Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Νοσοκομειακό κίνημα: Καταδικάζει το μνημόνιο και τους εκφραστές του.

Στις εκλογές του Ευαγγελισμου για ΠΟΕΔΗΝ



Ενωτική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ανεξάρτητοι αγωνιστές υγειονομικοί) 96  2 έδρες
ΠΑΣΚΕ 124 3 έδρες
ΔΑΚε 116 2 έδρες
ΠΑΜΕ 266 6 έδρες



Στις εκλογές του κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας 

το κοινο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ  με 5 έδρες βγήκε πρώτη δύναμη στο ΔΣ 
ΠΑΣΚΕ 3 έδρες
ΠΑΜΕ 1 έδρα
Διαφοροποιημένοι ΠΑΣΟΚ 1 έδρα
ΔΑΚΕ 1.έδρα


Για Ομοσπονδία
ΠΑΣΚΕ 3 έδρες
Ενωτικό Αριστρερό σχήμα 3 έδρες
διαφοροποιημένοι ΠΑΣΟΚ 2 έδρες
ΠΑΜΕ 2 έδρες
ΔΑΚΕ 1 έδρα

Στις εκλογές του Πανεπιστημιακού ΠΑΤΡΑΣ 
Για ΔΣ
(ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ Διάφοροι) κατέβηκαν μαζί και πήραν 8 έδρες.
Το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ 3 έδρες
ΠΑΜΕ 2 έδρες.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ! Οι αγώνες των εργαζομένων εξαπλώνονται και μάλιστα με ΝΙΚΕΣ!

Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην απαισιοδοξία των κατεστημένα τελετουργικών ”γενικών” απεργιών και κινητοποιήσεων. Να δούμε και τις πολλαπλασιασμένες εστίες αντίστασης του ελληνικού λαού και των εργαζομένων. Και να μιλήσουμε γι’ αυτές. Να μην τις αφήνουμε να πνίγονται στη σιωπή που θέλουν να επιβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το τελευταίο διάστημα οι αγώνες των εργαζομένων κατέγραψαν σημαντικές νίκες στην VODAFONE, στη ΜΕΒΓΑΛ και μόλις χθές στην ΑΓΝΟ. Γιατί δεν μιλάμε γι’ αυτές; Ίσως γιατί δεν τις ξέρουμε. Πρέπει λοιπόν να τις μάθουμε και να τις διαδώσουμε. Η σιωπή μας ωφελεί μόνο αυτό το κατεστημένο και απάνθρωπο οικονομικό και πολιτικό Σύστημα.

Επίσης:

Οι ηρωικοί απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζουν τη μεγάλη και κρίσιμη για όλους τους εργαζομένους μάχη τους. Αυτός ο αγώνας πρέπει επίσης να διαδοθεί. Για να δούν οι πολλοί εργαζόμενοι που σκύβουν ακόμη το κεφάλι ότι υπάρχει η λύση του αγώνα, η μόνη προοπτική για τη νίκη. Η μόνη προοπτική για τη ζωή. Για τις ζωές μας.

Δείτε λοιπόν αναλυτικότερα:


1. VODAFONE – Από ανακοίνωση του “Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ” (14-11-2011):

“Τα σχέδια της Διοίκησης για ελαστικοποίηση της εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας προσέκρουσαν στην άμεση και μαζική αντίσταση των εργαζομένων.

Όπως έχουμε ενημερώσει, από την Πέμπτη 3/11 οι προϊστάμενοι άρχισαν να καλούν τους εργαζόμενους σε ατομικές συναντήσεις, να τους προτείνουν και να τους πιέζουν να αποδεχτούν την μετατροπή των συμβάσεών τους από8ωρες σε 5ωρες με αντίστοιχη μείωση μισθού, ώστε με αυτό τον τρόπο να ‘εξασφαλίσουν’ για 18 μήνες (!) την εργασία τους, διαφορετικά «δεν ξέρουν τι θα γίνει με τη θέση εργασίας».

Απέναντι στις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δεχτούν ως τετελεσμένες τις αποφάσεις της Διοίκησης. Ενημέρωσαν άμεσα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και αποφάσισαν να αγωνιστούν για να σώσουν το ωράριο, τους μισθούς, την θέση τους…”

Τελικά ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ! Περισσότερες λεπτομέρειες και η πηγή:

http://protpatek.wordpress.com/2011/12/01/%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b5-%cf%86%cf%81%ce%b5/

2. ΜΕΒΓΑΛ:

“Απεργία πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ, μετά την απόφαση της διοίκησης να απολύσει έναν εργαζόμενο και ταυτόχρονα να μειώσει τους μισθούς μέσω περικοπών στα επιδόματα. Την επόμενη μέρα της απεργίας, η εργοδοσία προχώρησε σε δύο ακόμα απολύσεις με αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα απεργία από το επιχειρησιακό, αλλά και από το κλαδικό σωματείο. Υπό την πίεση της απεργιακής κινητοποίησης, η εταιρεία επιχείρησε να κάνει ελιγμό, ανακοινώνοντας την επαναπρόσληψη δύο από τους τρεις απολυμένους. Ωστόσο, η απεργία συνεχίστηκε κυρίως χάρη στην επιμονή του κλαδικού σωματείου το οποίο οργάνωσε και συγκέντρωση συμπαράστασης στην οποία μαζεύτηκαν περίπου 800 εργαζόμενοι έξω από την πύλη του εργοστασίου. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να πάθει σημαντική οικονομική ζημιά από γάλα που θα χάλαγε αν συνεχιζόταν η απεργία, η εργοδοσία υποχώρησε πλήρως παίρνοντας πίσω τις απολύσεις και τις μειώσεις στους μισθούς” (20-11-11)

ΠΗΓΗ: http://protpatek.wordpress.com/2011/11/20/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b2%ce%b3%ce%b1%ce%bb/

3. ΑΓΝΟ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ:

“Μεγάλη νίκη πέτυχαν χτες οι εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί Αττικής, οι οποίοι μετά από την 24ωρη απεργία τους κατάφεραν την επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους.

Οι απεργοί, έδωσαν με αυτόν τον τρόπο συντριπτική απάντηση στην εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ., κεφαλαίου και τρόικας. Συσπειρωμένοι στο κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής, στάθηκαν έξω από τις πύλες της εταιρείας και απαίτησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή, αντιμετωπίζοντας τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί προχώρησε προχτές αργά το απόγευμα στην απόλυση τριών πρωτοπόρων εργαζομένων – μέσω εξωδίκων – μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής του Συνδικάτου στην επιχείρηση. Οι απολύσεις αυτές ήρθαν λίγες μέρες μετά την απόλυση άλλων πέντε εργαζομένων της εταιρείας, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται για συνολικό σχεδιασμό της εταιρείας. Από τους 8 απολυμένους, επαναπροσλήφθηκαν οι τρεις εργάτες της Εργοστασιακής Επιτροπής και άλλος ένας που δεν είχε αποδεχτεί την απόλυσή του. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν επιθυμούσαν να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία.
Νωρίτερα, στις 10 το βράδυ, όλοι οι εργάτες σύσσωμοι βρέθηκαν έξω απ’ την πύλη του εργοστασίου ξεκινώντας την απεργία.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, κανείς δεν μπήκε για δουλειά. Ωστόσο, οι εργάτες δεν απάντησαν μόνο στην εργοδοτική επιθετικότητα, αλλά και στην καταστολή των ΜΑΤ. Με παρέμβαση που έγινε μετά από απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία, ο εισαγγελέας ζήτησε να βγουν έξω τα φορτηγά των αντιπροσώπων. Από τις 6 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω απ’ τις πύλες και γύρω στις 8 π.μ. επιχείρησαν να σπάσουν την απεργιακή φρουρά μπροστά απ’ την πύλη, σπρώχνοντας τους εργάτες. Μετά από αυτές τις ενέργειες της αστυνομίας, αντιπρόσωποι εργολάβοι – που συμμετέχουν στη μεταφορά των προϊόντων και ως εκείνη τη στιγμή έπαιρναν αποστάσεις από την κινητοποίηση – συντάχθηκαν με τους απεργούς. Ωστόσο, η δυναμική στάση των απεργών είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μη «σπάσει» η απεργία, αλλά και να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι εργάτες συνέχισαν με επιτυχία την απεργία τους όλη τη μέρα.

Είναι μια σημαντική επιτυχία για ολόκληρη την εργατική τάξη που βλέπει ότι έχει την δύναμη και μέσα από την οργάνωσή της σε ταξική κατεύθυνση μπορεί να μην πληρώσει την κρίση και να περάσει στην αντεπίθεση”
(2-12-11)

ΠΗΓΗ: http://protpatek.wordpress.com/2011/12/02/%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf/
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Το μήνυμα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας


«Πραξικόπημα» Βενιζέλου


  • Καταργεί το Κοινοβούλιο για να φέρει 16 μέτρα-μαχαιριές σε συνεννόηση με Παπαδήμο. Καβγάδες χθες στο υπουργικό
Ενα ακόμη χτύπημα σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο. Με απόφασή του καταργεί τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής και ετοιμάζεται να φέρει με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» (που παραπέμπει σε ολοκληρωτισμό) τα 16 μέτρα-μαχαιριές για να ικανοποιήσει και τις τελευταίες (για την ώρα) απαιτήσεις της τρόικας, που στα μέσα Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φρόντισε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σε non paper που μοίρασε, να «βαφτίσει» ανερυθρίαστα τις νέες επώδυνες αποφάσεις «ελάχιστες δευτερεύουσες ενέργειες», ενώ στην κυβερνητική ζήτησε και την κατάργηση της δεύτερης ανάγνωσης των μομοσχεδίων.

Στο παιχνίδι του αντιπροέδρου εμπλέκεται για άλλη μια φορά ο Κάρολος Παπούλιας, μια και, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εκδίδονται μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση εντός 40 ημερών στη Βουλή, χωρίς όμως να γίνει επί της ουσίας καμιά συζήτηση.

Το θέμα λοιπόν είναι θεσμικό και το ερώτημα είναι εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και τα κόμματα αποδεχτούν αυτήν την παρεκτροπή που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Παπαδήμο.

Τα επίμαχα ζητήματα είναι:

  • Οι αλλαγές στο μισθολόγιο - βαθμολόγιο.
  • Η νομοθέτηση μηνιαίας παρακράτησης.
  • Οι αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας.
  • Η επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
  • Το πρόγραμμα συγχωνεύσεων στις ΔΕΚΟ.
  • Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
  • Το άνοιγμα των 350 επαγγελμάτων της οδηγίας Bolkenstein.
  • Η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
  • Η πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών (ταξί, φορτηγά Δ.Χ.).
  • Η σταδιακή αύξηση εισφορών ΟΓΑ.
  • Η ένταξη της ΗΔΥΚΑ στο ΙΚΑ.
  • Η νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικίας και τη χρήση γης.
  • Η απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
  • Η εφαρμογή μόνιμου εσωτερικού οικονομικού ελέγχου σε κάθε υπουργείο.
  • Το νέο σύστημα δημόσιων συμβάσεων.
  • Η κατάργηση της εισφοράς 0,4% υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Και ενώ αυτή η καυτή ατζέντα ετοιμάζεται, χθες η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής σημαδεύτηκε από... καβγαδάκια. Μπροστά σε έναν πρωθυπουργό που ζήτησε από τους υπουργούς του να μη... διαπληκτίζονται ενώπιόν του, εκείνοι (Χρυσοχοΐδης - Παπουτσής) έστησαν καβγά με αφορμή το νομοσχέδιο για την πειρατεία.

Αποκορύφωμα ήταν η ιστορία με την απουσία των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, που, ενώ βρίσκονταν σε κυβερνητική αποστολή, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ πήγαν να στήσουν θέμα. Το εξωφρενικό είναι ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρης Λύτρας, αν και γνώριζε την επιστολή που του είχε αποστείλει εδώ και μέρες ο κ. Αβραμόπουλος, ποίησε την νήσσα.

Κόντρα υπήρξε και μεταξύ του Μ. Βορίδη και συναδέλφων του από το ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μετέχει στη συνεδρίαση ως άτομο, αλλά ως εκπρόσωπος του κόμματος που αποτελεί τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο, υποστήριξε, με αφορμή το νομοσχέδιο για την πειρατεία, ότι «καλό θα ήταν να μη συνεννοούνται οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους και μετά να τα μαθαίνουμε εμείς». Ο κ. Βορίδης φέρεται να τα έβαλε και με τον απόντα Γ. Ραγκούση, αναρωτώμενος γιατί εξακολουθεί να μιλάει για τα ταξί, αφού δεν ανήκουν πια στη δική του αρμοδιότητα.

Λίγη ώρα αργότερα, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στη γνωστή... παρασυναγωγή του κ. Παπανδρέου και άκουσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατεβάζει πλατφόρμα υποψηφίου και να κατηγορεί τους «συντρόφους» του για τη στοχοποίησή του. Στη συνεδρίαση, πάντως, η πλειοψηφία προσήλθε με βαριά καρδιά, ενώ φωναχτά διαμαρτυρήθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου, που αναρωτήθηκε τι νόημα έχουν όλα αυτά. Κατά τα λοιπά, οι κύριοι Ρέππας και Βενιζέλος ενοχλήθηκαν από τη σκληρή αντιπολίτευση της Ν.Δ. και ο μεν πρώτος, ως θεματοφύλακας του πασοκικού κράτους, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι «τράνζιτ», ενώ ο δεύτερος ότι δεν υπάρχει συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.
http://kostasxan.blogspot.com

Ο άθλιος Τέλλογλου.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ


ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!
 To υπηρεσιακό συμβούλιο τουΑνωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε εχθές (1-12-11) πως δεν τίθεται θέμα εφεδρείας για τους 5.600 δικαστικούς υπαλλήλους και πως παράλληλα δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις αυτών.
Την ίδια στιγμή το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά χορήγησε προσωρινή διαταγή κατά της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δικαστική υπάλληλο, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση στο ακροατήριο, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο φρένο στα περί ‘’εφεδρείας’’ σχέδια της κυβέρνησης και αλλάζοντας όπως όλα δείχνουν εντελώς το τοπίο στο κατάπτυστο αυτό αντεργατικό σχέδιο της.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην απόφαση τους διευκρίνισαν πως τόσο από τις διατάξεις του Ν.4024/2011 που αφορά τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις ,το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία ,αλλά και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, πως ότι η μη υπαγωγή των δικαστικών υπαλλήλων στιςρυθμίσεις περί καταργήσεως οργανικών θέσεων του άρθρου 33 του νέου αυτού νόμου δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι ο ίδιος ο νομοθέτης έχει ήδη διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων. Η θέσπιση, όμως, μέτρων, όπως η κατάργηση των (ήδη πολλών) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, θα δυσχέραινε ή θα ματαίωνε, την επίτευξη του σκοπού του νομοθέτη.
Τέλος, αφού έλαβαν υπόψη του «αφενός τον πολύ μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων του κλάδου δακτυλογράφων στην γραμματεία του ΣτΕ σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του κλάδου γραμματέων,αφετέρου δε τις υπηρεσιακές ανάγκες στον τομέα της καθαρογραφής αποφάσεων του δικαστηρίου και λοιπών κειμένων, κρίνει ότι το αίτημα μετατάξεως της υπαλλήλου δεν πρέπει να γίνει δεκτό.
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπάλληλων Ελλάδος με ανακοίνωση της τονίζει ότι ,«είναι απαράδεκτο το υπουργείο ∆ικαιοσύνης να επαναφέρει το θέµα επιμήκυνσης του ωραρίου των ακροατηρίων, όπως και το γεγονός να δρομολογούνται ζητήματα, δίχως την ακρόαση των θέσεων της ΟΔΥΕ. Για τους δικαστικούς υπαλλήλους το ωράριο 07.00-15.00 είναι κατάκτηση και δεν τη “δωρίζουμε” σε κανέναν».

Λογισμικό «κατάσκοπος» βρέθηκε σε εκατομμύρια «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα


Ο Τρέβορ Έκχαρτ, ένας νεαρός Αμερικανός προγραμματιστής καταγγέλλει ότι υπάρχει εγκατεστημένο σε εκατομμύρια smartphone λογισμικό που υποκλέπτει πληροφορίες από το κινητό τηλέφωνο του χρήστη. Για το θέμα μίλησε στο koutipandoras.gr ο Γιάννης Δοξαράς προγραμματιστής που γράφει «κώδικα» για κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς.
Πρόκειται για την εφαρμογή Carrier IQ -της ομώνυμης εταιρείας που τρέχει σε λειτουργικό σύστημα Android της Google, σε τηλέφωνα Nokia και Blackberry, καθώς επίσης και σε υπολογιστές tablet.
Η εταιρεία αρνείται ότι το λογισμικό της κατασκοπεύει τους χρήστες των συσκευών και υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα «διαγνωστικό εργαλείο» που εντοπίζει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις τηλεφωνικές κλήσεις όπως όταν δεν παραδίδονται γραπτά μηνύματα (SMS) από το χρήστη.
Ο Έκχαρτ υποστηρίζει με βίντεο που έχει αναρτήσει στο youtube ότι το επίμαχο λογισμικό (που είναι καλά κρυμμένο στον «πυρήνα» του λειτουργικού συστήματος κάθε συσκευής), καταγράφει τι πληκτρολογεί ο χρήστης στο κινητό του, όταν γράφει μηνύματα ή καλεί άλλους αριθμούς, αποθηκεύει τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται στο διαδίκτυο μέσω τηλεφώνου και εντοπίζει τη γεωγραφική θέση του κινητού και στέλνει όλα τα δεδομένα πίσω στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Η εταιρεία Carrier IQ, σύμφωνα με το BBC, έστειλε εξώδικο στον Έκχαρτ με το οποίο ζητούσε από τον προγραμματιστή να αφαιρέσει τις πληροφορίες για το λογισμικό από την ιστοσελίδα του αλλά στην διαμάχη παρενέβη η οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation δηλώνοντας ότι θα εκπροσωπήσει νομικά τον κ. Έκχαρτ με αποτέλεσμα η εταιρεία Carrier IQ να υποχωρήσει και να ζητήσει συγνώμη από τον προγραμματιστή.
Ο Γιάννης Δοξαράς, κορυφαίος προγραμματιστής στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη πείρα στην εξέλιξη λογισμικού για κινητά τηλέφωνα μίλησε στο koutipandoras.gr
Ο κ. Δοξαράς τόνισε ότι η εξέλιξη λογισμικού για κινητά τηλέφωνα δίνει θεωρητικά τη δυνατότητα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να «παρακολουθούν» τις ψηφιακές κινήσεις των χρηστών κινητών τηλεφώνων. «Θεωρητικά η δυνατότητα καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων που εκπέμπουν τα κινητά μας τηλέφωνα υπάρχει αλλά όπως και στην γνωστή υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα χρειάζεται κάποιος να ενεργοποιήσει μια τέτοια εφαρμογή και να παρακάμψει τα ισχυρά συστήματα ασφαλείας των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας»
Ο Γιάννης Δοξαράς είναι καθησυχαστικός μεν αλλά μας παροτρύνει να προσέχουμε τι προγράμματα εγκαθιστούμε στα «έξυπνα» τηλέφωνα μας. «Ένας ενημερωμένος χρήστης κινητού που κάνει update και προσέχει τι προγράμματα εγκαθιστά στο κινητό του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Το πρόβλημα προκύπτει για τους χρήστες με μικρότερη πείρα που μπορεί παρά τη θέληση τους να εγκαταστήσουν στο κινητό τους ένα πρόγραμμα που να μεταδίδει πληροφορίες στον πάροχο, όπως η γεωγραφική θέση του χρήστη.»
Η τεχνολογία δίνει πλέον τη δυνατότητα στα κινητά τηλέφωνα να επεξεργάζονται μεγάλο αριθμό δεδομένων, να τρέχουν παράλληλα στο background πολλές εφαρμογές και το πιο σημαντικό να κάνουν broadcasting (να εκπέμπουν) κάποιες από αυτές τις πληροφορίες στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.
Ο κ. Δοξαράς μας αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή της Carrier IQ δεν υπάρχει εγκατεστημένη στα ελληνικά smartphone μπορεί όμως κάποιος να την κατεβάσει από το διαδίκτυο. «Αν το επίμαχο λογισμικό της Carrier IQ είναι προεγκατεστημένο σε ένα κινητό τηλέφωνο αυτό συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έχει βάση, δηλαδή το επίμαχο λογισμικό έχει τις δυνατότητες που του αποδίδονται στην καταγραφή δεδομένων, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι προεγκατεστημένο στα κινητά τηλέφωνα των ΗΠΑ.»