Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Σάπιο σύστημα

«Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί για να τους κρεμάσουμε», έγραφε ο Λένιν.

Γερμανία- Εργατικές Διαδηλώσεις αλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-
Μεγάλη διαδήλωση κατά της κρίσης σε αλληλεγγύη με την Ελλάδα στη Γερμανία στις 12/06/10

"Από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες"

Από την περσινή χρονιά έχει δημιουργηθεί μια πλατιά πλατφόρμα συντονισμού εργατικών συνδικάτων, όλου του φάσματος της γερμανικής αριστεράς, της αυτονομίας,του αντιφασιστικού κινήματος κα, με κεντρικό σύνθημα και στόχο την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική κρίση "Δε θα πληρώσουμε την κρίση τους". Φέτος, η κεντρική αιχμή για το συντονισμό είναι το ζήτημα της Ελλάδας.

"Από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες", είναι το σύνθημα της διαδήλωσης, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η σημερινή πραγματικότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα δεν είναι μακριά από αυτό που ζουν και θα ζήσουν εργαζόμενοι και νεολαία στη Γερμανία.
Στις 12 Ιούνη έχουν καλεστεί διαδηλώσεις σε Βερολίνο και Στουτγάρδη!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!

Aπόσπασμα από το κάλεσμα της πλατφόρμας για την διαδήλωση, που εστιάζει ιδιαίτερα στα μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ για την Ελλάδα.

Τα γερμανικά συνδικάτα απαιτούν:

  • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και των κερδών του.
  • Έλεγχο και συρρίκνωση των χρηματοπιστωτικών αγορών: άμεση, υψηλή φορολόγηση των χρηματαγορών.
  • Απαγόρευση των επενδύσεων υψηλού ρίσκου (hedge funds) και των κερδοσκοπικών χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού τομέα υπό κοινωνικό έλεγχο.
  • Διαγραφή του χρέους της Ελλάδας και άλλων βαριά χρεωμένων χωρών της ΕΕ.
  • Να πληρώσουν οι πιστωτές

Στις διαδηλώσεις έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν περισσότερες από εκατό οργανώσεις και πρωτοβουλίες, όπως η Attac, συνδικάτα όπως η ve.rdi, η NGG (Σωματείο Σερβιτόρων – Μαγείρων), τομεακές της Γενικής Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), το κόμμα της Αριστεράς DIE LINKE, τοπικές συμμαχίες για την κρίση, η DIDF (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Σωματείων), η συμμαχία Aktionsbündnis Sozialproteste, το Φόρουμ Ανέργων, αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες.

Δεν βάζουν μυαλό

Την ώρα που οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας κάνουν επίσχεση εργασίας, την ώρα που το χρέος των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές έχει ανέλθει στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ… η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας πρόκειται να αγοράσει στεντ σε διπλάσια τιμή από αυτή που ήδη έχει αγοράσει το ΙΚΑ.

Δείτε προσεκτικά τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια: α) απλές ενδοστεφανιαίες προθέσεις (BMS), β) ενδοστεφανιαίες προθέσεις εκλύοντες φάρμακο (DES) και γ) μπαλόνια αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αρτηριών στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΠΥ.
Αυτές είναι οι ανώτερες τιμές, με τις οποίες θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Δείτε αναλυτικά.
Για την αγορά απλής ενδοστεφανιαίας πρόθεσης (BMS) με μεταλλική σύνθεση από κράμα Χρωμίου δίνουν ανώτερη τιμή 13.573.636,73 ευρώ για 12.600 τεμάχια. Δηλαδή, δίνουν ανώτερη τιμή 1077,27 ευρώ, όταν το ΙΚΑ έχει αγοράσει τα ίδια απλά μεταλλικά στεντ με 500 ευρώ το τεμάχιο, όπως μπορείτε να δείτε στο επίσημο έγγραφο προμηθειών του ΙΚΑ.

Ενώ για την αγορά 24.000 τεμαχίων ορίζουν ως ανώτερη τιμή 21.609.680,97 ευρώ, δηλαδή 968 για ένα μπαλόνι αγγειοπλαστικής, την ίδια ώρα που το ΙΚΑ το έχει αγοράσει έναντι 400 ευρώ.

Αυτό που πολύ απλά θα μπορούσε να κάνει κάθε νοήμων νους είναι να πάρει τις ήδη έτοιμες ανώτερες τιμές του ΙΚΑ και όχι να δημιουργήσει νέες και μάλιστα διπλάσιες.

Πώς είναι δυνατόν να σκοπεύουν να αγοράσουν τα ίδια υλικά σε διπλάσια τιμή από αυτή που τα έχει ήδη αγοράσει το ΙΚΑ; Μοιάζει απίστευτο κι όμως συμβαίνει στο ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε περίοδο οικονομική κρίσης.

Η γενική διευθύντρια προμηθειών ΙΚΑ, Ειρήνη Αντωνοπούλου, με την οποία επικοινώνησε η zougla.gr μας επισήμανε πως οι τιμές αυτές ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2010, μετά από διαγωνισμό του ΙΚΑ. Τότε, έψαξαν και εντόπισαν τις καλύτερες τιμές, καθιερώνοντας αυτές ως ανώτερες.

Σήμερα, 6 μήνες μετά, έρχεται το ΕΠΥ και καθιερώνει νέες ανώτερες τιμές 400 και 500 ευρώ, υψηλότερες από τις ήδη υπάρχουσες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο έγγραφο του επίσημου διαγωνισμού επισημαίνεται πως οι προμηθευτές δεν μπορούν να ρίξουν την τιμή περισσότερο από 30%.

17/05/2009 Τοξική βόμβα στα νοσοκομεία(ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, αγνοείται... η τύχη 13 απότους 21 τόνους μολυσματικών και τοξικώναποβλήτων που παράγουν κάθε μέρα τα νοσοκομεία

Χαώδης εξακολουθεί να είναι η διαχείριση των «Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων» (ΕΙΑ) στη χώρα μας.

Το 2008 πάνω από το 90% των ΕΙΑ που παρήχθησαν από τις ιδιωτικές Υγειονομικές Μονάδες κατέληξαν στους κάδους για τα δημοτικά απόβλητα, σύμφωνα με έκθεση-σοκ του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).

Στην Ελλάδα παράγονται 21 τόνοι ΕΙΑ ημερησίως, αλλά στον αποτεφρωτήρα του ΕΣΔΚΝΑ στα Ανω Λιόσια, που είναι η μοναδική αδειοδοτημένη μονάδα καύσης ιατρικών αποβλήτων, οδηγούνται μόλις οκτώ τόνοι καθημερινά, ενώ αγνοείται η «τύχη» των υπολοίπων 13 τόνων ΕΙΑ (απόβλητα με μολυσματικό και τοξικό χαρακτήρα).

«Η κατάσταση αυτή είναι αδύνατον να συνεχιστεί. Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ολοκληρωμένη διαχείριση των ΕΙΑ και ασφαλή διάθεσή τους», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ κ. Νίκος Χιωτάκης.

Στην έκθεση του ΕΣΔΚΝΑ περιλαμβάνεται και λίστα όλων των δημόσιων και ιδιωτικών υγειονομικών μονάδων με τα ποσοστά της απόκλισης, μεταξύ του φορτίου ΕΙΑ που παράγουν και της ποσότητας που νομίμως μεταφέρεται προς αποτέφρωση.

Τα σοκαριστικά αυτά στοιχεία κοινοποίησε ο ΕΣΔΚΝΑ στο υπουργείο Υγείας, στις Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, στην Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον ΕΣΔΚΝΑ για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και οι νομαρχίες, οι οποίες δεν ελέγχουν τις υγειονομικές μονάδες. Τις δραματικές επισημάνσεις του ΕΣΔΚΝΑ έρχονται να επιβεβαιώσουν και εκθέσεις - καταπέλτης της Νομαρχίας Πειραιά.

Στα νοσοκομεία Τζάνειο, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αντικαρκινικό «Μεταξά», στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, καθώς και στις ιδιωτικές κλινικές «ΜΕΤRΟΡΟLΙΤΑΝ» και «ΙΑΣΙΣ», στερεά απόβλητα μολυσματικού χαρακτήρα απομακρύνονται με απορριμματοφόρα του δήμου, ενώ υγρά μολυσματικού - τοξικού χαρακτήρα απορρίπτονται στο αποχετευτικό δίκτυο.

Για την προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου σε χώρο και κατά τρόπο που δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, η Νομαρχία Πειραιά επέβαλε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, με επιστολές του προς τον υπουργό Υγείας, στους διοικητές των νοσοκομείων, τους συλλόγους των εργαζομένων και τους διευθυντές των εν λόγω ιδιωτικών κλινικών ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και όπως μας είπε:

«Εδώ και χρόνια πραγματοποιούμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η σκληρή προσπάθεια των ελεγκτών μας έχει αποδώσει καρπούς, καθώς η πραγματικά δραματική κατάσταση που συναντήσαμε κατά τους πρώτους μας ελέγχους και που μας οδήγησε να επιβάλλουμε υψηλά πρόστιμα, έχει αλλάξει δραστικά».

«Πόντιος Πιλάτος»

Σε αντίθεση με τη Νομαρχία Πειραιά, η Νομαρχία Αθηνών, σε σχετικό ερώτημα που έθεσε το «Εθνος της Κυριακής», δηλώνει αναρμόδια για τον τρόπο διαχείρισης των επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων.

Παρά το γεγονός ότι με σαφήνεια ο νόμος 1650/86 για την προστασία του περιβάλλοντος ορίζει ότι οι νομαρχίες είναι τα αρμόδια Οργανα διενέργειας ελέγχων και με απόφαση του νομάρχη συγκροτούνται τα Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος.

Θανάσιμη απειλή για τη δημόσια υγεία είναι η μη ορθολογική διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων. Ερευνα του Π.Ο.Υ. έχει καταδείξει ότι κάθε χρόνο μολύνεται σημαντικός αριθμός ανθρώπων από ηπατίτιδα και AIDS, ενώ σε περίπτωση που τα ιατρικά απόβλητα αποθηκεύονται ανεπεξέργαστα σε χώρους προσβάσιμους στο κοινό, το μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης έχουν τα παιδιά.

Από τη μη ορθολογική διαχείριση των ΕΙΑ κινδυνεύουν:

  • 1 Εργαζόμενοι στην αποθήκευση, μεταφορά και διαχείριση των ΕΙΑ
  • 2 Εργαζόμενοι σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία
  • 3 Ασθενείς και επισκέπτες των νοσοκομείων
  • 4 Εργαζόμενοι στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων
  • 5 Κάτοικοι πλησίον των υγειονομικών μονάδων, καθώς στους κάδους των οικιακών απορρίπτονται και μολυσματικά.

Σε ιδιωτικά νοσοκομεία

Τοξικά ταξιδεύουν προς «άγνωστη κατεύθυνση»

Σύμφωνα με τον ΕΣΚΔΝΑ, στις παρακάτω Ιδιωτικές Υγειονομικές Μονάδες των Νομαρχιών Αθηνών και Πειραιώς παρουσιάζονται τα υψηλότερα ποσοστά πιθανολογούμενης εκτροπής ΕΙΑ προς «άγνωστη κατεύθυνση»: Μητέρα 95,71% Αγία Τριάς Ευγενίδειο Θεραπευτήριο 93,14% Λητώ 93,43% «Αττικό Θεραπευτήριο» 95,28% Καλλιθέας Γενική Κλινική 86,57% Κεντρική Κλινική Αθηνών 98,00% Ευρωθεραπεία Αθήναιον ΑΕ 90,71% Ευρωκλινική Παίδων 83,00% Αθήνα Γεν. Κλινική 79,14% Ιατρικό Αθηνών (Κλινική Περιστερίου) 78,71% Θεραπευτήριο Κυψέλης 93,14% Γαληνός Κλινική 70% Αγία Ειρήνη 99,14% Αγία Ειρήνη Κλινική (Αιγάλεω) 88,43% Τζεράνη Ελευθ. ΑΕ, Ψυχική Δομή 100% Καρράς Κλινική 92,57% Υπαπαντή του Χριστού 100% Ιδιωτικό Μαιευτήριο Νίκη 97,28% Αττικόν Χαϊδαρίου 66,71% Παναγία η Οδηγήτρια 92,71 % Πειραϊκό Θεραπευτήριο 96% Γεωργίου Πάγκου 81,14 % Βιοκλινική Πειραιά, Ιδιωτική Κλινική ΑΕ 74,14% Ζηλάκου Χαρ. Μεταξόπουλου - Ζηλάκου Π., 88,28 % Κανακίδη Γεώργιου 99,43 % Παναγιά Κλινική Νίκαιας 99,43 % Γλυκύς Ιησούς Γενική Κλινική Σαλαμίνας 98,71 % Ιπποκράτης 86,71 % Πρότυπο Νοσοκομειακό Κέντρο - Κλινική Μέριμνα Αγιος Νικόλαος 68,14 %

Απόβλητα

Διαχωρισμός χωρίς έλεγχο

Πολυάριθμες υγειονομικές μονάδες διαχειρίζονται τα ΕΙΑ με τη μέθοδο της αποστείρωσης. Η μέθοδος, όμως, αυτή ενδείκνυται μόνο για τα «Αμιγώς Μολυσματικά απόβλητα» (ΕΙΑ-ΜΧ) και όχι για τα μεικτού μολυσματικού - τοξικού χαρακτήρα (ΕΙΑ-ΜΤΧ), όπως προβλέπει η νομοθεσία (ΚΥΑ37591/ 2003). Λόγω της ιδιαίτερης επεξεργασίας που πρέπει να ακολουθείται κατά κατηγορία αποβλήτων, το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει να γίνεται ο διαχωρισμός των αμιγώς μολυσματικών (ΕΙΑ-ΜΧ) από τις άλλες κατηγορίες αποβλήτων, αμιγώς τοξικού (ΕΙΑ-ΤΧ) και μεικτού μολυσματικού-τοξικού χαρακτήρα (ΕΙΑ-ΜΤΧ).

Ομως στην πλειονότητα των νοσοκομείων δεν λειτουργούν οι «Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων» υπό τις οδηγίες των οποίων πρέπει να γίνεται ο διαχωρισμός των αποβλήτων. Επίσης η μεταφορά των αποστειρωμένων ΕΙΑ στον ΧΥΤΑ Φυλής δεν πραγματοποιείται με ειδικά οχήματα.

Αποστείρωση

«Στα αποστειρωμένα ΕΙΑ δεν είναι εφικτό να διενεργηθούν οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία έλεγχοι και να πιστοποιηθεί η επιτυχία της αποστείρωσης από τον τελικό αποδέκτη που είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής, διότι είναι αναμεμειγμένα με τα δημοτικά απόβλητα», εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ. Ο «Ευαγγελισμός» εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα απόβλητά του με τη μέθοδο της αποστείρωσης, παρά το γεγονός ότι το 2006 η αξιοπιστία της εταιρείας που τα αποστείρωνε με κινητή μονάδα απασχόλησε τη δικαιοσύνη. «Οι εναλλακτικοί τρόποι διάθεσης των ΕΙΑ που εφαρμόζονται σήμερα σε πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους», επισημαίνει ο διευθυντής του «Αποτεφρωτήρα» Ανω Λιοσίων, Δ. Παπαδόπουλος. «Οι κλίβανοι που λειτουργούν σε πολλές υγειονομικές μονάδες δεν διαθέτουν επεξεργασία απαερίων, με αποτέλεσμα να ρυπαίνουν με διοξίνες, οξέα και βαρέα μέταλλα την ατμόσφαιρα». Το κόστος αποτέφρωσης των ιατρικών αποβλήτων είναι 2 ευρώ το κιλό και η μέθοδος ενδείκνυται για όλα τα είδη των ΕΙΑ, πλην των ραδιενεργών, μπαταρίες κ.ά.ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΛΑΓΙΟΥ

( ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ) ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ , ΒΑΣ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ :ΕΛΛΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Χώρος συγκέντρωσης επικίνδυνων αποβλήτων το Αττικό Νοσοκομείο


Μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων βρήκαν σε ανοικτό χώρο αποθήκευσης του Αττικού Νοσοκομείου η Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου τις πρωινές ώρες, υπό το συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή, Παναγιώτη Μέρκου.

Διαπιστώθηκε σειρά περιβαλλοντικών και άλλων παραβάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, ιδιωτική εταιρεία μετέφερε στο χώρο του νοσοκομείου απόβλητα και από άλλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία του νομού Αττικής τα οποία θα μεταφορτώνονταν σε φορτηγά για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των υπευθύνων. Οι αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο παράνομης διακίνησης των νοσοκομειακών αποβλήτων στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, καθώς και της διάθεσής τους ως καύσιμη ύλη.

ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

TVXS : Σε επίσχεση οι γιατροί του Τζανείου Νοσοκομείου


Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει σήμερα οι γιατροί ενός απ’ τα 3 μεγαλύτερα νοσοκομεία του Πειραιά και από τα μεγαλύτερα της χώρας, το Τζάνειο, διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες εφημερίες του Μαρτίου και του Απριλίου.

Νωρίτερα, οι γιατροί φορώντας τις άσπρες ιατρικές τους μπλούζες, έκλεισαν την πύλη του νοσοκομείου επί των οδών Αφεντούλη και Τζανείου, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά.

(πηγή www.TVXS.gr)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΝΑ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς:

· Την Διοίκηση της 6η Υ.Πε

Κοινοποίηση:

· Τις Διοικήσεις Νοσοκομείων & Κ.Υ. Αχαΐας

· Τους Γιατρούς Νοσοκομείων & Κ.Υ. Αχαΐας

· Τα Μ.Μ.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Ι.Ν.Α. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε για τις αποφάσεις της σημερινής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Ι.Ν.Α.

1. Η Γενική Συνέλευση απορρίπτει ομόφωνα την πρόταση για τις εφημερίες του Υπουργείου Υγείας θεωρώντας ότι κινείται στα πλαίσια της γενικευμένης ανατροπής των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων που έχουν επιβάλλει η κυβέρνηση και οι «τοποτηρητές» της χώρας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) κι όπου ο τομέας της δημόσιας περίθαλψης έχει στοχοποιηθεί ως πεδίο δραστικών «χειρουργικών παρεμβάσεων» και αλλαγών.

2. Θεωρούμε την πρόταση :

· παράνομη αφού δεν λαμβάνει υπόψιν τον μέγιστο χρόνο εργασίας (48ωρο/52ωρο) της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας,

· ανεφάρμοστη αφού οι τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία ιδίως της περιφέρειας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για την υλοποίησή της

· αντισυνταγματική αφού αντίκειται στο άρθρο 5 του Συντάγματος

· διαλύει τα νοσοκομεία αφού προβλέπει τη συμμετοχή των δευτεροβάθμιων νοσοκομείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) επιβαρύνοντας επιπλέον την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία ενώ η οργάνωση της ΠΦΥ μετατίθεται στο αόριστο μέλλον..

· εισάγει “νόμιμα” την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους πολίτες να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος περίθαλψης – τα όσα λέγονται περί συμβάσεων με τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τουλάχιστον γελοία όταν τα υπερχρεωμένα ταμεία δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα τεράστια συσσωρευμένα χρέη τους προς τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία και τους συμβεβλημένους με αυτά ιδιώτες γιατρούς.

· εισάγει τον επιδοματικό χαρακτήρα της εφημέρευσης κάνοντας λόγο περί «μηνιαίας αμοιβής για κάθε ιατρό, για έναν σταθερά προβλεπόμενο αριθμό υποχρεωτικών εφημεριών ανά μήνα». Οι επιπλέον εφημερίες που απαιτούνται για να καλύψουν τις ανάγκες των υποστελεχωμένων Τμημάτων των Νοσοκομείων (κυρίως της Β’ και της Γ’ ζώνης) θα καλύπτονται από τα έσοδα της Ολοήμερης λειτουργίας Εξωτερικών Ιατρείων στα Νοσοκομεία (εάν υπάρχουν έσοδα, εάν λειτουργούν απογευματινά Ε.Ι., εάν πληρώνουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία…).

3. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την εφαρμογή των νομίμως κατοχυρωμένων προγραμμάτων (4 εφημερίες/γιατρό, 48ωρο/52ωρο) και επίσχεση εργασίας (από κάθε τακτική εργασία) από την Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος

Τερζής Στάθης


Ο Γραμματέας

Γιαννάκενας Κων/νος

ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ) ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
Η ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ "ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ" ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ

SKY : Τοξική «βόμβα» στην αυλή του Αττικού Νοσοκομείου

Ιδιωτική εταιρία χωρίς σύμβαση έργου είχε μετατρέψει το Αττικό Νοσοκομείο σε Σταθμό Μεταμόρφωσης Επικίνδυνων Μολυσματικών Αποβλήτων

Ρεπορτάζ, Δημήτρης Λάππας 09/06/2010 | 13:56 Τελευταία Ενημέρωση 14:03 09/06/2010

Σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Επικίνδυνων Μολυσματικών Αποβλήτων μετέτρεψε το Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι η ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση και μεταφορά, προς επεξεργασία, στην Θεσσαλονίκη, των μολυσματικών αποβλήτων του Νοσοκομείου. Η εν λόγω, μάλιστα, εταιρία, επί τρία χρόνια μπαινόβγαινε στον Νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει σύμβαση έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, παρουσία του γενικού επιθεωρητή, Παναγιώτη Μέρκου, διαπιστώθηκε ότι η εταιρία συγκέντρωνε σε χώρο του Αττικού τα μολυσματικά απόβλητα τριών ακόμη δημόσιων Νοσοκομείων: του Ευαγγελισμού, του Ωνάσειου και του Λαϊκού. Εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο φορτηγά να μεταφέρουν στο χώρο του Αττικού επικίνδυνα μολυσματικά απόβλητα από τα τρία προαναφερθέντα Νοσοκομεία.

Αμέσως, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ενώ το έργο των επιθεωρητών, συνέδραμε και η αστυνομία.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο, η εταιρία δεν τηρούσε καμιά απολύτως προδιαγραφή, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των εργαζόμενων και νοσοκομείο, αλλά πολύ περισσότερο των ασθενών.

Μεταξύ άλλων, η εταιρία συγκέντρωνε τα επικίνδυνα απόβλητα σε κάδους, τους οποίους όταν άδειαζαν, έπλενε με απλές μάνικες και τα νερά τα έριχνε ανεξέλεγκτα στον κήπο του Αττικού.

Επίσης, τα απόβλητα με τους κάδους ήταν εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αντί στους 4 βαθμούς Κελσίου, που ορίζει η νομοθεσία.

Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρία «κρατούσε» επί τριετία την διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων του Αττικού, χωρίς σύμβαση.

Η σύμβαση, έληξε 31.12.2007 και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, για την ανάδειξη νέου αναδόχου. Κάτι, που ουδέποτε έγινε, μέχρι σήμερα. Αντ΄ αυτού (του διαγωνισμού) δίνονταν σιωπηρές παρατάσεις, με αποτέλεσμα η εταιρία όχι μόνον παρατύπως να «έχει την δουλειά», αλλά και να μετατρέψει το Αττικό Νοσοκομείο σε Σταθμό Μεταφόρτωσης των Μολυσματικών Αποβλήτων τριών ακόμη Δημόσιων Νοσοκομείων.

Ερωτήματα

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2010, κατέστησε σαφές ότι θα στείλει όλα τα στοιχεία στους ελεγκτικούς φορείς και στην Δικαιοσύνη, κινώντας όλες τις διαδικασίες για την τιμωρία των εμπλεκομένων. Είναι απορίας άξιον, ωστόσο, πώς κανένας από την προηγούμενη διοίκηση αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο, δεν κατάλαβε, τίποτα.

Πρόκειται για ένα ερώτημα που χρήζει άμεσων και ουσιαστικών απαντήσεων, γιατί, όπως είναι γνωστό, ο τζίρος από την παράνομη διακίνηση των αποβλήτων είναι πολύ μεγάλος.

Προσφάτως, ο ΣΚΑΪ, αποκάλυψε παράνομη εναπόθεση μολυσματικών αποβλήτων, αναμεμειγμένων με οικιακά απόβλητα, στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, ενώ προ ολίγων ημερών έφερε στο φως, παράνομη διακίνηση αποβλήτων, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ -ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΣΥΛΛΗΨΗ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ MH EΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΑΥΤΟΦΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ! ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
ΥΓ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ : ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ,ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΔΣ , ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :Χωματερή μολυσματικών αποβλήτων στο Αττικό Νοσοκομείο

Η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση και μεταφορά των αποβλήτων, τα συγκέντρωνε σε χώρο του Αττικού.

Σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Επικίνδυνων Μολυσματικών Αποβλήτων, μετέτρεψε το Αττικό Νοσοκομείο (στο Χαϊδάρι), η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει την συγκέντρωση και μεταφορά, προς επεξεργασία, στην Θεσσαλονίκη, των μολυσματικών αποβλήτων του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία συγκέντρωνε σε χώρο του Αττικού, τα μολυσματικά απόβλητα τριών ακόμη δημόσιων Νοσοκομείων, του Ευαγγελισμού, του Ωνάσειου και του Λαϊκού.

Εντοπίστηκαν, τουλάχιστον δύο φορτηγά, να μεταφέρουν, στον χώρο του Αττικού επικίνδυνα μολυσματικά απόβλητα από τα τρία προαναφερθέντα Νοσοκομεία. Αμέσως, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ενώ το έργο των

επιθεωρητών, συνέδραμε και η αστυνομία.

Η ιδιωτική εταιρεία όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους δεν τηρούσε καμιά απολύτως προδιαγραφή, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία εργαζόμενων και ασθενών.

Μεταξύ άλλων, συγκέντρωνε τα επικίνδυνα απόβλητα σε κάδους, τους οποίους, όταν άδειαζαν, έπλενε με απλές μάνικες και τα νερά τα έριχνε ανεξέλεγκτα, στον κήπο του Αττικού.

Επίσης, τα απόβλητα με τους κάδους ήταν εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αντί στους 4 βαθμούς Κελσίου, που ορίζει η νομοθεσία.

Είναι, απορίας άξιον, ωστόσο, πως κανένας από την Διοίκηση ή τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου δεν κατάλαβε τι γινόταν. Από την πλευρά της, πάντως, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, δήλωσε, ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, κινώντας όλες τις διαδικασίες για την τιμωρία των εμπλεκομένων.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΡΕΧΟΥΝ

SKY TV : ΑΤΤΙΚΟ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ


ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ SKY TV

sky tv : Χωματερή επικίδυνων αποβλήτων στο Αττικό Νοσοκομείο


Έφοδος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας

09/06/2010 | 12:03 Τελευταία Ενημέρωση 12:13 09/06/2010

Έφοδο στο Αττικό Νοσοκομείο πραγματοποίησαν Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, όπου σε καλά κρυμμένο χώρο εντοπίστηκαν επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συγκεντρώνονταν απόβλητα απ’ όλα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία εν συνεχεία τεμαχίζονταν και αναμειγνύονταν με άλλα υλικά και πωλούνταν ως πρώτη ύλη σε βιομηχανίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2010 ο ΣΚΑΪ είχε αποκαλύψει εστία εναπόθεσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, αυτή τη φορά στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Σε έγγραφο των υπευθύνων του Αποτεφρωτήρα, ο οποίος λειτουργεί στον χώρο υγειονομικής ταφής, αναφερόταν ότι δύο απορριμματοφόρα από τους δήμους Αθηναίων και Αχαρνών μετέφεραν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα, αναμεμειγμένα με αστικά απορρίμματα.

Για το θέμα είχε ζητηθεί τότε η παρέμβαση των Γενικών Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Δημόσιας Διοίκησης.

κάνετε κλικ στο τίτλο για το πληρες δημοσίευμα

ΕΠΕΙΓΟΝ , ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ


ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕ Ο ΤΗΕΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ SKY ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ (ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ "ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ).
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ "ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΩΛΟΥΣΑΝ (!!!) ΣΑΝ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !
Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΝΕΩΤΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ



ΜΕΡΙΚΕΣ ...ΗΠΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΤΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.