Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΙΚΟ: O ιδιοκτήτης του κτιρίου της ΔΕΗ... Δεν θα πληρώσει το χαράτσι.. Έτσι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να κόψει το ρεύμα στη ΔΕΗ ..........!!!!!

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ !!! Να μπεί στη λίστα με τους "Μεγάλους Έλληνες"... (video)
.και να ανακηρυχτεί, ο "κορυφαίος Έλληνας", τουλάχιστον για το 2011. Ονομάζεται Γ. Αλαϊάδης και είναι ο  ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπου στεγάζεται το εκδοτήριο της ΔΕΗ, που ήταν υπό κατάληψη, με τα γνωστά επακόλουθα. Είναι αποφασισμένος, να μην πληρώσει το "χαράτσι", εάν και εφόσον κοπεί το ρεύμα έστω και σε έναν καταναλωτή. Σ" αυτή την περίπτωση, η εταιρεία θα είναι αναγκασμένη να εκδώσει εντολή διακοπής ρεύματος και για ...τον εαυτό της !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ και ...υποκλιθείτε !!!

                      
Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Γ. Αλαϊάδης by Miss-Jessy-Lays
http://kepparou.blogspot.com/

Ν. Μπογιόπουλος: "Να 'τα τα λεφτά !!! Να πάνε να τα πάρουν" (video)


...πόσο γνωστά είναι τα νούμερα, πόσο γνωστά είναι τα ...ονόματα και πόσο απλή, τελικά, η αλήθεια !!!

Γενική Απεργία 1 Δεκέμβρη 2011


 
Μόλις τώρα αποφασίστηκε από την ΓΣΕΕ γενική απεργία για την πρώτη Δεκέμβρη.Ευκαιρία να μετατρέψουμε αυτή την μέρα σε εξέγερση κατά της νέας χούντας!
Με αφορμή τον νέο προϋπολογισμό λιτότητας, οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ κήρυξαν 24ωρη γενική απεργία για την 1 Δεκέμβρη.
Έχουμε μπροστά μας μια βδομάδα προετοιμασίας για να κάνουμε αυτή την μέρα ξεχωριστή.
«Η απεργία είναι κατά του προϋπολογισμού λιτότητας και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Στάθης Ανέστης.
Ας κάνουμε εμείς αυτή την απεργία να είναι μέρα εξέγερσης κατά του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμου και των ακροδεξιών που τον στηρίζουν!
Σωστά κάποιος σχολιάζει:
Και εκεί που είχαν κάνει…μούγγα στη στρούγγα εδώ και 15 μέρες απο το φόβο μη και…χαθεί το ευρώ και τί θα γίνουμε τώρα που βρήκαν νέα σταθερή κυβέρνηση ξαναεμφανίστηκαν.Ο Παναγόπυλος και η…παρέα του αποφάσισαν 24ωρη απεργία για την 1η Δεκέμβρη για τον…αδικο προυπολογισμό.Business as usual !
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν αυτοί αλλά τι θα κάνουμε εμείς!
Και αυτή η γενική απεργία είναι η πρώτη για το νεόκοπο καθεστώς του αρχιτραπεζίτη και των ακροδεξιών υποστηρικτών του.
Επομένως απαιτείται η μέγιστη κινητοποίηση μας για την πρώτη του Δεκέμβρη και είναι πραγματικά στο χέρι μας να κάνουμε αυτή την μέρα κάτι ξεχωριστό…

Το... μέλλον

thumb

Υποπτες...διατυπώσεις

« Νοσηλευτές – ¨θαλαμηπόλοι¨ στις γαλέρες του ΕΣΥ…»
Tο φώς της δημοσιότητας είδε επιτέλους η πολυαναμενόμενη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, με την οποία καταρτίζεται ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση η επικαιροποιημένη λίστα των ΒΑΕ.
            Με έκπληξη ωστόσο διαπιστώνεται, ότι το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Μονάδες Υγείας, επισήμως τουλάχιστον,  ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από τον κατάλογο, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στην παράγραφο 31 όπου απαριθμούνται τα υπό ένταξη επαγγέλματα Υγείας!!!
            Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την Υ.Α. εντάσσονται στο καθεστώς των ΒΑΕ οι Νοσοκόμοι ( οι οποίοι σημειωτέον αριθμούν περί τους 100 – 150 σε ολόκληρη την επικράτεια) και οι ¨θαλαμηπόλοι¨, ειδικότητα που δεν υφίσταται στα Δημόσια νοσοκομεία αλλά στα κρουαζιερόπλοια
            Η τρικυμία στο κρανίο του συντάξαντα την εν λόγω Υπουργική Απόφαση ήταν τέτοια, πουπαρέλειψε να συμπεριλάβει τους ΠΕ & ΤΕ Νοσηλευτές, τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών, τους ΔΕ & ΥΕ Τραυματιοφορείς, τους ΥΕ Βοηθούς θαλάμων, τις Μαίες και τις Επισκέπτριες Υγείας, το σύνολο σχεδόν του νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες στις σύγχρονες γαλέρες  που  αποκαλούνται Δημόσια Νοσοκομεία!
            Εναλλακτικά, αποκαλύπτεται το σενάριο που θέλει την Κυβέρνηση– και καθ’ υπόδειξη των εκπροσώπων της ¨τρόικα¨ - να επιλύει οριστικά το ζήτημα της πολυδάπανης υγειονομικής περίθαλψης  φορτώνοντας τους ασθενείς σε καράβια, και αναθέτοντας στους ¨θαλαμηπόλους¨ το βαρύ και ανθυγιεινό ξεφόρτωμα, μεσοπέλαγα…

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Για όσους αμφιβάλουν ότι το πάρτυ συνεχίζεται


Ο υπουργός Λοβέρδος που με τόση μανία εφαρμόζει τις εντολές της τρόικας και υπερασπίζεται με όλο του το σθένος τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων «για να μη χρεοκοπήσουμε» δεν έχει μάτια ούτε για τα ρουσφέτια, των οποίων αποδεικνύεται πρωταθλητής ούτε για τις εξοργιστικές σπατάλες που γίνονται στο χώρο.
Το παρακάτω δημοσίευμα από τον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ αφιερώνεται σε όσους ακόμη πιστεύουν ότι τα πράγματα βελτιώνονται και ότι για όλα φταίνε οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Τους φακελάκηδες και τους φασονάκηδες δεν τους ακουμπάει κανείς.
Και για να μην ξεχνιόμαστε προσέξετε το σημείο όπου η εταιρεία που αναφέρεται έχει τον ίδιο νομικό σύμβουλο νοσοκομείο, δύο θεωρητικά πελάτες με αντίθετα συμφέροντα.

Νέος Προϋπολογισμός για το 2012: ανάλυση, σελίδα-σελίδα, από τον Δ. Καζάκη.


(Προειδοποίηση: όσοι έχετε πίεση ή καρδιακά προβλήματα, πάρτε πρώτα το χάπι σας ή να έχετε κοντά σας ένα υπογλώσσιο, για περίπτωση ανάγκης.)


Μάνος Κακλαμάνος & Δημήτρης Καζάκης
Νέος Προϋπολογισμός για το 2012: ανάλυση, σελίδα-σελίδα, από τον Δ. Καζάκη.
Link της συγκεκριμένης σημερινής εκπομπής >>

Πως κλέβουν τις αποδοχές των εργαζόμενων στο δημόσιο


Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει μέσα από αυτό το ιστολόγιο ότι με την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου –μισθολογίου θα επιχειρούνταν μια μεγάλη κλοπή στις αποδοχές των εργαζομένων.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Στη σελίδα 25 της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών ΚΛΙΚ ΕΔΩ  αναφέρεται:
“Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του κοινοποιούμενου νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Συνεπώς,το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του κεφαλαίου δεύτερου του κοινοποιούμενου νόμου (1-11-2011)”.
Τι σημαίνει πρακτικά;
Ότι πλεονάζων χρόνος  σε ένα μισθολογικό κλιμάκιο διαγράφεται!
Δηλαδή τον χάνει ο εργαζόμενος!!!
Παράδειγμα: Ένας εργαζόμενος κατηγορίας ΔΕ, ο οποίος έχει σήμερα συμπληρώσει 23 έτη και 23 μήνες υπηρεσίας και προϋπηρεσίας στο φορέα που υπηρετεί. Σύμφωνα με το νόμο 4024 (άρθρο 28), θα ενταχθεί στο βαθμό Γ, για τον οποίο απαιτείται να έχει 19 έτη και μία ημέρα ως ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο. Καθώς του περισσεύουν τέσσερα έτη και 23 μήνες θα καταταγεί στο Μισθολογικό Κλιμάκιο 2 (Μ.Κ.) του Γ βαθμού (κάθε μισθολογικό κλιμάκιο αντιστοιχεί σε δύο χρόνια υπηρεσίας).
Όμως και πάλι του περισσεύουν 23 μήνες, οι οποίοι διαγράφονται!
Που θα πάνε τα κλεμμένα;
Μα στους  αναξιοπαθούντες …τραπεζίτες και τοκογλύφους και για επιδοτήσεις στους …δυστυχισμένους  μεγαλοεπιχειρηματίες !
Θα φροντίσει γι αυτό η συγκυβέρνηση της εξαθλίωσης υπό τον Λ. Παπαδήμο.