Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση το Δ.Σ. του Αττικού νοσοκομείου , δεν κατάφερε να πάρει απόφαση επί της γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου για την αναγκαιότητα σύμπτυξης 2-5 νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου.

Το επιστημονικό συμβούλιο αποτελούμενο από γιατρούς και μέλη από υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο του νοσοκομείου που γνωμοδότησε με βάση επιστημονικά κριτήρια την αναγκαιότητα σύμπτυξης νοσηλευτικών τμημάτων λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασφάλεια των ασθενών και τη ποιότητα της νοσηλευτικής φροντίδας.. 32 από 36 προϊστάμενοι και προϊστάμενες του νοσοκομείου έχουν εκφραστεί για τη τραγική έλλειψη προσωπικού και απειλούν με παραίτηση και δεν μπορούν να παρακαμφθούν από το ΔΣ και την διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Υπάρχει ένα και μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί , μπορούν όλα αυτά να αγνοηθούν; Αν αγνοηθούν και γίνει προσπάθεια (που ήδη γίνεται) να λυθεί το πρόβλημα με ταχυδακτυλουργίες , ποια θα είναι η θέση και το κύρος του επιστημονικού συμβουλίου;

«Κοντός ψαλμός αλληλούια» ή ο καθένας κρίνεται καθημερινά και η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται κάθε μέρα και δεν αποτελεί λευκή επιταγή.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναμένουν και έχουν την ευελιξία και την ικανότητα να κινηθούν όπως πρέπει.
Απόστολος Πέτρου
Γιατρός Β' Παν. Καρδιολογικής κλινικής

"ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΩΝΙΑ" . ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2006 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ





















Επειδή κανένας δεν δικαιολογείται να μη ξέρει, να τι έγραφαν οι εφημερεύοντες γιατροί του καρδιολογικού με αφορμή συγκεκριμένο ασθενή (που ευτυχώς επέζησε) με αναφορά τους στις 30-10-2006! Με αφορμή αυτό το έγγραφο τέθηκε σε 2η βάρδια το νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό του αιμοδυναμικού εργαστηρίου που τότε ήταν ένα ενώ τώρα λειτουργούν δύο. Για την 24ωρη κάλυψη του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έγινε "άτυπη" συμφωνία να υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό έναντι ...30 ωρών υπερωρίας το μήνα (περίπου 5 Ευρώ την ώρα). Από τότε έχουν σωθεί πολλοί ασθενείς με μηδενική θνητότητα στο αιμοδυναμικό εργαστήριο. Τώρα πάλι "μετακινείται" προσωπικό από το αιμοδυναμικό εργαστήριο για να "βουλωθούν τρύπες" και τίθεται σε αμφισβήτηση η 24ωρη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου με μονομερή απόφαση , χωρίς να ενημερωθεί πρώτα απ'όλους η προϊσταμένη του εργαστηρίου. Η προϊσταμένη του τμήματος επειγόντων ακόμη κάνει αναφορές και χάνει 2 ακόμη νοσηλευτές στο ήδη "αναγνωρισμένο" ως επισφαλές με επόφασση του επιστημονικού συμβουλίου υπό το καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό από τις 7-7-2008.
Να φωνάξουμε "έλεος" όπως έγραφε ο καθηγητής κ. Ιωάννης Βέργαδος σε επιστολή του προς το ΔΣ για τις αυθαιρεσίες; Όχι δεν θα το κάνουμε , απλά θα αντισταθούμε !
(κάνετε click στα έγγραφα για να τα διαβάσετε)

ΓΙΝΕΤΑΙ "ΥΠΟΓΕΙΑ" ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Με διάφορα ταχυδακτυλουργικά "τερτίπια" της νοσηλευτικής υπηρεσίας και κάποια νεα υπόσχεση του υπουργείου ότι "έρχονται" 100 νοσηλευτές γίνεται προσπάθεια φαλκίδευσης της απόφασης του επιστημονικού συμβουλίου και να αποτραπεί να σπάσει η νοσηλευτική "φούσκα" του κ. Αβραμόπουλου στο Αττικό. Οι αριθμοί όμως είναι , αψευδείς μαρτυρες, της κατάστασης !