Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Με μόλις 200 προσλήψεις συμβασιούχων μάχονται την πανδημία

17/08/2009
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Με περιορισμένης εμβέλειας μέτρα, που αφορούν την πρόσληψη μόλις 200 ατόμων και μάλιστα συμβασιούχων, επιχειρείται η αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης, αλλά και γενικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία.
Το οξυμένο πρόβλημα των νοσοκομείων η κυβέρνηση αποπειράται να το επιλύσει με δήθεν προσλήψεις, που εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, καθώς το ανεπαρκές προσωπικό παραμένει ανεπαρκές, αφού:
* Αποφασίζουν την πρόσληψη μόλις 200 ατόμων.
* Και το σύνολο αυτών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ήτοι διάρκειας 8 μηνών.
Οι μικροκομματικές προσλήψεις αποσκοπούν στην αντιμετώπιση επειγουσών και επιτακτικών αναγκών των νοσοκομείων, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου επί των δαπανών υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Λέγκα.
Οι οκτάμηνες συμβάσεις αφορούν την κάλυψη των αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Η προκαλούμενη δαπάνη, όπως επισημαίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα καλυφθεί από πιστώσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ και οι προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, γίνονται πέραν του προβλεπόμενου αριθμού προσλήψεων που έχουν προγραμματιστεί.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση από πλευράς του υπουργείου Οικονομίας. Προ ημερών προηγήθηκε εγκύκλιος που επιβάλλει την ισομερή κατανομή εφημεριών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, δηλαδή λιγότερες εφημερίες και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.