Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυση κατέθεσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λήμνου κατά της αναπληρώτριας διοικήτριας


Η κόντρα γιατρών διοίκησης για το θέμα των εφημεριών συνεχίζεται. Η θέση των γιατρών για εφαρμογή ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης από τη μια και η εμμονή της διοίκησης να προσπαθεί να περικόψει κάθε μήνα ότι περισσότερο νομίζει ότι μπορεί έχει οδηγήσει την κατάσταση σε εκτροχιασμό.
Ειδικότερα για το μήνα Σεπτέμβριο κι ενώ είχε εκδοθεί ένα πρόγραμμα εφημεριών από την ίδια τη διοίκηση και είχε εκτελεστεί, μετά την παρέλευση του μήνα η διοίκηση θεωρώντας ότι οι αμοιβές των γιατρών υπερβαίνουν τις οδηγίες του υπουργείου τροποποίησε το πρόγραμμα με τρόπο που θεωρούσε ότι ήταν πιο συμβατός με τις εντολές του υπουργείου.
Ο σύλλογος γιατρών του νοσοκομείου θεώρησε ότι αυτή τη φορά η αναπληρώτρια διοικήτρια είχε υπερβεί τα εσκαμμένα και αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης για ψευδή βεβαίωση και νόθευση εγγράφου με προφανή δόλο.
Η συνέχεια θα παιχτεί στα δικαστήρια.

ΡΕΠΠΑΣ: «Έρχονται απολύσεις, αν αποτύχει η εφεδρεία»- Συμπεριλαμβάνει και τους γιατρούς ΕΣΥ(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων άφησε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης.

Αν και στη συνάντηση που είχε με την Τρόικα δεν του ζητηθήκαν απολύσεις, ούτε συνέβη κάτι τέτοιο και στη συνάντηση του με τον κύριο Ράιχενμπαχ, ο κύριος Ρέππας δεν απέκλεισε την περίπτωση περαιτέρω απομακρύνσεων υπαλλήλων.

Στο τραπέζι των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης υπάρχουν τα εξής σενάρια:

Α) απολύσεις μετά από αξιολόγηση υπαλλήλων η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που προωθεί το συγκεκριμένο υπουργείο για μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος

Β) Απολύσεως λόγω κλεισίματος ζημιογόνων επιχειρήσεων

Γ) Παράταση εφεδρείας

Δ) Δεύτερη εφεδρεία εντός του 2012 όπως προβλέπεται από το μνημόνιο

Ε) Συμπερίληψη στην εφεδρεία γιατρών του ΕΣΥ και άλλων κατηγοριών επαγγελμάτων οι οποίες είχαν εξαιρεθεί
Ο κύριος Ρέππας τόνισε πως το πρόγραμμα της εφεδρείας έσπασε ένα μεγάλο ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, κύριο Πολ Τόμσεν, ο οποίος εχθές έκανε λόγο για επιπλέον απολύσεις είπε ότι «δεν ακούγονται από πουθενά προτάσεις αλλά μόνο στόχοι» και συμπλήρωσε πως ο κύριος Τομσεν «δεν προβλέπει μέτρα κοινωνικής προστασίας».
Επιπλέον, από 1ης Ιανουαρίου του 2012 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα οδηγήσει στην εφαρμογή του επιτελικού κράτους.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένους αριθμός ανέφερε πως 700.000 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και 155.000 είναι τα σώματα ασφαλείας, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια μεγαλύτερων περικοπών στο προσωπικό του Δημοσίου.

Τέλος, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, μιλώντας για την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρχει αίσθηση προσωρινότητας.


Αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους υγειονομικούς που λένε ότι εμάς δεν θα μας αγγίξει η απόλυση ή αλλιώς η " εργασιακή εφεδρεία"

http://autonominosileftikisyspeirosi.blogspot.com/