Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

«Κερδίσαμε μία μάχη, όχι τον πόλεμο»

Η καταγγελία της 5μελούς (ένα μέλος ήταν στο εξωτερικό) 25/6/09 ygeianet, προς τον Διοικητή, Χειρουργικό τομέα, ΕΙΝΑΠ, αφύπνισε τους ιατρούς του ΕΣΥ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ως γιατροί του ΕΣΥ οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, την πολύχρονη κλινική μας εμπειρία σε «δύσκολα» Νοσοκομεία ΕΣΥ Α΄ γραμμής ,αλλά και τα δικαιώματά μας.

Η άποψη συναδέλφων που ψιθυρίζετε είναι , ότι ο αγώνας μας στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ πρέπει να είναι ήπιος, ήρεμος, συμβιβαστικός και πολλές φορές υποχωρητικός, όπως τις λεύκες στην όχθη του ποταμού ,που γέρνουν προς τα πίσω να μη τις παρασύρει το ορμητικό ποτάμι- το «κατεστημένο».

Μας ανακουφίζει και τιμά το ιατρικό σώμα , όταν Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι , όπως ο καθηγητής κ Καρατζάς, στηρίζουν τα νόμιμα δικαιώματα των γιατρών του ΕΣΥ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

Αντιθέτως μας λυπεί η συμπεριφορά άλλων καθηγητών που στο όνομα της εξουσίας των και της παντοδυναμίας των αναγκάζουν γιατρούς του ΕΣΥ σε αδικαιολόγητη παραίτησή των από την θέση των εισηγητών και αποχή από τις κρίσεις των συναδέλφων τους στην συνέλευση αξιολόγησης του χειρουργικού τομέα.

Συνάδελφοι ,όμως σας διαβεβαιώνω , ότι ο αγώνας των γιατρών του ΕΣΥ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ είναι μοναχικός , σκληρός και πολλές φορές άνισος.

Δεύτερη επιτυχία των γιατρών του ΕΣΥ η υπερψήφιση του συναδέλφου μας

Δ. Μανίκη ως εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, πλήθος γιατρών και προσωπικού μη ενταγμένων νόμιμα στο ΕΣΥ και στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, την στιγμή που υπάρχουν οργανικές θέσεις κενές.

Συνάδελφοι , η σύγκρουση είναι αναμενόμενη.

Κανένας πόλεμος δεν κερδίζετε αν δεν πολεμήσεις στο χαράκωμα.

Η λειτουργία των τμημάτων ΕΣΥ στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ είναι επιτακτική.

Το ζητά η θέση του Νοσοκομείου και ο Κόσμος αυτής της περιοχής.

Η άποψη ενός γιατρού του ΕΣΥ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ

«Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»