Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Καταγγελίες εργαζόμενου στη Marfin Bank


"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."



http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959

Σημείωση της ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ: Μετά την ανάρτηση το indymedia δεν είναι προσβάσιμο!!!

Αυτός ο κόσμος δεν τρομοκρατείται








Πολιτικοί και δημοσιογράφοι


Σχεδόν η ίδια φάρα. Οι μεν χαϊδεύουν τους δε, οι δεύτεροι θέλουν να γίνουν σαν τους πρώτους. Με τους δικούς τους όρους. Της επικοινωνίας, με το βάρος να πέφτει στο επουσιώδες, αλλά φανταχτερό επιχείρημα, σε βάρος της ουσίας. Οι πρώτοι χρησιμοποιούν τους δεύτερους με επιδεξιότητα και απαξιωτικό τρόπο. Κατ’ ιδίαν, και οι δύο κοροϊδεύουν αλλήλους. Ισχυρίζονται ότι οι μεν είναι τίποτα χωρίς τους δε. Και πάει λέγοντας. Κάποτε, ένας διευθυντής εφημερίδας, σε μία συζήτηση μού είχε πει ότι αν οι πολίτες ήξεραν πόσο φίλοι είναι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι δεν θα τούς άρεσε καθόλου. Και αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο. Από τη μια η συναναστροφή είναι απαραίτητη, προκειμένου να λειτουργήσει το νταραβέρι της πληροφόρησης, από την άλλη, το νταραβέρι μετατρέπεται σε συνέργεια. Στο έγκλημα. Πρώτο θύμα η αλήθεια. Έχει ήδη καταχωρηθεί και ιστορικά. Η αλήθεια είναι η πρώτη απώλεια, παράπλευρη η μη, σε ένα διαρκή πόλεμο συμφερόντων, πολεμικών μηχανών, επιχειρήσεων, ή πολιτικών αντιπάλων. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, κάθε επαγγελματική... ...ενασχόληση με την αλήθεια ακολουθεί τον δρόμο της αναξιοπιστίας όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη χώρα.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 5/5/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δρόμοι της Αθήνας αλλά και των άλλων πόλεων πλημμύρισαν από χιλιάδες εργαζόμενους απεργούς.

Στην Αθήνα ήταν η μεγαλύτερη Απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων τα τελευταία χρόνια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους απεργούς που σήμερα πήραν μαζικά μέρος στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και δηλώνουμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε αυτόν τον πρωτόγνωρο αγώνα που αρχίσαμε για την ακύρωση αυτών των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων.

Εκφράζουμε την οδύνη μας γιατί, αυτή η ειρηνική συγκέντρωση των Απεργών στην Αθήνα αμαυρώθηκε από την δολοφονική ενέργεια εκείνων που με τις πράξεις τους στέρησαν τη ζωή σε τρείς αθώους συναδέλφους μας, εργαζόμενους στη τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, τον αποτροπιασμό μας, για την ύπουλη πράξη που αντικειμενικά λειτουργεί ως προβοκάτσια σε βάρος του κινήματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων μας που έχασαν τη ζωή τους και κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτός ο Αγώνας που αρχίσαμε, πρέπει να συνεχιστεί και να δικαιωθεί.

Πρέπει να δικαιωθεί γιατί:

Είναι Αγώνας για το δικαίωμα στη Ζωή μας και την Ζωή των παιδιών μας.

Είναι Αγώνας για το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στον άδικο χαμό των συναδέλφων μας με στόχο να εκβιάσει κοινωνική συναίνεση και να δικαιολογήσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, τον εκθέτουν και τα του αφαιρούν τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να μετρήσει σήμερα αυτή την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Δεν έχει ούτε την κοινωνική και τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να καταστρέψει σε μια ημέρα ότι κατακτήσαμε εδώ και δύο-τρεις γενιές.

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΔΙΚΤΥΟ ΙΤΝ


ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΗΓΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ






ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ 2 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ 3 ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΠΙΒΑΙΩΘΗΚΕ , ΕΛΕΥΘΕΟΤΥΠΙΑ : 3 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΡΗΣΜΟ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ

Τρεις νεκρούς ανακοίνωσε ότι έβγαλε η πυροσβεστική από το κτίριο της Σταδίου 23, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά από εμπρησμό με βόμβες μολότοφ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας των απεργών στο κέντρο της Αθήνας. Γύρω στις 3:30 το απόγευμα υπήρχαν σε εξέλιξη εμπρησμοί κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας
κανετε κλικ στο τίτλο

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ MΗ ΕΠΙΒΕΑΙΩΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΜΟ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
ΧΑΡΑΚΤΗΤΙΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡΧΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ , ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ
ΔΡΟΜΟΥΣ. ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ MARFIN BANK ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ. ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΙΓΟΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΡΑ;

ΠΗΓΗ ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Ένα προς ενα τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αύξηση του ποσοστού των απολύσεων, η περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και η έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Επιλέξτε το άρθρο που σας ενδιαφέρει για να δείτε την εισηγητική έκθεση και το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου:

Άρθρο 1: Μηχανισμός Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας

Άρθρο 2: Καθορισμός γενικού πλαισίου και εξουσιοδοτήσεις για λήψη μέτρων εφαρμογής του προγράμματος

Άρθρο 3: Μέτρα για την μείωση των δημοσίων δαπανών

Άρθρο 4: Αύξηση Φ.Π.Α. και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης

Άρθρο 5: Έκτακτη εισφορά στα κέρδη των νομικών προσώπων και ειδικός φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων

Άρθρο 6: Οργανωτικά μέτρα στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών

Άρθρο 7: Έναρξη ισχύος

Βαρβαρότητα. . .

Είναι κοινωνική βαρβαρότητα οι πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Οι πολιτικές που καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη φτώχεια και την ανεργία.

Βαρβαρότητα είναι να κρατάς χιλιάδες νέα παιδιά στην ομηρία του κομματικού STAGE, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταρρακώνεις την αξιοπρέπειά τους, να παζαρεύεις χυδαία τη συνείδησή τους, για ένα προσωρινό κομμάτι ψωμί. Να κάνεις την εργασία προνόμιο για τους λίγους, και όχι δικαίωμα για όλους, όπως εμείς, οι σοσιαλιστές και δημοκράτες, θέλουμε.

Βαρβαρότητα είναι η ταλαιπωρία του συνταξιούχου στις ουρές του ΙΚΑ, και η αγωνία του πολίτη όταν δεν βρίσκει κρεβάτι στην Εντατική για το παιδί του ή το γονιό του που κινδυνεύει.

Βαρβαρότητα είναι οι πολιτικές, που αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν, με καινούργιους άδικους φόρους, κάθε ευρώ που πάει σε μαύρες προμήθειες. Είναι πολιτική βαρβαρότητα να αφήνεις τους κερδοσκόπους ασύδοτους και, ύστερα, να καλείς τους πολλούς, το λαό, τον πολίτη, εκείνους που δεν φταίνε σε τίποτα για την κρίση, να πληρώσουν τα σπασμένα. Βαρβαρότητα είναι η ατιμωρησία, η συγκάλυψη, ο νόμος της ζούγκλας που επικρατεί.

Ποιος πληρώνει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, του πλούτου του Ελληνικού λαού; Ποιος πληρώνει το άδειασμα των Ταμείων υπέρ των ισχυρών και των «ημέτερων»; Ποιος πληρώνει τα φορολογικά δώρα στους πλούσιους, στους τραπεζίτες, στους μεγαλομετόχους, στους μεγαλοϊδιοκτήτες; Ποιος πληρώνει την κομματική σπατάλη;

Αφού τα διαβάσατε αυτά και τα συγκρίνετε με τις σημερινές πρακτικές και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, σας πληροφορούμε ότι τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από την ομιλία (κλικ εδώ) του σημερινού πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου , πριν περίπου ένα χρόνο, στις 24/5/2009 στη Λαμία