Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις για το μνημόσυνο του Αλέξη


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009, 12:43

Όσο πλησιάζει η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου τόσο ανεβαίνει ο παλμός των κινητοποιήσεων ανά την Ελλάδα. Μαθητές, φοιτητές, αντεξουσιαστές, μικροί και μεγάλοι τιμούν τη μνήμη του 15χρονου παιδιού που έπεσε νεκρό από τη σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Άλλοτε προγραμματισμένα και άλλοτε αυθόρμητα, άνθρωποι όλων των ηλικιών διαδηλώνουν για τον άδικο χαμό ενός παιδιού που ταυτίστηκε με τις βιαιότερες εκρήξεις βίας που έζησε η μεταπολίτευση.

H παρουσία των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ εξαγρίωσε τους φοιτητές
H παρουσία των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ εξαγρίωσε τους φοιτητές
Η σπίθα είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμη να μετατραπεί σε φλόγα. Τρανό παράδειγμα, τα όσα συνέβησαν χθες στην ΑΣΟΕΕ. Η πρυτανεία προφασίστηκε ότι έχουν εκδηλωθεί πολλαπλά κρούσματα της νέας γρίπης, προκειμένου να κλείσει τη Σχολή ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου. Το φοιτητικό κίνημα αντέδρασε άμεσα. Οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, οι καταγγελίες για επιχείρηση της αστυνομίας να «σπάσει» το άσυλο έγιναν πρώτο θέμα στα κανάλια. Η κατάσταση ήταν τόσο έκρυθμη, ώστε αποφασίστηκε και τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να ανοίξει.

Την ίδια ώρα, δεκάδες ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές δεν ξεχνούν και θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο μαθητή.

Χαρακτηριστική της «ατμόσφαιρας» που πλανάται πάνω απ’ όλη τη χώρα ήταν και η χθεσινή πορεία αντεξουσιαστών που ξεκίνησε από την πλατεία της Βικτώριας και εξελίχθηκε στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στα σοκάκια της Αθήνας με τους αστυνομικούς.

Ημέρα μνήμης
Ημέρα μνήμης
Όποιος κυκλοφορεί στο κέντρο της πρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες βλέπει και αισθάνεται…

Σήμερα, την σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές. Οι συνομήλικοι του Αλέξη, οι οποίοι πέρυσι τέτοια εποχή συγκλόνισαν το Πανελλήνιο με τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις τους. Τότε, που 15χρονοι πρόσφεραν λουλούδια στους άνδρες των ΜΑΤ.

Στις 12:00 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, για τον φίλο τους, τον Αλέξη. Ούτε αυτοί ξεχνούν.

Τόπος λατρείας το σημείο όπου ο Αλέξης έπεσε νεκρός
Τόπος λατρείας το σημείο όπου ο Αλέξης έπεσε νεκρός
Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο. Το βράδυ του Σαββάτου, στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου από τον ειδικό φρουρό, στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα, θα συγκεντρωθούν φίλοι και συμμαθητές του.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί το μνημόσυνο του δολοφονημένου παιδιού στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου και μετά δύο μεγάλες πορείες. Στις 12:30 αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα κάνουν πορεία στη Βουλή. Αυτή η εκδήλωση είναι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αστυνομικούς.

Η δεύτερη ξεκινά από τη 13:30 από την πλατεία Συντάγματος και θα καταλήξει εκεί. Την διοργανώνουν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Αλλά και τη Δευτέρα το μεσημέρι, φοιτητές και μαθητές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.

Αναδημοσίευση από zougla.gr

Αφαντο το ΑΤΤΙΚΟΝ

05/12/2009
211 προσλήψεις νοσηλευτών για τις ΜΕΘ(ΑΣΕΠ)

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΑΠΟ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση πίνακας 211διοριστέων υποψηφίων του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, οι οποίοι διατίθενται από τον κυλιόμενο πίνακα επιλαχόντων του ΑΣΕΠ για τον αντίστοιχο κλάδο. Τα στοιχεία των υποψηφίων και ο φορέας στον οποίο διορίζονται έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λόγω των επιτακτικών αναγκών ενόψει της πανδημίας της νέας γρίπης, το ΑΣΕΠ προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη κάλυψη ακόμη 419θέσεωνΝοσηλευτών από τους κυλιόμενους πίνακες επιλαχόντων. Πρόκειται για 179 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής και 240 θέσεις ΔΕ Νοσηλευτικής σε 19 νοσηλευτικά ιδρύματαγια τις οποίες είχαν ήδη δοθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις.

Οι θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν με την ανωτέρω διαδικασία, ανά φορέα και κλάδο, είναι οι εξής:

Συνοδευτικό αρχείο

Πίνακας Διοριστέων Κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής