Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΕΙΔΗΣΙΣ : ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ 1960 , ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ 2011

Καλή Χρονιά



Τα πρόσωπα της χρονιάς

31/12/2010 (ΠΟΝΤΙΚΙ)

Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί, την υπογράφουν όμως οι ηγέτες. Οι 300 υπερασπίστηκαν τις Θερμοπύλες, κι όμως μνημονεύουμε μοναχά τον Λεωνίδα. Το πνεύμα των καιρών ενσαρκώνεται κάθε φορά στον Έναν, αυτόν που ξεχώρισε…’’(Πω πω εισαγωγή… Έγραψα! ). Αυτό είναι το τοπ τεν του δυο χιλιάδες τεν!

10. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο μεγάλος μας ηθοποιός επιβεβαίωσε περίτρανα ότι σε καιρούς κρίσης οι Τέχνες ανθούν. Συγκλονιστικές ερμηνείες από ένα ιερό τέρας της Υποκριτικής.

9. Αλέκος Αλαβάνος .Ο Μπέντζαμιν Μπάτον της παγκόσμιας Αριστεράς. Απέδειξε πως η πορεία του χρόνου αντιστρέφεται. Στα 25 ευρωβουλευτής, στα 60 του εξεγερμένος ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής, αντισυστημικής και άλλα πεντασύλλαβα, Αριστεράς.

8. Αντώνης Σαμαράς. Αναμετρήθηκε δύο φορές με το Θηρίο και βγήκε αλώβητος με μόνο εφόδιο την θέληση και μια σκελίδα σκόρδο. Η πορεία του ηγέτη της απαξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει το Underworld να μοιάζει παιδικό παραμύθι.

7. Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι άψογα εκτελεσμένες κωλοτούμπες του αέρινου ακροβάτη, κόβουν την ανάσα ακόμα και του πιο ψύχραιμου θεατή. Όταν απογειώνεται κανείς δεν μπορεί να μαντέψει που θα προσγειωθεί! Στην Αγία Σοφία, στο Μαξίμου ή στο σβέρκο Πακιστανού φαναριώτη;

6. Γιάννης Φετφατζίδης. Άσχετο, αλλά είμαι κοντός και γαύρος, οπότε ταυτίζομαι και τον γουστάρω.

5. Μανόλης Καψής. Έκανε τον Γιάννη Πρετεντέρη να φαντάζει αρθρογράφος της Πράβντα…Άξιος.

4. Πράσινος βουλευτάκος. Άπιαστος! Στα καφενεία φουσκώνει σαν παγώνι, στα κανάλια κελαιδά σα γαλιάντρα, στην Βουλή ψηφίζει σαν κότα.

3. Ανώνυμος ο Απεργός. Στυγνός εκτελεστής συμβολαίων θανάτου. Μεταμφιεσμένος πότε σε υψηλά αμειβόμενο ναυτεργάτη, πότε σε βολεμένο λεωφορειατζή, δίνει τη χαριστική βολή στην φουκαριάρα την αγορά τουλάχιστον 2 με 3 φορές τη βδομάδα.

2. Γιώργος Παπανδρέου. Επαναστάτης του αυτονόητου. Αδιανόητο: Σάρωσε τα πάντα κι όμως κάποιοι τον αποκαλούν ακόμα «Γιωργάκη». Σπουργίτι μέσα σε σμήνος αετών. Όχι άλλο κάρβουνο!

1. Ο άνθρωπος του μόχθου. Πιστεύει ακράδαντα ότι «μαζί τα έφαγε», κι αναρωτιέται γιατί ακόμα πεινάει. Πήγε το εγγονάκι του στον Πετσάλνικο για να καταθέσει το χαρτζιλίκι του στο «ταμείο εθνικής σωτηρίας». Πατριώτης με «Μ» κεφαλαίο.

Γελοίος Γράφων