Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μπλόκο εργαζομένων και γιατρών σε τέσσερα νοσοκομεία


Σε αναταραχή βρίσκονται τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Πάτρας, καθώς και τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Μυτιλήνης, όπου από χθες το πρωί υπό κατάληψη βρίσκονται τα ταμεία και τα γραφεία διοίκησης του νοσοκομείου, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιούν από κοινού η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Βοστάνειο».
* «Μπλοκάρουμε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του νοσοκομείου και παράλληλα εμποδίζουμε τη διοίκηση να εφαρμόσει τις πολιτικές της κατάργησης κλινικών, των εφεδρειών στους υπαλλήλους, των περικοπών σε μισθούς και δικαιώματα κ.ά.», είπε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Δήμος Ανδρεάδης.
* Στη Μεσσηνία, ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οι λοιποί εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Καλαμάτας - Τρίπολης, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών από τον περασμένο Ιούνιο.
* Στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων με «λουκέτο» οδηγούνται δύο από τις πλέον σημαντικές κλινικές του Πανεπιστημιακού. Η Καρδιοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική, λόγω απαξίωσης και ελλιπέστατης στελέχωσής τους, όπως επισημαίνει ο αν. καθηγητής Μιλτιάδης Ματσάγκας, που έστειλε πολυσέλιδη επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.
* Στην Πάτρα από κοινού συνεδρίασαν τα Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) και του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ).
Με σκοπό την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, τάχθηκαν κατά των περικοπών και της απαξίωσης των νοσοκομείων και των κλινικών, ζητούν τα δεδουλευμένα τους και διαμηνύουν: «Κανένα κρεβάτι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».
Ξεκουνάτε καϋμενούληδες γιατρουδίσκοι του ΑΤΤΙΚΟΝ. 
Πάρτε το χαμπάρι. Στη Ναυαρχίδα δεν είσαστε πλοιοκτήτες, ματσακόνια είσαστε που θα γίνετε καμαριέρες των αφεντικών σας.