Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - "ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ" ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ!

alt

Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ -

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ!

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά από ένα απόγευμα συγκρούσεων, αλληλοσφαγής και παρασκηνίου ανακοίνωσε κατά πρωτοφανή τρόπο μετά τα μεσάνυχτα έναν ανούσιο μετασχηματισμόο οποίος το μόνο που κάνει είναι να πολλαπλασιάζει με πρωτόγνωρο τρόπο τον αριθμό υπουργών και υφυπουργών.

Ιδιαίτερα στην εποχή της τρόικα και της “νεοαποικιακής” παράδοσης της χώρας, αυτοί οι ανασχηματισμοί δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο και είναι άνευ ουσίας.

Η τρόικα μένει και κατευθύνει, οι υπουργοί αλλάζουν και μετατίθενται!

Αυτός ο ανασχηματισμός θα μείνει ως ανασχηματισμός υπουργών – υπαλλήλων της τρόικα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕΝΕΙ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ,
ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ, ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ!

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβ. Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο ανασχηματισμός ήταν απόρροια των αντιφάσεων, των συγκρούσεων, των ανταγωνισμών, τηςκρίσης και των αποσυνθετικών τάσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κυβερνητικού κόμματος, σε μια περίοδο συνολικής αποτυχίας και αδιεξόδου των κυβερνητικών πολιτικών!
Ο ανασχηματισμός στην εποχή της τρόικας δεν είναι τίποτε άλλο από «βόλεμα» προσώπων καιισορροπίες παρασκηνίου, όπως δεν είναι τίποτε άλλο από ανασχηματισμός υπουργών-«υπαλλήλων» και «εντολοδόχων» μιας ανελέητης «νεοαποικιακής» εξουσίας!
Η τρόικα μένει, ελέγχει και κατευθύνει, ενώ οι υπουργοί-διαχειριστές της αλλάζουν, μετακομίζουν, πληθύνονται και υποκλίνονται!
Ο τόπος δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα υποδέχεται, θα υποκλίνεται και θα ξεσκονίζει τουςελεγκτές της τρόικα αλλά μια κυβέρνηση προοδευτική που θα υπηρετεί αποκλειστικά, ενάντια σε Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ, το εθνικό, το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον!

http://www.iskra.gr

ΕΘΝΟΣ :Νέο μπλόκο στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών

«Στερεύει» ξανά το ΕΣΥ από αναλώσιμο υλικό. Οι προμηθευτές προχωρούν σε αναστολή παραδόσεων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και Κρατικό Νίκαιας, με την προοπτική να επεκτείνουν το μέτρο και στο σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.



Σχετική απόφαση έλαβε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του κλάδου για την παρατεινόμενη εκκρεμότητα με την εξόφλησή τους. Η διοίκηση του Συλλόγου καταγγέλλει ότι οδηγήθηκε στην απόφαση, καθώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας αθέτησαν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει τον περασμένο Ιούλιο.

Από τον ΠΑΣΥΠΙΕ τονίζεται ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των χρεών (3867/10) προβλέπει ότι τα τιμολόγια έως 200.000 ευρώ ανά προμηθευτή των ετών 2007, 2008 και 2009 θα εξοφληθούν με χρηματικό ένταλμα.

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, πάντως, εξαιρούνται από τον συγκεκριμένο τρόπο εξόφλησης οι προμήθειες που έγιναν το 2009. Οι προμηθευτές, ωστόσο, τονίζουν ότι με την απόφαση αυτή ο μεγαλύτερος αριθμός των εταιρειών δεν μπορεί να εισπράξει τα 200.000 ευρώ σε μετρητά.


Υποσχέσεις
Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας ότι τα τιμολόγια του 2010 θα εξοφλούνται πλέον σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών νόμων (δηλαδή εντός 60 ημερών), ελάχιστα νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε εξόφληση των τιμολογίων του Ιανουαρίου του 2010. Με άλλα λόγια, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εξόφληση των παλαιών χρεών, ένα νέο χρέος αρχίζει να συσσωρεύεται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΙΕ, κ. Β. Μανέτας, δήλωσε χθες στο «Εθνος» ότι τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι εταιρείες-μέλη του Συλλόγου. Πρόκειται για μικρές ελληνικές εταιρείες οι οποίες διαθέτουν υλικά χαμηλού κόστους και εξαιρετικά χαμηλού περιθωρίου κέρδους.

Το χρέος των νοσοκομείων προς αυτές αντιστοιχεί στο 3% έως 4% του συνολικού χρέους των νοσοκομείων, δηλαδή 200 εκατομμύρια ευρώ. Με τον συγκεκριμένο τρόπο εξόφλησης -υποστηρίζει ο κ. Μανέτας- οι εταιρείες υφίστανται ζημιά 30% έως 35%, χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνεται το χρηματοοικονομικό κόστος που έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα (κόστος δανεισμού).

Ιατρ. σύλλογος
Καταγγελία για ακάλυπτες εξετάσεις

Δεν καλύπτονται από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εξετάσεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα κοστολόγησης.

Την καταγγελία αυτή έκανε χθες η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι το μέτρο αφορά σημαντικές προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, όπως θυρεοειδούς, λιπιδίων στο αίμα και καρκινικών δεικτών.
ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Γ.Α.Παπανδρέου για το ΔΝT τον Ιούνιο του 2009


ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : Βαθιά νυχτωμένοι



Από το Μαρικάκι

Του ανασχηματισμού σήμερα και η ημέρα αναμένεται να συνοδευτεί με πολλά χάχανα. Θέλετε που το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε νύχτα αφήνοντας πεδίο για ατελείωτους συνειρμούς, με πρώτον απ’ όλους ότι «θα φύγουν νύχτα» και αυτό δεν ήταν τίποτ’ άλλο από γενική πρόβα ετοιμότητας των κυβερνητικών στελεχών...

Θέλετε που στο μικρό ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα χώρεσε και η κουτσή Μαρία κι ήρθε και ξεχείλωσε όσο δεν παίρνει για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα υποστυλώματα, άλλο ένα δείγμα της κοντής μνήμης του πρωθυπουργού...

Θέλετε που θα είναι ο Παπουτσής ο νέος Προστασίας του Πολίτη...

Θέλετε που ο Λοβέρδος αφού ισοπέδωσε τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά στο Εργασίας πάει να αποτελειώσει και το ΕΣΥ (με γνήσια πυγμή, όχι σαν τη Μαριλίζα η οποία λόγω και της τριβής της με το εξωτερικό δελτίο-γρίπη των χοίρων, διεθνής αντικαπνιστική εκστρατεία- προτιμήθηκε για το Εξωτερικών)....

Θέλετε που μπήκε στην κυβέρνηση και η Άννα Νταλάρα και δη στο Εργασίας (που εδώ που τα λέμε με την εργασία έχει τη σχέση που έχει ο Γιώργος Νταλάρας με τον Τζίμη Πανούση)...

Θέλετε που στο υπουργείο Παιδείας στους μπελάδες της Άννας προστέθηκε και η Φώφη, λες και δεν της έφτανε ο Πανάρετος και η αρνητική ενέργεια των υπαλλήλων...Θέλετε που....

Αλλά κοντεύουμε να καταντήσουμε μανιοκαταθλιπτικοί με τα αστεία του πρωθυπουργού και από το γέλιο μέχρι δακρύων να περάσουμε στο μαύρο δάκρυ καθώς έρχεται η συνειδητοποίηση ότι αν το προηγούμενο σχήμα ανέλαβε να μας σκάψει το λάκκο, το νέο θα βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο...Τώρα αν γι΄αυτό το κατόρθωμα στην ιστορία θα περάσει η παλιά ή η ανασχηματισμένη κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το ξέρω, νομίζω ότι ο Γιώργος έχει κλείσει θέση μόνο για τον εαυτό του ούτως ή άλλως... Το ερώτημα όμως είναι ποιοι είναι οι πιο «βαθιά νυχτωμένοι», αυτοί ή εμείς....
κλικ στο τίτλο της ανάρτησης για το πλήρες δημοσίευμα

Παιχνίδια στην πλάτη των νοσηλευτών

Η κατάσταση του νοσοκομείου σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού είναι γνωστή σε όλους, εκτός από την «πεφωτισμένη» διοίκηση που παριστάνοντας ότι όλα βαίνουν καλώς ,με περισσό θράσος δηλώνει ότι το προσωπικό που έχουμε φθάνει για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στη προσπάθεια του να εξωραΐσει την κατάσταση ο Διοικητής (καθηγητής ων) παρουσίασε στη ΔΥΠΕ στοιχεία για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που «τα ζήλεψαν οι άλλοι διοικητές των υπόλοιπων νοσοκομείων !!!» όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κύριε καθηγητά μου όταν μετράμε νοσηλευτές δεν μετράμε και τα δένδρα του διπλανού στρατοπέδου. Πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι τους βγάλατε 48 παραπάνω από αυτούς που στην πραγματικότητα έχει το νοσοκομείο που πειραματίζεσθε να διοικήσετε;

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα τμήματα έχουν κατά μέσο όρο 11νοσηλευτές τότε με τον δικό σας εντελώς πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο καταμέτρησης μπορείτε να ανοίξετε άλλες 4 κλινικές !!! (να διδάξετε το μαγικό και στους άλλους διοικητές , να χαμογελάσουν λίγο)

Από ότι φαίνεται οι διαβεβαιώσεις σας ότι σέβεστε το έργο των νοσηλευτών και ότι κατανοείτε τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται είναι στάχτη στα μάτια τους και γλύκες για τα αυτιά τους στο αμφιθέατρο.

Μάθαμε ότι παραστήσατε και τον προσβεβλημένο όταν σας επισκέφθηκαν το σωματείο των εργαζομένων και οι προϊστάμενοι των τμημάτων να διαμαρτυρηθούν.

Δεν έχετε το δικαίωμα να προσβάλλεστε όταν χρωστάτε στους εργαζόμενους 9000 ρεπό , το μεγαλύτερο μέρος, στην καλύτερη περίπτωση, των κανονικών αδειών , την προοπτική να συνεχίσουν να εργάζονται με ένα ή κανένα ρεπό με δύο ή τρείς νύχτες την εβδομάδα και προσπαθείτε με φτηνά κολπάκια να τους ξεγελάσετε.

Εσείς προσβάλετε βάναυσα την νοημοσύνη όλων μας και το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας εξοργίζετε ακόμη περισσότερο, όχι γιατί δεν μπορείτε να διεκδικήσετε προσωπικό για το νοσοκομείο που παριστάνετε ότι διοικείτε αλλά για την πρόθεσή σας να μας κοροϊδεύετε πράγμα που κανείς δεν σας το επέβαλλε ,ούτε η εντελλόμενη αυστηρή δημοσιονομική πολιτική αυτών που σας τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση.

Οι αδύναμες δικαιολογίες σας ότι δήθεν παραπλανηθήκατε από τη Διευθύντρια της Ν.Υ. (γνωστή για τα μαγειρέματα) μας κάνουν να χαμογελάμε με λύπη γιατί δική σας επιλογή και απόφαση ήταν να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία που σας έδωσε και όχι αυτά που όπως μάθαμε σας είχε δώσει η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Αν δεχθούμε ότι εξαπατηθήκατε τότε θα πρέπει σαν διοίκηση να πάρετε μέτρα εναντίον αυτού που σας εξαπάτησε. Αποδείξτε το.

Όσο για την διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με την μέχρι τώρα στάση της έχει κάνει φανερό και στους τυφλούς ότι δουλεύει μόνο για τα προσωπικά της συμφέροντα αντί για τα συμφέροντα του νοσοκομείου και των νοσηλευτών όπως έχει υποχρέωση από τον θεσμικό ρόλο της.

Τα κολπάκια του στυλ παρούσα λειτουργία κλινικής και πλήρης λειτουργία της ίδιας κλινικής με διπλάσιο αριθμό νοσηλευτών για την ίδια δύναμη κλινών μόνο γελοιότητες μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Άλλωστε και οι τυφλοί πλέον βλέπουν ότι η διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε πλήρη απαξία και διαρκή σύγκρουση με όλους τους νοσηλευτές του νοσοκομείου και η παραμονή της στη θέση αυτή μόνο επιδεινώνει την ήδη ζοφερή κατάσταση.