Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Πανελλαδικό διήμερο ΑΡΣΙ-ΑΡΣΥ

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ιατρική Σχολή – Αμφιθέατρο Μικροβιολογίας

ώρα έναρξης 11.00 πμ

ώρα λήξης (περίπου) 6.00 μμ

Σάββατο 9 Μαΐου

· Οι επιπτώσεις της κρίσης στην λαϊκή υγεία – η καταλήστευση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης – παραοικονομία και χρηματισμός

· Ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση

· Ο ρόλος του ριζοσπαστικού αντι-συστημικού υγειονομικού κινήματος στην υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων

Κυριακή 10 Μαΐου

· Μη κυβερνητικές οργανώσεις, εθελοντισμός

· Για την αποτίμηση των αγώνων του υγειονομικού κινήματος (υγειονομικοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμβασιούχοι, νέοι υγειονομικοί σε εργασιακή περιπλάνηση), τη δράση της ΑΡΣΥ και το σχεδιασμό από εδώ και μπρος.


(Υgeianet)

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ . . .σε σταθερή συνεργασία ;

07/05/2009 (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Προσπαθούν να αποκλείσουν εργαζόμενους από το Σωματείο

Με πραξικοπηματικές διαδικασίες, τίναξαν στον αέρα τις εκλογές. Σε συγκέντρωση - απάντηση καλεί σήμερα η ΕΣΑΚ Συνεργαζόμενοι

Να αποκλείσουν από το σωματείο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ) και από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου περισσότερους από 700 εργαζόμενους του νοσοκομείου, διαιρώντας τους εργαζόμενους με βάση τις εργασιακές σχέσεις τους, επιχειρούν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, δυναμιτίζοντας συνολικά τη διαδικασία των εκλογών που είχαν οριστεί για χτες και σήμερα.

Επιχειρώντας να ανατρέψουν την πρακτική δεκαετιών, αφού στο ΣΕΝΕ υπάρχουν και εκλεγμένοι ειδικευόμενοι γιατροί, έκαναν ένσταση για όσους εργαζόμενους είναι στα ψηφοδέλτια και δουλεύουν με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για τους επικουρικούς και τους ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά και για όσους εργαζόμενους δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, συνολικά για περισσότερους από 700 εργαζόμενους.

Ενσταση σε αυτούς τους αποκλεισμούς, που αφαιρούν συνδικαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν για χρόνια στο νοσοκομείο και στόχο έχουν να διασπάσουν στην πράξη τους εργαζόμενους, κατέθεσε η Ενωτική Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Συνεργαζόμενοι (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ). Η παράταξη απαίτησε να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και πρότεινε όσοι εργαζόμενοι δεν είναι οικονομικώς τακτοποιημένοι να γίνονται κατά τη διάρκεια των εκλογών, όπως γίνεται σε όλα τα συνδικάτα.

Αργά χτες το μεσημέρι oι δικαστικοί αντιπρόσωποι που είχαν οριστεί κατέληξαν σε πρακτικό ακύρωσης των εκλογών, επικαλούμενοι ότι δεν υπάρχει μητρώο μελών του σωματείου και ότι δεν υπάρχει «συναίνεση» μεταξύ των παρατάξεων για την οικονομική τακτοποίηση των εργαζόμενων - μελών του Σωματείου. Οπως όλα δείχνουν, το Πρωτοδικείο θα προχωρήσει στο διορισμό Προσωρινής Διοικούσας στο σωματείο.

Χτες το πρωί - πριν ακόμα ανακοινωθεί η ακύρωση των εκλογών - υποψήφιοι της παράταξης και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παρέμβαση στον προϊστάμενο Πρωτοδικών, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις εκλογές και να τηρηθεί η μέχρι σήμερα διαδικασία στις εκλογές του σωματείου. Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών αποδέχτηκε τα επιχειρήματα των ταξικών δυνάμεων, τα απέρριψε όμως η δικαστική αντιπρόσωπος.

Η σκοπιμότητα της πραξικοπηματικής και πρωτοφανούς για σωματείο πρακτικής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, φαίνεται και από το γεγονός ότι ήδη υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Σωματείου, η οποία αναφέρει ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας νόμιμα μετέχουν στο σωματείο οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί, με το αδιαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αλλωστε, εδώ και 20 χρόνια, οι εκλογές στο συγκεκριμένο Σωματείο γίνονται με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, χωρίς διαχωρισμούς.

Δίνοντας άμεση απάντηση, η ΕΣΑΚ Σ καλεί σήμερα σε έκτακτη συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τη 1 μ.μ. στα Επείγοντα. Σε ανακοίνωσή της, ανάμεσα σε άλλα, καταγγέλλει το ρόλο που έχουν αναλάβει να παίξουν στο συνδικαλιστικό κίνημα οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, δηλαδή να διαλύουν τα σωματεία, να διασπούν τους εργαζόμενους, να είναι ο πολιορκητικός κριός των αγώνων και ο Δούρειος Ιππος της αντιλαϊκής πολιτικής.