Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΣΛΑΜΑΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΧΩΡΙΣ ...ΑΣΕΠ ;


ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Κ. ΛΟΥΚΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΝΙΕΣ ΟΤΙ Η ...ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (ΦΩΣ ...ΦΑΝΑΡΙ ΤΙ ΠΕΤΡΟΥ ΤΙ ...ΠΕΤΡΟΥΛΑ) ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ !!!

Κοινή επιστολή ΠΑΣΟΝΟΠ και νοσηλευτικών φορέων

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ 24/02/2009

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,

Εν όψη της συζήτησης κατ’ άρθρο και της ψήφισης του νομοσχεδίου του ΥΥΚΑ με τίτλο «Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ΠΔ 76/2005 και άλλες διατάξεις», επανερχόμαστε αποτελώντας την πλειοψηφία των νοσηλευτικών φορέων, για να τονίσουμε την ιδιαίτερη σημασία, που έχουν «οι λοιπές διατάξεις» και ειδικότερα τα άρθρα που αναφέρονται στη Νοσηλευτική. Έχετε ήδη λάβει γνώση των υπομνημάτων τόσο της Πανελλήνιας ΣυνδικαλιστικήςΟμοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και του υπομνήματος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) που σας ενημέρωνε σχετικά.

1) Ως προς τις προσλήψεις 5500 νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ, μετά την επιστολή του προέδρου του και την διαβεβαίωσή του για προσλήψεις εντός 6 μηνών από την προκήρυξη, θεωρούμε, ότι εφόσον η λογική του συγκεκριμένου άρθρου είναι η άμεση στελέχωση των νοσοκομείων, αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα με τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να χρειάζεται το διάστημα των 6 μηνών, για να βγει η όποια υπουργική απόφαση ή τρία χρόνια για να γίνουν οι 5.500 προσλήψεις.

2) Ως προς την επαγγελματική αναγνώριση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Συμβούλιο αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΑΕΙΤΤΕ), είναι υπεύθυνο για την επαγγελματική αναγνώριση βασικών τίτλων σπουδών, που χορηγούνται από ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), προκειμένου κάποιος επαγγελματίας της ΕΕ να μπει στην Ελληνική αγορά εργασίας. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, δηλαδή την επαγγελματική αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Προφανώς, η λανθασμένη διατύπωση και η μη αναγραφή των όρων «αλλοδαπής» ή «βασικό τίτλο σπουδών» προβληματίζει ως προς την ερμηνεία της. Επιμένουμε, ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι φωτογραφική και αφορά αναγνώριση μη αναγνωρισμένων έως σήμερα προγραμμάτων, που πραγματοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας.

3) Ως προς τη δυνατότητα μοριοδότησης με μεταπτυχιακές εκπαιδευτικές μονάδες σε συνέδρια, σεμινάρια κλπ, ο όρος είναι εσφαλμένος διότι ως γνωστόν οι μεταπτυχιακές εκπαιδευτικές μονάδες χορηγούνται μόνο μέσω αναγνωρισμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων ειδίκευσης, που παρέχονται από τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πιθανόν όμως, η χρήση του όρου να μη γίνεται τυχαία αλλά να σχετίζεται με τα όσα αναφέρονται στην παράγραφο 2 του παρόντος υπομνήματος. Επιπλέον δεν είναι δυνατόν η ΕΝΕ να μοριοδοτεί επιστημονικές εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια) που είναι μόνο υπό την αιγίδα της.

Με το παραπάνω σκεπτικό, σας καλούμε όπως τροποποιήσετε τις παραγράφους του άρθρου 9, εκτός από την παράγραφο 7 που πρέπει να απαλειφθεί.

Μετά τιμής

Η Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ)

Ελένη Κυρίτση-Κουκουλάρη

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού

Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ)

Ιωάννης Καναβός

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νοσηλευτών Αποφοίτων ΤΕΙ (ΕΕΝΑΤ)

Ιωάννης Αναστασίου

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Νοσηλευτικής

Πανεπιστημίου Αθηνών

Μαρία Χαρχαρίδου

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ , ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΟΠΤΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ.
ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΘΕΤΗΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ !!!
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κος ΧΡ. ΡΟΪΛΟΣ , Η ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΚΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΟΥΝ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ !
ΤΡΕΜΕΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ !
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ !