Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο παραδιοικητής πρώην Πασοκοσυνδικαλιστής


ΣΥΜΑΖΩΞΟΥ . . .

Αβγά και φάπες για Λοβέρδο σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Κάνουν όμως ότι δεν καταλαβαίνουν  τις αποδοκιμασίες του κόσμου και τις αποδίδουν στον Σύριζα. Όπως έγινε και σήμερα σε συγκέντρωση Πολιτική εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις, την αναβάθμιση του ΕΣΥ, την οικοδόμηση της νέα σοσιαλιστικής Ελλάδας  στους Α. Αναργύρους με ομιλητή τον Α. Λοβέρδο. Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από το δελτίο ειδήσεων του Σκάι.





Αλήθεια 

  • Αφού ήταν μεγάλη η συγκέντρωση γιατί δεν δείχνουν βίντεο και γιατί δεν κατάφεραν οι πολλοί να διώξουν τους λίγους;
  • Δεν είναι Περίεργος ο ρόλος της αστυνομίας που σίγουρα υπήρχε;
  •  Πως και δεν έπιασαν ΚΑΝΕΝΑ για επίθεση;
  •  Μήπως δεν ήθελαν να φανούν οι κομματικές ταυτότητες και να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των αγανακτισμένων κομματικών μελών τους ;
Γειά σου ΣΥΡΙΖΑ είσαι πολύ δυνατός και παντού παρών!

ΣΑΜΠΟΤΑΖ !


Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, ειδικός στα σαμποτάζ και παρακοιμώμενος το πάλαι ποτέ του Ράντοβαν Κάρατζιτς, ξεδίπλωσε και πάλι το ταλέντο που διαθέτει στη διαλεύκανση μυστηρίων.
Ανακάλυψε ότι υπήρξε συνομωσία στο «Αλεξάνδρα» και εκτός του ότι οι αποθήκες ήταν ξέχειλες από υγειονομικό υλικό, ορισμένοι κρατούσαν και ορφανά κρεβάτια.
Εντέλει όσα σενάρια συνωμοσίας κι αν κατασκευάσουν οι κκ Λοβέρδος και Μουσιώνης η πραγματικότητα βοά και τους διαψεύδει. Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αρκετά απασχολημένοι, ώστε να παρακολουθούν κατά πόδας τις επικοινωνιακές ακροβασίες της απερίγραπτης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.


ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

ΣΤΟ ''ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ'' ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ''ΠΑΖΑΡΙΑ'' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ! ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Σε αδιέξοδα «παζάρια» με το οικονομικό επιτελείο αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό φαίνεται πως επιδίδονται τις τελευταίες μέρες οι υπουργοί της μνημονιακής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις περικοπές που θα επιφέρει το νέο «πακέτο» των 23 δις.

[To σκίτσο είναι της Έφης Ξένου από ΤΑ ΝΕΑ, 14.04.2011 ]

Ο στόχος αυτών των διαπραγματεύσεων είναι διττός: από τη μια πλευρά οι υπουργοί προσπαθούν να διασωθούν επικοινωνιακά και από την άλλη, συνειδητοποιώντας ότι ο λογαριασμός «δεν βγαίνει», προσπαθούν να θέσουν στόχους οι οποίοι, υποτίθεται ότι θα κινούνται στα όρια του εφικτού.

Όμως, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας των 23 δις - του οποίου οι γενικές κατευθύνσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή μετά το Υπουργικό Συμβούλιο - και οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόϊκας, δεν αφήνουν ουσιαστικά περιθώρια διαπραγμάτευσης στους μνημονιακούς υπουργούς. Στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου για τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις του προγράμματος των 23 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επιπλέον περικοπές για το 2010 και το 2011. Επιπλέον, η ψήφιση του προγράμματος από τις 15 Μαΐου που είχε προβλεφθεί αρχικά, μετατίθεται για τα μέσα Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των 23 δις, σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις, θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ήδη το ελληνικό κράτος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και τα «παζάρια» των υπουργών δεν μπορούν να διασώσουν τίποτα το ουσιαστικό: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου είπε σε δημοσιογράφους ότι σε βάθος τριετίας έχει προγραμματιστεί να κοπούν 900 εκατ. από το υπουργείο Παιδείας και δεν υπάρχει δυνατότητα να κοπούν άλλα 300 εκατ. που ζητεί το υπουργείο Οικονομικών.

Άλλο παράδειγμα, όπως διέρρευσε χθες, είναι το υπουργείο Εργασίας. Η αρχική απαίτηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν να εξοικονομηθούν την επόμενη τριετία 8,5 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας δήλωσε αδυναμία και τελικά επήλθε ένας συμβιβασμός στα 7 δισ. ευρώ, ποσό που ανακοίνωσε προχθές η Λούκα Κατσέλη. Κι αυτά όμως είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν, αφού και η ίδια η τρόικα αμφισβητεί τη δυνατότητα εξοικονόμησής τους.

Επίσης, πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι το υπουργείο Υγείας λίγα περιθώρια έχει να κόψει κι άλλες δαπάνες μέσα στο 2011.

Ήδη, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο αναστέλλουν σημαντικό μέρος των λειτουργιών τους, το «Αλεξάνδρα» αδυνατεί να πραγματοποιήσει εφημερίες, ενώ στο ΙΚΑ Ζωγράφου δεν διαθέτουν καν βαμβάκι! Στο «Γ.Ν Θριάσιο», το νοσοκομείο της Ελευσίνας, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων 5 μηνών(!) και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) προχώρησαν για μια ακόμα φορά σε επίσχεση εργασίας, εξαιτίας της μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους. Επιπλέον, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το ΤΕΙ Πειραιά κατεβάζουν «ρολλά» και οδεύουν ολοταχώς προς το «λουκέτο», λόγω «πετσοκόμματος» των προϋπολογισμών τους.

Το σκηνικό διάλυσης του δημόσιου τομέα μοιάζει ατελείωτο. Οι νεοφιλελεύθερες «συνταγές» του μνημονίου, τις οποίες με ζήλο εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει τον τόπο στο χείλος της αβύσσου. Αυτήν την κρίσιμη ώρα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι να υπερασπίσουν τα ίδια τα συμφέροντά τους και να ανατρέψουν τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, μέσα από ενωτικούς αγώνες, οι οποίοι θα δώσουν μια νέα, προοδευτική πνοή στη χώρα.
ΠΗΓΗ:  http://www.iskra.gr

Ολημερίς το χτίζανε ….



Στο βίντεο παρακολουθούμε την τελευταία αντίδραση τους. (Αν προήλθε από πληρωμένους Αλβανούς ή οπαδούς του Σύριζα, δεν ξέρουμε. Ρωτήστε τον Πάγκαλο).


Με τεράστιες ποσότητες χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότους λάμψης οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στους κατοίκους της Κερατέας για να «προστατεύσουν τα συμφέροντα των παράνομων εργολάβων» όπως είπε στον ραδιοσταθμό της Ζούγκλας ο πρώην δήμαρχος της περιοχής Ιατρού.
Γίνετε πόλεμος κυριολεκτικά στην «κακιά σκάλα» όπως είπε δημοσιογράφος του σταθμού. «Γίνετε της Βεγγάζης» τόνισε  χαρακτηριστικά.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Παρακολουθούμε τα γεγονότα –παρακαλούμε τους αναγνώστες της περιοχής να ενημερώνουν το μπλογκ μας- και θα επανέλθουμε.
Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από «ζωντανή» σύνδεση του δελτίου ειδήσεων του Αλφα με τις μάχες που διεξάγονται μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και τον δυνάμεων καταστολής.

Φυσικά τα σχόλια του Σρόιντερ δεν ξεφεύγουν ούτε κατά ελάχιστο από τον άθλιο τρόπο που αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της περιοχής. 


ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ