Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ώδiνεν όρος και έτεκε ...16 νοσηλευτές , 29 αναστολές μετατάξεων και ευχές !


Σχετικά με την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στις 6-10-2008

Στην σημερινή συνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κίττα και μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΓΝ «Αττικόν», του προέδρου κ. Κρεμαστινού, της κ. Κανελλακοπούλου και της υπογράφουσας, με εμφανή την απουσία εκπροσώπου των εργαζομένων, με τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, παρουσία του νέου διοικητή του «Αττικού» κ. Ροϊλού συζητήθηκαν τα προβλήματα του νοσοκομείου που συνοψίζονται: Α) στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και Β) στη ελλιπή χρηματοδότηση - απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες προσωπικού.

Α) Ως προς τις ελλείψεις προσωπικού, ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στο νέο διοικητή κ. Ροϊλό για ακύρωση των αποφάσεων του προηγούμενου διοικητή, με τις οποίες επιτράπηκαν μετατάξεις προσωπικού (περίπου 29 άτομα). Επίσης, μας γνωστοποίησε ότι θα προσληφθεί επικουρικό προσωπικό με 8μηνες συμβάσεις, (περίπου 16 άτομα), μέχρι να προσληφθεί περισσότερο προσωπικό μέσω του ΑΣΕΠ.

Β) Ως προς τις εφημερίες των γιατρών για το 2008, υποσχέθηκε (προφορικά, χωρίς χρονοδιάγραμμα) ότι θα υπογράψει κονδύλιο 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο και για τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού. Εξάλλου, για το 2009 θα φροντίσει για εγγραφή στο προϋπολογισμό κονδυλίων σύμφωνα με τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Είναι σαφές περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι ο κ. Αβραμόπουλος κυβερνά με ημίμετρα. Το πρόβλημα της έλλειψης 670 νοσηλευτών-παραϊατρικού προσωπικού θα το λύσει με την ανάκληση 29 μετατάξεων, αρκετές από τις οποίες στηρίζονται σε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, και με πρόσληψη 16 ατόμων με 8μηνη σύμβαση. Την ίδια στιγμή υπάρχει πρόθεση επέκτασης των λειτουργιών του νοσοκομείου, για παράδειγμα έγινε αναφορά στο 1 χειρουργικό τραπέζι που προτίθενται να ανοίξουν επιπλέον.

Επίσης ο υπουργός κυβερνά με ευχολόγια. Τι κόστος έχει η προφορική υπόσχεση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ αντί για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που είχαν υποσχεθεί οι υφυπουργοί του πριν λίγες ημέρες και τι κόστος έχει η προφορική υπόσχεση για εγγραφή επαρκών κονδυλίων για το 2009, την στιγμή μάλιστα που παραδέχεται ότι η στρόφιγγα του Υπουργείου Οικονομικών είναι κλειστή;

Πρέπει να μην έχουμε αυταπάτες και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας μπήκε στο κόπο να δώσει υποσχέσεις για κονδύλια κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων. Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της συλλογικότητάς μας για να επιβάλλουμε την υλοποίηση αυτών των ανέξοδων υποσχέσεων ή θα πιστέψουμε ότι θα υλοποιηθούν από μόνες τους; Θα αρκεστούμε, αλήθεια, στους 16 συμβασιούχους νοσηλευτές για να γλιτώσει η ναυαρχίδα από το ναυάγιο;

Κατερίνα Δημουλά

μέλος της 5μελούς ΕΙΝΑΠ &
εκπρόσωπος των ειδικευομένων στο Επιστημονικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟ 2002 : 2700 ΤΟ 2008 ...47 . Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΕΓΙΝΕ ...ΓΑΛΕΡΑ




Σήμερα 6-10-2008 έγινε συνάντηση μελών του σωματείου των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΝ με τον αναπλ. Διοικητή κ. Κεφάλα ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η προσπάθειά του να κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό Υγείας κ. Παπαγεωργίου, όπως είχε δεσμευθεί στην συγκέντρωση των εργαζομένων πριν λίγες ημέρες, δεν απέδωσε και περιορίστηκε σε τηλεφωνική μόνο επικοινωνία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υφυπουργός τον ενημέρωσε ότι το οικονομικό θέμα των υπερωριών εξετάζεται από τον γ.γ. κ. Ριζά και ότι δεν υπάρχει ανάγκη απ΄ ευθείας συνάντηση του Δ.Σ. του σωματείου μας με τον υπουργό διότι δεν έχει τίποτε άλλο να μας απαντήσει.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού οκ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε τον αναπλ. Διοικητή ότι είναι προγραμματισμένη στο υπουργείο συνάντηση με τον καθ. Κ. Κρεμαστινό και μέλη του επιστημονικού συμβουλίου και ότι η παρουσία του σωματείου, που άλλωστε αφορά το θέμα, δεν κρίνεται απαραίτητη.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το Υπουργείο Υγείας και τα στελέχη του ανταμείβουν με την απαξία τους τους εργαζόμενους στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο εκείνους που το οργάνωσαν, το λειτούργησαν , το στήριξαν με αυτοθυσία τους και αγανάκτησαν από τον μαρασμό του.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΑΤΤΙΚΟΝ είναι ότι ενώ το 2002 στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάταξη στο νοσοκομείο μας είχαν γίνει 2300 αιτήσεις , στην ανάλογη πρόσκληση το 2008 έγιναν μόνο 47 !!!

Συνάδελφοι σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να αγωνιστούμε συσπειρωμένοι για

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και Καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών

Φανή Λουκά