Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 28-12-09

ΤΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ …
«ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, «ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ» ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ
Κατά τη σημερινή επίσκεψή του σήμερα στο «Αττικό» ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τα γνωστά και χιλιοειπωμένα, ότι «θα» ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, «θα» προσληφθούν 3100 νοσηλευτές, «θα» προσληφθούν 1000 γιατροί κλπ.
Παρά την δημόσια παρέμβαση και τις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων γιατρών και εργαζομένων του «Αττικού» -με επικεφαλής την Κατερίνα Δημουλά, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων και (πλέον) μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ- τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και η κ. Ξενογιαννακοπούλου αρνήθηκαν όπως «ο διάβολος το λιβάνι» να απαντήσουν :
- Γιατί μιλούν μόνο για «1000 θέσεις γιατρών» αφού τόσο η συλλογική σύμβαση υπουργείου – ΟΕΝΓΕ όσο και ο ν. 3754/09 προβλέπουν 2000 θέσεις για το 2009, 2500 για το 2010 και επιπρόσθετα όλες τις θέσεις που αδειάζουν λόγω συνταξιοδοτήσεων ;
- Γιατί μιλούν μόνο για «3100» νοσηλευτές αφού σύμφωνα με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις χρειάζονται τουλάχιστον 10000 προσλήψεις άμεσα για να αποφευχθεί η κατάρρευση των νοσοκομείων –δεδομένης της κυβερνητικής εξαγγελίας περί απόλυσης των συμβασιούχων και stage νοσηλευτών- και τουλάχιστον 30000 μακροπρόθεσμα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας ;
- Γιατί «ύπουλα και μουλωχτά» προσπαθούν να προσλάβουν στις ΜΕΘ του ΕΣΥ γιατρούς με 11μηνη σύμβαση έργου χωρίς ασφάλιση και χωρίς καθηκοντολόγιο που θα έχουν εργοδότη το «αμαρτωλό» (σε ρουσφέτια και ελαστικές σχέσεις εργασίας) ΚΕΕΛΠΝΟ ;
Θλιβερή η παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Κουτσουμπέλη που έσπευσε να δηλώσει ότι «είμαστε επιφυλακτικοί, όμως τα πρώτα βήματα είναι θετικά» (!) … Αυτός έχει ξεπεράσει ακόμα και τον … Τσούκαλο. Άλλωστε τι να περιμένει κανείς από άνθρωπο που είχε αποδοκιμάσει τις ηρωϊκές περσινές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του «Αττικού» (επειδή είχαν ενοχληθεί οι κ.κ. Κρεμαστινός και Ράπτης). Τον «τακτοποίησαν» καλά αυτόν και την πρασινογάλαζη παρέα του οι εργαζόμενοι του «Αττικού» στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου τους …
Προβληματική η στάση των ΜΜΕ, που «έθαψαν» τις δηλώσεις των εργαζόμενων του «Αττικού» ενώ έσπευσαν να προβάλουν ασχολίαστες τις γενικολογίες του κ. πρωθυπουργού.
ΤΕΤΟΙΕΣ «ΣΧΕΣΕΙΣ» ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ …
Ο Γενάρης και ο Φλεβάρης προβλέπονται ιδιαίτερα θερμοί …

Το υπόμνημα που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό στον Πρωθυπουργό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

“ΑΤΤΙΚΟΝ”

---------------------------

“Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

---------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28-12-2009

Έλλειψη προσωπικού

Η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και επιμέρους τμήματα του νοσοκομείου έχει πάρει τραγικές και επικίνδυνες διαστάσεις.

Λειτουργούν 645 από τις 735 κλίνες, δηλαδή 88% των κλινών του νοσοκομείου με το 51% του προσωπικού που περιγράφει ο, ήδη ξεπερασμένος, οργανισμός του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο έχει επεκταθεί δυσανάλογα με το προσωπικό του, δημιουργώντας αυτό που εύστοχα έχει περιγραφεί ως " νοσηλευτική φούσκα".

Οργανικές

Καλυμμένες οργανικές θέσεις

Προσωποπαγείς θέσεις

Μακροχρόνιες άδειες

Θέσεις καλυμμένες με αποσπάσεις

Αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες

Λειτουργικά Υπηρετούντες

Δεσμευμένες

Κενές οργανικές θέσεις

Λειτουργικά κενά

Κάλυψη % Λειτουργικά κενά / οργανικές θέσεις

Νοσηλευτική υπηρεσία

988

611

77

15

32

517

149

228

471

52

Διοικητική-Οικονομική Υπηρεσία

193

144

2

18

3

10

114

22

27

79

59

Επιστημονικό Προσωπικό
Ιατρικής Υπηρεσίας

169

124

3

9

6

6

115

2

43

54

68

Τεχνική Υπηρεσία

80

45

1

4

1

47

8

27

33

59

Πληροφορική

14

6

6

8

8

43

Καθαριότητα-Εστίαση
(Διοικητική Υπηρεσία)

140

5

1

2

4

135

136

3

Διοίκηση

4

2

2

2

2

50

ΣΥΝΟΛΟ

1588

937

5

105

29

51

805

181

470

781

51


(σύμφωνα με στοιχεία του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του ΠΓΝ Αττικόν στις 14-10-2009)

Το ΤΕΠ, η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, τα Χειρουργεία, το Αναισθησιολογικό, όλα ανεξαιρέτως τα νοσηλευτικά τμήματα, η μαιευτική κλινική και το μαιευτήριο λειτουργούν με προσωπικό λιγότερο από πέρυσι, καθώς σημειώνονται παραιτήσεις και λήξεις συμβάσεων νοσηλευτών. Η τρομακτική έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμού ασθενών που αντιμετωπίζει πια το νοσοκομείο έχουν ως συνέπεια την απασχόληση του προσωπικού κάτω από συνθήκες πίεσης, με εξοντωτικούς ρυθμούς, χωρίς να τηρείται η εργατική νομοθεσία για την 12ωρη ανάπαυση μεταξύ των βαρδιών και της 1 νυχτερινής βάρδιας την εβδομάδα, ενώ η λειτουργία των παραπάνω τμημάτων είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς.

Σχετικά με το ΤΕΠ επισημαίνουμε τους κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς από τα εξής:

1. Στο ΤΕΠ υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού - υπηρετούν μόνο 8 μόνιμοι νοσηλευτές - και το μεγαλύτερο μέρος της εφημερίας καλύπτεται από επικουρικό προσωπικό από άλλα τμήματα του νοσοκομείου που δε γνωρίζει τους χώρους και δεν είναι εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση του επείγοντος, γεγονός καθοριστικό για την άμεση και ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών.

2. Πολλά ιατρεία μένουν χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στην αίθουσα αναζωογόνησης δεν υπάρχει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό σε μόνιμη βάση σε καμία εφημερία.

3. Ο αριθμός των τραυματιοφορέων το απόγευμα της γενικής εφημερίας αλλά και την διάρκεια της νύχτας που ακολουθεί είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση στην διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και καθυστέρηση στη μεταφορά τους στο τμήμα, άρα και στην έγκαιρη χορήγηση της απαιτούμενης θεραπείας.

4. Η έλλειψη κοινωνικού λειτουργού κατά τη διάρκεια της εφημερίας, επιβαρύνει τους ήδη λιγοστούς νοσηλευτές και σε αρκετές περιπτώσεις στερεί τους ασθενείς από την απαραίτητη κοινωνική φροντίδα.

Επισημαίνουμε ότι στην Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας:

1. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, υπηρετούν μόνο 3 μόνιμοι νοσηλευτές και 1 νοσηλεύτρια stage. Κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας στην απογευματινή βάρδια υπάρχει 1 νοσηλεύτρια stage (πρόγραμμα μαθητείας) η οποία έχει την ευθύνη τμήματος με 18 κλίνες, όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς που παραμένουν μετά αγγειοπλαστική, οστεοπλαστική κλπ, ασθενείς της εφημερίας, συμπεριλαμβανομένων και ασθενών με υποψία γρίπης, και αναγκάζεται να χορηγεί θεραπεία ή μεταγγίσεις αίματος σε βαρέως πάσχοντες. Η ανάθεση από τη Διοίκηση και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία της ευθύνης της ΜΒΝ σε μαθητευόμενη νοσηλεύτρια εκτός του ότι είναι παράνομο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών. Το ωράριο της νοσηλεύτριας stage είναι μέχρι τις 10μμ ενώ η βάρδια του επόμενου νοσηλευτή αρχίζει στις 11μμ, με αποτέλεσμα 1 ώρα κενό στην νοσηλευτική βάρδια που καλύπτεται με απλήρωτη εργασία της νοσηλεύτριας stage.

2. Η νοσηλεία ασθενών μετά το πέρας της εφημερίας γίνεται από 1 νοσηλεύτρια/τή χωρίς επαρκή μέσα και φάρμακα.

Στα Χειρουργεία: Σε τακτική βάση , λειτουργούν μόνο 5 από τα 14 χειρουργικά τραπέζια του κεντρικού κόμβου, ενώ τα υπόλοιπα είναι κλειστά. Στο χειρουργείο δεν υπάρχει ελεύθερο χειρουργικό τραπέζι για τα επείγοντα σε μόνιμη βάση ούτε κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας, με αποτέλεσμα αν στη γενική εφημερία προσκομισθεί άρρωστος με επείγον χειρουργικό πρόβλημα είναι αδύνατο να εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο.

Στα Νοσηλευτικά Τμήματα τη φροντίδα παρέχουν 2 ή, αρκετές φορές, 1 νοσηλεύτρια σε 30-34 ασθενείς.

Στην Μαιευτική Κλινική 1 μαία έχει τη φροντίδα 30-40 μητέρων και 10-20 νεογνών.

Στην ΜΕΘ η αναλογία κλίνης/νοσηλευτή είναι 1:2 αντί της ελάχιστης 1:3.

Τα εργαστήρια στελεχώνονται σε μεγάλο βαθμό από επικουρικό προσωπικό και προσωπικό σε προγράμματα stage, που δεν πραγματοποιούν εφημερίες, με αποτέλεσμα οι λίγοι μόνιμοι υπάλληλοι να πραγματοποιούν όλες τις βάρδιες και τις αργίες.

Μεταξύ άλλων, δεν δίνονται τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό, το νοσοκομείο οφείλει χιλιάδες ρεπό, και δεν χορηγούνται τακτικά οι κανονικές και ειδικές άδειες.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων με 12 κλίνες είναι κλειστή. Η μονάδα νεογνών έχει νοσηλευτικό προσωπικό για 4 από τα 22 κρεβάτια. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των ενηλίκων λειτουργούν 25 κρεβάτια από τα 27 που υπάρχουν.

Η κατάσταση του νοσοκομείου όσον αφορά τη στελέχωση αναμένεται να επιδεινωθεί. Με βάση τα στοιχεία του Οκτωβρίου 2009, στο νοσοκομείο υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες 35 άτομα σε πρόγραμμα stage, στους μισούς από οποίους έχει ήδη λήξει ή λήγει η σύμβασή τους μέσα στο Δεκέμβριο 2009. Επίσης υπηρετούν 26 άτομα επικουρικό προσωπικό, επί το πλείστον στα εργαστήρια, 11 από τους οποίους έχει λήξει ή λήγει η σύμβαση μέχρι τον Φλεβάρη 2010.

Τα 100 άτομα που υποσχέθηκε ο κ. Αβραμόπουλος να έρθουν μέχρι το Φλεβάρη 2009 δεν ήρθαν ποτέ… Οι νοσηλευτές μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα προσλαμβάνονταν εκτάκτως από το καλοκαίρι, τελικά έγιναν 15 άτομα που προορίστηκαν για να ανοίξουν 4 κλίνες ΜΕΘ ενόψει της πανδημίας γρίπης. Η προκήρυξη για πρόσληψη 1727 ατόμων, που περιελάβανε 3 ΠΕ νοσηλευτές για το Αττικό (!) και εκδόθηκε προεκλογικά, έχει ανασταλεί. Στις 3 Δεκεμβρίου 2009 ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ η πρόσληψη 211 νοσηλευτών και η άμεση κάλυψη επιπλέον 419 νοσηλευτών από κυλιόμενους πίνακες επιλαχόντων, δηλαδή πρόσληψη σύνολο 630 νοσηλευτών, από τους οποίους ούτε ένας δεν προσλαμβάνεται στο Αττικό.

Προσφάτως (20-11-2009) η διοίκηση του νοσοκομείου απέστειλε αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για πρόσληψη μόνο 147 ατόμων από το σύνολο των 470 κενών οργανικών θέσεων του νοσοκομείου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονταν 117 από τις 228 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού, ενώ δεν ζητήθηκε καθόλου πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων, ούτε ζητήθηκαν η προκήρυξη των 3 κενών οργανικών θέσεων ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων και 3 κενών οργανικών θέσεων ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, παρόλο που τα εργαστήρια και το ακτινολογικό έχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν 181 δεσμευμένες θέσεις προσωπικού σε διάφορες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (2004, 2005 κλπ) και δεσμεύσεις για κάλυψη από κυλιόμενο πίνακα, οι οποίες από τη μια δεν καλύπτονται και από την άλλη δεν επαναπροκηρύσσονται.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ήδη από την 19-10-2009 απέστειλε επιστολή στην νέα υπουργό υγείας, κ. Ξενογιαννακοπούλου, με την οποία της ζητούσε συνάντηση με κύριο θέμα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Το αίτημά μας μέχρι τώρα έχει αγνοηθεί.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας, στα χνάρια της παλιάς, μεσούσης της πανδημίας γρίπης, ενώ κόπτεται για την υγεία του ελληνικού λαού και αποπειράται να εμβολιάσει 8 εκατομμύρια έλληνες, αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς και νοσηλευτές, δεν προκηρύσσει καμία από τις 2000 προσλήψεις γιατρών και των 5500 νοσηλευτών που προβλέπονται από το νόμο 3754/09, τουναντίον αναστέλλει προκήρυξη 1727 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και με πρόσφατη εγκύκλιο αναστέλλει προσλήψεις γιατρών που εκκρεμούσαν προ της ψήφισης του νόμου 3754/09. Με δικαιολογία την πανδημία γρίπης και για να ανοίξει νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλαμβάνει νοσηλευτές συμβασιούχους και γιατρούς εντατικολόγους, με 11μηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου – δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), μέσω του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, το οποίο στην ουσία μετατρέπεται σε εργολάβο των δημόσιων νοσοκομείων. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και εισαγωγής ελαστικών μορφών εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, δηλαδή κατάργηση της ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των εργαζομένων με μπλοκάκι, των stage.

Το Σωματείο εργαζομένων θεωρεί χρέος του να συνεχίσει να παρεμβαίνει όχι μόνο σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των ασθενών. Κίνδυνοι για την ασφάλεια και βλάβες στη ζωή ασθενών που απορρέουν από την λειτουργία του νοσοκομείου βαρύνουν αποκλειστικά τη Διοίκηση, την Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία καθώς και την απελθούσα, αλλά και την παρούσα, πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία καθ' όσον γνωρίζει την κατάσταση του νοσοκομείου αλλά δεν φαίνεται μέχρι τώρα διατεθειμένη να λάβει μέτρα για το Αττικό.

Μετά από επανειλημμένες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων εργαζομένων και αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου που επισήμαιναν τους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών που απορρέουν από την παρούσα λειτουργία του νοσοκομείου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΓΝ "Αττικόν" στις 22-12-2009 αποφάσισε σύμπτυξη κλινικών και δραστηριοτήτων του νοσοκομείου. Έχει μάλιστα συσταθεί επιτροπή που θα εξειδικεύσει την σύμπτυξη μέχρι τις 12-1-2010 και που στην ουσία θα αφορά κλείσιμο τμημάτων, αναστολή δραστηριοτήτων και ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού προς το ΤΕΠ, ΜΒΝ, χειρουργεία, νοσηλευτικά και μαιευτικά τμήματα μέχρι να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

Διεκδικούμε:

  1. Άμεση προκήρυξη των 2000 θέσεων γιατρών και των θέσεων 5500 νοσηλευτών που περιγράφει ο νόμος 3754/09 έως την 31-12-2009. Αναστολή της εγκυκλίου που παραπέμπει στις καλένδες τις κρίσεις για προσλήψεις ιατρών ΕΣΥ που εκκρεμούν στα δημόσια νοσοκομεία. Ακύρωση των προσλήψεων ιατρών εντατικολόγων με μπλοκάκι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

  1. Συγκεκριμένα για το "Αττικό" νοσοκομείο, άμεση προκήρυξη των 470 κενών οργανικών θέσεων, αποδέσμευση των 181 δεσμευμένων σε προκηρύξεις θέσεων και επαναπροκήρυξή τους. Πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού, ιατρικού προσωπικού και προσωπικού πληροφορικής με μόνιμη εργασιακή σχέση. Στελέχωση του ΤΕΠ και της ΜΒΝ με μόνιμο προσωπικό. Τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου, σύμφωνα με πρόταση του Σωματείου εργαζομένων.

Υπερωρίες-Εφημερίες

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΛΗΝ ΙΑΤΡΩΝ)

Οι υπερωρίες των εργαζομένων (πλην ιατρών) για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο 2009 παραμένουν απλήρωτες και τα κονδύλια που έχουν απομείνει για την πληρωμή τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.

1. Διεκδικούμε συμπληρωματικά κονδύλια για την πληρωμή των υπερωριών των υπόλοιπων μηνών του έτους 2009.

2. Θεωρούμε απαράδεκτη την περικοπή δεδουλευμένων υπερωριών που έγινε με απόφαση της διοίκησης σε όλες της υπηρεσίες τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και απαιτούμε την καταβολή των περικομμένων υπερωριών των προηγούμενων μηνών και των δεδουλευμένων βαρδιών-υπερωριών εφεξής στο ακέραιο.

3. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των υπερωριών των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2009.

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ

Σύμφωνα με την επίσημη παραδοχή της Διοίκησης του νοσοκομείου έχουν περικοπεί συνολικά
221.958 ευρώ από την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών Δεκεμβρίου 2008 έως και Αυγούστου 2009. Επίσης δεν έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα οι δεδουλευμένες εφημερίες Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2009. Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη των περικοπή των εφημεριών και την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών και απαιτούμε την άμεση καταβολή σε όλες τις βαθμίδες των γιατρών των περικομμένων εφημεριών και των δεδουλευμένων εφημεριών Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2009.

Η πρόεδρος

Αικατερίνη Δημουλά