Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ερωτήματα για το ειδικό καθεστώς πειθαρχικής και ποινικής ασυλίας των Πανεπιστημιακών

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε περίπτωση αναφερόμενης διάπραξης παρανομιών που αφορούν την προμήθεια Ορθοπεδικών – Νευροχειρουργικών υλικών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τέθηκαν σε προσωρινή αργία από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 5 ιατροί ΕΣΥ ενώ οι συγκατηγορούμενοί τους Πανεπιστημιακοί Ιατροί δεν τέθηκαν σε προσωρινή αργία. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη επί της απόφασης ούτε επί της ενοχής ή όχι των εμπλεκομένων. Άλλωστε , από χαρακτήρα δεν σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις. Η διάκριση όμως αυτή μεταξύ Πανεπιστημιακών και ιατρών ΕΣΥ οι οποίοι ανήκουν στην ίδια κλινική είναι παράτυπη, παράνομη, προκλητική και αντισυνταγματική . Ενισχύει και αναθερμαίνει την τόσο επιζήμια για το ΕΣΥ αντιπαλότητα μεταξύ Ιατρών ΕΣΥ και Πανεπιστημιακών.
Άλλωστε το σύνταγμα ορίζει ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο ή μήπως δεν είμαστε;
Μήπως θα έπρεπε να επέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως θεματοφύλακας του Νόμου και του Συντάγματος ώστε να τερματισθούν αυτά τα «παραθυράκια» που αποθρασύνουν κάποιους και δημιουργούν θλιβερούς μιμητές;
Δημήτρης Γάκης
Διευθυντής Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων ΕΣΥ
Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης

Όλο τον προηγούμενο μήνα το Ygeianet είχε στη δεξιά πλευρά τη φωτογραφία του κ. Λοβέρδου και το μότο «Μην ξεχνιόμαστε…. Χ και σήμερα (μέρες) μείνανε».
Ορισμένοι νόμισαν ότι αφορούσε την ατάκα του κ. Λοβέρδου ότι θα παραιτηθεί την Πρωταπριλιά!
Κι όμως, αφορούσε κάτι άλλο.
Αφορούσε τη νομοθετημένη δέσμευση του κ. Λοβέρδου ότι την 1η Απριλίου θα έπρεπε οριστικά να κλείσουν τα ιατρεία των Πανεπιστημιακών. Γνωστού όντος ότι ο κ. Λοβέρδος δηλώνει με έμφαση υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος, ενώ διατελεί πιστός υπηρέτης των πανεπιστημιακών, του υπενθυμίζαμε το αυτονόητο, ότι οφείλει να τηρήσει το νόμο.
Ήγγιγε το πλήρωμα του χρόνου, έφτασε η 1η Απριλίου, και ο νομομαθής κ. Λοβέρδος έκανε το αμίμητο: εξέδωσεεγκύκλιο (κλικ εδώ) για να ακυρώσει το νόμο και ν΄ αφήσει για άλλον ένα μήνα ανοιχτά τα ιατρεία των πανεπιστημιακών!
Οφείλουμε λοιπόν ένα δυνατό χειροκρότημα στον κ. Λοβέρδο, τον άνθρωπο που με καταπληκτική ευκολία αλλάζει ρόλους. Από το ρόλο του butler μεταπηδά στο ρόλο του γελωτοποιού. Και τούμπαλιν…
(Υgeianet)

Αντίο φίλε Πανογιώργη

ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ: 200000 επισκέψεις

Κανένας από τους συντελεστές της "Ναυαρχίδας" δεν φανταζόταν όταν ξεκινούσε το εγχείρημα, την μεγάλη απήχηση που θα είχε η προσπάθειά τους.
Σήμερα μετά από 2.5 χρόνια συνεχούς ενημέρωσης των συναδέλφων του νοσοκομείου μας όσο και γενικότερα των υγειονομικών,  σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την συμβολή σας και ευχόμαστε  ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η συντακτική ομάδα
Οι εξωτερικοί συνεργάτες
Το μοντάζ
Η τεχνική υποστήριξη δικτύων και hardware



Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από την τηλεόραση


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου 2010, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και αυτές τις μέρες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια -και επίσημα πια- σε σκλάβους. 
«Μέχρι πότε θα πληρώνουμε Πρετεντέρη;».

Επί ένα χρόνο έχει γίνει χαμός με τους δημοσίους υπαλλήλους που «είναι υπεράριθμοι, τους κουβαλάμε στην πλάτη μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα». Ωραία, το εμπεδώσαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κακοί». Μπορεί κάποιος τώρα να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας τα κανάλια  της διαπλοκής;
Είναι κακό να πληρώνουμε «περιττούς» δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι κακό να πληρώνουμε τον Μπόμπολα, τον Πρετεντέρη και όλους  αυτούς που έχουν  μαζευτεί στα ιδιωτικά κανάλια. Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις σε ελεύθερη αγορά. Όποια δεν αντέχουν, ας βάλουν λουκέτο, όπως βάζουν λουκέτο τόσες και τόσες επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών.
Ακούσαμε για ελέγχους σε γιατρούς, σε δικηγόρους, σε εστιατόρια - παντού γίνονται έλεγχοι. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πότε θα γίνει έλεγχος; Τις περιουσίες των καναλαρχών και των τηλεδημοσιογράφων ποιος θα τις ελέγξει; Με τα εικονικά τιμολόγια στο Alter τι έγινε;
Ήδη, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τεράστια χρέη και επιβιώνουν εξαιτίας της κρατικής διαφήμισης. Τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά μας χρήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση να πληρώνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, την Μανωλίδου, την Κορομηλά, τον Λαζόπουλο, ας τους πληρώσει από τα δικά της λεφτά, από αυτά που φάγαμε μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος.
Αυτοί που ονομάζονται «τηλεοπτικά κανάλια» συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα ταΐζει το κράτος, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και επειδή χρωστάνε παντού. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επιχειρήσεις των απλών πολιτών; Κι από πού κι ως πού οι τηλεδημοσιογράφοι γίνονται κάθε βράδυ κριτές όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων;
Ο ειδικός φόρος στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις πρέπει να εφαρμοστεί τώρα. Τι; Θα χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια; Ας χαθούν. Τι προσφέρουν τα κανάλια; Μήπως προσφέρουν ενημέρωση; Προπαγάνδα προσφέρουν. Μήπως προσφέρουν ψυχαγωγία; Κάθε χρόνο η αποβλάκωση γίνεται όλο και περισσότερη.
Όσο η κυβέρνηση συντηρεί άχρηστους και ζημιογόνους τηλεοπτικούς σταθμούς και τελειωμένες εφημερίδες, ας μην της κακοφαίνεται όταν κάποιοι μιλούν για χούντα.Έχουμε μια χούντα πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών.