Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

NA MHΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος προχώρησε σε νέα πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας.

Με πρόσχημα την κρίση σταμάτησε να χορηγεί και τα ελάχιστα ψίχουλα, που έδινε ως «αυξήσεις» στους μισθούς και τις συντάξεις μας.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αντί για εισοδηματική πολιτική καταφεύγει σε έκτακτα βοηθήματα, που αφορούν ένα μικρό αριθμό εργαζόμενων και συνταξιούχων, καταδικάζοντας το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων σε κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός μας.

Είναι προκλητικοί. Θεωρούν ότι ένας συνταξιούχος των 1000 €

στην Ελλάδα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας,

είναι προνομιούχος και δεν του χορηγούν ούτε έκτακτο βοήθημα.

Με τα μέτρα της κυβέρνησης η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των συνταξιούχων που το 2008 είχε απώλειες πάνω από 3%, με βάση την άνοδο του πληθωρισμού το 2009, δεν θα έχει ούτε 1 € ονομαστική αύξηση. Η μείωση αυτή δεν θα περιοριστεί στους μισθούς και τις συντάξεις μόνο για το 2009, αλλά θα επεκταθεί σε όλες τις πρόσθετες παροχές και επιδόματα που έχουν ως βάση τον βασικό μισθό καθώς και στις επικουρικές συντάξεις. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και για τα επόμενα χρόνια αφού οι μισθοί μας θα παραμείνουν καθηλωμένοι λόγω των μηδενικών αυξήσεων ενώ η ακρίβεια και ο τιμάριθμος θα εξακολουθούν να καλπάζουν.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επεκτείνει και στο δημόσιο τις απαράδεκτες και αντικοινωνικές ρυθμίσεις για τον διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων, με βασικό στόχο να περιορίσει τα δικαιώματα των νέων και να δημιουργήσει διαφορές μεταξύ των εργαζομένων, προκειμένου να περάσει την πολιτική της. Έτσι καλεί σε ψευτοδιάλογο με στόχο να διαμορφώσει μισθολογική πολιτική για τους νεοπροσλαμβανόμενους, που θα έχουν περιορισμένες αποδοχές και δικαιώματα.

Η μη χορήγηση αυξήσεων στους μισθούς θα έχει επιπτώσεις και στα επικουρικά ταμεία, διότι αφού δεν θα έχουν επιπλέον έσοδα, δεν θα χορηγήσουν ούτε και αυτά αυξήσεις.

Στην αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική έρχονται να προστεθούν η άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα στο εφάπαξ και τον ΟΠΑΔ καθώς και η επιλογή της στην ενίσχυση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Η απόφασή της να οδηγήσει το ΤΠΔΥ σε δανεισμό αντί να καλύψει το έλλειμμα του με επιχορήγηση, παρά το γεγονός ότι το κράτος χρωστά στο ταμείο πάνω από 1,5 δις €, οδηγεί το ταμείο προοπτικά σε διάλυση. Επιπλέον αρνείται την ενίσχυση του ΟΠΑΔ και επιμένει στο πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με δραματικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις μας και τα ταμεία μας αλλά και στη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα τα μέτρα της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους ενισχύουν την ασυδοσία των εργοδοτών και τους διευκολύνει να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις, μείωση των ωρών εργασίας και αντίστοιχη των μισθών, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της καταφεύγει σε μια προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων και δημιουργία αντιπαραθέσεων μεταξύ μας. Μας παρουσιάζει ως βολεμένους επειδή υπάρχει η μονιμότητα για να δικαιολογήσει την μη χορήγηση αυξήσεων.

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή και η μόνη απάντηση είναι ο μαζικός, αποφασιστικός πανεργατικός αγώνας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Όλοι στην Απεργία στις 2 ΑΠΡΙΛΗ

και στη Συγκέντρωση στις 11 στο πεδίο του Άρεως.

Μάρτης 2009

ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΟΠΟΥ :

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
-ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
-ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
-ΚΑΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
-ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΘΝ ΑΠΟ ΝΕΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
-ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΟΡΙΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ
ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ


ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Η ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗ
ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ
ΥΠΟΜΟΝΗ !