Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η Ελληνική Δικαιοσύνη ξεγυμνώνει την παράνομη κυβέρνηση Παπανδρέου

όταν μία κυβέρνηση παρανομεί, τότε όπως λέει και ο σοφός λαός «λίγα είναι τα ψωμιά της»…

Το ότι η παρούσα κυβέρνηση Παπανδρέου – ΔΝΤ είναι παράνομη, έχει λεχθεί κατά κόρον. Και δεν το είπαμε εμείς, που μηδενικές γνώσεις έχουμε από νομικές γνώσεις και δη γνώσεις λειτουργίας και εφαρμογής του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά το έχουν καταγγείλει επωνύμως και επισήμως έγκριτοι συνταγματολόγοι –οι πλέον ειδικοί δηλαδή- που παρεπιμπτόντως υπήρξαν στο παρελθόν και συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, πατέρα της σημερινής πρωθυπουργικής καρικατούρας, Γιώργου Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση της παρανομίας, η κυβέρνηση των «αγορών», η κυβέρνηση που παραδίδει κομμάτι-κομμάτι την χώρα και τους κατοίκους της στους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες, είναι εδώ και αποκαλύπτεται, όπως την φυσικό να γίνει, αργά αλλά σταθερά η παρανομία της και η κατοχική της μορφή. …

Η κατοχική μορφή του τσίρκουλου Παπανδρέου, ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορέσει να υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, αυτή η κυβέρνηση που δεν σέβεται το Σύνταγμα της χώρας, έχει αρχίσει να ξεγυμνώνεται από άξιους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι προτάσσουν τους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδας, έναντι της ανομίας των κυβερνώντων. Όχι, δεν θα ασχοληθώ με την παρανομία του μνημονίου, αλλά θα ασχοληθώ με την παρανομία της παρεούλας των θλιβερών πρόθυμων του περίγυρου Παπανδρέου, οι οποίοι καταπατούν με κάθε τους απόφαση, με κάθε άνοιγμα του στόματός τους, τους νόμους του κράτους και λειτουργούν εις βάρος των πολιτών της χώρας.

Αξίζει να παρατηρήσουμε δύο πρόσφατες δικαστικές που αποδεικνύουν των γραφομένων το αληθές. Που αποδεικνύουν πως οι σημερινοί άρχοντες είναι ταυτόχρονα και βιαστές όχι μόνο της λογικής, όχι μόνο της ηθικής, αλλά και των βασικών θεσμών που διέπουν την εύρυθμη λειτουργία ενός κράτους. Δυστυχώς, οι παρακάτω δικαστικές αποφάσεις καταδεικνύουν πως οι κυβερνώντες παραβιάζουν το Σύνταγμα, νομοθετώντας κατά των βασικών αρχών λειτουργίας του, οι οποίες προστατεύουν την χώρα και τους πολίτες της.

Πρώτη περίπτωση:

Ένας δανειολήπτης κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα, η οποία πλέον του οφείλει 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επειδή παρέδωσε τα δεδομένα του σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς την έγκριση του.
Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε το δανειολήπτη, καθώς θεώρησε ότι όντως προσβάλλεται η προσωπικότητα του οφειλέτη, όταν οι τράπεζες παραδίδουν χωρίς δισταγμό τα στοιχεία του σε εταιρείες ρύθμισης οφειλών, χωρίς τη γραπτή άδεια του οφειλέτη.
Οι καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ενδεχομένως να σταματήσει η κατάσταση που έχει παγιωθεί πια, όπου οι εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούν κατ’ εξακολούθηση τους οφειλέτες των τραπεζών.
Όπως αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν τηλέφωνο τον οφειλέτη πάνω από μια φορά την ημέρα, ούτε και να τον ενοχλούν στον χώρο εργασίας του.
Το ωράριο επικοινωνίας είναι 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ, ενώ σε περίπτωση που εκφράσει ενόχληση ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν.

Δεύτερη περίπτωση:

Αποζημίωση για ηθική βλάβη δικαιούνται οι εργαζόμενοι των οποίων μειώνεται ο χρόνος εργασίας τους άλλα και οι αποδοχές τους χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Πρόκειται για απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος επιδίκασε αποζημίωση 1.500 ευρώ υπέρ εργαζομένου -μαθηματικός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου-κρίνοντας ότι η μείωση αυτή αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου η μονομερής από τον εργοδότη βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας παρέχει στον υπάλληλο το δικαίωμα να θεωρήσει την μεταβολή αυτή ως άτακτη καταγγελία της εργασιακής σχέσης και να απαιτήσει την νόμιμη αποζημίωση ή να αξιώσει την τήρηση των συμβατικών όρων.
Επιπλέον, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας συνιστά και ηθική βλάβη , καθώς από τη συμπεριφορά των υπευθύνων του σχολείου υπέστη προσβολή της προσωπικότητάς του , υποβαθμίστηκε ως άνθρωπος και ως καθηγητής στους συναδέλφους του, τους μαθητές , τους γονείς τους και τον περίγυρό του.

Και όταν μία κυβέρνηση παρανομεί, τότε όπως λέει και ο σοφός λαός «λίγα είναι τα ψωμιά της»…
http://nosokomeiolimnou.gr

ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ, κ. ΛΟΒΕΡΔΟ

Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 26-4-11
Γελάει ο κόσμος με τα επικοινωνιακά «σόου» του κ. Λοβέρδου και του κ. Μουσιώνη. Οι καταγγελίες για ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό διαψεύδονται μετά βδελυγμίας, κούτες με σύριγγες ανακαλύπτονται πίσω από κλειστές πόρτες με το … φακό στο χέρι (!!!), γίνονται αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε επαρχιακά νοσοκομεία και δίνονται διαβεβαιώσεις του στυλ «μη φοβάστε, δεν θα συγχωνευτείτε εσείς αλλά οι … διπλανοί».
Όλα αυτά θα προκαλούσαν μόνο θυμηδία, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και οι διάφοροι «παρατρεχάμενοι» τις τελευταίες μέρες ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ κάνοντας προσωπικές επιθέσεις σε γιατρούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για τη δημόσια περίθαλψη επειδή οι τελευταίοι τόλμησαν να πουν την αλήθεια για τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα τμήματά τους.
Και οι πέτρες ξέρουν ότι οι γιατροί αυτοί που «στοχοποιήθηκαν» πασχαλιάτικα –όπως ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΜΕΘ του «Ασκληπιείου» - έχουν επιδείξει επιστημονική και κοινωνική (με την έννοια της ανιδιοτέλειας) προσφορά τέτοια, που οι λιγοστοί αυλοκόλακες «συνάδελφοι» που περιστοιχίζουν τον κ. Λοβέρδο δεν την έχουν δει ούτε στον ύπνο τους. Άλλωστε για αυτούς ο όρος «ανιδιοτέλεια» είναι άγνωστη λέξη …
Επίσης, και οι πέτρες ξέρουν ότι αντίθετα δεν γίνεται κουβέντα για τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ που με τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου συνεχίζουν να διαγουμίζουν τα νοσοκομεία, αδίστακτοι και ανενόχλητοι, καθαιρώντας ακόμα και … διοικητές νοσοκομείων (!) προκειμένου να καλύψουν τις ατασθαλίες τους. Και αυτό γιατί έχουν «άκρες» στην «αυλή» που περιστοιχίζει τον υπουργό. Άλλωστε η διατήρηση και διαιώνιση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοκαθηγητικού και μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου –που αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς και παραοικονομίας μέσα στα νοσοκομεία- είναι βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και της τρόϊκας.
Προειδοποιούμε :
Οι γελοίες, σπασμωδικές και παράνομες προσπάθειες τρομοκράτησης των νοσοκομειακών γιατρών και των άλλων εργαζόμενων να «μην μιλάνε» και να μην καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα δεν τρομοκρατούν κανέναν.
Οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου να εγκαταλείψουν κάθε ιδέα για διώξεις (!!!) ενάντια σε γιατρούς που καταγγέλλουν τα προβλήματα των νοσοκομείων, γιατί θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.
Από την άλλη, οι προσπάθειες συγκάλυψης διάφορων «λερωμένων» του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου που «χαϊδεύει» ο υπουργός, και ειδικά της συγκεκριμένης «παρέας» που στεγάζεται στην «αυλή» του, επίσης θα πέσουν στο κενό. Θα φροντίσει γι’ αυτό το νοσοκομειακό κίνημα.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ !
ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ –
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ! κατα συρροή !


Η πραγματικότητα βοά.
Τα Νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από υλικά κι έχουν καταρρεύσει από έλλειψη προσωπικού.
Υπεύθυνος γι αυτή την κατάσταση είναι ο καλύτερος μαθητής της τρόικας, ο Α Λοβέρδος.
Αντί να παραδεχτεί τις ελλείψεις και ν΄ αναζητήσει λύση, ο κ. Λοβέρδος με επαναλαμβανόμενες παραληρηματικές δηλώσεις καταγγέλλει τους γιατρούς ως δολιοφθορείς και ο παρατρεχάμενός του κ. Μουσιώνης ανακαλύπτει γιάφκες με σύριγγες, οινόπνευμα και γάζες.
Οι δύο αυτοί κύριοι ας κοιταχτούν στον καθρέφτη τους για να δουν τους πραγματικούς δολιοφθορείς του δημόσιου συστήματος υγείας και ας πάψουν την άθλια προπαγάνδα που παραπέμπει σε αυταρχικά καθεστώτα της Β. Αφρικής.

Λοβέρδος: Φήμες οι ελλείψεις -- Γιατροί: Αυτογελοιοποιείσαι

26/04/2011 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Ψευδείς φήμες χαρακτήρισε για άλλη μία φορά τις καταγγελίες περί έλλειψης υλικών στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Την Κυριακή του Πάσχα επισκέφτηκε το νοσοκομείο Βέροιας, ένα χρόνο μετά την περιπέτεια της υγείας του, όταν πήγε ως ασθενής στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητο του τότε διοικητή του νοσοκομείου, για να κάνει αξονική τομογραφία, αλλά δεν τα κατάφερε επειδή ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργούσε. Αμέσως μετά, είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Αμεση και σκληρή όμως ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα, στον υπουργό Υγείας. «Βλέπει οφθαλμαπάτη» ύπαρξης υλικών στα νοσοκομεία και «είναι δικαίωμά του να αυτογελοιοποιείται», δήλωσε ο Δ. Βαρνάβας. Κατηγόρησε τόσο τον Α. Λοβέρδο όσο και τον Α. Μουσιώνη ότι αυτοί είναι οι «πραγματικοί δολιοφθορείς του δημόσιου συστήματος υγείας».

Στη προχθεσινή επίσκεψη, τον υπουργό συνόδευε ο διοικητής της Α'' ΥΠΕ, Αρης Μουσιώνης. Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο Α. Μουσιώνης χαρακτήρισαν «ψευδείς και άσχετες φήμες» τα όσα διαδίδονται, ότι κινδυνεύουν ασθενείς από έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία.

Ο Α. Λοβέρδος διέψευσε επίσης τις φήμες περί κλεισίματος του Νοσοκομείου Νάουσας ή συγχώνευσής του με το Νοσοκομείο Βέροιας. Εκανε λόγο για συνεργασία των δύο νοσοκομείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού Ημαθίας και έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας να καταθέσει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Οπως είπε, στις 5 Μαΐου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν οι οικονομικές μελέτες για τα οφέλη που θα προκύψουν από τη νέα διαχείριση των νοσοκομείων που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Η ημερίδα θα αφορά τα νοσοκομεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, δηλαδή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως έγινε και στην Αθήνα.

Η ΟΕΝΓΕ για τις ελλείψεις


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece 
Αθήνα, 26 Απριλίου 2011
προς
¨ τις Ενώσεις Γιατρών
¨ τις Πενταμελείς Επιτροπές
συνάδελφοι
Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε
ακατάσχετο υβρεολόγιο εναντίον του ιατρικού σώματος,  προκειμένου
να συγκαλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και τις δικές του
συνακόλουθες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα
Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούν να
διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις λειτουργίες τους.
Πέραν των ύβρεων ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να επιβάλλει μηχανισμούς
φίμωσης των συναδέλφων οι οποίοι τολμούν να καταγγείλουν τις
ελλείψεις,  παραγγέλλοντας στο Σώμα Επιθεωρητών  (ΣΕΥΥΠ)  να
διενεργεί ΕΔΕ και στους Διοικητές να επιβάλουν πειθαρχικές κυρώσεις.
Καλούμε τις Ενώσεις,  τις Πενταμελείς Επιτροπές,  αλλά και κάθε
συνάδελφο:
1.- Να καταγράψουν και να στείλουν* στην ΟΕΝΓΕ ελλείψεις σε υλικά
καθώς και σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό,  οι οποίες αποτελούν
εμπόδιο στη σωστή άσκηση της ιατρικής, είτε απειλούν να οδηγήσουν
σε αναστολή λειτουργίας Κλινικές και Εργαστήρια.
2.- Να μην ενδώσουν στο κλίμα τρομοκράτησης του υπουργείου και να
συνεχίσουν να καταγγέλλουν ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό,
έχοντας δεδομένη την πλήρη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.
Συναδελφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αλλού πηγαίνει ο υπουργός κι αλλού οι σύμβουλοί του!


Φαίνεται πως στο Υπουργείο Υγείας έχουν χάσει κάθε έννοια προσανατολισμού. Αλλού πηγαίνει ο υπουργός κι αλλού οι σύμβουλοί του.
Στις 27 και 28-1 ο υπουργός αποζημιώθηκε με 598,89 ευρώ για έξοδα μετάβασης στα Ιωάννινα «προκειμένου να παρευρεθεί σε συναντήσεις με θέματα διατροφής, άθλησης και υγείας» όπως αναφέρει η σχετική απόφαση (κλικ εδώ).
Τον υπουργό συνόδεψε στις συναντήσεις ο Καινούργιος Γεώργιος, ο οποίος αποζημιώθηκε με 415,77 ευρώ (κλικ εδώ).
Μέχρι στιγμής τίποτα το περίεργο και μεμπτό.
Έλα όμως που ο συνοδός του υπουργού εμφανίζεται ότι τις δύο συγκεκριμένες μέρες δεν τον συνόδεψε στα Ιωάννινα, αλλά στη Θεσσαλονίκη!
Προφανώς δεν πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά για εικόνα ενδεικτική του τι επικρατεί ακόμη και στο στενό περίγυρο των συμβούλων του Α. Λοβέρδου.
Φανταστείτε τι συμβαίνει στον ευρύτερο περίγυρο…
Υgeianet