Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ»


Η «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ»

Το θέμα που έχει ανακύψει με τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος και τον επιμελητή Α’ του ίδιου τμήματος Δημήτρη Μανίκη θα μπορούσε να είναι ένα απλό παράδειγμα αυταρχισμού μια διευθύντριας , που δεν είναι βέβαια άνευ σημασίας , αλλά θα ήταν κατανοητό στο πλαίσιο του ανθρώπινου και ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη διευθύντρια.
Εννοώ ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια στη διάρκεια των περασμένων κινητοποιήσεων στο Αττικό νοσοκομείο είχε δείξει μεγάλη «δραστηριότητα» , προς την αντίθετη κατεύθυνση με ενέργειες και κατηγορίες που δεν αξίζουν ούτε την ενέργεια των pixels της οθόνης του υπολογιστή του να καταναλωθει για να αναφερθούν.
Το επίπεδο συνεργασίας της συγκεκριμένης διευθύντριας σε διάφορα θέματα που έχουν προκύψει και αφορούν δραστηριότητες που έχει αναλάβει είναι γνωστό στο Αττικό νοσοκομείο. (υπάρχουν άπειρα παραδείγματα αποδείξεις μέχρι και …φωτογραφίες).
Το σημαντικό ερώτημα όμως που προκύπτει , επειδή ενδεχομένως να θέτει θέμα «δυσλειτουργίας» του νόμου για τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία , είναι μήπως χρησιμοποιηθεί σαν «λαγός» για να ανοίξει το θέμα. Επειδή μέχρι τώρα η όλη διαδικασία στο Αττικό νοσοκομείο σε σχέση με το νέο νόμο για το ΕΣΥ εξελίσσεται κανονικά ελπίζουμε πως είναι λάθος ή υπερβολική εκτίμηση.
Για καλό και για κακό όμως η «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ» πρέπει να απασχολήσει την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ πολύ σοβαρά και έγκαιρα.
Απόστολος Πέτρου
Μέλος της Πενταμελούς επιτροπής των γιατρών στο Αττικό Νοσοκομείο
ΥΓ : Δεν χρειάζεται η … «δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος» το κείμενο έχει όνομα.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ : ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ


Είμαι ειδικευόμενος γιατρός. Διαβάζω για διάφορους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έχουν πληρωθεί εδώ και καιρό. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Δεν έχουμε πληρωθεί τις εφημερίες που έχουμε κάνει εδώ και πέντε μήνες. Τον Ιανουάριο, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία. Οι διατάξεις του, ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής σύμβασης που είχαμε υπογράψει το Δεκέμβριο. Η συζήτηση στη Βουλή κράτησε για τέσσερις ημέρες, όσο κράτησε δηλαδή και η συζήτηση του προϋπολογισμού. Αυτά που εντέλει ψηφίστηκαν δεν ήταν τα ίδια με τα προσυμφωνημένα, αλλά υπήρχαν πολλές εκπτώσεις σε διάφορες διατάξεις. Η ισχύς του νομοσχεδίου ξεκινούσε από 1/1/09. Όμως, στο οικονομικό κομμάτι, ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί οι αυξήσεις στους μισθούς μας και είναι μέσα Μαΐου. Στις ερωτήσεις μας οι υπεύθυνοι του λογιστηρίου απαντούν πως περιμένουν ερμηνευτική εγκύκλιο από το υπουργείο. Σε αυτή που ήρθε στα Νοσοκομεία, όπως διαβάζω στο ygeianet.gr, λέει κάπου πως πρώτο εξάμηνο του 2009, λογίζεται η διαδικασία που ξεκινά την 11/4/09 (;)(;).

Άρα, συνεχίζω να παίρνω 1080 ευρώ (είμαι παντρεμένος με παιδί). Τις τελευταίες ημέρες μαθαίνω πως υπάρχει ένα επίδομα που έχει δοθεί σε κάποιους από τους εργαζόμενους που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας και αφορά όλους τους ειδικευόμενους και τους υπόλοιπους που εργάζονται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου. Φυσικά και δεν παίρνουμε αυτό το επίδομα, παρόλο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει. Για να το πάρουμε πρέπει να κάνουμε προσφυγή ανά νοσοκομείο (;) και να πληρώσουμε δικηγόρους, για να δικαιωθούμε και να λάβουμε το επίδομα που μας οφείλουν (προσωπικά δεν νομίζω πως το δημόσιο θα μας το δώσει ποτέ). Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε πως με κάποιο νόμο που δεν ξέρω πότε ψηφίστηκε τα χρέη του Δημοσίου για πάνω από δύο χρόνια παραγράφονται!

Με βάση αυτά τα ολίγα που μόλις ανέφερα, νομίζω πως ήρθε και η ώρα να κάνω την πρότασή μου. Πιστεύω λοιπόν, πως όλα αυτά τα χρήματα και γενικότερα οτιδήποτε μας χρωστά το Δημόσιο πρέπει να του τα χαρίσουμε. Γιατί σαφέστατα όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις μισθοδοσίες μας πιστεύουν πως δεν τα χρειαζόμαστε, γι’ αυτό και ποτέ μα ποτέ δεν μας τα καταβάλλουν εγκαίρως! Και αφού κουτσοβολευόμαστε με τόσα χρωστούμενα, τότε είναι βέβαιο πως θα ανταπεξέλθουμε και χωρίς αυτά!

Επίσης, πρέπει να ομολογήσω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος να ξέρω ότι οι μισθοί μας πραγματικά πιάνουν τόπο και γίνονται πανάκριβα ταξίδια, προμήθειες μεσαζόντων, βίλες, κότερα, πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα, «επενδύσεις» σε offshore «εταιρίες» σε νησιά που δεν θα επισκεφτούμε ποτέ και που έχουν εξωτικά ονόματα. Έχω κοινωνική συνείδηση και χαίρομαι να βλέπω αυτούς τους «λίγους» συνανθρώπους μας να προκόβουν και να πηγαίνουν μπροστά, αυτοί, τα παιδιά τους, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους!

Επίσης πρέπει να σας πω ότι περιμένω με αγωνία να περάσει το καλοκαίρι για να μπορέσω να απολαύσω το καινούργιο φορολογικό κρεσέντο στο οποίο πιθανότατα θα επιδοθούν οι κυβερνώντες (και οι 300, εγώ δεν κάνω διακρίσεις), και το οποίο ελπίζω να κάνει την διαφορά, έτσι ώστε ούτε ένας από τους κατέχοντες σοβαρές θέσεις στο δημόσιο βίο να μην προβληματιστεί για την προσωπική του ευημερία ούτε μία στιγμή (γιατί μπορεί να χάσει καμιά ώρα νυχτερινής ανάπαυσης και αυτό δεν θα το άντεχα-μιλάμε για πολλές τύψεις).

Τέλος, κλείνοντας οφείλω να αναφέρω πως πρέπει δια νόμου να απαγορευτεί η δημοσίευση και η έρευνα οιονδήποτε σκανδάλων, διότι είναι πασιφανές το γεγονός πως όλα αυτά είναι συκοφαντίες και δάκτυλος των ξένων δυνάμεων που θέλουν να δημιουργήσουν αναταραχή και προβλήματα στον πολύ γερό κοινωνικό ιστό της χώρας μας. Η άποψη μου ενδυναμώνεται από το γεγονός πως σε κανένα σκάνδαλο δεν βρέθηκε ούτε ένας ένοχος και φυσικά δεν τιμωρήθηκε κανένας από αυτούς που κατηγορήθηκαν. Άρα, είναι λογικό να συνάγουμε από τα παραπάνω ότι η ανακίνηση τόσων και τόσων σκανδάλων δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από χυδαία προβοκάτσια!

Αυτά για τώρα και περιμένω απόψεις για να ενδυναμώσουμε το κίνημα που μπορεί να ονομαστεί «Κίνημα Ενδυνάμωσης του Εισοδήματος των ταλαίπωρων Κυβερνώντων»

www.selinios.blogspot.com