Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 11-12-2010
ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου υγείας παραδίδουν πάλι μαθήματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ :
1) Mε … «καμάρι» (!!!) ο υπουργός – λογιστής κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι από 1-1-2011 θα ισχύει και στην υγεία η απαγόρευση των προσλήψεων «5 φεύγουν, 1 έρχεται». Δηλαδή σε απλά ελληνικά κλείνουν τα μισά νοσοκομεία λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, κλείνουν όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, μένουν στον αέρα όλες οι κρίσεις που έχουν ήδη γίνει και οι προκηρύξεις, οι σημερινοί ειδικευόμενοι δεν θα βρουν ποτέ δουλειά, κάθε νοσοκομείο θα εκβιάζεται να γδέρνει τον κοσμάκη στα «απογευματινά» για να μπορεί να προσλαμβάνει επικουρικούς επιμελητές και νοσηλευτές … Μέχρι και η ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (εδώ και 14 μήνες είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει) έβγαλε σκληρή ανακοίνωση και απειλεί με κινητοποιήσεις διαρκείας. Ο Τσούκαλος, ο Λαοπόδης και τα «δεκανίκια» τους σε ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ τι θα κάνουν άραγε αυτή τη φορά; Θα δείξουν στάση ακόμα πιο ξεφτίλα και από την ΠΟΕΔΗΝ ή θα αφήσουν να βγεί καμιά αγωνιστική απόφαση;
2) Κυκλοφόρησε χθες (ημερομηνία εγγράφου 30-11) κοινή υπουργική απόφαση Λοβέρδου – Σαχινίδη όπου αναφέρεται ρητά ότι (ανά νοσοκομείο και ανά μήνα) οι πρόσθετες εφημερίες σε σύνολο κονδυλίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 9% ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ! Επιβεβαιώνεται έτσι η θέση της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών που είχαν ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ τον ν. 3868 το καλοκαίρι, και επίσης επιβεβαιώνεται η θέση της ίδιας πλειοψηφίας να καταγγείλει το «Τσουκαλολαοποδιστάν» για την –για άλλη μια φορά- γλοιώδη στάση του. Η υπουργική αυτή απόφαση αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΙΣΧΡΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς: αφού εφημερεύσαμε για τέσσερεις (!) ολόκληρους μήνες μετά την ψήφιση του ν. 3868 (9-10-11 και 12 αφού ήδη εκτελούνται τα προγράμματα Δεκεμβρίου) το κράτος ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ θυμάται να βάλει περιορισμό στον …αριθμό τους, έναν περιορισμό που ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ μέσα στον νόμο (πριν δηλαδή εκτελεστούν οι εφημερίες). Με άλλα λόγια Σαχινίδης και Λοβέρδος συμπεριφέρονται σαν κοινοί απατεώνες ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
ΚΑΤΩ Η ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 15-12-2010, 10.30 πμ στο Μουσείο στην απεργιακή συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Παρασκευή 17-12-2010 10.30 πμ στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους).