Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :Στο μικροσκόπιο της ΥΠΕΕ ορθοπεδικοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλο


Το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων περιμένουν οι εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος 13 γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού από την πολυεθνική την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού «DePuy».

Κατά την έρευνα του σκανδάλου από τις βρετανικές αρχές ήρθε στο φως λίστα της αντιπροσωπείας της «DePuy» στην Ελλάδα με ονόματα ορθοπεδικών. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φιλ. Σαχινίδη, οι δωροδοκίες έγιναν μέσω επιστημονικών συνεδρίων και αποκρύπτονταν μέσω της αύξησης της τιμής των προϊόντων της εταιρείας, σε επίπεδα διπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός μίλησε για "δύσκολους και χρονοβόρους ελέγχους σε μια από τις πιο διεφθαρμένες αγορές, όπως αυτές των νοσοκομειακών υλικών". Από τη μεριά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, δήλωσε ότι "η υπόθεση βρίσκεται στο μικροσκόπιο προκειμένου η Δικαιοσύνη να φτάσει στο τέλος".



AΠΟ ΤΟ BLOG SIBILA : ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΖΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Από www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.com


Κάνετ κλικ στο τίτλο της ανάρτησης για το πληρες δημοσίευμα

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ: THE END BY DOORS

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΕΠΕΜΕΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ-ΜΕΡΟΣ 4ο


κάνετε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους

ΤΟ ΒΗΜΑ :«Καταργήστε τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων»

Η κατάργηση όλων των επιδομάτων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών έχει τεθεί πλέον στο στόχαστρο των ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η αναμόρφωση της επιδοματικής πολιτικής, που, εκτός των άλλων, είναι και στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και αναμένεται να περάσει μέσα από τη διαμόρφωση ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο. Αυτό προκύπτει, εκτός των άλλων, και από τις επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν μέλη του 12μελούς κλιμακίου «τεχνικής βοήθειας» του Ταμείου που παρέμειναν στη χώρα μας για δύο εβδομάδες και χθες παρέδωσαν την έκθεσή τους στον υπουργό Οικονομικών με προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του υπουργείου (εφορίες και υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου).

Τριμελή κλιμάκια του Ταμείου επισκέφθηκαν κυρίως υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως η ΦΑΕ Καλλιθέας, το ελεγκτικό κέντρο της οδού Καραϊσκάκη κτλ., αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα με σκοπό να αποκτήσουν ιδία αντίληψη για τη λειτουργία τους. Από τους επικεφαλής των υπηρεσιών, έπειτα και από σχετική εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ζήτησαν και πήραν έγγραφα για την πορεία των εσόδων και τη διαδικασία είσπραξης των οφειλών προς το Δημόσιο.

Οι συζητήσεις ωστόσο που είχαν με τους υπαλλήλους, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», δεν περιορίστηκαν μόνο γύρω από τη λειτουργία των μηχανισμών ελέγχου αλλά και για το καθεστώς μισθοδοσίας τους. Η απορία που εξέφρασαν τα μέλη των κλιμακίων του ΔΝΤ ήταν: «Πώς είναι δυνατόν οι υπάλληλοι να λαμβάνουν επιδόματαόπως είναι το επίδομα παραγωγικότηταςτη στιγμή κατά την οποία δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι που τίθενται για την αύξηση των εσόδων;».

Η αναμόρφωση των επιδομάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι και μεταξύ των προτάσεων που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις που παρέδωσαν ήδη στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο και της κατάρτισης του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο. Σύμφωνα με αυτές, τα επιδόματα τα οποία χορηγούνται σήμερα σε ευρείες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να επανεξεταστούν «από μηδενική βάση».

Η κατάργηση θα οδηγήσει σε νέο μισθολόγιο στο οποίο θα ενσωματώνονται μόνο τα επιδόματα της οικογενειακής κατάστασης και των σπουδών, ενώ οι αμοιβές θα διαφοροποιούνται με βάση τον χρόνο υπηρεσίας.
(Κάνετε κλικ στο τίτλο της ανάρτησης για το πλήρες δημοσίευμα)