Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ


"Πόθεν έσχες" θα πρέπει να υποβάλουν στο εξής οι διευθυντές και συντονιστές διευθυντές που υπηρετούν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ"

Ο νόμος είναι σαφής και δεν εξαιρεί Πανεπιστημιακούς που υπηρετούν σε νοσκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ.

Οι Πανεπιστημιακοί που υπηρετούν ως διευθυντές τμημάτων , εργαστηρίων και κλινικών υποχρεούνται βάσει του νόμου να υποβάλλουν "πόθεν έσχες" . Σε περίπτωση μη υποβολής παραβαίνουν το νόμο. Απλά και καθαρα ! Να λείπουν οι ...χαρούλες στο Αττικό ότι "εξαιρούνται" .

Κε Λαμπίρη εφαρμόστε το νόμο! Το Αττικό νοσοκομείο είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ και όχι ..."Ευγενίδειο"

Κοψ' τους τα πόδια άλλως θα κόψουν τα δικά σας !
Θα ακολουθήσουν καταγγελίες για μη εφαρμογή του νόμου !

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο όρος mobbing προέρχεται από την αγγλική λέξη mob που
σημαίνει επιτίθεμαι, περικυκλώνω, ενοχλώ και εκφράζει σήμερα τη
συστηματική ψυχολογική επίθεση και στρατηγική περιθωριοποίησης που
δέχονται στο εργασιακό περιβάλλον, από τους ιεραρχικά ανωτέρους ή
και τους συναδέλφους οι ανεπιθύμητοι, για διάφορους λόγους,
εργαζόμενοι.

Σημείωση ναυαρχίδας: Το πλήρες άρθρο του ΕΛΙΝΥΑΕ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

ΤΑ ΝΕΑ :ΙΚΑ: Ο ακρωτηριασμός μας κοστίζει λιγότερο!


Κυνικές δικαιολογίες προς τους διαβητικούς που κινδυνεύουν
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τη στιγμή που οι ακρωτηριασμοί είναι δύο έως και τέσσερις φορές συχνότεροι στους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη το ΙΚΑ θεωρεί ότι δεν συμφέρει να καλύπτει το κόστος για τα διαβητικά παπούτσια.

O ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερο: αυτή ήταν λίγο ώς πολύ η απάντηση που έλαβαν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, στο πάγιο αίτημά τους για την κάλυψη από το Ταμείο των παπουτσιών για διαβητικούς.

Το ΙΚΑ, όπως αναφέρεται στην έγγραφη απάντησή του, στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑ», «έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ιδρυμα».

Μάλιστα οι υπεύθυνοι έκαναν υπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους «η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς». Κόστος που αρνείται να αναλάβει, εκτιμώντας πως τα ειδικά παπούτσια δεν έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αθανασία Καρούνου λέει στα «ΝΕΑ» πως η λογιστική νοοτροπία που βασίζεται στο κριτήριο κόστους- αποτελεσματικότητας είναι «επιεικώς απαράδεκτη». Και συνεχίζει: «Επικαλούνται στοιχεία που δεν έχουν επιστημονική βάση. Αντίθετα, το παράδειγμα της Γερμανίας έχει δείξει μείωση των ακρωτηριασμών έως και 85% με την εφαρμογή τριών μέτρων- της ιατρικής διάγνωσης και παρέμβασης, της χορήγησης θεραπευτικών υποδημάτων και κατάλληλης υπόδησης και της εκπαίδευσης του ασθενούς».

Τονίζει μάλιστα, ότι αυτά τα ειδικά παπούτσια για διαβητικούς κοστίζουν 350 έως 400 ευρώ, ενώ ένας ακρωτηριασμός φτάνει να κοστίζει στα Ταμεία έως και 70.000 ευρώ!

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο στη χώρα μας 2.000-

3.000 διαβητικοί ακρωτηριάζονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών. Μάλιστα, οι γιατροί τονίζουν πως πολλοί ακρωτηριασμοί θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί εάν οι ασθενείς- υπολογίζονται πως ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας- ήταν σωστά εκπαιδευμένοι και λάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα.

Ειδικότερα, οι ακρωτηριασμοί είναι δύο έως και τέσσερις φορές συχνότεροι στους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, εξαιτίας της διαβητικής νευροπάθειας που προκαλεί απώλεια αισθητικότητας στα κάτω άκρα. Ετσι εξηγείται πως ο ακρωτηριασμός συνήθως οφείλεται στην εξέλκωση, δηλαδή σε πληγή που προκαλείται από απλό τραύματα (π.χ. εκδορές από παπούτσι).

Επιπλέον η περιφερική αρτηριοπάθεια, που συχνά συνυπάρχει με τη νευροπάθεια, καταστέλλει τους επουλωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού με αποτέλεσμα να προκαλείται συχνά σε μόλυνση που μπορεί να καταλήξει σε γάγγραινα.

Το Ιδρυμα αρνείται να χορηγήσει τα θεραπευτικά παπούτσια στους ασθενείς
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Σημειωση Ναυαρχίδας :Ο κος Ράπτης και οι ¨συν αυτώ¨χρηματοδοτούμενοι από τη Glaxo Smith Kline δεν έχουν ...χρόνο να ασχοληθούν μ'αυτα τα ...επουσιώδη αλλά μόνο για τη προώθηση του ...Avandia

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ MOBBING

MOBBING = ΚΑΤΑ ΓΕΣΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Αθήνα 4.11.2005, 23:12
Την Eθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Eργασίας (EΓΣΣE) του 2006 κοινοποίησε χθες στις εργοδοτικές οργανώσεις και στην κυβέρνηση η ΓΣΣΕ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

3. Αντιμετώπιση της ηθικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.
Η ηθική παρενόχληση (mobbing) έναντι μεμονωμένων εργαζομένων ή ομάδας εργαζομένων συνιστά σοβαρή προσβολή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος σεβασμού της προσωπικότητας του εργαζόμενου, προς την οποία ο εργοδότης (ή το πρόσωπο που τον αντιπροσωπεύει στη διεύθυνση της επιχείρησης) οφείλει σεβασμό.

Στην κατηγορία της ηθικής παρενόχλησης που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εντάσσονται συμπεριφορές όπως: η συνειδητή και επαναλαμβανόμενη ταπείνωση, η προσβλητική μεταχείριση, η ειρωνεία, η συκοφαντία, οι απειλές, η αναξιοπρεπής μεταχείριση από προϊσταμένους, η ηθελημένη απόκρυψη πληροφοριών αναγκαίων για την εργασία τους, η ανάθεση προσβλητικών ή ανούσιων εργασιών, η άρνηση ανάθεσης εργασίας.


Σημείωση Ναυαρχίδας ; η Ναυαρχίδα θα ασχοληθεί σοβαρα με το θέμα αυτό καθως στο Αττικό Νοσοκομείο έχουμε αρκετά "κρούσματα" mobbing σε ...ανεπιθύμητους εργαζόμενους. Οι καταγγελίες συλλέγονται και θα κατατεθούν αρμοδίως. Υπάρχει πχ καθηγήτρια που ισχυρίζεται ότι έχει "καλωδιώσει" το γραφείο της με μικρόφωνα και καταγράφει τα πάντα . Τρομοκρατία ειδικευόμενων ότι τους κάνει "χάρη" που τους ...εκπαιδεύει και τους απειλεί ευθέως γιατί κατέφυγαν στη διοίκηση με μια απλή ερώτηση αν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα! Άνιση μετα- χείρηση εργαζομένων παραβαίνοντας κάθε ιεραρχία. Προώθηση χαμηλοβάθμων εργαζομένων και απόδωση σε αυτούς ...γραφείων , κλεισίμο εργαστηρίων όταν οι προωθούμενοι χαμηλόβαθμοι βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια με αποτέλεσμα τη μη διενέργεια των εξετάσεων ή την διενέργεια των εξετάσεων από ειδικεύόμενους. Ανάθεση έργου ειδικών ιατρείων σε μη εδικούς , ούτε καν υπαλλήλους του νοσοκομείου, και μόνο όταν η ναυαρχίδα το απεκάλυψε ανέθεσε σε ειδικευμένο την ...επίβλεψη του ιατρείου αρχικά με... sms και την επομένη εγγράφως. Τηλεφωνικές ενοχλήσεις κατ' εντολή της στο σπίτι εργαζόμενου σε ημέρα απεργίας για να τον ρωτήσει που είναι και ...άλλα πολλά η Ζωή (όχι η παραεκκλησιαστική οργάνωση η κανονική ζωή) συνεχίζεται με εκπλήξεις. Μείνετε στη ναυαρχίδα!