Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΑΝ.Α.Σ.Α.

ΑΝ.Α.Σ.Α.

   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΟΥ


  Για Διοικητικό συμβούλιο
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
τεχνολόγος ακτινολογικού
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
νοσηλευτής χειρουργείου
ΒΑΣΙΛΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ειδικευόμενος αγγειοχειρουργικής
ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ειδικευόμενος ακτινολογίας
ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
παρασκευάστρια παθολογοανατομικού
ΒΟΥΡΓΕΝΤΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
μαία
ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ
βοηθός θαλάμου ΩΡΛ-Δερματολογικής
ΔΗΜΟΥΛΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ειδικευόμενη παθολογίας
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ-ΔΙΚΑΙΑ (ΕΛΝΤΑ)
ειδικευόμενη αιματολογίας
ΚΑΡΑΠΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
νοσηλεύτρια Γ'Χειρουργικής
ΚΑΤΣΑΝΟΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
νοσηλευτής ΤΕΠ
ΚΤΙΣΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ
νοσηλεύτρια Δ'Χειρουργικής
ΛΑΓΑΡΗ
ΑΣΗΜΙΝΑ
προϊσταμένη 07
ΛΑЇΟΥ
ΑΜΑΛΙΑ
προϊσταμένη Γ'Χειρουργικής
ΛΙΒΕΡΗΣ
ΙΑΣΩΝ
ειδικευόμενος ορθοπαιδικής
ΜΑΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
αναισθησιολόγος
ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ)
τραυματιοφορέας χειρουργείου
ΜΠΕΛΕΤΣΙΩΤΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ
νοσηλεύτρια Δ'Χειρουργικής
ΜΠΕΣΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
νοσηλευτής Δ΄ΠΠΚ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ
ΜΑΡΙΑ
διοικητικός Ε.Ι.
ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ
ΜΑΡΙΝΑ
βοηθός θαλάμου αιμοδυναμικού
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ταξινόμος ιματιοθήκης
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
προϊσταμένη ακτινολογικού
ΠΕΤΡΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
καρδιολόγος
ΠΛΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
τραυματιοφορέας
ΡΑΠΤΗΣ
ΠΑΝΟΓΙΩΡΓΟΣ
νευρολόγος
ΣΤΑΪΚΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΙΩΣΗΦ
διοικητικός παθολογοανατομικού
ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
νοσηλευτής αναισθησιολογικού
ΤΖΑΒΙΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
νοσηλευτής μονάδας εμφραγμάτων
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
νοσηλευτής χειρουργείου
ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
νοσηλευτής Ε.Ι.
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
νοσηλευτής αγγειοχειρουργικής
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
ΛΕΜΟΝΙΑ
βοηθός θαλάμου Δ΄ΠΠΚ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΝΑΙΟΣ
νοσηλευτής ΜΕΘ

  Για Εξελεγκτική Επιτροπή
ΕΞΑΡΧΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
νοσηλευτής ΤΕΠ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
τραυματιοφορέας
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ
νοσηλεύτρια Δ'ΠΠΚ

15 «αθώα» και ενοχλητικά ερωτήματα


Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού

Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας παρατηρούμε την εναγώνια διαπάλη των κομματικών σχηματισμών για να πείσουν την ελληνική κοινωνία για τις αγνές και αγαθές προθέσεις τους και τα σχέδια τους για την διακυβέρνηση της χώρας.
Εμείς σημειώνουμε από την πλευρά μας πως, ειδικά τον τελευταίο  1 ½  χρόνο, τα ζητήματα της Υγείας, της ελεύθερης δωρεάν και απρόσκοπτης πρόσβασης σε αξιοπρεπείς και ολοκληρωμένες υπηρεσίας υγείας για όλους τους συμπολίτες μας, σε όλη την επικράτεια, ανεξαίρετα (έλληνες, αλλοδαπούς , λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά , αναξιοπαθούντες) έχουν ανέλθει στο προσκήνιο και στην κορυφή της επικαιρότητας.
Και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις δυναμικές κινητοποιήσεις του νοσηλευτικού κινήματος (βλ καταλήψεις των α/ ΥΠΕ στη Θεσ/νίκη την άνοιξη του 08, β/ υπ Υγείας τον Δεκέμβρη του 08 και την άνοιξη του 09, κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις νοσοκομείων το περασμένο φθινόπωρο – Αττικό, Νίκαια, Ευαγγελισμός, Αγ. Παύλος Θεσ/νίκης, νοσοκομείο Παίδων κλπ) για την δραματική κατάσταση στην Υγεία, και την κατάρρευση του ΕΣΥ .
Με βάση τα παραπάνω κεκτημένα, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση , προς όλες τις εν δυνάμει επερχόμενες κυβερνήσεις «δεξιές-κεντροδεξιές-κεντροαριστερές ή αριστερές»,   πως από τις 5/10 θα μας βρουν και πάλι στους δρόμους, με μία κινηματική αγωνιστική λογική,μαχόμενοι με όλα τα μέσα για ένα αξιοπρεπές Δημόσιο,  Δωρεάν , και με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό,  Εθνικό Σύστημα Υγείας .
Γι αυτόν τον λόγο απευθύνουμε δεκαπέντε «αθώα» και ενοχλητικά ερωτήματα και απαιτούμε άμεσα απαντήσεις από όλους , ώστε να καταδείξουν το πραγματικό κοινωνικό πρόσωπο ή «προσωπείο» τους !!!

1)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την εγκληματική υποστελέχωση νοσηλευτικού προσωπικού στις  μονάδες υγείας? Θα προχωρήσουν σε σταθερό αριθμό προσλήψεων νοσηλευτών / χρόνο την επόμενη 4ετία,με παράλληλη κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων, για να μην κινδυνεύει πλέον η ασφάλεια των ασθενών στις εντατικές, τις μονάδες, τα χ/α & τα επείγοντα, του ΕΣΥ?

2)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για να  προχωρήσουν επιτέλους στην σύνταξη νέων Οργανισμών σε όλες τις μονάδες υγείας στην επικράτεια ? (θυμίζουμε ότι ισχύουν Οργανισμοί από το 1986!!!)


3)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την μείωση του χρόνου εργασίας των νοσηλευτών? Θα μπει ένα τέλος στην βαρβαρότητα του «απόγευμα-πρωί-νύχτα» , στην καταστρατήγηση του 12ωρου ανάπαυσης ? (βλ Π.Δ.  88/99). Θα μειωθούνε επιτέλους οι ώρες εργασίας ?

4)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για το ζήτημα της νοσηλευτικής εκπαίδευσης? Θα προχωρήσουμε σε Ενιαία Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική  , με παράλληλο κλείσιμο των ΔΕ σχολών βοηθών νοσηλευτών και παράλληλα εξομοίωση με συγκεκριμένα προγράμματα για τα υπάρχοντα πτυχία? 


5)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για: α) την αμοιβή των 2 ½ ωρών/εβδομάδα, β) για τα επιδόματα των 176 (υπόλοιπο δημόσιο) και 300 ευρώ (διοικητικοί του υπ Υγείας) που δικαιούμαστε και διεκδικούμε?

6)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την συνεχιζόμενη και πάγια, κάθε χρόνο, καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων – υπερωριών – βαρδιών  του προσωπικού?


7)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την προκλητική και εγκληματική, για το εργατικό λαϊκό κοινό αίσθημα, ευνοϊκή αντιμετώπιση των μισθών των golden boys του Δημοσίου? (Θυμίζουμε ότι οι ετήσιες αμοιβές μερικών δεκάδων ανώτερων στελεχών -μόνο στους ΟΤΕ, Εθνική, ΕΛΠΕ , ΟΠΑΠ , ΔΕΗ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΡΤ, κι ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλες ΔΕΚΟ κι εταιρείες του Δημοσίου- φτάνουν αθροιστικά στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ !!!!!! )

8)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την ουσιαστική απουσία δημόσιου και δωρεάν  συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας? Για την έλλειψη Κέντρων Υγείας στις αστικές περιοχές?


9)      Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την σύνταξη επιτέλους ενός σύγχρονου Υγειονομικού χάρτη σε πανελλαδική κλίμακα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και προβλήματα  του πληθυσμού? 

10)  Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την γιγάντωση των επιχειρηματικών ομίλων και την επέλαση του κεφαλαίου στην Υγεία, (βλ. εξαγορές-συγχωνεύσεις κλπ, νέα ιδιωτικά μαιευτήρια ) την ίδια ώρα που απαξιώνεται το ΕΣΥ?

11)  Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για το εξοργιστικά χαμηλό ποσοστό του ΑΕΠ που διατίθεται από το κράτος για το ΕΣΥ ( 2,3%) την ίδια ώρα που οι δαπάνες των πολιτών, ιδιωτικά,  φτάνουν στο 58% του συνολικού τζίρου στην Υγεία?


12)  Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την εγκληματική προώθηση των ΣΔΙΤ (βλ μεθοδεύσεις για νέο νοσοκομείο Πρέβεζας) στο ΕΣΥ?

13)  Τι θα κάνουν οι επόμενες  κυβερνήσεις για την απαράδεκτη λειτουργία των ιδιωτικών συνεργείων-εργολάβων-εταιρειών  μέσα στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας?


14)  Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την απαράδεκτη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων επ΄αμοιβή και την πρόσφατη πλέον παγιοποίηση των «απογευματινών χειρουργείων» χωρίς προσωπικό?  Για την θεσμική πλέον αιτιολόγηση που έχει επιβληθεί από την πολιτεία  στο «φακελάκι»?

15)  Τι θα κάνουν οι επόμενες κυβερνήσεις για την προβληματική λειτουργία της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος ? Θα αλλάξουν με νόμο το εκλογικό της σύστημα σε απλή αναλογική, και θα προχωρήσει η εγγραφή των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών?

Όλα αυτά τα ερωτήματα, ζητούν επειγόντως σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις!!!