΕΚΕΠΥ ούτως ώστε να αποσυμφορούνται, σε μόνιμη ή ευκαιριακή βάση, οι Κλινικές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση. Ήδη είναι υπό ρύθμιση η εφημερία της Πνευμονολογικής Κλινικής (κάθε 8 ημέρες έως τις 9μμ).
8. Η λειτουργία εξειδικευμένων Μονάδων και Ιατρείων πρέπει να ενισχυθεί γιατί καλύπτει επιτακτικές ανάγκες άνω των δύο εκατομμυρίων κατοίκων  της Αττικής. Οι πρωτοποριακές και εξειδικευμένες επεμβάσεις και τεχνικές που πραγματοποιούνται στο «Αττικόν» πρέπει να συνεχίσουν, διότι είναι συνυφασμένες με τον ποιοτικό ρόλο της Σχολής μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαι αντίθετος σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης τους ούτως ώστε, δήθεν, να διευκολυνθεί η Γενική Εφημερία.
9. Όλες οι δομές και δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί μέσω του Πανεπιστημίου και του ΕΛΚΕ (τεχνολογικός εξοπλισμός, Επιστημονικοί Συνεργάτες, τεχνολογικό και διοικητικό προσωπικό) πρέπει να παραμείνουν υπό την εποπτεία  των Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων και δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε την υπαγωγή τους σε άλλο φορέα.
10. Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια  ανάπτυξης εξειδικευμένων εξετάσεων που εσείς θεωρείτε ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η είσπραξη τους πρέπει να γίνεται μέσω ΕΛΚΕ όπως συμβαίνει και σε άλλα εργαστήρια της Σχολής μας.
11. Η διαμόρφωση του παρακείμενου κτιρίου για την στέγαση ερευνητικών εργαστηρίων, χώρων εκπαίδευσης και διοικητικής υποστήριξης πρέπει να ολοκληρωθεί.
12. Θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία μόνιμης Διϋπουργικής Διεύθυνσης μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας για τα θέματα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αλλά και για τις Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια που στεγάζονται σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η οικονομική συγκυρία είναι δυσμενής και αυτή η κατάσταση μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό, Η δυσκολία των καιρών απαιτεί τη συστράτευση όλων μας, την ευελιξία για προσαρμογή σε συνθήκες που μπορεί να αλλάξουν, αλλά η προσήλωσή μας στον Πανεπιστημιακό χαρακτήρα του «Αττικόν» είναι αταλάντευτη. Αναφέρθηκα σε 12 σημεία που θεωρώ ότι εσείς έχετε αναδείξει ως προτεραιότητες. Έχω όμως πλήρη επίγνωση ότι κανείς δεν έχει έτοιμες όλες τις λύσεις και τα προβλήματα τα γνωρίζουν καλύτερα αυτοί που τα βιώνουν καθημερινά. Δεσμεύομαι να είμαι διαθέσιμος για βοήθεια όπου εσείς το θεωρείτε χρήσιμο.
Σας προσκαλώ σε συνάντηση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13:00 για συζήτηση επί των ανωτέρω αλλά και γενικότερα για θέματα που αφορούν στη Σχολή μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Θάνος Δημόπουλος
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής

Ο κόσμος αγανακτεί γιατί δεν υπάρχει παγκόσμια διακυβέρνηση για τον ΓΑΠ!!!


Η περίπτωση Παπανδρέου χρίζει ψυχολογικής ανάλυσης. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε φάση πλήρους άρνησης μην μπορώντας να καταλάβει γιατί οι πολίτες αγανακτούν και τα βάζουν μαζί του, την ώρα που αυτός σώζει την χώρα… Το παίδεψε πολύ και βρήκε την αιτία!!!
Προσέξτε λογική:
“Ο κόσμος επαναστατεί στην Ελλάδα και σ’ άλλες χώρες διότι, τα εθνικά κράτη δεν είναι ικανά να λύσουν τα σύγχρονα προβλήματα μέσα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, συνεπώς χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ικανή να τα λύσει”!!!!
Μας είπε δηλαδή ο ολίγιστος ότι οι νέοι έχουν βγει στους δρόμους γιατί θέλουν παγκόσμια διακυβέρνηση…
Τελικά τον ηλίθιο αν του δείξεις το φεγγάρι αυτός κοιτάει το δάχτυλο; ή κρύβει κάτι άλλο;
Αυτή η λογική να μεταβιβάσει όλες τις εξουσίες των εθνικών κρατών σε παγκόσμια κέντρα εξουσίας είναι η κυρίαρχη ιδεολογία ΓΑΠ εδώ και πάρα πολλά χρόνια… Δεν το έκρυψε και ποτέ, αλλά λίγοι ασχολούνταν με αυτό και αυτοί χαρακτηρίζονταν γραφικοί και συνομοσιολόγοι.
Τώρα ο ΓΑΠ μας σώζει και το πιστεύει!!! Μας ξεπουλάει για το “καλό” μας και μεταφέρει την εθνική κυριαρχία σε διεθνείς οργανισμούς. Το Μνημόνιο και η μυστική διπλωματία με το ΔΝΤ είναι μόνο το μέσον, σκοπός είναι η κατάργηση του ελληνικού έθνους η κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας και η αντικατάστασή της με μια κοινωνία ισοπεδωμένων δούλων, χωρίς φωνή και διαφορετικότητα. Ότι ζούμε σήμερα είναι η αρχή. Θέλουν να μας λοβοτομήσουν, αλλά δεν θα τους περάσει…
http://nosokomeiolimnou.gr/

Για ποια βία;


Μόλις ξέσπασε των κίνημα των πολιτών που πήρε το όνομα «Αγανακτισμένοι», έσπευσαν να το «αγκαλιάσουν» , να μην το αφήσουν να αναπνεύσει,  να εξελιχθεί.
Όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ έτρεξαν  να το  «νουθετήσουν» να είναι βουβό, απολίτικο, χωρίς όραμα , χωρίς συνθήματα, χωρίς στόχους,  σαν τεθλιμμένοι συγγενείς σε κηδεία.
Να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος, από πλατεία «Αι Σιχτίρ»  σε πλατεία Κλαυθμώνος, σε πλατεία των δακρύων!
Μέχρι και LIVE συνδέσεις είχαν από τις συγκεντρώσεις!

Γιατί οι μεν το ήθελαν  αυτό το κίνημα σαν μπαλαντέρ , σαν διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις τους  με τους διεθνείς τοκογλύφους, στους οποίους υποθήκευσαν τη χώρα και  το παρόν  και το μέλλον της παρούσας αλλά και  πολλών επόμενων  γενεών του λαού μας, οι δε σαν αιχμή του δόρατος για τα σχέδια τους για  αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ώστε να μας φορτώσουν τους νέους σωτήρες μας που ετοιμάζουν.

Φαίνεται όμως πως  πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους.
Ετσι μόλις έπεσαν οι  πρώτες άγριες αποδοκιμασίες   , έπεσαν πάνω στο κίνημα για να το κατασπαράξουν

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του,  λέει, με αφορμή τα επεισόδια, εξέφρασε ο ένας , υπογραμμίζοντας "τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία".
Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο άλλος  , δηλωσε "αγανακτισμένος" και "ταπεινωμένος" όταν βουλευτές φυγαδεύονται από τη Βουλή.
Τον προβληματισμό του εξέφρασε, ένας άλλος  για « εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμούς βουλευτών που δεν τιμούν το δημοκρατικό πολίτευμα»
«Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να αποκλείεται η Βουλή» δήλωσε πιο πέρα ένα άλλος
"Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει αυτό", ανέφερε ένας... καθαρόαιμος

«Να καταδικάσουν τη βία των ομάδων των αγανακτισμένων»  ζητούσε εν χορώ ο εσμός!

Τι  λέτε  ρε  λαμόγια!
Για ποια βία μιλάτε;

Η φτώχια, δεν είναι βία;
H ανεργία, δεν είναι βία;
Η ακρίβεια, δεν είναι βία;
Οι απολύσεις, δεν είναι βία;
Nα μην έχεις να φας ,δεν είναι βία;
Να μην έχεις να σπουδάσεις τα παιδιά σου, δεν είναι βία;
Να μην μπορείς σαν νέος να ονειρευτείς, δεν είναι βία;
Να μην μπορείς να γιατρευτείς, γιατι σου ζητάνε να πληρώνεις ...να πληρώνεις...να πληρώνεις αυτά που δυο και τρεις φορές έχεις πληρώσει , δεν είναι βία; 
Τα ατελειωτα εκατομμύρια ευρώ  "δανεικά κι αγύριστα" στο μεγαλο κεφάλαιο και στους τραπεζίτες, εκατομμύρια που βγήκαν  από το αίμα και τον ιδρώτα αυτού του λαού,  δεν είναι βία; 
Τα μνημόνια ,δεν είναι  βία;
Το πλήρες ξεπούλημα του εδάφους , υπεδάφους , θάλασσας και αέρα και τελικά ότι υπάρχει σε  αυτή τη χώρα, δεν είναι βία;
Η δανειακή σύμβαση που μετέτρεψε τη χώρα σε προτεκτοράτο, δεν είναι βία;
Τα τόσα ψέματα επί δεκαετίες ,δεν είναι βία;
Τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα , δεν είναι βία;
Τα γκλομπς και τα χημικά των Ματατζήδων, δεν είναι βία;
Τα σκάνδαλα (Χρηματιστήριο, υποκλοπές, Βατοπέδι, , οπλικά συστήματα, υποβρύχια,  Siemens και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός), δεν είναι βία;
Η κατασπατάληση των αποθεμάτων  και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, δεν είναι βία;
Οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δεν είναι βία;
ΤΑ Ίμια, δεν είναι βία;
Το ξεπούλημα και η προδοσία του Οτσαλάν, δεν είναι βία;
O φόβος να κυκλοφορήσεις ελεύθερα στη πόλη που κατοικείς, δεν είναι βία;

Τι λέτε ρε λαμόγια;

Απέναντι σε αυτή την ατέλειωτη και κτηνώδη βία, είναι απόλυτο ΔΙΚΑΙΩΜΑ καιΚΑΘΗΚΟΝ του λαού να αμυνθεί, οργανωμένα  με ΟΠΟΙΟ   τρόπο κρίνει αυτός πιο αποτελεσματικό.

Ο λαός, αυτός που κάθε ώρα και στιγμή και για χρόνια τώρα τον «ναρκώνατε»  με την «πρέζα» σας  είναι πλέον ....«καθαρός»!

Σε λίγο δεν θα ξέρετε που θα κρυφτείτε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ –ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας

Η κρίση των αξιών

Δελτίο Τύπου 31 Μαϊου 2011- Επίσκεψη Υποδιοικητή 2ης ΥΠΕ και του Βουλευτή Σάμου στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας


ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ικαρίας
Η αλαζονεία από μόνη της είναι εμπόδιο για κάθε είδους συνεννόηση μεταξύ δύο πλευρών. Όταν όμως συνδυάζεται με προσβολές και ύβρεις προς τους γιατρούς και το προσωπικό, σε μια προσπάθεια να στοχοποιηθούν και να αισθανθούν ενοχικά για την κατάρρευση του ΕΣΥ, τότε όχι μόνο διάλογος δεν μπορεί να γίνει, αλλά ουσιαστικά πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται το πρόσωπο κάτω από τη μάσκα.
Τελικά, σε αυτή την κοινωνία, οι μόνοι τίμιοι που υπάρχουν είναι η κυβέρνηση, ο Λοβέρδος και υπάλληλοι σαν τον κο Ζώτο, οι οποίοι ως νέοι Ζορό της κάθαρσης παίρνουν από μόνοι τους το δικαίωμα να μιλούν επί παντός επιστητού, αν και άσχετοι με το αντικείμενο και ειδικότερα επί θεμάτων υγείας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
  • Για άλλη μια φορά, ο κος Ζώτος επέλεξε να εμφανιστεί στα ξαφνικά και απροειδοποίητα, προφανώς για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά και για να μη μας αφήσει κανένα περιθώριο προετοιμασίας για τη συνάντηση.
  • Μίλαγε για τα λεφτά του δημοσίου, λες και τα βγάζει από την τσέπη του, χύνοντας τόνους δακρύων για τις σπατάλες και το πάρτυ στην υγεία, παριστάνοντας τον εγγυητή της διαφάνειας.
  • Κατά τον κο Ζώτο, «αν κάθε ένας από τους 100.000 υγειονομικούς κλέβει κάθε μέρα 1 ευρώ σε υλικά, τότε έχουμε κάθε μέρα 100.000 ευρώ ζημιά για το δημόσιο»!!!
  • Ο κος Ζώτος όμως είναι ασταμάτητος στην αποστολή του να πατάξει την σπατάλη. Θαυμάστε: «πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
  • Η Ικαρία δεν δικαιούται κατά τον κο Ζώτο αξονικό τομογράφο, μιας και όπως αποδεικνύουν οι στατιστικές του, οι περισσότεροι που διακομίστηκαν για αξονική, εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως δεν την είχαν ανάγκη!!!
  • Επανέλαβε κατά τα πρότυπα του αφεντικού του, ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία!
Του απαντάμε:
  • Τα λεφτά του δημοσίου είναι προϊόν κρατήσεων και εισφορών των ελλήνων εργαζομένων και φορολογούμενων, όχι δικά σας. Δεν είδαμε κανέναν Ζώτο ή Βαρδίκο να προτάσσει τα στήθη του, όταν με αποφάσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ στηνόταν το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων στις προμήθειες, πράγμα που ακόμη και τώρα που μιλάμε συνεχίζεται. Που ήταν όλοι αυτοί κρυμμένοι, όταν τα λεφτά του δημοσίου τα έπαιζαν στο χρηματιστήριο ή τα κατασπαταλούσαν στις ντοπέ ολυμπιάδες; Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για τις σπατάλες, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
  • Οι υγειονομικοί δεν είναι στο σύνολό τους κλέφτες, όπως θέλετε και σας συμφέρει να τους εμφανίζετε, ούτε ευθύνονται για τα ελλείμματα. Είναι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη όχι μόνο με την αρρώστια, αλλά και με τις πολιτικές εγκατάλειψης και υποβάθμισης που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην υγεία. Λίγο σεβασμό λοιπόν κε Ζώτο, δεν είμαστε απατεώνες.
  • Αλήθεια, τι έχετε να πείτε για τα 6 εκατ. Ευρώ που κατασπαταλήθηκαν για τους υγειονομικούς χάρτες καθώς και τις ψιλοαναθεσούλες χιλιάδων ευρώ στους σοφούς των συγχωνεύσεων;
  • Τα υλικά πρέπει ή όχι να υπάρχουν στα ιατρεία; Δεν είμαστε υπέρ της σπατάλης, αλλά δεν είμαστε και υπέρ των ελλείψεων που παρατηρούν όλοι πανελλαδικά στα νοσοκομεία και μόνο εσείς δεν θέλετε να βλέπετε, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.
  • Δεν έχετε το επιστημονικό υπόβαθρο να ομιλείτε ως γιατρός για  ζητήματα όπως είναι ο αξονικός τομογράφος σε απομακρυσμένες περιοχές σαν την Ικαρία, γιατί πολύ απλά δεν είστε γιατρός. Δεν έχετε νιώσει ποτέ ούτε τα άγχη μας, ούτε τις αγωνίες μας. Δεν ξέρετε πως είναι να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή μπροστά στα μάτια σου. Η υγεία κύριοι δεν μπορεί να σχεδιάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με κριτήρια κόστους, παρά με κριτήρια αναγκών. Η πραγματικότητα λέει πως στο 1ο 3μηνο του 2011 έγιναν 4 διακομιδές ασθενών για έλεγχο με αξονική τομογραφία, ενώ 10άδες είναι οι συμπατριώτες μας στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία που χρήζουν, για διάφορους λόγους, αξονικό. Όλοι αυτοί πρέπει να πληρώνουν από την ήδη αφαιμαγμένη τσέπη τους ταξίδια σε Σάμο ή Αθήνα για να εξεταστούν. Αν κάτσετε και υπολογίσετε το κόστος των διακομιδών και τα έξοδα των ασθενών και των συγγενών τους της τελευταίας 10ετίας που έγιναν λόγω έλλειψης αξονικού, σίγουρα θα κοστίζουν πολύ περισσότερο από την αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος. Από την άλλη, θέλει περισσό θράσος να υποστηρίζετε πως εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι οι περισσότερες διακομιδές που έγιναν λόγω έλλειψης αξονικού δεν έπρεπε να γίνουν. Μετά από αυτό, κρίνουμε σκόπιμο να παίρνετε εσείς και το υπουργείο την επιστημονική και νομική ευθύνη για το εάν κάποιο έκτακτο περιστατικό χρήζει ή όχι αξονικό, αφού θεωρείτε εμμέσως πλην σαφώς πως είμαστε άχρηστοι. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρουν οι συγγενείς ποιον να ξυλοφορτώσουν.
  • Τι έχετε να πείτε για ψυχιατρικούς και ενδοκρινολογικούς ασθενείς, τοξικομανείς, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς και τόσους άλλους συμπατριώτες μας, οι οποίοι είτε μένουν αβοήθητοι, είτε μετατρέπονται σε υγειονομικούς τουρίστες; Οι δικοί σας υγειονομικοί χάρτες αποδεικνύουν άλλωστε πως το 30-40% των ασθενών της περιφέρειας αντιμετωπίζονται από τα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων. Αυτό δεν σας λέει κάτι;
Όσον αφορά για τα υπόλοιπα που συζητήθηκαν με τον κο Ζώτο:
1.      Οι οφειλές δεδουλευμένων υπερωριών από Δεκέμβρη του 2010 έως και Μάρτη 2011 (γίνεται προσπάθεια και για τον Απρίλη του 2011) θα καταβληθούν έως τις 10 Ιουνίου του 2011. Από ημερομηνίες πάντως καλά πάμε, λεφτά είναι που δεν βλέπουμε…
2.     Θα τηρηθεί αυστηρά το 5 προς 1 και θα έρθουν εντός 2-3 εβδομάδων 1 γυναικολόγος για το νοσοκομείο και 1 γενικός γιατρός για το ΚΥ Ευδήλου. Για τις άλλες ελλείψεις (μονήρης ή διπλές θέσεις γιατρών, λοιπό προσωπικό) προκρίνονται οι συμβάσεις και οι επικουρικοί με τροπολογίες που θα ψηφιστούν, ενώ για τμήματα όπως τα πλυντήρια ή η κουζίνα προκρίνεται η ιδιωτικοποίησή τους. Επειδή όμως οι επικουρικοί, οι πρόσθετες υπερωρίες και λοιποί συμβασιούχοι πληρώνονται με λεφτά του νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ και όχι από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, ας μας απαντηθεί το εξής: αληθεύει το ότι η μη καταβολή του 1% επί των εισπράξεων του νοσοκομείου Ικαρίας στη 2Η ΥΠΕ για το 2009 και το 2010, κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα επικουρικούς και πρόσθετες αμοιβές; Πέραν όμως τούτου, όλα εξαρτώνται ούτως ή άλλως από την γενικότερη οικονομική συγκυρία, γεγονός που δεν αρνήθηκε ούτε ο κος Ζώτος.
3.     Μας διαβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση κλεισίματος ή συγχώνευσης για το ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας. Βέβαια, πέραν της γενικής οικονομικής κατάστασης που αναφέρθηκε πιο πάνω, το θέμα της διοικητικής συγχώνευσης στα νησιωτικά νοσοκομεία της περιφέρειάς μας παραμένει ανοιχτό, καθώς στην ιστοσελίδα του υπουργείου που μιλάει για τις συγχωνεύσεις στη 2η ΥΠΕ,ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ (βλέπε και ygeianet, 24-05-11, συγχωνεύσεις 2ης ΥΠΕ).
4.     Δεν συζητήθηκε λόγω της έντασης που επικράτησε στην συνάντηση, ωστόσο ας μας απαντήσουν, τι εννοούν με τον όρο «ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού», προκειμένου να βρεθούν κονδύλια για τα νοσοκομεία της 2ηςΥΠΕ;
5.     Τμήματα όπως πλυντήρια και κουζίνα βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.
6.     Το «υπερσύγχρονο» ακτινολογικό μηχάνημα που προορίζεται για το ΚΥ Ευδήλου είναι στην πραγματικότητα φορητό ακτινολογικό και όχι για καθημερινή εντατική χρήση, για το οποίο δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Όσο για τον γιατρό ακτινολόγο που θα το λειτουργεί, θα εμφανιστεί από το 2013…
Αν λοιπόν έχεις τέτοιους σωτήρες, τι τους θες τους εχθρούς; Για εμάς τους υγειονομικούς τα πράγματα είναι απλά: μόνο οι αναγκαίες προσλήψεις και η απαραίτητη χρηματοδότηση μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Τα μαγικά του υπουργείου, όπου με λιγότερα λεφτά και λιγότερους γιατρούς θα έχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τα θεωρούμε γελοιότητες. Το μνημόνιο είναι αυτό που επιβάλλει τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα και όχι η πρεμούρα της κυβέρνησης για δήθεν αναβάθμιση της υγείας.  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ. Άλλωστε, η έλευση 2ου χειρουργού στο νοσοκομείο μας αποδεικνύει αυτό που λέμε: μόνο στο 1ο 3μηνο του 2011, έχουν γίνει τα μισά χειρουργεία από όσα έγιναν ολόκληρο το 2010! Μόνο οι προσλήψεις και ο εξοπλισμός μέσω γενναίας χρηματοδότησης της υγείας είναι εγγύηση αναβάθμισης.
Για αυτό, ο αγώνας μας για ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΝΟΙΑ είναι μονόδρομος και όχι το μνημόνιο. Όλοι στους δρόμους!!!
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δρούλιας Σωτήρης                                                       Χρυσαυγή Κούβδου

Ευαγγελισμός Επίσχεση και δωρεάν εξέταση


Με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ανά χείρας, αντί της απόδειξης των πέντε ευρώ, εξετάστηκαν χθες το πρωί για ένα τρίωρο συμπολίτες μας στον «Ευαγγελισμό».
Η δεύτερη ημέρα της επίσχεσης εργασίας των νοσηλευτών του νοσοκομείου λόγω του ότι έχουν να πληρωθούν τις δεδουλευμένες υπερωρίες πέντε μηνών είχε και κλείσιμο των ταμείων, όπου οι ασθενείς πληρώνουν το αντίτιμο των πέντε ευρώ για ιατρική εξέταση.
«Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας - Σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους υγειονομικούς», γράφει το γιγάντιο πανό που καλύπτει την κεντρική είσοδο, καλωσορίζοντας τον επισκέπτη του «Ευαγγελισμού». Οκτώ το πρωί και ο κόσμος αρχίζει και προσέρχεται για τις προκανονισμένες ιατρικές εξετάσεις του στη ναυαρχίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στον διάδρομο που οδηγεί στα ταμεία όπου θα πληρώσει τα πέντε ευρώ για να μπορέσει να εξεταστεί είκοσι με τριάντα εργαζόμενοι του νοσοκομείου μοιράζουν την ανακοίνωση του σωματείου τους. «Θα προσκομίζετε την ανακοίνωση για να εξεταστείτε στα ιατρεία. Τα ταμεία είναι κλειστά. Είναι μια κίνηση συμβολική», ενημέρωναν τους προσερχόμενους.
Η ανακοίνωση
Το... πάσο για την ιατρική εξέταση έγραφε: «Εχουμε πληρώσει πάμπολλα για την υγεία μας, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές για υγεία, φάρμακα, εξετάσεις, φακελάκια και μας καλούν να πληρώσουμε κι άλλα. Την ίδια ώρα μειώνουν τις κλίνες μέσω των συγχωνεύσεων και εκχωρούν το 20% των κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές... Αν οι συνθήκες για ένα νοσηλευτή ήταν δύσκολες, τώρα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες...
»Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των μέτρων με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι παροχές στην Υγεία και θα παρέχεται πλέον ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών σαν να είναι φτωχοκομείο... Αρνούμαστε να συναινέσουμε...
»Εμείς οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουμε σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού, μη ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά, χαμηλούς μισθούς, απλήρωτη δεδουλευμένη εργασία, ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας... Σας καλούμε σε ενιαία δράση με κύριο αντίπαλο τα μονοπώλια της Υγείας που ευθύνονται για την κρίση... Συμβολικά κλείνουμε σήμερα τα ταμεία για να έχετε δωρεάν εξέταση...».
«Τα 5 ευρώ μετράνε»
Ολοι στα ιατρεία ήταν ενημερωμένοι και δέχονταν τους ασθενείς χωρίς την απόδειξη των πέντε ευρώ. Από τις 8.30 μέχρι τις 11.30 το πρωί περίπου 150 άτομα με απορία αρχικά στο πρόσωπο αλλά με ευχαρίστηση στη συνέχεια εξυπηρετήθηκαν στα ιατρεία του νοσοκομείου.
«Και αυτά τα πέντε ευρώ είναι σημαντικά. Γιατί να τα δώσω, γιατί να τα δίνω. Εχω πληρώσει τόσα και τόσα για να έχω την υγεία μου. Να αντισταθώ όχι μόνο στα πέντε ευρώ αλλά σε όλες τις πληρωμές της Υγείας», είπε στην «Ε» ο 67χρονος Γιώργος Τασούλας, συνταξιούχος.
«Το κάνουν δύο, τρία, μετά πέντε ευρώ. Ο,τι θέλουν κάνουν. Κι εμείς δώσαμε, ξαναδώσαμε, θα ξαναδώσουμε.. Μας αφήνουν χωρίς επιλογή. Γιατί να μη στηρίξουμε μια τέτοια κίνηση», είπε ο 34χρονος άνεργος Παναγιώτης Νικολάου που συνόδευε τον πατέρα του σε τακτική εξέταση.
Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο πραγματοποιούνταν μόνο τα επείγοντα χειρουργεία, αφού και χθες λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.
Στις 11.30 εργαζόμενοι νοσηλευτές και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου συνάντησαν τον διοικητή, προκειμένου να λάβουν μια διαβεβαίωση για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους υπερωριών.
«Τρεις φορές κοροϊδία»
«Μας έδωσε ένα χαρτί που λέει ότι, όπως τον πληροφορούν από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, τα λεφτά Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου θα πληρωθούν έως τις 17 Ιουνίου, ενώ προφορικά πρόσθεσε ότι στην ίδια ημερομηνία θα έχουν καταβληθεί και τα δεδουλευμένα του Μαρτίου. Μας έχουν κοροϊδέψει τρεις φορές μέχρι τώρα με υποσχέσεις», είπε στην «Ε» ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», βγαίνοντας από τη συνάντηση.
Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στον «Ευαγγελισμό», λέει στην «Ε» ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. «Απλήρωτοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τον Δεκέμβριο. Το υπουργείο Υγείας μάς λέει ότι αυτό οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και ότι τα χρήματα υπάρχουν. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας είναι αναπόφευκτη».

Εξαγγελίες Λοβέρδου από τα δικαστήρια Ευελπίδων


02/06/2011 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Προανήγγειλε με δελτίο Τύπου ότι θα παρέδιδε στον εισαγγελέα ο ίδιος προσωπικά, για να δώσει συμβολικό χαρακτήρα στην πράξη, φακέλους με στοιχεία για περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Αντί για στοιχεία-φωτιά, εξήγγειλε την πολιτική τουΑντί για στοιχεία-φωτιά, εξήγγειλε την πολιτική του Πράγματι την επομένη, δηλαδή χθες, ο Α. Λοβέρδος προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενος μάλιστα από τον υφυπουργό του, Μιχάλη Τιμοσίδη, αλλά και το διοικητή της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Αρη Μουσιώνη, προσδίδοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη επικοινωνιακή έμφαση στην κίνησή του.
Οταν όμως, μετά τη διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντησή του με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, στάθηκε μπροστά στα δημοσιογραφικά μικρόφωνα για να κάνει δηλώσεις σχετικά με τα «στοιχεία-φωτιά», ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντί άλλης απάντησης, προχώρησε σε εξαγγελίες από το... βήμα της Ευελπίδων σχετικά με την πολιτική του υπουργείου του.
Μίλησε για «το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση σε όποιον εργάζεται στο χώρο της υγείας» και σε «όποιον δεν καταλαβαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα κάνει αυτό που συμφέρει τους πολίτες», αναφέρθηκε στις «άχρηστες δαπάνες στο σύστημα υγείας, που το κατέστησαν εξαιρετικά δαπανηρό», ενώ ευχαρίστησε και τον υπουργό Δικαιοσύνης «για την κοινή προσπάθεια για συμμάζεμα των δημοσιονομικών της χώρας και την προστασία του φορολογούμενου Ελληνα πολίτη, μέσα από τον περιορισμό των άχρηστων δαπανών στο σύστημα υγείας της χώρας που το κατέστησαν δαπανηρότερο και προβληματικό».
Για την «ταμπακέρα», που αφορά την αναγκαιότητα προσέλευσης σύσσωμης της ηγεσίας του υπουργείου του στην Εισαγγελία, περιορίστηκε να πει ότι «συνεργαστήκαμε στο πλαίσιο του Συντάγματος για υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον, η επίσκεψή μου είχε πρακτικό και συμβολικό χαρακτήρα».
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει δρομολογηθεί από την Εισαγγελία -και συγκεκριμένα από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος-μεγάλη έρευνα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι περιπτώσεων διαφθοράς.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση είναι σε εξέλιξη και οι αρμόδιοι εισαγγελείς είναι σε αναμονή των σχετικών πορισμάτων των επιθεωρητών δημόσιας υγείας