Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

«ΟΧΙ»!


Αυτοί που δίνουν 28 δισ. στους τραπεζίτες,
αλλά χτες - και μάλιστα διά πρωθυπουργικού διαγγέλματος - ανακοίνωσαν «μηδενικές αυξήσεις» (!) στο δημόσιο τομέα,
ζητούν από τους εργαζόμενους «συναίνεση»!
*
Αυτοί που στον προϋπολογισμό μείωσαν κατά 10% τα φορολογικά έσοδα από τις Ανώνυμες Εταιρείες,
αλλά χτες - και μάλιστα διά πρωθυπουργικού διαγγέλματος - ανακοίνωσαν αύξηση του φόρου στα καύσιμα,
ζητούν από τα λαϊκά νοικοκυριά «συμπαράταξη»!
*
Αυτοί που χρωστάνε 10 δισ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία
και όχι μόνο δεν τα δίνουν, αλλά μόλις χτες ανακοίνωσαν - και μάλιστα διά πρωθυπουργικού διαγγέλματος - αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων,
ζητούν από τους εργάτες «συνεννόηση»!
*
Αυτοί που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τα επιδόματα των ανέργων,
αλλά πριν μια βδομάδα ανακοίνωσαν επιδοτήσεις 4 δισ. υπέρ βιομηχάνων στο όνομα της ανεργίας (!),
ζητούν από τους ανέργους «ομοψυχία»!
*
Αυτοί που κατάργησαν μέχρι και το συμβολικό φόρο του 1% επί των συγχωνεύσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου,
αλλά χτες ανακοίνωσαν - και μάλιστα δια πρωθυπουργικου διαγγέλματος - την περικοπή των επιδομάτων,
ζητούν από τον προλετάριο «συστράτευση»!
*
Αυτοί που μοιράζουν 10 δισ. από το ΕΣΠΑ στους «άπορους» καπιταλιστές,
αλλά χτες - και μάλιστα διά πρωθυπουργικού διαγγέλματος - αποκάλεσαν τους εργαζόμενους «ρετιρέ» (!)
ζητούν από τους «εύπορους» μισθωτούς «κατανόηση»!
*
Αυτοί που τα κάνουν πλακάκια με «εταίρους» και «φίλους» στην ΕΕ και
μας έχουν δεμένους πισθάγκωνα στην ευρωζώνη των πολυεθνικών και των τοκογλύφων,
ζητούν «ομοθυμία» από ένα λαό - υποζύγιο!
*
Η απάντηση είναι ένα ξερό «ΟΧΙ»!
Και συμπλήρωσή της αυτονόητη:
Αντίσταση, Ανυπακοή, Απειθαρχία, Αντεπίθεση, Ανατροπή!
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5483814&publDate=3/2/2010

Πανεπιστημιακοί: Ασυδοσία λόγω θεσμικού πλαισίου!

03/02/2010  (ΠΑΤΡΙΣ)

Της Αννας Κωνσταντουλάκη
Στις εκάστοτε ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που δεν έχουν φροντίσει και ούτε έχουν όπως φαίνεται την πολιτική βούληση να θεσπίσουν ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις των πανεπιστημιακών γιατρών με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, απέδωσαν την ασυδοσία που υπάρχει σήμερα στο χώρο της υγείας ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης και Χάρης Βαβουρανάκης.
Ο κ. Πασπάτης, είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “το πολιτικό σύστημα, χρησιμοποιεί τους πανεπιστημιακούς γιατρούς και οι πανεπιστημιακοί γιατροί, χρησιμοποιούν το πολιτικό σύστημα και έτσι ωφελούνται όλοι”.
Υπογραμμίστηκε ακόμη ότι το υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να τοποθετήσει νέες διοικήσεις και στις ΔΥΠΕ και τα νοσοκομεία, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά.
Ναι στα απογευματινά με διαφάνεια
Αναφορικά με τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, η θέση του Συλλόγου είναι ότι πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με διαφανή τρόπο και με την τήρηση του νομικού πλαισίου που τα διέπει.
ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Σηκώνει το γάντι της αντιπαράθεσης με τους πανεπιστημιακούς η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών

03/02/2010   (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)
 Οι «φεουδάρχες» του ΠΓΝΠ 



Καυστική απάντηση δίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας (Ε.Ι.Ν.Α.) στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Πανεπιστημιακών Ιατρών για τις ενέργειες αυτονόμησης που κάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Κι όπως όλα δείχνουν η κόντρα θα συνεχιστεί , με απρόβλεπτες εξελίξεις,  εάν άμεσα το Υπουργείο Υγείας δεν ξεκαθαρίσει τις συνθήκες εφαρμογής του νόμου Αβραμόπουλου και του πολυδιευθυντικού συστήματος.  
 Υπενθυμίζουμε ότι με προχθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Πανεπιστημιακών Γιατρών μιλούσε για  «ενορχηστρωμένη επιχείρηση που περιβάλλεται από ανεφάρμοστα έωλα νομικά προτάγματα» και ότι με τη « διαδικασία αμφισβήτησης του υφισταμένου, βάση του ιδρυτικού νόμου που διέπει την λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθεστώτος επιστημονικής λειτουργίας και διοίκησης των Πανεπιστημιακών Μονάδων, πλήττει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία τους». 

     Η διοίκηση της Ε.Ι.Ν.Α. στέκεται σε δύο συγκεκριμένα σημεία της ανακοίνωσης των πανεπιστημιακών τα οποία αφορούν την «συνέχεια δυσλειτουργίας των Πανεπιστημιακών Κλινικών που επέφερε ο σεισμός του Ιουνίου 2008» και την αναφορά-στοχοποίηση της Ε.Ι.Ν.Α. ως ηθικό αυτουργό για «περαιτέρω πλήγματα στην ήδη προβληματική λειτουργία» των Πανεπιστημιακών Κλινικών» κι εξηγεί στην συνέχεια πως:
      «Η παραπάνω αναφερόμενη αόριστα ως «δυσλειτουργία» είναι ουσιαστικά αναφορά στην υποχρεωτική «φιλοξενία» κλινικών του Γ.Ν. «Αγ. Ανδρέα» στο Π.Γ.Ν.Π. Η Ε.Ι.Ν.Α. δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τον σεισμό του 2008 ενώ για την ορθολογική λειτουργία των φιλοξενούμενων κλινικών στο Π.Γ.Ν.Π. είχαμε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της αυτόνομης λειτουργίας αυτών μέχρι την εξεύρεση μόνιμης κτιριακής λύσης. Οι προτάσεις της Ε.Ι.Ν.Α. φυσικά αγνοήθηκαν αφού προσέκρουαν στα φεουδοκτητικά συμφέροντα κάποιων Πανεπιστημιακών κλινικών τα οποία προφανώς υπερτερούσαν του κοινού οφέλους».
        Σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό  « ενορχηστρωμένη επιχείρηση» η ΕΙ.Ν.Α. διερωτάται:
       «Για ποια «επιχείρηση» γίνεται λόγος κι εφ όσον αυτή «περιβάλλεται από ανεφάρμοστα και έωλα νομικά προτάγματα» τότε ποιος ο λόγος ανησυχίας; Η αναφερόμενη «εξαίρετη υπηρεσία» που προσφέρουν οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε όλοι. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. επωμίζονται το κύριο φόρτος εργασίας. Ωστόσο, στην καθημερινή πράξη οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. αντιμετωπίζονται απαξιωτικά από κάποια μέλη ΔΕΠ όλων των βαθμίδων - σαφώς όχι από όλους». 
          Στην ίδια ανακοίνωση η Ε.Ι.Ν.Α. επικαλείται  καθημερινά παραδείγματα «αλαζονείας» τα οποία κορυφώνονται σε περιόδους κινητοποιήσεων της Ένωσης οπότε και η «φεουδαρχική αντίληψη κάποιων πανεπιστημιακών γιατρών εκφράζεται με τον χειρότερο τρόπο». 
         Καταλήγοντας η Ε.Ι.Ν.Α. διευκρινίζει ότι: «Τα προβλήματα αυτά δεν αφορούν την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ με τους οποίους οι σχέσεις είναι απόλυτα αρμονικές και η καλή συνεργασία είναι δεδομένη. Τα προβλήματα που δημιουργούνται αφορούν συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς γιατρούς οι οποίοι επιπλέον προσπαθούν να παρουσιάσουν το θέμα της αυτονόμησης του Ε.Σ.Υ. σαν επίθεση κατά των θεσμών, του Πανεπιστημίου και άλλα συναφή προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κλίμα διχασμού και με σκοπό να συσπειρώσουν όλους τους πανεπιστημιακούς γιατρούς έναντι των γιατρών του Ε.Σ.Υ. ούτως ώστε να διατηρήσουν την απολυταρχία τους».
        Και προσθέτει πως «για να υπάρχει καλή συνεργασία και εύρυθμη λειτουργία πρέπει να τηρούνται κάποιοι δεοντολογικοί κανόνες όπως η επιστημονική ανεξαρτησία αλλά και ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των γιατρών».

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – Η ΓΣΕΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010)
Η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού της χώρας ανακοίνωσε χθες ένα απαράδεκτο, άδικο, ανάλγητο και συνάμα αναποτελεσματικό νέο πακέτο μέτρων. Εγκατέλειψε ακόμα και τις ελάχιστες προεκλογικές δεσμεύσεις για προστασία του εισοδήματος και διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Έτσι  οδηγούμαστε στο σχέδιο Β΄ της Κυβέρνησης και τη σκληρότερη εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας που αποτελεί τον πολιορκητικό κριό μιας ολομέτωπης επίθεσης κατά των εργαζομένων. Μια επίθεση που θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί και τα επόμενα χρόνια.
Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν όλα: πάγωμα μισθών για δεύτερη χρονιά, μείωση εισοδημάτων, αντιασφαλιστικές επεμβάσεις και αύξηση ορίων ηλικίας για όλους, χτύπημα της απασχόλησης, φορομπηχτικά μέτρα, αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων, δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων. Πρόκειται την πιο σκληρή ταξική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος του κεφαλαίου, στο όνομα της πλήρους πειθάρχησης στις νεοφιλελεύθερες επιταγές των αγορών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, ούτε βέβαια αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα που πέρα από τον αντεργατικό χαρακτήρα τους, θα παγώσουν την οικονομία και θα διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.
Η πολιτική αυτή για να αντιμετωπιστεί απαιτεί τον ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων. Το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες όλων των εργαζομένων.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι εγκληματικό να συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Στην αυριανή συνεδρίαση πρέπει να υπάρξουν δύο αποφάσεις:
  Άμεση καταγγελία και αποχώρηση από την επιτροπή διαλόγου για το ασφαλιστικό.
 Προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 10/2 ως άμεση απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε μαζί με την απεργία της ΑΔΕΔΥ να πάρει τον χαρακτήρα της Γενικής Απεργίας.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις στη ΓΣΕΕ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να κινηθούν με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Καλούμε ιδιαίτερα τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να σταματήσουν την πρακτική διευκόλυνσης της κυβέρνησης, πρακτική που αν συνεχιστεί θα βάλει ταφόπλακα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία να εντείνουν την πάλη τους, προκειμένου αυτή η πολιτική να ανατραπεί. Να αποφασίσουν τη συμμετοχή στην Απεργία στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να πάρει χαρακτήρα παλλαϊκού ξεσηκωμού και να οργανώσουν τον αγώνα όλων των εργαζομένων. 

Αγγελος...Εξάγγελος


Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

  •  Παγώνουν μισθοί και προσλήψεις στο Δημόσιο
  • Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
  • Αύξηση του φόρου στα καύσιμα 

Διάγγελμα για κλάματα

Υπ. Υγείας: προτάσεις για τις θέσεις των Διοικητών των επτά ΥΠΕ

02/02/2010    (ΑΠΕ)




Γραφείο Τύπου
    Τηλ. 210.5205291
   Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2010
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Α. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό κατέθεσε την πρόταση για τις θέσεις των Διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι επελέγησαν σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ανοικτής Διακυβέρνησης.
    Αναλυτικά προτείνονται:
    -Για την 1η ΥΠΕ (Αττικής) ο κ. Αναστάσιος Χατζής.
    -Για την 2η ΥΠΕ (Πειραιά και Αιγαίου) η κα Χριστίνα Παπανικολάου.
    -Για την 3η ΥΠΕ (Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) ο κ. Χρήστος Ζηλίδης.
    -Για την 4η ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) ο κ. Αριστείδης Μπουσουλέγκας.
    -Για την 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ο κ. Πέτρος Τομάρας.
    -Για την 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νησιών, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) ο κ. Παναγιώτης Γκούμας.
    -Για την 7η ΥΠΕ (Κρήτης) ο κ. Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης.
 Β. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προτείνει για Πρόεδρο του Οργανισμού Καταπολέμησης και Αντιμετώπισης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) την κα Μινέρβα-Μελπομένη (Μένη) Μαλλιώρη, σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ανοικτής Διακυβέρνησης.
 Γ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ανοικτής Διακυβέρνησης επελέγησαν, και ορίζονται από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:
    -Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) ο κ. Δημήτριος Πύρρος και Υποδιοικητής ο κ. Ιωάννης Ξενέλης.
    - Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο κ. Ιωάννης Ροτζιόκος και Αντιπρόεδροι οι κ. Παναγιώτης Τζανετής και Παναγιώτης Κορμάς
    -Πρόεδρος του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής ο κ. Νικηφόρος Αγγελόπουλος.
 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ
    Γεννήθηκε το 1950 , Παιδίατρος, έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία.
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
    Γεννήθηκε το 1952, Βιοπαθολόγος, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γενική Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέλος του Δ.Σ. του "Θριασίου" και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΛΙΔΗΣ
    Γεννήθηκε το 1960, είναι Επίκουρος Καθηγητής του Α΄ ΤΕΙ Λάρισας, έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας και Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Ηπείρου.
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΕΓΚΑΣ
    Γεννήθηκε το 1945, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ. και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΕΔΠ του Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Γενικός Διευθυντής Β'' ΠΕΣΥ.
   ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
    Γεννήθηκε το 1955, καθηγητής Μάρκετινγκ ΤΕΙ Αθήνας και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
    Γεννήθηκε το 1948, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρρυγγολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών ΩΡΛ και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Στέγης Υγειονομικών Ελλάδος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.
    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗΣ
    Γεννήθηκε το 1945, Iατρός Aκτινολόγος, έχει διατελέσει Bουλευτής Ηρακλείου και Πρόεδρος του Βενιζέλειου-Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου.
  ΜΙΝΕΡΒΑ-ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ
    Γεννήθηκε το 1952, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής, Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ την περίοδο 1997-1999.
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΥΡΡΟΣ
    Γεννήθηκε το 1961, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Ιατρική Επειγόντων Περιστατικών και Καταστροφών (WADEM), Μέλος του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας και έχει διατελέσει Ιατρικός Διευθυντής Τομέα Εγκαταστάσεων και Διευθυντής Πολυκλινικής του "Αθήνα 2004" καθώς και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα".
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΕΛΗΣ
    Γεννήθηκε το 1946, Ιατρός ΩΡΛ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Νεύρο-ωτολογικής Εταιρείας και Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ.
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΤΖΙΟΚΟΣ
    Γεννήθηκε το 1953, Διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας του Νοσοκομείου "Αγία Όλγα" και έχει διατελέσει Διοικητής- Πρόεδρος του Νοσοκομείου "Ασκληπιείο Βούλας", Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία" και Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ
    Γεννήθηκε το 1951 ετών, Επιμελητής Α΄- Γενικός Χειρουργός, έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΜΑΣ
    Γεννήθηκε το 1968, Xειρουργός Oρθοπεδικός, Mέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
   ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Γεννήθηκε το 1943, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.