Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 21η 1967


"ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΚΡΥΘΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ-ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ


ΩΡΑ 23:05
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΩΡΩΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ।
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ/

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΝΤ-ΜΕΡΟΣ 3ο


Σε ελληνική μετάφραση κλικ εδώ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΝΤ-ΜΕΡΟΣ 2ο


Σε ελληνική μτάφραση κλικ εδώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΝΤ-ΜΕΡΟΣ 1ο



Σε Ελληνική μετάφραση κλικ εδώ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Νίκαια, 19-04-2010


Επαναβεβαιώνοντας τις αποφάσεις και των προηγούμενων γενικών συνελεύσεων σε μαζικότατη γενική συνέλευση που επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην δημόσια υγεία τονίζουμε τα εξής:


Η κυβερνητική οικονομική πολιτική, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιφέρει την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης , ευρωπαϊκής ένωσης και ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με την δωρεάν δημόσια περίθαλψη και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
Βιώνουμε ήδη τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής με τις περικοπές στα προγράμματα των εφημερίων , με την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τα εξουθενωτικά ωράρια και με τις μειώσεις μισθών. Η υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων στο ΕΣΥ βρίσκεται σε κίνδυνο!
Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με τους αγώνες τους θα σταθούν εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν!


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Επίσχεση εργασίας από 20/04/2010 για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Φεβρουαρίου.
Με το ευφυολόγημα του “εξορθολογισμού” επιχειρείται να αλλοιωθούν τα πραγματοποιημένα προγράμματα εφημεριών λόγω της περικοπής των κονδυλίων και των 12μορίων, ώστε να πάρουν έγκριση από τον δημοσιονομικό έλεγχο. Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε ένα Ευρώ. Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων στο ακέραιο. Σε περίπτωση αυθαίρετης περικοπής απαντάμε με δικαστική προσφυγή ενάντια σε όποιον την πραγματοποιεί.
Ζητούμε την συνέχιση της κατάθεσης ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης όπως πραγματοποιούνταν έως τώρα αλλά και την αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών σύμφωνα με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νοσοκομείου μας.
Υλοποιώντας την απόφαση της ΟΕΝΓΕ της 14/4/2010, από την 1η Μαΐου προχωράμε σε επίσχεση εργασίας από όλα τα τακτικά καθήκοντα για τη μη εφαρμογή της συλλογικής συμφωνίας. Από 1 Ιουνίου και εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της, παραβιάζοντας κατ' εξακολούθηση την συλλογική σύμβαση προχωρούμε σε μαζική και επ'αόριστον επίσχεση εργασίας.
Εναρμονιζόμενοι με την απόφαση της ΟΕΝΓΕ της 14/4/2010 να κηρυχθεί η 6η Μαΐου σαν ημέρα υγείας, θα απευθυνθούμε σε συντονσιμό με τοπικά πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, με σωματεία υγειονομικών και με συλλόγους χρηστών υπηρεσιών υγείας και θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Συμμετοχή στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 21-22/04/2010 και στην πορεία (Πέμπτη 22/04/2010,Προπύλαια 10:30πμ)