Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοί θέλουν να μετατρέψουν το καρδιοχειρουργικό του Αγία Σοφία σε διακομιστικό κέντρο προς το εξωτερικό


Τους κ.κ. Κουρτέση, διευθυντή παιδοκαρδιοχειρουργό του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας “Αγ. Σοφία”,Αζαρεάδη, διευθυντή παιδοκαρδιοχειρουργό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, και Σαρρή, διευθυντή παιδοκαρδιοχειρουργό της ιδιωτικής κλινικής “Μητέρα”, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα υπογραφής και σφραγίδας για τη μετάβαση μικρών ασθενών στο εξωτερικό προκειμένου να χειρουργηθούν, υπέδειξε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο παιδοκαρδιοχειρουργός του “Αγ. Σοφία” κ. Καλλικούρδης ως τα πρόσωπα – κλειδιά σχετικά με τη ροή παιδιών σε κέντρα του εξωτερικού και τη μετατροπή του τμήματος σε “πρακτορείο υγειονομικού τουρισμού”.
Ο κ. Καλλικούρδης κάλεσε τις αρμόδιες αρχές και το υπουργείο Υγείας να ερευνήσουν ποιοι και πόσοι είχαν το σχετικό δικαίωμα υπογραφής και σφραγίδας, καθώς και τα πόθεν έσχες τους για τα τελευταία 25 χρόνια.
Τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με τη συμμετοχή δύο εκ των τριών παιδοκαρδιοχειρουργών του “Αγ. Σοφία” και γονέων παιδιών τα οποία έχουν νοσηλευθεί στο τμήμα. Από τη συνέντευξη Τύπου απουσίαζε ιδία βουλήσει ο παιδοκαρδιοχειρουργός του ιδρύματος κ. Κουρτέσης…
Από την πλευρά του, ο παιδοκαρδιοχειρουργός του “Αγ. Σοφία” κ. Καλαβρουζιώτης ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας Υγείας Ν. Πολύζος έχει υποστηρίξει ότι η χώρα έχει τρία παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα, στο “Αγ. Σοφία”, το Ωνάσειο και το “Μητέρα”, και ίσως χρειάζεται λιγότερα, ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι το τμήμα υποστελεχώνεται σκοπίμως εδώ και 1,5 χρόνο και δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη οι κενές θέσεις.
Οι δύο παιδοκαρδιοχειρουργοί δήλωσαν, μάλιστα, ότι προτίθενται να προσφύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να υπρασπίσουν την τιμή και την επιστημονική και ανθρώπινη υπόληψή τους, ενώ διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν στα χέρια του κανένα πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), παρά το γεγονός ότι, όπως οι ίδιοι σημείωσαν, ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει κατά καιρούς αποτελέσματα και διαπιστώσεις ΕΔΕ.
Εκ μέρους των 234 γονέων παιδιών τα οποία έχουν νοσηλευθεί στο παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του “Αγ. Σοφία”, η κ. Κουκουλάκη προανήγγειλε ότι πρόκειται να καταθέσουν συλλογική μηνυτήρια αναφορά κατά εκείνων των αρμοδίων οι οποίοι καταφέρονται κατά των γιατρών και των ιδίων, ενώ επανέλαβε την καταγγελία σχετικά με απαίτηση του Ωνασείου κάποιοι από τους γονείς να καταβάλουν 7.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθούν τα παιδιά τους.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημ. Βαρνάβας έκανε λόγο για στοχοποίηση των παιδιατρικών νοσοκομείων εκ μέρους της κυβέρνησης και του Αν. Λοβέρδου και σημείωσε ότι οι επιθέσεις του υπουργού Υγείας κατά των γιατρών και των γονέων αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλ. Σιώρας υποστήριξε ότι ευνοείται ποικιλοτρόπως και σκανδαλωδώς το Ωνάσειο.

Υποβαθμίζουν και το τμήμα ινοκυστικής
Εξάλλου, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του τμήματος ινοκυστικής του “Αγ. Σοφία” Στ. Ντουντουνάκης ανέφερε ότι το τμήμα υποβαθμίζεται και υποστελεχώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, ενώ παρακολουθεί περισσότερα από 400 παιδιά και είναι το μόνο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε ότι το τμήμα λειτουργεί σήμερα με έναν γιατρό – διευθυντή, έναν πνευμονολόγο μερικής απασχόλησης (κάθε Τρίτη και Πέμπτη) και μία νοσηλεύτρια…
Ο Στ. Ντουντουνάκης ζήτησε να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη και ενέργεια για συγχώνευση – κατάργηση του τμήματος, να ενισχυθεί το τμήμα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βάσει των διεθνώς αποδεκτών προτύπων, καθώς και να διατεθούν αποκλειστικές κλίνες με μονόκλινα δωμάτια για τις ανάγκες νοσηλείας του τμήματος.
Από Αυγή
Μπορεί ο κύριος Καλλικούρδης να καταγγέλλει επώνυμα αλλά μην ελπίζει ότι ο Λοβέρδος θα ασχοληθεί με το πόθεν έσχες των τριών διευθυντών. Του αρκεί το ότι το ΕΣΥ διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Εάν ήθελαν και το πόθεν έσχες θα ήλεγχαν και το ποιοί μετέχουν στα κυκλώματα θα είχαν βρει, τους αρκεί όμως να τρομοκρατούν τους γονείς και τους γιατρούς που καταγγέλλουν οτιδήποτε αρκεί να τους βοηθάει στην κούρσα της διαδοχής.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ;


Όπου και αν ρωτήσεις το πρώτο που σου λένε είναι ότι:"δεν υπάρχουν χρήματα".Μιλάμε όμως για ώρες τις οποίες έχεις δουλέψει (αργίες,νυχτερινά) και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.Από 5-7 μήνες.Τί γίνετεαι άραγε;;Όταν όμως το κράτος και όλοι αυτοί που κυβερνούν ψηφίζουν τα χαράτσια και τους φόρους,σου λένε τότε:"ότι σε 40 μέρες αν δεν τα πληρώσεις θα έχεις κυρώσεις από το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι ενημέρωση στην εφορία ή στην τράπεζα στην οποία μπαίνει ο μισθός σου".Το αν έχεις χρήματα για να πληρώσεις δεν σε ρωτά κανείς.Την ίδια ώρα που οι μισθοί μας μειώνονται.
Εμείς τί κάνουμε;Απευθύνουμε το ερώτημα πρώτα στους εργαζόμενους που δίνουν την μάχη στο χώρο της υγείας.Μια εργασία που αυξάνεται καθημερινά,με έναν υπουργό που απαξιώνει τα νοσοκομεία,με μισθούς πείνας,με συνεχή πίεση,με προγράμμα που για να καλυφθούν οι βάρδιες οι εργαζόμενοι γίνονται λάστιχο.
Το ερώτημα απευθύνεται και στις ομοσπονδίες που απλά παρακολουθούν ή απλά βγάζουν μια ανακοίνωση,για να φύγει και η ευθύνη από πάνω τους χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα .
Ό υπουργός υγείας μπορεί άραγε να απαντήσει ή τον απασχολεί μόνο η μάχη της διαδοχής στο κόμμα του;


AYTONOMH NOΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.....