Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Τη Διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, η οποία αγνοεί τις
εντολές του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ με τις αποφάσεις που
λαμβάνει και την αδιαφορία που επιδεικνύει σε σοβαρά οργανωτικά και
λειτουργικά θέματα του Κέντρου το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση.

Αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιούμε
Στάση Εργασίας 08:00 έως 12:00 και θα προβούμε σε συμβολικό αποκλεισμό της
Λ. Συγγρού

Σωματείο Εργαζομένων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία.


"Είμαστε οι γονείς του αδικοχαμένου συναδέλφου σας Ευάγγελου Κατσιμάνη, που βρέθηκε νεκρός  στο εφημερείο της Γυναικολογικής Κλινικής του "Αττικόν", στις 5 Δεκεμβρίου 2009.

Πριν από ένα χρόνο (20/12/2010), είχατε καταχωρίσει μια εκτενή επιστολή μας αναφερόμενη στη διεξαγόμενη προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του.

Ήδη η προκαταρκτική αυτή έρευνα έχει περατωθεί και τα αποτελέσματά της περιέχονται στο συνημμένο κείμενό μας με τον τίτλο "ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ".

Σας εκφράζουμε τη θερμή παράκληση να δημοσιεύσετε / αναρτήσετε αυτούσιο το σύντομο αυτό κείμενο. Θα είναι ένα μνημόσυνο για το συνάδελφό σας και μια αναγνώριση του απέραντου πόνου της οικογένειάς του.

Με εξαιρετική τιμή και ευχαριστίες

Οι γονείς του Ευάγγελου Κατσιμάνη"


Αξιότιμοι Κύριοι,

Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 20ή Δεκεμβρίου 2010, είχατε καταχωρίσει στην έγκριτη ιστοσελίδα σας την παρακάτω επιστολή μας με τίτλο:  

«Ένας χρόνος μετά το θάνατο του Ευάγγελου Κατσιμάνη.
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;»




Η επιστολή εκείνη συνοδευόταν από την ακόλουθη επισήμανσή σας:

«Η ναυαρχίδα σεβόμενη το πόνο της οικογένειας του Ευάγγελου Κατσιμάνη και αφού διασταύρωσε με όλους τους τρόπους την πηγή της επιστολής την δημοσιεύει και αναμένει όπως είναι φυσικό το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας καθ' ότι δεν έχει γνώση των πραγματικών περιστατικών που αφορούν το θάνατο του συναδέλφου».

Σήμερα, δύο χρόνια μετά το θάνατο του λατρεμένου μας γιου, σάς γνωρίζουμε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διενήργησε την προανάκριση άσκησε δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση θα αποτελέσει το αντικείμενο περαιτέρω δικαστικής έρευνας με τη διαδικασία της τακτικής ανάκρισης, σκοπός της οποίας θα είναι ο εντοπισμός των φυσικών και των ηθικών αυτουργών της ανθρωποκτονίας.

             Με εξαιρετική τιμή

Οι γονείς του Ευάγγελου Κατσιμάνη

Κέντρο υγείας κατάντησε το Νοσοκομείο της Ρόδου


Κέντρο υγείας κατάντησε το Νοσοκομείο της Ρόδου

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αφού από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απαγορεύονται με απόφαση του διοικητή Μιχάλη Κόκκινου και μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 
Παρά τις προσπάθειες του διοικητή του Νοσοκομείου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, αυτό δεν κατέστη εφικτό και έτσι με τη λήξη της σύμβασης 40 εργαζομένων στο τέλος του έτους, αναβάλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία και μπαίνουν σε λίστα αναμονής όλοι οι ασθενείς.
 
Μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο διοικητής του Νοσοκομείου χαρακτήρισε αναγκαίο κακό την απόφαση που έλαβε, αφού όπως επισημαίνει δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την οργή των εργαζομένων. 
«Είναι απολύτως δικαιολογημένη η οργή των εργαζομένων. Πρόκειται για τους ανθρώπους που βοήθησαν με τις δικές τους ενέργειες να είναι το Νοσοκομείο σε αυτή τη θέση που βρίσκεται σήμερα και σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των οικονομικών του και για τον εξορθολογισμό των δαπανών του και για το ότι είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα της χώρας σε ανάπτυξη. Το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο η υποστελέχωση διευρύνεται ενώ η πρόσληψη 60 εργαζομένων έχει μπλοκαριστεί από το υπουργείο Οικονομικών. Εχουν απόλυτο δίκιο να αγανακτούν για το γεγονός ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπερωρίες τους και παρά τις προσπάθειές μας, τα κονδύλια επαρκούν για να καλύψουν μόνο το υπόλοιπο του Ιουλίου, ο Αύγουστος κι ένα μεγάλο μέρος του Σεπτεμβρίου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η προσπάθειά μου για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους θα σταματήσει. Η οργή τους είναι λογικό να στρέφεται και προς το πρόσωπό μου, ως ενδιάμεσος κρίκος με το υπουργείο ΥγείαςΕίμαι όμως σίγουρος ότι η οργή τους δεν στρέφεται κατά του προσώπου μου αλλά κατά του φορέα που εκπροσωπώ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ακουσα πολλές φωνές που με προέτρεψαν να συνεχίσω να αγωνίζομαι κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω όχι για να κρατήσω την καρέκλα μου αλλά για να συνεχίσω να προσφέρω στον κοινό αγώνα όλων μας για το καλό του Νοσοκομείου. Φρονώ ότι σήμερα το Νοσοκομείο χρειάζεται τη βοήθειά μου περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Αν κρίνω κάποια στιγμή ότι η παραίτησή μου θα βοηθήσει την κοινή προσπάθεια, τη βελτίωση της κατάστασης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, θα οδηγήσει στην πρόσληψη προσωπικού, στην καταβολή των οφειλόμενων υπερωριών ή σε οτιδήποτε άλλο, να είστε σίγουροι ότι δεν θα διστάσω ούτε μια στιγμή να την υποβάλω. Προέχει όμως να μείνω εδώ και να δώσω έναν ακόμα μεγαλύτερο αγώνα με το νέο έτος για τα χρήματα των εργαζομένων και για την πρόσληψη προσωπικού».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα με τον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πόκκια όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και ζήτησαν την παρέμβασή του για να λυθούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου, εκτιμώντας ότι θα δώσει σύντομα λύσεις παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα. «Εκτιμώ ότι ο Υπουργός Υγείας θα δώσει σύντομα λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο έχει πετύχει όλους του τους στόχους του Μνημονίου και παράλληλα είναι μέσα σε πρώτα σε ανάπτυξη στη χώρα αλλά και το πιο υποστελεχωμένο απ΄όλα. Δυστυχώς μετά από τη σύσκεψη που είχα χθες με τους συντονιστές διευθυντές, καταλήξαμε στην απόφαση από 1η Ιανουαρίου να αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία και οι έκτακτες εισαγωγές προκειμένου το υπάρχον προσωπικό να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των ασθενών, μέχρι την έλευση προσωπικού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Κόκκινος ο οποίος αφήνει ανοικτό το θέμα της παραίτησής του σε περίπτωση που καθυστερήσει η πρόσληψη προσωπικού από το νέο έτος. 
Ο Μιχάλης Κόκκινος, έχει καταβάλει μέχρι σήμερα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου σε μία περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον τομέα υγείας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους γιατρούς, τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Η παρουσία του στο Νοσοκομείο της Ρόδου αποτελεί εγγύηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, και παρά το ότι από κακή συγκυρία βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας αυτό όχι μόνο δεν τον αποθαρρύνει αλλά τον ωθεί να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του για να επανέλθει η νηνεμία στους κόλπους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να επιτύχει στόχους, που άλλοι διοικητές δεν κατάφεραν σε ολόκληρη τη θητεία τους. 
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλης Κινούς με δηλώσεις του στην «ΠΡΟΟΔΟ» αναφέρει ότι στηρίζουν την πρόταση του διοικητή του Νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση μόνο των τακτικών χειρουργείων αφού τη δεδομένη περίοδο φαντάζει ως η μοναδική λύση για να βοηθηθεί το υπάρχον προσωπικό του Νοσοκομείου, μετά και τη λήξη της σύμβασης άλλων 40 εργαζομένων στο τέλος του έτους. «Εμείς από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόπειρα συνένωσης κλινικών. Η διακοπή των τακτικών χειρουργείων και εισαγωγών για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι και δεν μπορούν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους και καλούνται να φέρουν εις πέρας μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, φαίνεται να είναι επί του παρόντος η μοναδική λύση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Κινούς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πιθανόν τα χρήματα των υπερωριών για το υπόλοιπο του Ιουλίου, τον Αύγουστο κι ένα μεγάλο μέρος του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Μηνυτήριες αναφορές εργαζομένων στο διοικητή του Νοσοκομείου



Αποφάσεις που …τσακίζουν κόκαλα πήρε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Οι εργαζόμενοι απειλούν με μηνυτήρια αναφορά τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Μιχάλη Κόκκινο, ενώ προτίθενται να του καταθέσουν εξώδικη προειδοποίηση ότι δεν θα προσέλθουν σε βάρδια μετά τις 10 το βραδυ.Επίσης, οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού μας δηλώνουναποφασισμένοι να προβούν σε επίσχεση εργασίας με δίωρη στάση εργασίας κατά την πρωινή βάρδια και ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών τους, που προέρχονται από τα έσοδα του Νοσοκομείου. Παράλληλα εκφράζουν την αντίδρασή τους για την συρρίκνωση του Νοσοκομείου και την υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας. 
Η απόφαση για τη Γενική Συνέλευση πάρθηκε λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας και όταν το ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε τις δαπάνες αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία και αμοιβές για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες των εργαζομένων στο Νοσοκομείο τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Με έγγραφό του προς το Διοικητή, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου σχετικά με τα δεδουλευμένα επεσήμανε ότι την ευθύνη για τη μη καταβολή τους, μπορεί να έχει η 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και ο ίδιος ο διοικητής που όφειλε να εξασφαλίσει εγκαίρως τα απαιτούμενα κονδύλια. 
Το κλίμα χθες στο Νοσοκομείο ήταν κάτι παραπάνω από τεταμένο. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια αντοχής τους και ζουν με το διαρκές άγχος της σωστής εξυπηρέτησης των ασθενών. 
Ήδη πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, οι νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν και δήλωναν αποφασισμένοι να παραιτηθούν, καθώς δεν έχουν πλέον άλλες αντοχές να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα καθήκοντά τους και μάλιστα μέσα στο κλίμα της “αποδιοργάνωσης” που επικρατεί. 
Από την 1η Ιανουαρίου του 2012, όλα αυτά τα προβλήματα, αναμένεται να αυξηθούν, καθώς θα μειωθεί περαιτέρω το προοσωπικό. Το Αιμοδυναμικό τμήμα π.χ., το οποίο χθες δεν μπόρεσε να κάνει προγραμματισμένη αιμοληψία στο στρατό, λόγω έλλειψης προσωπικού, θα μείνει με δύο άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του. Αντίστοιχα προβλήματα θα προκύψουν και σε κλινικές. 
“Αυτές οι αποφάσεις του Συλλόγου είναι μία ύστατη προσπάθεια των εργαζομένων να ξυπνήσουν αυτούς που πρέπει για να συνδράμουν ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο έτσω και την τελευταία αυτή στιγμή. Όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς και παράγοντες πρέπει να βοηθήσουν το Νοσοκομείο”, δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, κ. Λούση Καλαμάτα. 
Βλέποντας λοιπόν ότι όλες οι προσπάθειες που έχουν κάνει εδώ και χρόνια για να λυθούν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, έπεσαν κυριολεκτικά στο κενό, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πήραν σκληρές αποφάσεις, οι οποίες δείχνουν τη μεγάλη αγωνία τους για το μέλλον του νοσηλευτικού ιδρύματος της Ρόδου, το οποίο απειλείται με υποβάθμιση.

Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση εκδόθηκε δελτίο τύπου με τις αποφάσεις των εργαζομένων. Το Δελτίο τύπου έχει ως εξής: 
“Σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, κατά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:
 
1. Επισημαίνουμε ότι σαν εργαζόμενοι του Γ.Ν.Ρόδου, ως Ροδίτες και ως κάτοικοι αυτής της ακριτικής περιοχής, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης, συγχώνευσης και γενικότερα υποβάθμισης του Νοσοκομείου και της μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας.
 
2. Την αποστολή μηνυτήριας αναφοράς προς τον Διοικητή του Γ. Ν. Ρόδου και όλη την πολιτική ηγεσία της 2ης ΥΠΕ κα Παπανικολάου Χριστίνας, κου Ζώτου Σωτήριου και κου Πλάτση Χαράλαμπου και του Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου Ανδρέα, για την μη καταβολή των υπερωριών και εξαιρέσιμων αργιών για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (4 μήνες).
 
3. Εξώδικη προειδοποίηση προς το Διοικητή του νοσοκομείου ότι το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό δεν θα προσέλθει σε βάρδια μετά τις 10:00μμ, καθώς και τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες (για απόγευμα και νύχτα), μετά από την γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου.
 
4. Επίσχεση εργασίας με καθημερινή 2ωρη στάση εργασίας κατά την πρωινή βάρδια, χωρίς προσωπικό ασφαλείας (μετά από την γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου).
 
5. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών που προέρχονται από τα έσοδα του νοσοκομείου”.




Σχόλια:
1. Αυτό που δεν κατάλαβε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου είναι ότι το Νοσοκομείο περιήλθε σε αυτή τη κατάσταση, διότι ακριβώς "έχει πετύχει τους στόχους του Μνημονίου" όπως ισχυρίζεται ο ίδιος!

2.Καλά υπάρχουν διοικητές  νοσοκομείων που μετά απ' όλα αυτά που τους προσάπτουν ,  αναγνωρίζουν τα δίκαια των εργαζομένων και τον αγώνα τους και δεν προχωρούν σε... ασφαλιστικά μέτρα εναντίον τους;

Θεέ και Κύριε.....

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ


Άντε να τον φτιάξουμε 50άρη. Διαβασμένος, ψυλλιασμένος υποτίθεται με την πραγματικότητα, τα είχε υπολογίσει κάπως, πήρε ένα δάνειο από την τράπεζα κι αγόρασε ένα διαμέρισμα. Όχι τίποτε ιδιαίτερο, ένα διαμέρισμα σφηνωμένο ανάμεσα στα υπόλοιπα.
Άντε να του βάλουμε στο κάδρο και δύο παιδάκια. Να του ζήσουν. Η γυναίκα του πριν 6 μήνες έκλεισε το γραφείο γιατί δε σταύρωνε πελάτη. Τουτέστιν άνεργη, ανασφάλιστη, με χρέη στο ΤΕΒΕ.
Αυτός μάζευε γύρω στα 1.500 ευρώ το μήνα καθαρά, αλλά με το που άρχισαν τα κόψε από δω, κόψε από κει, δύσκολα φτάνει τώρα τα 1.000 ή «φεύγεις», όπως είχε πει το αφεντικό. Η δόση του δανείου όμως έμεινε η ίδια και τα δύο παιδάκια μεγαλώνουν.
Πέρασε κι από το Σύνταγμα, μούντζωσε, έβρισε, έφαγε και μερικά χημικά, ώσπου μια μέρα κατέβηκε, η πλατεία ήταν άδεια και ξαναγύρισε σπίτι. Από τότε περιμένει το επόμενο κάλεσμα για τον «λαϊκό ξεσηκωμό».
Με τους φίλους του άρχισε να συζητά όλο και λιγότερο, το καλοκαίρι πέρασε χωρίς αιρ – κοντίσιον, χωρίς διακοπές και μ’ ένα μπάνιο στη θάλασσα. Κι εκείνος ακόμη περίμενε, αλλά αντί για το επόμενο κάλεσμα για τον «λαϊκό ξεσηκωμό», ήρθε ο Παπαδήμος.
Κι ένα πρωί, ήρθε και ο Χρυσοχοΐδης από την τηλεόραση, να του πει ότι ήταν ηλίθιος που έκανε αδιαμαρτύρητα τόσες θυσίες, γιατί πήγαν χαμένες. Κι όχι μόνο πήγαν χαμένες, αλλά αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος, διότι ο Χρυσοχοΐδης δεν έφταιγε σε τίποτα.
Μια άλλη Κυριακή, εμφανίστηκε και ο Λοβέρδος. Του ξαναείπε ότι είναι ηλίθιος, διότι ανέχτηκε τη διακυβέρνηση Παπανδρέου επί δύο χρόνια, που ήταν μια διακυβέρνηση «φλυαρίας καινοτομιών» και απέτυχε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Κι όχι μόνο του είπε ότι είναι ηλίθιος, αλλά ότι είναι και ο μόνος υπεύθυνος, διότι ο Λοβέρδος δεν έφταιγε σε τίποτα.
Ύστερα διάβασε για τον Ρέππα, ο οποίος του έλεγε ότι είναι ηλίθιος επειδή παρακολουθούσε σοβαρά τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της εφεδρείας, ενώ «χαχαχα ήταν ένα αστείο της κυβέρνησης και τώρα αυτός ο κύκλος του αστείου έκλεισε κι όσοι βγήκαν στην εφεδρεία, βγήκαν». Όμως κι ο Ρέππας δήλωνε ότι δεν έφταιγε σε τίποτα.
Ύστερα διάβασε και κάποιον της Τρόικας που έλεγε ότι η εφεδρεία στο Δημόσιο θα ήταν καταστροφική κι ότι επρόκειτο για πραγματική διάλυση του Δημοσίου. Δηλαδή, μόνο ένας ηλίθιος θα εφάρμοζε την εφεδρεία. Και αφού ούτε η Τρόικα το ήθελε το μέτρο, ούτε η κυβέρνηση, μάλλον την εφεδρεία την εφάρμοσε ο δικός μας ηλίθιος.
Στη συνέχεια διάβασε ότι στη Βουλή ακολουθείται μια ξεχωριστή αριθμητική για τις αποδοχές των υπαλλήλων της, σύμφωνα με την οποία οι συνεχείς μειώσεις μισθών καταλήγουν μέσω μπόνους σε αυξήσεις. Και φυσικά η είδηση έλεγε, ότι δεν έφταιγε η αριθμητική, αλλά αυτός που ήταν ηλίθιος και δεν την καταλάβαινε.
Μετά, έμαθε ότι ο γιος του εκδότη της ναυαρχίδας του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα, Ανδρέας Ψυχάρης, όχι μόνο ήταν στενός συνεργάτης του αρχηγού της «αντιπολίτευσης», αλλά θα κατέβαινε και βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ.
Ταυτόχρονα έμαθε ότι ήταν πολύ ηλίθιος που πίστεψε έστω και για λίγο ότι αυτή η κρίση θα σταματούσε τη διαπλοκή κράτους – επιχειρηματιών, ότι η οικογενειοκρατία θα γινόταν παρελθόν, ότι θα σταματούσαν πια να τον διαφεντεύουν οι ίδιοι άνθρωποι, ότι κάτι καινούριο θα γεννιόταν.
Στη συνέχεια διάβασε την είδηση ότι ο Βενιζέλος ανακοίνωσε πως την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να τη δώσει σε μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών.
Και διαβάζοντας την είδηση, κατάλαβε πόσο ηλίθιος ήταν που απαιτούσε τόσο καιρό, όχι να διορθωθεί το Δημόσιο, αλλά να κλείσει το Δημόσιο. Κατάλαβε πόσο ηλίθιος ήταν που χαιρόταν όταν άκουγε για απολύσεις στο Δημόσιο.
Κατάλαβε ότι ουσιαστικά χαιρόταν επειδή κάποιες μεγάλες εταιρείες θα έπαιρναν τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Κατάλαβε ότι οι γιοί των επιχειρηματιών δε γίνονται σύμβουλοι πολιτικών αρχηγών επειδή τους έπιασε η ευαισθησία για τη χώρα, αλλά για να καπαρώσουν τις νέες ευκαιρίες.
Κι ύστερα, γύρισε το κεφάλι του προς τ’ Αριστερά. Και είδε το ΚΚΕ να ασχολείται πάλι και ακόμη με το αν ο Βελουχιώτης ήταν δικός τους ή των… άλλων κι αν ο Ζαχαριάδης έπρεπε να δικαιωθεί.
Είδε και τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύπτει διάφορα για το Μνημόνιο και την κυβέρνηση, αλλά να μην κάθεται στα σοβαρά να καταθέσει μία πρόταση εξουσίας. Είτε επειδή δεν ήθελε, είτε επειδή δεν το πίστευε. Και κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει το ρόλο που έχει μια εφημερίδα. Δημοσιοποιεί σκάνδαλα, αλλά πέραν τούτου, ουδέν.
Κι έτσι το αποφάσισε. Να γίνει εντελώς ηλίθιος. Να καθίσει στον καναπέ και να κοιτάζει όλη μέρα τηλεόραση, χωρίς να βλέπει. Μέχρι να έρθουν και να του την πάρουν μαζί με το σπίτι από την τράπεζα. Μέχρι να έρθουν και οι μπράβοι του υπουργείου οικονομικών να του πάρουν τη γυναίκα σαν όμηρο μέχρι να πληρώσει το ΤΕΒΕ.
Το αποφάσισε να αυτοανακηρυχθεί επισήμως ηλίθιος. Όχι, δεν ήταν θύμα, ηλίθιος ήταν. Στροφή στην ηλιθιότητα έκανε. Συνειδητά. Του τη βάρεσε. Έγινε ηλίθιος για να μη γίνει τρελός. Για να αντέξει. Για να μη σαλτάρει. Για να συνεχίσει να δουλεύει, μήπως και καταφέρει να πάρει κάποια μέρα πίσω τη γυναίκα του από τις αποθήκες του υπουργείου Οικονομικών και τα παιδιά του από τη γιαγιά στο χωριό, που της τα έστειλε για να σωθούν. Πόσο ηλίθιος ήταν που τόσα χρόνια δεν είχε καταλάβει ότι ήταν απλά ένας ηλίθιος, όπως κι εγώ!

Και ο κύριος Λοβέρδος μέλος του ΠΑΜΕ είναι;



«Σε μια πρωτοφανή αλλά και κατανοητή απόφαση προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου. Μετά τις συνεχείς αποχωρήσεις εργαζομένων (λόγω συνταξιοδότησης ή λήξης συμβάσεων) και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου αποφάσισε να διακοπούν από την 1η Ιανουαρίου όλα τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές.»
zougla.gr

  
Τι γίνεται τώρα κύριε Γερουλάνε μας; Χάσατε τη λαλιά σας τη γλυκιά κύριοι υπουργοί;
Χωρίς νοσοκομείο ο πέμπτος τουριστικός προορισμός του κόσμου;
Και τα κρουαζιερόπλοια πώς θα δένουν στο λιμάνι της Ρόδου όταν αυτό δεν διαθέτει το πιο βασικό για έναν τουριστικό προορισμό;
Κι αν τσιμπήσει καμιά σφήκα κανέναν αλλεργικό τουρίστα; Αν κάποιος απρόσεκτος σπάσει το χέρι του καθώς περπατάει στο δρόμο των Ιπποτών;
Είναι δυνατόν ο κύριος Λοβέρδος να ενεργεί τόσο επιπόλαια καταφέρνοντας  ένα τόσο μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό;
Τι θα γίνει αν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το πάρουν χαμπάρι και αρχίσουν να ακυρώνονται κρατήσεις μέσα σε περίοδο κρίσης που η χώρα περιμένει να πάρει βαθιές ανάσες από τον τουρισμό;
Επιτρέπεται ένας κορυφαίος υπουργός και υποψήφιος πολιτικός αρχηγός να μην σκέφτεται τις συνέπειες που θα έχει στον τουρισμό μας, τη βαριά μας βιομηχανία, η πολιτική της μείωσης των δαπανών για την υγεία;
Ήδη ο κύριος Μανώλης Καψής θα ετοιμάζει το αραχνοΰφαντο λογύδριο του για την παράσταση «στο τσίρκο των οχτώ» στο οποίο θα κατακεραυνώνει την ολιγωρία του υπουργού υγείας που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του νοσοκομείου της Ρόδου από 1η του Γενάρη. Κάτι που σίγουρα θα πλήξει τον τουρισμό, θα δημιουργήσει νέες θέσεις ανεργίας, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό οπότε θα βγούμε εκτός στόχων και θα έρθει η τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα.
Μετά το άπλωμα του πανό στην Ακρόπολη, την απεργία των ναυτεργατών, την απεργία των ταξί και τις πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η εξέλιξη του κλεισίματος του νοσοκομείου στον πιο τουριστικό προορισμό της χώρας, μπορεί να εξηγηθεί μόνο αν υποθέσουμε πως ο κύριος Λοβέρδος έγινε μέλος του ΠΑΜΕ, αφού μόνο τα μέλη του ΠΑΜΕ και όλοι όσοι αγωνίζονται ενάντια στο μνημόνιο πλήττουν τον τουρισμό.
Εκτός αν το κλείσιμο του νοσοκομείου δεν αποτελεί πλήγμα αλλά ενίσχυση του τουρισμού με την έννοια ότι θα προσελκύσει τουρίστες που προτιμούν εναλλακτικές διακοπές σε πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης.
Φανταστείτε τη θέση των μόνιμων κατοίκων του νησιού αλλά και άλλων μικρότερων νησιών όπου η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.
Αχ! Πάνε τα κρουαζιερόπλοια! Θα εξαφανιστούν από τη Ρόδο όπως και το νοσοκομείο!